Πέραν αυτού, καλό είναι να μου τη σετάρουν με βάση τις πιο χοντρές χορδές. Σε E δεν σκοπεύω να παίξω όπως και να 'χει.
Είναι κι αυτός ένας παράγοντας. Και η μάρκα των χορδών παίζει ρόλο επίσης.
Παραδόξως, οι ernie ball πχ έσπαγαν για πλάκα στην παλιά μου κιθάρα, ενώ οι αντίστοιχες του thomann δεν έσπαγαν με τίποτα.
Σκέψου φοράω σετ στην παλιά μου απ'το 2015! Την έχω σκίσει κι ακόμα αντέχουν![]()
Όπως καταλαβαίνεις, το είχα παρατήσει το πράγμα τόσα χρόνια...
Ναι. Το hardware του, δικαιολογεί την τιμή. Αν βγάλεις το καπέλο του Ola προφανώς.
Ναι οκ, δεν είπα ότι θέλω να πετύχω αποτέλεσμα ηλεκτρακουστικής, απλώς να 'ναι πιο γλυκός ο ήχος στα καθαρά, τηρουμένων των αναλογιών.
Το neural είναι το νέο trend. Όπως κάποτε ήταν το profiler της kember ή το fractal audio axe FX II.
Βέβαια καμία σχέση στην τιμή, αλλά θέλω να σου πω, είναι κάτι που επιλέγουν πολλοί πλέον, απ'όσο έχω καταλάβει.
Ε ναι. Ένα σετάρισμα καλό και μετά θα κάνω μικρορυθμίσεις στον καβαλάρη κυρίως.
Εμφάνιση 421-435 από 446
-
13-11-22, 18:10 Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί Ηλεκτρικής Κιθάρας (γενικά...) #421
-
13-11-22, 21:57 Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί Ηλεκτρικής Κιθάρας (γενικά...) #422
-
15-11-22, 16:13 Απάντηση: Περί Ηλεκτρικής Κιθάρας (γενικά...) #423
+1
hint:truss rod
-
01-12-23, 14:57 Απάντηση: Περί Ηλεκτρικής Κιθάρας (γενικά...) #424
Τι έγινε βρε παιδιά, που είστε όλοι;
Ανασταίνω το θέμα γιατί πριν κάποιες εβδομάδες βρήκα αυτό το μωρό μαζί με τη θήκη στα £350, στο τοπικό μαγαζί εδώ στη Bangor.
Είναι από το τελευταίο run των Epiphone Standard στην Κορέα. Φτιαγμένη το 2004 στο Unsung εργοστάσιο, ήθελα πάντα να βρώ μια, αλλά οι γνώστες που τις πουλούσαν τις χτύπαγαν αλύπητα στην τιμή.
Ο λόγος είναι πως ως κιθάρες δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από την άλλη πλευρά του Ειρηνικού. Αυτό που χρειάζονται είναι αναβάθμιση σε γέφυρα, μαγνήτες, nut.
Άλλαξα ήδη τη γέφυρα και το nut (Tonepros ολέ), και τώρα ψάχνω τι μαγνήτες να βάλω. Σκέφτομαι να πάω old school και ψάχνω για '70s ή '80s DiMarzio ή Lace Sensors.
-
23-12-23, 21:05 Απάντηση: Περί Ηλεκτρικής Κιθάρας (γενικά...) #425
Τρέχουμε και δε φτάνουμε (χωρίς πλάκα
). Επίσης μαζεύουμε και κάνα πετάλι για να ολοκληρώσουμε το setup μας (ας είναι καλά οι φίλοι που μου τα φέρνουν από το νησί σε τιμές χώμα, βλέπε ebay, fb marketplace, gumtree)
Για τους linux-ομουσικούς, ευρήματα των τελευταίων ημερών:
https://audioassault.mx/
https://ugritone.com/
Παίζουν εγγενώς (ελληνιστή natively) σε Linux και Reaper DAW (σύμφωνα με το Reddit και σε άλλα DAWs που έχουν εκδόσεις Linux, πχ Harrison Mixbus, Bitwig Studio). Κατέβασα κάποια demos του πρώτου (το οποίο παίζει και standalone, δηλαδή δε χρειάζεται να φορτώσεις το DAW), αλλά δεν έχω προλάβει ακόμα να τα δοκιμάσω. Πάντως ανοίγουν κανονικά στο KDE Neon (Ubuntu LTS based) που τρέχω στο λαπτόπι μου.
Τώρα το μόνο που χρειάζομαι είναι να λύσω κάποια θέματα που με απασχολούν τους τελευταίους μήνες, να φτιάξω το χώρο μου και να βρω χρόνο να παίζωΌταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Παναγιώτης Γιαννάκης
Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Michael Jordan
-
23-12-23, 22:31 Re: Απάντηση: Περί Ηλεκτρικής Κιθάρας (γενικά...) #426
-
23-12-23, 22:45 Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί Ηλεκτρικής Κιθάρας (γενικά...) #427
Πολλά παίζουν με wine και yabridge. Διευκρίνησα πως πρόκειται για Linux native plug-ins. Γενικά αποφεύγω το wine (έχουν περάσει πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που το χρησιμοποίησα). Παιχνίδια δεν παίζω και για οτιδήποτε άλλο με καλύπτουν εφαρμογές που τρέχουν natively σε Linux. Μόνο στο λαπτοπ της δουλειάς τρέχω windoze λόγω Outlook, Office και Visio (που και γι' αυτά υπάρχουν λύσεις που δεν απαιτούν wine), αλλά και λόγω πολιτικών των εταιρειών (λέγε με Active Directory, κτλ).
Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Παναγιώτης Γιαννάκης
Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Michael Jordan
-
23-12-23, 22:54 Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί Ηλεκτρικής Κιθάρας (γενικά...) #428
Σωστά. Δεν το πρόσεξα ότι αναφέρεσαι σε native plugins.
Εντάξει, κι εγώ windows free είμαι αλλά παίζω games οπότε χρησιμοποιώ διανομή για gaming κυρίως που έχει στημένα wine και wine based apps ώστε να είναι η φάση smooth.
Το ότι απεχθάνομαι τα windows, δεν σημαίνει ότι θα ακυρώσω οτιδήποτε μπορεί να είναι φτιαγμένο για windows αλλά μπορεί να τρέξει και σε linux.
Σίγουρα προτιμώ native alternatives αλλά σε κάποια πράγματα, δυστυχώς χρειάζονται συμβιβασμοί.
Τα neural dsp plugins είναι πολύ ποιοτικά για να τα αγνοήσει κάποιος. Συν ότι τα χω χρυσοπληρώσει οπότε δεν παίζει να τα αφήσω ανεκμετάλλευτα."Listen, I'm a nice person, so, if I'm an a$$hole to you, you need to ask yourself why."
-
23-12-23, 22:58 Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί Ηλεκτρικής Κιθάρας (γενικά...) #429
-
23-12-23, 23:06 Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί Ηλεκτρικής Κιθάρας (γενικά...) #430
Τα plugins της neural θεωρούνται κορυφαία πλέον και όντως έχω πάθει πλάκα από 2 που έχω αγοράσει (petrucci, gojira).
Δεν θα έδινα τόσα για κάτι άλλο. Έχω τσεκάρει και κάποια άλλα πιο παλιά (δεν θυμάμαι ονόματα, δεν είναι κάποιο απ'αυτά που είπες πάντως), αλλά δεν με είχαν συγκινήσει.
Anyway. Το θετικό είναι ότι πολλές εταιρείες αυτού του είδους αρχίζουν και βγάζουν και native linux apps, όπως έκανε πρόσφατα και το studio one.
Οπότε στο μέλλον ίσως δούμε ωραία πραγματάκια."Listen, I'm a nice person, so, if I'm an a$$hole to you, you need to ask yourself why."
-
23-12-23, 23:48 Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί Ηλεκτρικής Κιθάρας (γενικά...) #431
Έλα ρε, έβγαλε η Presonus το Studio One και για Linux;
ΥΓ Δεν αμφισβητώ την ποιότητα των προϊόντων της Neural, δεν τα έχω δοκιμάσει άλλωστε, αλλά γεγονός είναι ότι έχουν κάνει τρελή προώθηση στο youtube (και στα plug-ins και στην πεταλιερα). Υπάρχουν ένα σωρό εταιρείες εκεί έξω.Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Παναγιώτης Γιαννάκης
-
24-12-23, 00:42 Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί Ηλεκτρικής Κιθάρας (γενικά...) #432
Ναι! Στο debian προς το παρόν και δεν ξέρω αν είναι και εντελώς λειτουργική η έκδοση λίγο που την είχα τσεκάρει. Σίγουρα θα βελτιωθεί βέβαια.
Public beta είναι ακόμη. https://news.itsfoss.com/studio-one-linux/
Μιλάς με άτομο που δεν ασχολείται με το hype ενός προϊόντος αλλά με την ουσία.
Έχω δοκιμάσει κι άλλα plugins και σαφώς γίνεται δουλίτσα και με άλλα, αλλά τα συγκεκριμένα προσφέρουν near tube amp experience και με πολύ άνετο standalone GUI.
Σίγουρα έχω σαν όνειρο το linux native experience αλλά προς το παρόν βολεύομαι με το emulation.
Άσε δε που τα 'χω παρατήσει αυτό το διάστημα και δεν πολυπαίζω, οπότε δεν με πολυαπασχολεί κι όλας.
Αλλά απ'το να πρέπει να διατηρώ windows installation μόνο για 1-2 plugins και παιχνίδια, προτιμώ να το κάνω μέσω linux emulation. Έχω βρει την υγεία μου, έστω κι έτσι
Θα τα τσεκάρω όμως και αυτά που προτείνεις. Καλό είναι που υπάρχουν και native λυσεις. Επίσης από native linux DAW ήξερα κυρίως το Ardour (εν τω μεταξύ προσπαθούσα να θυμηθώ το όνομα και μου έρχονταν στο μυαλό το Andor), το οποίο με απωθεί σαν design, αλλά οκ, αν κάνει τη δουλειά, why not?
"Listen, I'm a nice person, so, if I'm an a$$hole to you, you need to ask yourself why."
-
24-12-23, 01:41 Απάντηση: Περί Ηλεκτρικής Κιθάρας (γενικά...) #433
Καλά, αυτό το near tube experience το έχουν πάρει όλοι και το έχουν ξεχειλωσει. Σαφώς η τεχνολογία έχει προχωρήσει και δε χρειαζόμαστε ντε και καλά τα θηρία του παρελθόντος για μια ηχογράφηση ή live.
Οτι το λογισμικό πλέον δίνει ρεαλιστικό αποτέλεσμα, εξομοιωνοντας τον ήχο, αλλά και τον τρόπο που αντιδρά ενας ενισχυτης, δεν το συζητάμε.
Την εμπειρία που προσφέρει όμως το 12" ηχείο, κανένα λογισμικό κσι κανένα monitor ηχείο δε μπορεί να την προσφέρει. Και είναι λογικό. Απλή φυσική είναι. Κάπου λίγο έλεος με τις υπερβολές του μάρκετινγκ.
Όπως και να χει, με την πρώτη ευκαιρία θέλω να δοκιμάσω τα demos της Audio Assault (έχουμε να κυνηγάμε και τον ταλιμπανεζο). Μπας και καταφέρω να γρατζουναω λίγο την κιθάρα (σήμερα μετά από μήνες επιτέλους κατάφερα να ασχοληθώ με ενα setup midi με κάποια από τα πετάλια που πήρα
).
-
24-12-23, 11:49 Re: Απάντηση: Περί Ηλεκτρικής Κιθάρας (γενικά...) #434
Για home use την κάνουν εξαιρετικά τη δουλειά σε πληροφορώ. Ειδικά σε σχέση με τα σάπια τα line 6 που τα χρυσοπλήρωνα κάποτε και ήταν ο ήχος σκέτο τρανζίστορ.
Έχω φίλους που πούλησαν τα tube amps τους και έμειναν με τα συγκεκριμένα plugins γιατί τους υπερκάλυπταν.
Αλλά οκ, αν δεν σε καλύπτουν, παίζε με tube amps και 12άρια ηχεία. Όπως νιώθει ο καθένας.
Κι εγώ έχω λαμπάτο αλλά δεν τον ανάβω κάθε φορά. Πολλές φορές απλώς κουμπώνω την κιθάρα στην κάρτα ήχου και ανοίγω τα plugins.
Η φάση είναι σαν το compressed/uncompressed audio format. Υπάρχουν απώλειες, αλλά είναι δύσκολο να τις καταλάβεις/αντιληφθείς.
Αν σου βάλουν να ακούσεις παίξιμο με λαμπάτο και με plugins, χωρίς να ξέρεις ποιο είναι τι, θα καταλάβεις λες τη διαφορά με 100% σιγουριά;
Πχ, https://youtu.be/SJ399joGpcY
Σίγουρα η αίσθηση της δυναμικής που βγάζει ένα ηχείο είναι διαφορετική, αλλά τώρα συζητάμε για τον ήχο και όχι για την ένταση και το impact που σου σκάει το ηχείο"Listen, I'm a nice person, so, if I'm an a$$hole to you, you need to ask yourself why."
-
24-12-23, 13:45 Απάντηση: Περί Ηλεκτρικής Κιθάρας (γενικά...) #435
Βρε Gentoo δε διαφωνισα στην πρακτικοτητα, χρηστικότητα και ρεαλιστηκοτα των software λύσεων (είτε πρόκειται για pc, είτε πρόκειται για ψηφιακή πεταλιερα, είτε για ενισχυτή τύπου Katana, Mustang, κτλ). Κι εγώ Boss Katana έχω που είναι ψηφιακό μπλιμπλικι (καλά πήρα κι ένα Marshall JVM205H πριν την κάνω από το νησί
). Αναφέρθηκα στις υπερβολές του marketing.
ΥΓ0 Αυτή τη συζήτηση την έχουμε ξανακάνει (στο περίπου) την εποχή που πήρες τον ENGL. Δες τι λέγαμε τότε.
ΥΓ1 Ο Ζηρας έγραψε τον πρώτο του δίσκο με το πρώτο Line6 Pod (το γνωστό κόκκινο με το σχήμα σα φασόλι που η πλειονότητα της κιθαριστικης κοινοτητας το βρίζει) και με midi drums (αν θυμάμαι καλά). Μια χαρά αποτέλεσμα
ΥΓ2 Αν ήμουν επαγγελματίας που κάνει live, σαφώς θα προτιμούσα κάτι ελαφρύ (ψηφιακό ή όχι, αδιάφορο). Σιγά μην κουβαλούσα θηρία ενισχυτές και καμπίνες.
ΥΓ3 Το μόνο που δε μου αρέσει στα ψηφιακά μπλιμπλικια είναι οι κυριολεκτικά ΑΠΕΙΡΕΣ επιλογές (εννοώ την παραμετροποίησή τους, όχι τα προϊόντα που κι αυτά άπειρα ειναι πια).
Παρόμοια Θέματα
-
Μαθηση ηλεκτρικης κιθαρας
Από KIT-XDestroyerGR στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 16-04-10, 22:48 -
Περί κουρδίσματος κιθάρας
Από gtklocker στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 12Τελευταίο Μήνυμα: 10-04-10, 11:03 -
Ενισχυτής ηλεκτρικής κιθάρας PEAVEY JSX JOE SATRIANI SIGNATURE HEAD
Από gkagg στο φόρουμ ΠροσφοράΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 27-01-10, 20:22 -
Αγορά ηλεκτρικής κιθάρας
Από Gus στο φόρουμ Πολιτιστικό στέκιΜηνύματα: 14Τελευταίο Μήνυμα: 09-02-08, 21:50 -
Αγορά ηλεκτρικής κιθάρας
Από Giorgos18 στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 7Τελευταίο Μήνυμα: 10-04-07, 18:22
Bookmarks