Διαγραφή
Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος;
- Ψήφισαν
- 1751. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
-
Έχω αλλάξει
544 31,07% -
Δεν έχω αλλάξει, αλλά σκέφτομαι να αλλάξω
662 37,81% -
Δεν θα αλλάξω
455 25,99% -
ΔΓ/ΔΑ
90 5,14%
Εμφάνιση 25.306-25.320 από 25921
-
13-05-25, 21:14 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #25306
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος chilli : 14-05-25 στις 17:19.
-
13-05-25, 21:16 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #25307
-
13-05-25, 23:17 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #25308
Καλησπέρα στην ομάδα. Θα ήθελα αρχικά να ρωτήσω σχετικά με την protergia εάν εκδίδει μηνιαίους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς δεδομένου ότι έχω ηλεκτρονικό μετρητή.
Σκέφτομαι μετάβαση από πράσινο ΔΕΗ προς Protergia Οικιακό Value Swift OnTime εφόσον τόσους μήνες η τιμή παραμένει σταθερά χαμηλή παρόλο που είναι κίτρινο τιμολόγιο.
Επίσης εάν μπορεί κάποιος, μπορεί να μου στείλει σύσταση σε περίπτωση που όντως προχωρήσω;
Ευχαριστώ πολύ!
-
13-05-25, 23:24 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #25309
Μου ήρθε σήμερα μειλ που γράφει το εξής:
02. ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΕΝΔΕΙΞΕΩΝ ΜΕΤΡΗΤΗ
Καταχωρήστε την ένδειξή σας!
Παρακολουθήστε το ιστορικό των μετρήσεων της κατανάλωσης σας και καταχωρήστε μόνοι σας την ένδειξη του μετρητή σας, για να λαμβάνετε κάθε μήνα εκκαθαριστικό λογαριασμό σύμφωνα με την πραγματική σας κατανάλωση. (Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη, μόνο για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος).
Το γράφει και στην ιστοσελίδα τους:
https://www.protergia.gr/protergiaapp/
-
13-05-25, 23:32 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #25310
Καλή αυτή η Ζενίθ ρε παιδιά, έκανα το σταθερό με 0,099 euro/kWh, αλλά κάτι δεν πάει καλά με την οργάνωση τους, ενω ο ΔΕΔΔΗΕ μετράει ανά μήνα, μιά στέλνουν λογαριασμό στο μήνα, μιά στο δίμηνο, τωρα έχουμε περάσει το δίμηνο εδώ και 10 ημέρες και ακόμα δεν έχουν βγάλει λογαριασμό. Όχι πως έχω κανένα θέμα μέχρι σήμερα αλλά δεν είναι καλή εικόνα αυτή.
-
14-05-25, 00:42 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #25311
καλά , δε φημίζεται για τη μηχανογράφηση . Κάνε αίτημα στο myrae για έκδοση λογαριασμού , ζήτα για πίεση ποιο το ποσό αποζημίωσης λόγω ελλιπής ποιότητας υπηρεσιών μιας και το συμβόλαιο δεν αναφέρει το ποσό παρόλο που υποχρεούνται σύμφωνα με τον ΚΠΗΕ ...
επίσης δες ημερομηνία που παίρνει μέτρηση ο ΔΕΔΔΗΕ μήπως πρέπει να αλλάξει ο κύκλος τιμολόγησης
-
14-05-25, 02:44 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #25312
-
14-05-25, 09:00 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #25313
-
14-05-25, 10:01 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #25314
Ακυρο μνμ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nikos1962 : 14-05-25 στις 10:17.
-
14-05-25, 10:36 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #25315
ειναι 9λεπτα/κβτ και οχι 9,9/κβτ οπως η προτεργια.
πριν αλλαξω εταιρεια επειδη διαβασα πολλα και δεν εχω ορεξη να ασχολουμαι, διαβασα τη συμβαση και τους εστειλα μειλ σε φαση η συμβαση γραφει .. "ο Λογαριασμός Κατανάλωσης εκδίδεται κατά κανόνα σε μηνιαία βάση, πλην των δικαιούχων ΚΟΤ για τους οποίους δύναται να εκδίδεται με διαφορετική συχνότητα, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης».
Με βάση τα παραπάνω, θα ήθελα να σας ρωτήσω τα εξής:
Ποια είναι η εμπορική σας πρακτική σχετικά με τη συχνότητα έκδοσης λογαριασμών;
Υπάρχει η δυνατότητα μηνιαίας έκδοσης λογαριασμών, δεδομένου ότι ο ΔΕΔΔΗΕ παρέχει μηνιαίες καταμετρήσεις;
Αν ναι, ποια είναι η διαδικασία για να το αιτηθώ επίσημα;
Ο λόγος που ζητώ αυτό το αίτημα είναι ότι, σύμφωνα με τη σύμβασή μου, δεν εφαρμόζεται η Έκπτωση Συνέπειας στον τελικό εκκαθαριστικό λογαριασμό. Συνεπώς, σε περίπτωση που ο τελευταίος εκκαθαριστικός λογαριασμός καλύπτει διάστημα μεγαλύτερο του ενός μήνα, ενδέχεται να προκύψει σημαντική οικονομική επιβάρυνση χωρίς να υπάρχει υπαιτιότητα δική μου.
Παρακαλώ όπως με ενημερώσετε για τις δυνατότητες που παρέχετε σχετικά με τη συχνότητα τιμολόγησης.
μου ειπαν να καλεσω την εξυπηρετηση πελατων οπου η τηλεφωνητρια μιλησε με καποιον και μου ειπε οτι απαξ και εχουν μηνιαιες ενδειξεις απο δεδδηε ο λογαριασμος βγαινει καθε μηνα. Το διαστημα ειναι διαφορετικο στον 1ο λογαριασμο που αργει γενικα και κανει κανα 40ημερο και επισης αν για καποιο λογο γινει εκκαθαριση απο πλευρας δεδδηε παλι θα αλλαξει το διαστημα. Παντως με καθησυχασε σχετικα με την ανησυχια μου για εκδοση τελευταιου εκκαθαριστικου με διαστημα πολυ μεγαλυτερο του μηνα. Μου ειπε οτι θα αφορα διαστημα απο την τελευταια καταμετρηση απο δεδδηε μεχρι τη μερα που θα φυγω οποτε και θα γινει νεα καταμετρηση. Επισης μπορεις να βαζεις μονος σου τις καταμετρησεις στο σαιτ τους αν και προσωπικα δε βρισκω το νοημα απαξ και κανεις καταχωρηση στο δεδδηε στην εφαρμογη του σε περιπτωση που δεν περασουν οι ιδιοι για καταμετρηση. Εξαλλου ο δεδδηε εχει αρχειο με το ποτε τους ενημερωσε για τις ενδειξεις του μετρητη σου που δε μπορει να αμφισβητηθει απο την εταιρεια. Τι θα ισχυσει στην πραξη στον τελικο εκκαθαριστικο και στησυχνοτητα εκδοσης λογαριασμων θα το δουμε στην πραξη σε καθε περιπτωση εγω ρωτησα και πηρα απαντηση ηχογραφημενη κιολας για το τι θα ισχυσει οποτε αν μλκιστουν θα εχω επιχειρηματα
Τσεκαρε αν ειναι εναντι αυτος που σου ηρθε στο διμηνο
θα ηθελα διευκρινησεις και περαιτερω λεπτομερειες για αυτα τα ομορφα ( ζήτα για πίεση ποιο το ποσό αποζημίωσης λόγω ελλιπής ποιότητας υπηρεσιών μιας και το συμβόλαιο δεν αναφέρει το ποσό παρόλο που υποχρεούνται σύμφωνα με τον ΚΠΗΕ ...) που γραφεις...just in case. Tvra βρηκα το μυραε απο το γοβ, γενικα ασχολουνται, βγαζεις ακρη; ευχαριστω
επισης ασχετο, απο το αππ του δεδδηε βλεπεις ιστορικο στις ενδειξεις του μετρητη σου οπως εχουν καταγραφει οποτε μπορεις να εχεις μια εικονα για την εποχικοτητα της καταναλωσης σου. Αρα στην πραξη θα ξερεις τι σε συμφερει σε ενδεχομενη αλλαγη παροχουΤελευταία επεξεργασία από το μέλος Petaloyditsa : 14-05-25 στις 10:53.
-
14-05-25, 12:16 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #25316
Πόσες μέρες κάνει η Protergia να καλέσει μετά από σύσταση;
Και μετά από αυτό πόσες μέρες για να γίνει η μετάβαση σε αυτήν;
Ας μου στείλει σύσταση κάποιος μήπως και κάνω την κίνηση για Value Swift OnTime εκεί γιατί δε βλέπω τίποτα άλλο ενδιαφέρον.
-
14-05-25, 12:18 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #25317
-
14-05-25, 14:42 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #25318
ανάλογα το φόρτο , απο 2-3 εργάσιμες έως 3βδόμαδο
μετά απο 3-4 εργάσιμες παίρνεις ΔΕΔΔΗΕ να δεις αν λάβανε αίτημα και με ποιες ενδείξεις . Αν τύχει και πάρει μέτρηση ο ΔΕΔΔΗΕ στο ενδιάμεσο , θα βγει άκυρο το αίτημα της Προτέργιας και δε θα σε ενημερώσει , γιαυτο έχε το νου σου .
-
14-05-25, 15:25 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #25319
Απάντηση Ζενίθ για την αύξηση
Aξιότιμε κύριε teo_3,
Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία σας και για την ευκαιρία να σας παρέχουμε διευκρινίσεις, σε απάντηση του αιτήματος σας μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας my RAE με α/α τάδε, αναφορικά με τον κωδικό πελάτη x.
Η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ), με την υπ’ αριθμ. Ε-282/2024 απόφαση, ενέκρινε τις νέες αριθμητικές τιμές των συντελεστών απωλειών ενέργειας στο Ελληνικό Δίκτυο Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΔΔΗΕ), όπως αυτοί υπολογίζονται από τον αρμόδιο Διαχειριστή του Δικτύου. Η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1179/Β’ στις 12.03.2025, ως εκ τούτου οι νέες τιμές ισχύουν από την 1η Μαϊου 2025.
Λαμβανομένων υπόψη των ανωτέρω ρυθμιστικών δεδομένων και των διατάξεων του Κώδικα Διαχείρισης του Δικτύου, ο συντελεστής "χ" που εφαρμόζεται στο τιμολόγιό σας για τον υπολογισμό της χρέωσης προμήθειας, όπως αναφέρεται στην παράγραφο 3.1 των Ειδικών Όρων του προϊόντος σας, διαμορφώνεται, κατόπιν σχετικού υπολογισμού, σε 1,2119 για την περίοδο από 01.05.2025 και εφεξής.
Ο εν λόγω συντελεστής αφορά το σύνολο των απωλειών δικτύου, όπως αυτές καθορίζονται στο πλαίσιο της Οριστικής Εκκαθάρισης από τον αρμόδιο Διαχειριστή του Δικτύου (ΕΔΔΗΕ), και λαμβάνει υπόψη την εφαρμογή ενός ειδικού διορθωτικού παράγοντα, του Συντελεστή Κανονικοποίησης, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Κώδικα Διαχείρισης του Δικτύου.
Κατά συνέπεια, ο εφαρμοστέος συντελεστής στο τιμολόγιό σας περιλαμβάνει το σύνολο του σχετικού εκτιμώμενου κόστους απωλειών του Δικτύου, το οποίο ανακτάται στο πλαίσιο της αρχής της κοστοστρέφειας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας σε Πελάτες. Η εν λόγω αναπροσαρμογή εφαρμόζεται ενιαία, τόσο για Πελάτες στο Διασυνδεδεμένο Σύστημα (ΕΔΔΗΕ ΔΣ), όσο και για Πελάτες στα Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά (ΜΔΝ).
Δεδομένων των πρόσφατων εξελίξεων, η εν λόγω προσαρμογή του συντελεστή "Χ", ως αποτέλεσμα των ανωτέρω δεν εμπίπτει στην πρόβλεψη περί τροποποίησης τιμολογιακών όρων μετά την παρέλευση εξαμήνου, όπως αυτή αναφέρεται στους συμβατικούς όρους και ευθυγραμμίζεται με τις τρέχουσες διαδικασίες που εφαρμόζονται στο πλαίσιο διαχείρισης των σχετικών παραμέτρων τιμολόγησης.
Σε κάθε περίπτωση κι εφόσον επιθυμείτε, παραμένει στη διάθεσή σας η δυνατότητα αζήμιας καταγγελίας της σύμβασης ή μετάβασης σε άλλο τιμολογιακό πρόγραμμα της επιλογής σας, χωρίς καμία επιβάρυνση.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία και σας ευχαριστούμε που επιλέγετε τη ZeniΘ.
ΖeniΘ - Εταιρεία Προμήθειας Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε.
Τομέας Υποστήριξης Εξυπηρέτησης Πελατών
Διεύθυνση Διαχείρισης Λειτουργιών Πελάτη
-
14-05-25, 16:00 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #25320
Κάψιμο , δε βγάζω άκρη για τον Συντελεστή Κανονικοποίησης.
Ρώτα γιατί ορίστηκε ο συντελεστής Χ σε 1,2119 αντί 1,1619 και που είναι αναρτημένος ο Συντελεστής Κανονικοποίησης , γιατί ήταν μηδέν το προηγούμενο διάστημα (εφόσον το άθροισμα του Συντελεστή Απωλειών και Κανονικοποίησης ήταν ίσο με το Συντελεστή Απωλειών 1,1357 ) ,ουσιαστικά που προκύπτει το 1,2119-1,1619=0,05 διαφοράς και πως υπολογίζεται .
- - - Updated - - -
Επίσης
απο τη στιγμή που επηρεάζει τη χρέωση προμήθειας , εμπίπτει .
- - - Updated - - -
Θα πάει σίγουρα στον ενεργειακό επιθεωρητή η φάση , δλδ κανα 3μηνο μέχρι πόρισμα / σύσταση ...
Bookmarks