Η αμερικάνικη εταιρεία ΝΤP αφού υποχρέωσε δικαστικά την RIM, την κατασκευάστρια του BlackBerry, να της καταβάλει 612.5 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση για παραβιάσεις τίτλων βιομηχανικής ιδιοκτησίας (πατέντες), τώρα στρέφεται εναντίον 6 άλλων εταιρειών κατασκευής κινητών τηλεφώνων ή λογισμικού. Συγκεκριμένα την περασμένη Πέμπτη η NTP κατάθεσε αγωγή στο τοπικό δικαστήριο της Virginia εναντίον της Microsoft, Google, Apple, LG Electronics, HTC, Motorola.
H εταιρεία κατηγορεί όλες τις άλλες για παραβίαση 8 πατεντών που σχετίζονται με την λήψη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω ασύρματων συστημάτων επικοινωνίας. Σε δελτίο τύπου της εταιρείας αναφέρεται πως η Nokia έχει υπογράψει συμφωνία χρήσης των πατεντών.
Πηγή: Computerworld
Εμφάνιση 1-15 από 34
-
10-07-10, 19:47 Η.Π.Α.: Υπόλογες για παραβίαση πατεντών οι Microsoft, Google, Apple, HTC, Motorola και LG #1
- Περιοχή
- Zauberberg
- Downloads
- 13
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 13
- Ταχύτητα
- 51200/5120
- ISP
- HOL
- DSLAM
- H.O.L. - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
- Router
- ZTE ZXHN H168N
- SNR / Attn
- 25(dB) / 7(dB)
- Path Level
- Interleaved
-
10-07-10, 20:27 Απάντηση: Η.Π.Α.: Υπόλογες για παραβίαση πατεντών οι Microsoft, Google, Apple, HTC, Motoro #2
Δεν την είχα καν ακουστά την NTP,αλλά μετά από ένα κλικ στην wikipedia διάβασα ότι πρόκειται για patent holding επιχείρηση. Παράσιτα δηλαδή στο σώμα της τεχνολογίας και του εμπορίου που προσπαθούν να βγάλουν ένα σκασμό φράγκα από το patent trolling..
Βλέπω για παράδειγμα ότι κατέχουν πατέντες στον τομέα του RF antenna design. Tι ακριβώς κάνατε ρε παίδες?? Κατοχυρώσατε σαν πνευματική ιδιοκτησία το ηλεκτρομαγνητικό δίπολο,τις στοιχειοκεραίες,τα παραβολικά κατοπτρα,τις εξισώσεις του Maxwell, τι?? Έχει χαθεί η μπάλα στην αμερική με το ζήτημα των πατεντών imho αν και με αυτή την μήνυση με βλέπω να ανοίγω μπύρες και να τρώω ποπ-κορνSystem: CPU AMD FX-8300, 16G RAM, Mobo: Asrock 970 Extreme 3,GPU:XFX RX460, OS:Fedora 28 64bit
-
10-07-10, 20:49 Απάντηση: Η.Π.Α.: Υπόλογες για παραβίαση πατεντών οι Microsoft, Google, Apple, HTC, Motoro #3
Και στην wikipedia αναφέρει πως η Nokia, όντως έχει υπογράψει για να χρησιμοποιεί αυτές τις πατέντες. Πάνε καλά σε αυτή την ΝΤΡ??!!!
-
10-07-10, 20:57 Απάντηση: Η.Π.Α.: Υπόλογες για παραβίαση πατεντών οι Microsoft, Google, Apple, HTC, Motoro #4
Δεν πάει καλά αλλά μέχρι στιγμής οικονομικά πάει ..Το έχουν χάσει στο αμερικα με τις πατέντες !!
-
10-07-10, 21:26 Απάντηση: Η.Π.Α.: Υπόλογες για παραβίαση πατεντών οι Microsoft, Google, Apple, HTC, Motoro #5
Αυτό το αμερικάνικο σίριαλ με τις πατέντες δεν λέει να σταματήσει... Υπόψιν πως το πρόστιμο στην τελική θα το επιβαρυνθεί ο καταναλωτής, προκειμένου οι εταιρείες να έχουν κάποιο σεβαστό για αυτές κέρδος...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Hackerman : 10-07-10 στις 21:57.
-
11-07-10, 01:15 Απάντηση: Η.Π.Α.: Υπόλογες για παραβίαση πατεντών οι Microsoft, Google, Apple, HTC, Motoro #6
Ειρωνια. Μια μη αμερικανικη εταιρεια( Nokia) ειναι καλυμενη απο την αμερικανικη τρελα των πατεντων. Οι αμερικανοι οπως εστρωσαν να κοιμηθουν.
Σπίτι μου είναι όπου έχω το pc μου.
3 χρόνια απροβλημάτιστη χρήση υπερ-πατσαρισμένης, non-standard, όχι GNU, δήθεν Linux, διανομής, επειδή βαριέμαι να δουλεύω για το λειτουργικό και όχι το λειτουργικό για εμένα. Ας είναι καλά οι αυτοματισμοί!
-
11-07-10, 02:07 Απάντηση: Η.Π.Α.: Υπόλογες για παραβίαση πατεντών οι Microsoft, Google, Apple, HTC, Motoro #7
-
11-07-10, 11:04 Απάντηση: Η.Π.Α.: Υπόλογες για παραβίαση πατεντών οι Microsoft, Google, Apple, HTC, Motoro #8
EΧΩ ΠΑΤΕΝΤΑΡΕΙ ΤΟ CLICK ΣΤΟ ΚΟΥΜΠΙ "ΑΠΑΝΤΗΣΗ"!!
Όσοι το χρησιμοποίησαν για να απαντήσουν στον nm96027 αντί να χρησιμοπουήσουν τη φόρμα γρήγορης απάντησης (επίσης πατενταρισμένη, αλλά από ανταγωνιστική εταιρεία) θα πρέπει να μου καταβάλουν 0,25 ευρώ.
Επίσης, έρχονται μυνήσεις προς το ADSLgr για παραβίαση της πατέντας μου!!!!!1!11- Albert Einstein: “Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe.”
-Terry Pratchett:“An education was a bit like a communicable sexual disease. It made you unsuitable for a lot of jobs and then you had the urge to pass it on.”
-
11-07-10, 12:01 Απάντηση: Η.Π.Α.: Υπόλογες για παραβίαση πατεντών οι Microsoft, Google, Apple, HTC, Motoro #9
Δεν νομίζω να τους ήρθε η αγωγή σαν κεραυνός εν αιθρία. Δεν είναι δα και χθεσινές στο χώρο τους. Οι κανόνες του παιχνιδιού υπάρχουν εκεί για χρόνια. Αν αποδειχθεί ότι έσφαλαν, ορθώς να πληρώσουν. Απλά πράγματα.
-
11-07-10, 13:30 Απάντηση: Η.Π.Α.: Υπόλογες για παραβίαση πατεντών οι Microsoft, Google, Apple, HTC, Motoro #10
Oύτος ή αλλος ολο κονταροχτυπιούνταν μεταξύ τους για τις πατέντες τωρα τους ηρθε απο ανωθεν......
-
11-07-10, 16:12 Απάντηση: Η.Π.Α.: Υπόλογες για παραβίαση πατεντών οι Microsoft, Google, Apple, HTC, Motoro #11
Επειδή έχουν γραφεί πολλά κατά του αμερικάνικου συστήματος αδειών βιομηχανικής ιδιοκτησίας, δημιουργείται το εξής παράδοξο.
Οι περισσότεροι έχουν αναφέρει ότι επιβραδύνει την ανάπτυξη νέας τεχνολογίας.
Όμως γιατί μέχρι σήμερα οι ΗΠΑ προηγούνται ατην νέα τεχνολογία;
Πολύ παράδοξο να έχουν σύστημα που τους επιβραδύνει τεχνολογικά και ταυτόχρονα να προηγούνται!
-
11-07-10, 16:53 Απάντηση: Η.Π.Α.: Υπόλογες για παραβίαση πατεντών οι Microsoft, Google, Apple, HTC, Motoro #12
Σε ποιον τομεα ακριβως προηγουνται; Στη κινητη τηλεφωνια; ολα απο Κορεατες, ταιβανεζους και ιαπωνες τα αγοραζουν. Στους επεξεργαστες; εχουμε μεινει ολοι πισω με την πατεντα χ86 της Intel. Θα ελεγα μονο στον τομεα των καρτων γραφικων μιας και δεν υπαρχει αντιπαλος απο αλλου...
Σπίτι μου είναι όπου έχω το pc μου.
3 χρόνια απροβλημάτιστη χρήση υπερ-πατσαρισμένης, non-standard, όχι GNU, δήθεν Linux, διανομής, επειδή βαριέμαι να δουλεύω για το λειτουργικό και όχι το λειτουργικό για εμένα. Ας είναι καλά οι αυτοματισμοί!
-
11-07-10, 19:24 Απάντηση: Η.Π.Α.: Υπόλογες για παραβίαση πατεντών οι Microsoft, Google, Apple, HTC, Motoro #13
Σε πολλούς τομείς.
Δεν αναφέρομαι για τις κατασκευές, αλλά για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών.
-
11-07-10, 19:41 Απάντηση: Η.Π.Α.: Υπόλογες για παραβίαση πατεντών οι Microsoft, Google, Apple, HTC, Motoro #14
Αυτό είναι μια σωστή άποψη και φέρνει αντίθεση σε όλα αυτά που ακούμε κατά καιρούς για το σύστημα αυτό.
-
11-07-10, 20:19 Απάντηση: Η.Π.Α.: Υπόλογες για παραβίαση πατεντών οι Microsoft, Google, Apple, HTC, Motoro #15
Mπορεί να δημιουργείται τεχνολογία. Ομως ας σκεφτούμε, εαν δεν υπήρχε το ηλίθιο σύστημα πατεντών που ήδη υπάρχει εκεί, αυτό τι θα προκαλούσε; Μείωση ή αύξηση της δημιουργικότητας; Επίσης να σημειώσουμε ότι το σύστημα πατεντών ουσιαστικά τρελλάθηκε κάπου απο την δεκαετία 90 και μετά. Απλά τώρα βλέπουμε τις αρχές της επιπτώσεως ενός τέτοιου συστήματος. Μέχρι τώρα εξυπηρετούσε τις εταιρίες τεχνολογίας, όπου μεταξύ τους κάνανε συμφωνίες ανταλλαγής πατεντών ώστε ναναι καλλυμένες, αλλά κανείς καινούργιος δεν μπορούσε να μπεί εύκολα μιας και μπορούσε να "εξοντωθεί" απο τις μεγάλες εταιρίες, που είχαν τα χρήματα για μακρόπνοους δικαστικούς αγώνες... Ωσπου έγιναν και οι patent troll εταιρίες, εταιρίες απλά με κεφάλαια, που αγοραζουν πατέντες απο μικρές εταιρίες, ιδιώτες, εκπαιδευτικά ιδρύματα, και φυσικα΄έχουν τα κεφάλαια να κυνηγήσουν τους μεγάλους και να βγάλουν σημαντικά κέρδη, μιας και ο μοναδικός λόγος λειτουργίας τους ειναι αυτός. Και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα.
QoS: Τι είναι τούτο το πράγμα; Ευρυζωνικά: Μύθοι και πραγματικότητα Οδηγίες Εγκατάστασης Oracle 10G σε Linux (RHEL4)Περι αλόγιστης χρήσης Ιντερνετ
Ikariam.gr anon@AnonCity Guzoos@76:12
Παρόμοια Θέματα
-
H Apple μηνύει την Nokia για παραβίαση πατεντών
Από nm96027 στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 80Τελευταίο Μήνυμα: 04-11-10, 12:40 -
Η Νokia κατηγορεί την Apple για παραβίαση 5 πατεντών στο iPad 3G και στο iPhone
Από nm96027 στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 21Τελευταίο Μήνυμα: 10-05-10, 03:41 -
Apple: κατάθεση αγωγής για παραβίαση πατεντών εναντίον της HTC για το Hero
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 31Τελευταίο Μήνυμα: 04-03-10, 03:04
Bookmarks