Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος;

Ψήφισαν
1755. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
  • Έχω αλλάξει

546 31,11%
  • Δεν έχω αλλάξει, αλλά σκέφτομαι να αλλάξω

664 37,83%
  • Δεν θα αλλάξω

455 25,93%
  • ΔΓ/ΔΑ

90 5,13%
Σελ. 1686 από 1742 ΠρώτηΠρώτη ... 16661676168116841685168616871688169116961706 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 25.276-25.290 από 26129
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300M/150M
    ISP
    Forthnet
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από badweed Εμφάνιση μηνυμάτων
    ναι , ναι , βλακωδη
    αποδειξη το οτι χανουν

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη, Ντεπώ
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1000/500
    ISP
    COSMOTE
    Router
    FRITZ 5690 Pro
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από dpap76 Εμφάνιση μηνυμάτων
    πολύ ενδιαφέρον ! οι τυχεροί με τις τηλεμετρούμενες παροχές/μετρητές στους οποίους προφανώς έχουν βάλει τους νέους μετρητές -αυτούς που και καλά κάποια στιγμή θα έχουμε όλοι την επόμενη 10ετία- μπορούν να βλέπουν ζωνταντά την κατανάλωση τους σε κλίμακα 15λέπτου.

για να μην μπερδέψουμε τον κόσμο: αφορά τα πορτοκαλί τιμολόγια και όσους έχουν νέους smart μετρητές. Οι ηλεκτρονικοί μετρητές που έχουμε ολοι οι άλλοι και απλώς μετράνε κανονική/μειωμένη ταρίφα και μια φορά τον μήνα ο δεδδηε παίρνει μέτρηση για να την στείλει στον πάροχο και με την σειρά του να στείλει τον πελάτη τον μηνιαίο λογαριασμό δεν εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία.

Εκανα login απο περιέργεια -αν και δεν έχω τέτοιο μετρητή- και μου βγάζει όπως είναι λογικό οτι δεν έχω τηλεμετρούμενη παροχή στο αφμ μου.

το ενδιαφέρον είναι οτι υπάρχει διεπαφή για να παίρνει ο πελάτης -ή οποιον άλλο θέλει να εξουσιοδοτήσει ο πελάτης- τα δεδομένα για περεταίρω επεξεργασία:

... ποιο καλό παιδί θα ξεκινήσει να γράφει το home assistant plugin? ζυγώνει η ώρα που θα το χρειαστούμε
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από arhimidis64
    Θα ήθελα να διορθώσω το αρχικό ποστ μου και να πω ότι είναι λάθος αυτό που έγραψα ότι αφορά μόνο τα πορτοκαλί τιμολόγια! Επίσης δεν χρειάζεται κάποιος ιδιαίτερος μετρητής, απλώς να είναι ηλεκτρονικός και να έχει sim. πχ. ο mike81gr που έγραψε το plugin και εγώ έχουμε ακριβώς τον ίδιο μετρητή: SX1A1-SELS-05 της SANXING.

Θα πρέπει απλώς για την παροχή σας να έχει ενεργοποιήσει ο ΔΕΔΔΗΕ την τηλεμέτρηση και να στέλνει ο μετρητής καμπύλες κάθε 15 λεπτά. Το πώς γίνεται αυτό ή αν έχει κάποιο κριτήριο ο ΔΕΔΔΗΕ δεν το γνωρίζω. Μπορεί να το ενεργοποιεί πιλοτικά/δοκιμαστικά στην τύχη, μπορεί να θέλει η παροχή να είναι μεγαλύτερη απο την συνηθισμένη των 8kVA, μπορεί να τους βάζει σιγά-σιγά.

Θα καταλάβετε αν είστε στην 15λεπτη τηλεμέτρηση αν απο το deddie app, απο την επιλογή Μετρήσεις -> στατιστικά καταναλώσεων -> κατανάλωση τηλεμετρούμενων παροχών βλέπετε αυτό:

αν σας βγάζει δεν βρέθηκαν διαγράμματα τότε δεν έχει ενεργοποιηθεί η τηλεμέτρηση για την παροχή σας ακόμα (όπως σε μένα )

Αν έχετε γραφήματα εκεί, τότε μπορείτε να βγάλετε κλειδί για το webservice του ΔΕΔΔΗΕ (αγνοήστε τα μηνύματα που βγάζει η σελίδα οτι το ΑΦΜ σας δεν αντιστοιχεί σε κάποια παροχή) και να βάλετε το plugin στο homeassistant.

η πλήρης συζήτηση στο γειτονικό φορουμ είναι εδώ: https://www.insomnia.gr/forums/topic...tion-metering/

συγνώμη για το offtopic και δεν θα γράψω άλλο για το θέμα εδώ, θα μεταφερθούμε στο topic Smart Home - Power Metering, Switching and General IOT devices

Περιοχή
    Αγ. Ανάργυροι
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/30
    ISP
    COSMOTE
    Router
    FRITZBOX
    SNR / Attn
    6(dB) / 30(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Είναι κανείς στο Protergia Value Secure 12M προκειμένου να με συστήσει και να γίνω και γω πελάτης; Αν ναι παρακαλώ msg me.

Ευχαριστώ

Downloads
    13
    Uploads
    0
    ISP
    Net One
    Router
    Speedtouch 780WL
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από dpap76 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Θα πρέπει απλώς για την παροχή σας να έχει ενεργοποιήσει ο ΔΕΔΔΗΕ την τηλεμέτρηση και να στέλνει ο μετρητής καμπύλες κάθε 15 λεπτά. Το πώς γίνεται αυτό ή αν έχει κάποιο κριτήριο ο ΔΕΔΔΗΕ δεν το γνωρίζω. Μπορεί να το ενεργοποιεί πιλοτικά/δοκιμαστικά στην τύχη, μπορεί να θέλει η παροχή να είναι μεγαλύτερη απο την συνηθισμένη των 8kVA, μπορεί να τους βάζει σιγά-σιγά.

Θα καταλάβετε αν είστε στην 15λεπτη τηλεμέτρηση αν απο το deddie app, απο την επιλογή Μετρήσεις -> στατιστικά καταναλώσεων -> κατανάλωση τηλεμετρούμενων παροχών βλέπετε αυτό:

αν σας βγάζει δεν βρέθηκαν διαγράμματα τότε δεν έχει ενεργοποιηθεί η τηλεμέτρηση για την παροχή σας ακόμα (όπως σε μένα )

Αν έχετε γραφήματα εκεί, τότε μπορείτε να βγάλετε κλειδί για το webservice του ΔΕΔΔΗΕ (αγνοήστε τα μηνύματα που βγάζει η σελίδα οτι το ΑΦΜ σας δεν αντιστοιχεί σε κάποια παροχή) και να βάλετε το plugin στο homeassistant.

η πλήρης συζήτηση στο γειτονικό φορουμ είναι εδώ: https://www.insomnia.gr/forums/topic...tion-metering/
    Παντως σε ψηφιακο μετρητη, με τηλεμετρουμενη εδω και αρκετο καιρο, οταν μπαινω απο το app και παταω στο "καταναλωση τηλεμετρουμενων" μου πεταει μηνυμα αποσυνδεσης απο τα στοιχεια Taxis και με γυριζει στην κεντρικη σελιδα του app. Το δοκιμασα 3 φορες. Το υπολοιπο app λειτουργει κανονικα. Παροχη οικιακη, τριφασικο 35αρι

Downloads
    1
    Uploads
    0
    ISP
    Forthnet
    Η καλή μας Ζενίθ δε σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει και φροντίζει να μας κρατά σε εγρήγορση. Ούτε διόρθωση τιμής για την κατανάλωση Μαρτίου του προηγούμενου λογαριασμου έκανε. Ούτε κρατική επιδότηση για το Μάρτιο έδωσε (μου είχε αποδοθεί στον προηγούμενο λογαριασμό μάλλον κατά παρέκκλιση, οκ, αλλά δείχνει το χυμαδιο της μηχανοργάνωσης)

Σε δουλειά να βρισκόμαστε...
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Screenshot_2025-05-11-18-17-05-679.jpg  

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    ISP
    Cosmote
    εχουμε το ιδιο προγραμμα, μηπως εχεις και αεριο στη ζενιθ? γιατι σε εμενα δεν βαζουν εκπτωση dual.

Downloads
    1
    Uploads
    0
    ISP
    Forthnet
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nikosthess Εμφάνιση μηνυμάτων
    εχουμε το ιδιο προγραμμα, μηπως εχεις και αεριο στη ζενιθ? γιατι σε εμενα δεν βαζουν εκπτωση dual.
    Όχι δεν έχω αέριο, μόνο ρευμα

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nikosthess Εμφάνιση μηνυμάτων
    το save 40% αν θυμάμαι καλά έπαιρνε dual με το αντίστοιχο (φαρμακείο) save στο αέριο . Μήπως έχεις άλλο πρόγραμμα στο αέριο και γιαυτό δεν μπαίνει στο ρεύμα ? Μπορεί να θυμάμαι και λάθος .
    και όταν λες δε μου βάζουν την έκπτωση , πόσους μήνες/λογαριασμούς ? Απο (γραπτή) επικοινωνία ( δεν υπάρχει chat/τηλεφωνική μιας και δε γνωρίζουν πραγματικά ) , είπαν κάτι συγκεκριμένο ?

Περιοχή
    Heraklion
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΡΙΑΔΝΗ
    Καλησπερα team,

1) Αναρωτιέμαι για νεο πάροχο. Ημουν Ηρων 6μηνο, η οποία λήγει σε 15 μέρες περίπου. Σκεφτομαι/ψάχνομαι για αλλαγή. Τι γνώμη εχετε ανάμεσα σε Protergia Οικιακό Value Secure 12M και ZΕΝΙΘ Power Home Secure 2 για καταναλώσεις 600-900 KwH/μηνα ;
    2) Με δεδομενο οτι στην ΗΡΩΝ τρωνε την εκπτωση συνέπειας του τελευταιου λογαριασμού, τι πρέπει να κάνουμε; εως ποτε πρεπει να εχω προχωρήσει στην αλλαγή;
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Telumetar : 11-05-25 στις 19:31.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300M/150M
    ISP
    Forthnet
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Sebu Εμφάνιση μηνυμάτων
    Παντως σε ψηφιακο μετρητη, με τηλεμετρουμενη εδω και αρκετο καιρο, οταν μπαινω απο το app και παταω στο "καταναλωση τηλεμετρουμενων" μου πεταει μηνυμα αποσυνδεσης απο τα στοιχεια Taxis και με γυριζει στην κεντρικη σελιδα του app. Το δοκιμασα 3 φορες. Το υπολοιπο app λειτουργει κανονικα. Παροχη οικιακη, τριφασικο 35αρι
    Πήγαινε εδω https://apps.deddie.gr/mdp/intro.html κανε εισαγωγη με στοιχεια taxis στη σελιδα που θα εμφανισθεί δωσε ΑΦΜ και δες εαν σου εμφανίζει την παροχή σου

Downloads
    1
    Uploads
    0
    ISP
    Forthnet
    Ποιος μπορεί να μου στείλει λινκ σύστασης για προτεργια; Ισχύει ακόμη το 50€ αυτός που κάνει σύσταση και 5x10€ ο νέος σωστά;

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Vodafone
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Telumetar Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλησπερα team,

1) Αναρωτιέμαι για νεο πάροχο. Ημουν Ηρων 6μηνο, η οποία λήγει σε 15 μέρες περίπου. Σκεφτομαι/ψάχνομαι για αλλαγή. Τι γνώμη εχετε ανάμεσα σε Protergia Οικιακό Value Secure 12M και ZΕΝΙΘ Power Home Secure 2 για καταναλώσεις 600-900 KwH/μηνα ;
    2) Με δεδομενο οτι στην ΗΡΩΝ τρωνε την εκπτωση συνέπειας του τελευταιου λογαριασμού, τι πρέπει να κάνουμε; εως ποτε πρεπει να εχω προχωρήσει στην αλλαγή;
    Αν βάλεις την κατανάλωση σου στα εξελ θα δεις ότι η Προτέργια σου βγαίνει περίπου 2€ πιο φθηνά τον μήνα. Αλλά με σύσταση κερδίζεις και 50€ επιπλέον.

- - - Updated - - -

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Gpapas640 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ποιος μπορεί να μου στείλει λινκ σύστασης για προτεργια; Ισχύει ακόμη το 50€ αυτός που κάνει σύσταση και 5x10€ ο νέος σωστά;
    Ναι ισχύει ακόμα. Σου έστειλα σύνδεσμο και οδηγίες

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    ISP
    Cosmote
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Korakios Εμφάνιση μηνυμάτων
    το save 40% αν θυμάμαι καλά έπαιρνε dual με το αντίστοιχο (φαρμακείο) save στο αέριο . Μήπως έχεις άλλο πρόγραμμα στο αέριο και γιαυτό δεν μπαίνει στο ρεύμα ? Μπορεί να θυμάμαι και λάθος .
    και όταν λες δε μου βάζουν την έκπτωση , πόσους μήνες/λογαριασμούς ? Απο (γραπτή) επικοινωνία ( δεν υπάρχει chat/τηλεφωνική μιας και δε γνωρίζουν πραγματικά ) , είπαν κάτι συγκεκριμένο ?
    Τωρα που το αναφερεις κατι μου λεει αυτο το save. Εχω το direct στο αεριο γιαυτο μαλλον δεν παιρνω το dual. Υπεβαλα γραπτο αιτημα και αντι να μου απαντησουν γραπτα , με πηραν τηλεφωνο, δεν το σηκωσα και μετα ελαβα απαντηση να τους καλεσω για να το αιτημα.

Περιοχή
    Earthling
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    8192/1024
    ISP
    HOL
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Korakios Εμφάνιση μηνυμάτων
    Στο excel σου υπάρχουν ονόματα contact persons για κάποιες εταιρείες/προγράμματα, που δίνουν κάποια επιπλέον δώρα, εκπτώσεις κτλ.
    Αυτά τα άτομα τι ακριβώς είναι? Είναι safe να τους δώσουμε τα στοιχεία μας?
    "It is harder to crack a prejudice than an atom." - Albert Einstein

Irresponsibility: No single raindrop believes it is to blame for the flood...

Περιοχή
    Λάρισα
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    Vodafone
    Router
    AVM FRITZ!Box 7530
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από gacp Εμφάνιση μηνυμάτων
    Προσοχή ! Το δώρο 50+50 ισχύει μέχρι 11/5.
    Θα σου πρότεινα να πας άμεσα στο 4ALL και αύριο 10/5 εκ νέου στο On Line.
    Εγώ αυτό έκανα αφού προηγήθηκε τηλέφωνο με ΔΕΗ μιας και εγώ δεν είχα δεί ότι η ημερομηνία του δώρου έγινε 11/5 και μου το είπαν αυτοί.
    Ανάψαν οι ενδεικτικές κόκκινες λυχνίες ( )ότι επίκειται κατάργηση του δώρου και πιθανή (?) αύξηση τιμών λόγο καλοκαιριού και κινήθηκα άμεσα.
    Την διαδικασία την έκανα μέσω My Dei.
    Τελικά από σήμερα 12/5 η ΔΕΗ κατάργησε τα 100€ δώρο στο OnLine και μετέβαλε τη ποινή αποχώρησης δυσμενέστερα στο 10μηνο πλέον από 9μηνο πριν.
    Οι χρεώσεις παρέμειναν αμετάβλητες όπως και το πάγιο.

Σελ. 1686 από 1742 ΠρώτηΠρώτη ... 16661676168116841685168616871688169116961706 ... ΤελευταίαΤελευταία

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία