Καλύτερα να περιμένω να πάρει μέτρηση ο ΔΕΔΗΕ και μετά να στείλω στοιχεία στην protergia για νέο συμβόλαιο μπλε σταθερο;
Πως είναι καλύτερα να το κάνω για να μην έχω καθυστερήσεις και έναντι λογαριασμους
Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης: Έχετε αλλάξει πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος;
- Ψήφισαν
- 1754. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
-
Έχω αλλάξει
545 31,07% -
Δεν έχω αλλάξει, αλλά σκέφτομαι να αλλάξω
664 37,86% -
Δεν θα αλλάξω
455 25,94% -
ΔΓ/ΔΑ
90 5,13%
Εμφάνιση 25.441-25.455 από 25995
-
19-05-25, 22:44 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #25441
-
19-05-25, 22:52 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #25442
Αν επίκειται άμεσα (εντός της τρέχουσας εβδομάδος) η μέτρηση του Δεδδηε, καλύτερα να περιμένετε και να δοθεί αυτή. Αλλοιώς, στέλνετε άμεσα την δική σας μέτρηση και απλώς είσθε σε εγρηγορση μήπως χρειασθεί επικοινωνία με την Προτέργια για νέες ενδείξεις (αν δηλ κολλήσει η διαδικασία).
-
19-05-25, 22:53 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #25443
Αν είναι τώρα κοντά η μέτρηση του Δεδδηε περίμενε και στείλε τις ίδιες στην προτεργια ή και μεγαλύτερες γτ αν πάρει μέτρηση ο δεδδηε κι εσύ έχεις στείλει στην προτεργια μικρότερη και περαστούν πρώτα οι μετρήσεις του Δεδδηε θα κολλήσει η αλλαγή παρόχου και θα πρέπει να γίνει διόρθωση κλπ και θα έχεις μεγάλη καθυστέρηση.
-
20-05-25, 07:46 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #25444
Ενδείξεις πως στέλνω,με φωτο ή γράφω την ένδειξη άπλα;
-
20-05-25, 08:22 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #25445
Να ξεκαθαρίσουμε κάτι όσον αφορά την έκπτωση συνέπειας στη Ζενίθ και το γεγονός ότι αυτή δεν αποδίδεται στον τελευταίο λογαριασμό. Στο πρόγραμμα Home Smart Night που έχω κι εγώ, η έκπτωση συνέπειας είναι 5%. Το υπόλοιπο 40% είναι promo έκπτωση και θα υπολογιστεί και στον τελευταίο λογαριασμό. Αναφέρεται ρητά στους όρους του προγράμματος, οπότε μην ανησυχείτε. Γιατί έτσι όπως το γράφετε μερικοί εδώ μέσα, είναι σα να λέτε ότι ο τελευταίος λογαριασμός δεν θα έχει το 40%.
-
20-05-25, 08:34 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #25446
-
20-05-25, 09:17 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #25447
-
20-05-25, 09:22 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #25448
Εχω την εντύπωση ότι ναι μέν τυπικά ο τελευταίος δεν έχει εκπτωση συνέπειας, όμως στη πραγματικότητα ο πρώτος είναι αυτός που πληρώνεις χωρίς συνέπεια, στο ακέραιο της τιμής. Εξηγώ κοιτώντας τους λογαριασμούς που μέχρι τώρα έχω πάρει. Ο πρώτος λογαριασμός που εκδόθηκε, δεν έχει έκπτωση συνέπειας μετράει όλες τις kWh με τη κανονική τιμή (που βλέπω ότι είναι 0.123, αυτή είναι η τιμή που εκλεισα το συμβόλαιο) πχ 180Χ0.123, ο δεύτερος υπολογίζει τις kWh του ιδίου λογαριασμού πχ 400Χ0.123 και αφαιρεί την "συνέπεια" του προηγούμενου δηλαδή 0.028Χ180 (έκπτωση λόγω συνέπειας) και πάει λέγοντας. Ο τελευταίος λογαριασμός δεν θα πληρωθεί στην κανονική τιμή, θα πάρεις έκπτωση μείον τη συνέπεια του προηγούμενου, τυπικώς θα χαθεί η συνέπεια του τελευταίου γιατί δεν έχει επόμενο για να αφαιρεθεί. Θελω να πώ ότι ο πρώτος είναι ο ακριβός, αν υποθέσουμε σχεδόν σταθερή κατανάλωση.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Slammer : 20-05-25 στις 09:31.
-
20-05-25, 09:24 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #25449
-
20-05-25, 09:33 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #25450
Μέχρι πρότινως στη Ζενίθ έχανες την συνέπεια του 1ου και του τελευταίου λογαριασμού. Στο νέο σταθερό το αναφέρει πλέον ότι σου δίνει την έκπτωση απο τον πρώτο. Τώρα για την λήξη, έχει κακό προηγούμενο η φίλτατη Ζενίθ, οπότε πάει υπέρ πίστεως και πατρίδως. Και αν έχεις πχ 1000kwh τελευταίο λογαριασμό, μιλάμε για ένα ποσο της τάξεως των 188€ μόνο κατανάλωση έναντι 90€, που είναι διαφορά σοβαρή και θα πρέπει να συνεκτιμηθεί όταν συγκρίνεται με άλλο πρόγραμμα.
Αυτή την περίοδο δύσκολα να έχεις τέτοια κατανάλωση αλλά για παράδειγμα το έθεσα.
- - - Updated - - -
Στα 7,8/7,3 λεπτά χωρίς συνέπεια/dual παίζει σήμερα το PHSN, γιατί να φύγεις ?
-
20-05-25, 09:40 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #25451
Να ρωτησω κατι ,δεν ξερω αν εχει απαντηθει..Μολις παω εγω Προτεργια με σύσταση, σε ποσο καιρο μπορω να δωσω συσταση σε αλλη παροχη στο πατρικο;Να υποθεσω λογικα πως αμεσως μολις γινω πελατης κι αλλαξει ο αριθμος παροχης;
-
20-05-25, 09:44 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #25452
Σύμφωνα με τη σύμβαση (με βάλατε και ψάχνω), "Δεν εφαρμόζεται «Έκπτωση Συνέπειας» σε περίπτωση τελικού εκκαθαριστικού λογαριασμού που αφορά τελευταία καταμέτρηση κατανάλωσης περιόδου όταν παύει η εκπροσώπηση της παροχής ή η ηλεκτροδότηση του ακινήτου.". Άρα χάνεται και ο Τελευταίος εφόσον φύγεις, μείον 2 λογαριασμοί..... και φούσκωσε και την "κανονική τιμή" στον θεό, στα 0.188, οπότε είναι υπολογίσιμο.
Κρατάω μια επιφύλαξη για την ακρίβεια όσων γράφουμε, η Zenith έχει αλλάξει τους όρους και έχει ονομάσει το σταθερό πακέτο διαφορετικά πλέον, αναφέρομαι στο "Power Home Direct Plus", που πλέον δεν υπάρχει, και το νέο έχει ονομαστεί "Power Home Secure 2.0", σίγουρα στα ψιλά γραμματα θα υπάρχουν διαφορές.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Slammer : 20-05-25 στις 09:50.
-
20-05-25, 09:44 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #25453
-
20-05-25, 09:53 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #25454
Ε ναι, μόλις ενεργοποιηθείς και μπορέσεις να ανοίξεις το protergia app, σου δίνει πρόσβαση σε συστάσεις.
- - - Updated - - -
Σημαντικό που σε βάλαμε να ψάξεις. Γιαυτό αναφέρεται, γιατί ο κόσμος θα πρέπει να το συνυπλογίσει, αλλά και πάλι, όπως προείπα, αυτή την περίοδο αν κάνεις την επιλογή λογικά, δεν θα έχεις μεγάλο τελευταίο πχ 200-300kwh άρα +20/30€ τα οποία όμως οφείλεις να συνυπολογίσεις στη σύγκριση με άλλα προγράμματα.
Αν η επιλογή έγινε σε μήνα που θα έχει κατανάλωση, γλου γλου γλου, εκπληξούλα του χρόνου.
-
20-05-25, 11:39 Απάντηση: Πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος: Ποιό πρόγραμμα συμφέρει; #25455
Οσοι ειμαστε προτεργια μπλε ανανεωνουμε ?
Εχουμε καμια πληροφορια τι θα γινει απο Ιουνιο με τα μπλε ?
Αν καποιος παιρνει επιδομα θερμανσης για ρευμα συμφερει να μπει στο ΚΟΤ της προτεργια?
Bookmarks