Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 26
    Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    44
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Cyta Hellas
    Router
    NetFaster (IAD)
    Καλησπέρα σε όλους τους συμφορουμίτες. Έχω ανοίξει πολλά εκτός θέματος θέματα τώρα τελευταία, αλλά νιώθω μια "ασφάλεια" εδώ μιας και είμαι χρόνια μέλος και παίρνω πάντα ενδιαφερουσες γνώμες :-)

Η ερώτησή μου είναι η του θέματος : επάλληλα ή ανοιγόμενα παράθυρα; (με εξωτερικό ρολό αντί πατζουριού και στις 2 περιπτώσεις)
    Μιλάμε για ένα ισόγειο κτίσμα σε περιοχή με όχι ιδιαίτερη κίνηση στους δρόμους (ακόμα).

Εξ' αρχής σκεφτόμουν επάλληλα (όχι χωνευτά μιας και είναι τα χειρότερα από άποψης μόνωσης), επειδή έχεις μεγαλύτερη ελευθερία χώρου μιας και δεν χρειάζεσαι να σκέφτεσαι τον χώρο που θα χρειάζεται να έχεις για τα ανοιγόμενα... (ούτε αν θα φυσάει και θα κοπανάνε τα φύλλα αν θα τα έχεις ανοιχτά κτλ)

Αργότερα, όταν μίλησα τον μάστορα με τον οποίο θα γίνει η εγκατάσταση, μου είπε πως τα ανοιγόμενα έχουν μεγαλύτερη ασφάλεια (επειδή κλείνουν σε περισσότερα από ένα σημεία και στεγανότητα (επειδή τα επάλληλα έχουν κάτι βουρτσάκια στα οποία "κουμπώνουν" και δε προσφέρουν την ίδια στεγανότητα με τα ανοιγόμενα είτε από άποψης ηχο-θερμο-μόνωσης είτε σκόνες κτλ).

Και τώρα βρίσκομαι σε ένα σταυροδρόμι με τι να επιλέξω . Ενώ εξ΄ αρχής σκεφτόμουν τα επάλληλα, τώρα κλίνω προς τα ανοιγόμενα (μου αρέσει επίσης που μπορείς να τα ανοίξεις λίγο κεκλιμένα για να παίρνεις αέρα αν θες).

Υπάρχουν πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα στις δυο επιλογές που δεν έχω καταλάβει ακόμα; Μπορείτε να μου πείτε τη γνώμη σας από αντίστοιχες εμπειρίες;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΦΑΛΗΡΟ
    SNR / Attn
    4.5(dB) / 25.5(dB)
    Για μενα αντιθετως τα χωνευτα ειναι τα καλυτερα. Δεν σου δεσμευουν χωρο μεσα στο σπιτι, ενω επιπλεον σου επιτρεπουν να εκμεταλλευτεις ολοκληρο το ανοιγμα και οχι το μισο οπως τα επαλληλα.

Απο εμπειρια πολλων ετων πλεον σε περισσοτερα του ενος σπιτια με συρομενα κουφωματα, προβληματα ηχο- και θερμομονωσης δεν εχω αντιμετωπισει πουθενα, αλλα ουτε και θεμα στεγανοτητας. Οποτε θα θεωρησω οτι δεν υπαρχει θεμα, εκτος βεβαια απο την περιπτωση της κακοτεχνιας ή της αμπαλοσυνης απο πλευρας συνεργειου (υπηρχε εδω ενα θεμα προ καιρου με εγκατασταση κουφωματων να τραβας τα μαλλια σου).

Οσο για την ασφαλεια, τι να σου πω. Σε ενα κουφωμα απο τζαμι που μπορει να σπασει, οσα σημεια και να κραταει η κασα, ασφαλεια δεν εχεις. Μπορεις ομως, εφ'οσον θα χρησιμοποιησεις ρολο αντι πατζουριου να βαλεις απο αυτα τα ρολα ασφαλειας που κατεβαινουν και "κλειδωνουν" ωστε να μην μπορουν να ανεβουν με λοστο.

Γενικα παντως, το κυριο θεμα που βλεπω εγω ειναι οτι τα ανοιγομενα θελουν "καβα" χωρο για να ανοιγουν και, οπως ειπες, πρεπει να τα εχεις το νου σου για ρευματα κλπ. Σε καποιες περιπτωσεις εχω δει και να πετσικαρουν τοσο ωστε να εφαρμοζουν σωστα μονο στη μεση, αλλα θεωρω οτι εκει μαλλον ηταν θεμα κακοτεχνιας/αστοχιας υλικου (μεμονωμενη περιπτωση). Εχω δει επισης να βαζουν νερα σε φαση που τα βαραει η βροχη αν δεν εχουν (οπως τα συρομενα) τις καταλληλες τρυπες για το νερο.

Τα επαλληλα εχουν για μενα κυριως το προβλημα της καταληψης παντα του μισου ανοιγματος της πορτας.

Ασε να σου πουν και καποιοι πιο ειδικοι που κυκλοφορουν στο φορουμ, παντως εγω αν ειχα τη δυνατοτητα θα εβαζα χωνευτα συρομενα.

Edit: [ Επειδη με ολα αυτα δεν απαντησα στο ερωτημα σου (), στο διλημμα μεταξυ των δυο που θετεις (επαλληλα ή ανοιγομενα), εαν ειχα τον χωρο που απαιτουν για το ανοιξε-κλεισε θα εβαζα ανοιγομενα, καθως σιχαινομαι την καταληψη του μισου ανοιγματος της πορτας (γι'αυτο γουσταρω πολυ τα χωνευτα ). ]
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Xouzouris : 12-07-10 στις 19:57.

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    PSTN
    Ταχύτητα
    20480/1024
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Router
    ZTE w300i
    Path Level
    Interleaved
    Δυστυχώς ήρθα κι εγώ να σε μπερδέψω περισσότερο.

Έχω επάλληλα και οι γονείς μου ΜΟΛΙΣ έβαλαν ανοιγόμενα.

Μπορώ να σου πω ότι κλειδώνουν ΑΠΕΙΡΩΣ ασφαλέστερα, δεν έχουν τη ράγα συλλογής
    νερού κάτω και υποπτεύομαι ότι και θερμομονωτικως είναι κάπως καλύτερα.

Το προφανές ΣΟΒΑΡΟ τους πρόβλημα είναι ο χώρος που απαιτούν μπροστά.

Αν έχεις αυτό το χώρο διαθέσιμο (έχεις πχ μεγάλο σπίτι ή λίγα έπιπλα ) αξίζουν

Δυστυχώς στα συρρόμενα πρέπει να σκάσεις πολλά €€ (πx Ε-22 ΑΡΤΕΜΙΣ) για πολλαπλά
    σημεία κλειδώματος, εκτός και αν βάλεις aftermarket λύσεις.
    Όλα τα παιχνίδια android που έχω φτιάξει περιγράφονται και κατεβαίνουν
    από εδώ: https://play.google.com/store/apps/d...=Carbon+People

Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300M/150M
    ISP
    Cosmote
    Και γω θα απέφευγα τα επάλληλα! Η συρόμενα (χωνευτά) ή ανοιγόμενα. Για να μπουν τα πρώτα πάντως θα πρέπει να υπάρχει η υποδομή (κενό δλδ στον τοίχο για να κρυβεται το παράθυρο και το παντζούρι που απ'οτι κατάλαβα δεν υπάρχει).

Τα ανοιγόμενα όντως σφραγίζουν καλύτερα γιατί κλείνουν απο παντού με λάστιχα, ενώ τα συρόμενα, παρότι έχουν παντου βουρτσάκια για τον αέρα δεν κόβουν τελείως τον ήχο κυρίως επειδή στο πίσω μέρος (οταν είναι εντελώς κλειστά) αφήνουν ενα κενό 2-3 πόντους το οποίο φυσικά δεν φαίνεται γιατί καλύπτεται με αρμοκάλυπτρο αλλά υπάρχει
    Coolermaster MC500/Asus Rog Strix X570-F/Ryzen 7 3700X/Bequiet Dark Rock 4/G.Skill Ripjaws V 32GB-3200/Sapphire 6900XT Nitro+SE/Corsair RM850X/Samsung 970 Evo 500GB M2/Samsung 860 Evo 250gb/Corsair K70 mk.2/Logitech G13/Logitech mx master/Dell UP2716+SE2419/

Dell Latitude 6320/i5 2520m/8gb ram/Intel 160gb ssd/Logitech MX keys mini/Logitech MX anywhere 2

My Flickr

Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΦΑΛΗΡΟ
    SNR / Attn
    4.5(dB) / 25.5(dB)
    Αυτο με τον θορυβο στα χωνευτα ρε παιδια το εχω ακουσει κι απο αλλους. Κι ομως, το σπιτι που μεγαλωσα ειναι απεναντι απο ανοιχτο γηπεδο μπασκετ του Δημου (καταλαβαινετε τον θορυβο, ετσι?), και μολις κλεισεις την μπαλκονοπορτα ειναι σαν να εβλεπες μουντιαλ με βουβουζελες και να εκλεισες την τηλεοραση, απιστευτη ησυχια.

Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300M/150M
    ISP
    Cosmote
    Εννοείται οτι πέφτει ησυχία! Απλά με ανοιγόμενα είναι ακόμα πιο καλή η απομόνωση του θορύβου
    Coolermaster MC500/Asus Rog Strix X570-F/Ryzen 7 3700X/Bequiet Dark Rock 4/G.Skill Ripjaws V 32GB-3200/Sapphire 6900XT Nitro+SE/Corsair RM850X/Samsung 970 Evo 500GB M2/Samsung 860 Evo 250gb/Corsair K70 mk.2/Logitech G13/Logitech mx master/Dell UP2716+SE2419/

Dell Latitude 6320/i5 2520m/8gb ram/Intel 160gb ssd/Logitech MX keys mini/Logitech MX anywhere 2

My Flickr

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    44
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Cyta Hellas
    Router
    NetFaster (IAD)
    Χμμμ ανοιγόμενα λοιπόν ισχύει ότι είναι καλύτερα μονωμένα (από άποψης ήχου ή/και θερμομόνωσης).

Το θέμα είναι πως πρακτικά, είναι αισθητά; Δηλαδή βλέπεις διαφορά πρακτικά, ή υπάρχει η διαφορά, αλλά είναι αμελητέα; (πχ 5% που λέει ο λόγος; )

Γενικώς κλίνω προς τα ανοιγόμενα μιας και επίσης είναι ισόγειο οπότε αν ανοίγουν επικλινώς θα με βολέψει πολύ (θα μπαίνει αέρας αλλά με μια σχετική απομόνωση από το δρόμο), δεν υπάρχει η επιλογή των χωνευτών (άρα αν έβαζα επάλληλα θα είχα το μισό ενεργό άνοιγμα), και βλέπω πως πράγματι υπάρχει μια διαφορά μόνωσης (είναι όμως αισθητή; ). Τώρα όσον αφορά την ασφάλεια, μήπως είναι μούφα; Δηλαδή τι 2-3 κλειδώματα να έχει, αν καταφέρει ο υποτιθέμενος διαρρήκτης να παραβιάσει το μηχανισμό, ανοίγουν όλα τα κλειδώματα;

Απλά θα πρέπει να κανονίσω ο χώρος να μην εμποδίζεται για να ανοίγουν.

Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300M/150M
    ISP
    Cosmote
    Υπάρχει μια αρχή: ολα παραβιάζονται, ολα ανοίγουν αν θέλει ο άλλος να το κάνει! Το θέμα ειναι πόσο γρήγορα θα γίνει αυτό...

Τα ανοιγόμενα ασφαλίζουν οντως σε 2 τουλάχιστον μεριές, ή και σε παραπάνω αναλόγως τι θα πληρώσεις. Εχουν παίξει περιπτώσεις παραβίασης όμως που πετάξανε ολόκληρο το παράθυρο απο τον τοίχο, οπότε μην το ψάχνεις!
    Το μείον οτι πιάνουν χώρο ειναι γεγονός, αλλά προσωπικά το προτιμώ απο το να εχω μονιμα το μισό άνοιγμα. Η μονη περίπτωση που δεν με ενοχλούν τα επάλληλα είναι σε κάτι τεράστιες μπαλκονόπορτες σε σαλόνια πχ, που ειναι τοσο μεγάλο το ωφέλιμο άνοιγμα που δεν υπάρχει περίπτωση να πεις οτι δεν σου φτάνει

Η ανάκλιση ειναι ενα + αν και πάλι στα επάλληλα/συρομενα αν σκάσεις το τζάμι 5 πόντους είναι το ίδιο πράγμα!

My Flickr

Downloads
    2
    Uploads
    0
    στα ανοιγομενα κατω δεν εχει καποιο υψος το κουφωμα για να κλεινουν?επειδη σκονταφτα οταν πηγαινα σε καποιο σπιτι. παντως μου το εχουν πει και μαστορια οτι τα ανοιγομενα ειναι καλυτερα απο θεμα μονωσης-ασφαλειας.

Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300M/150M
    ISP
    Cosmote
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ababa641 Εμφάνιση μηνυμάτων
    στα ανοιγομενα κατω δεν εχει καποιο υψος το κουφωμα για να κλεινουν?επειδη σκονταφτα οταν πηγαινα σε καποιο σπιτι. παντως μου το εχουν πει και μαστορια οτι τα ανοιγομενα ειναι καλυτερα απο θεμα μονωσης-ασφαλειας.
    Έχουν, αλλά ειναι συνήθεια, αν μείνεις 2 μέρες σε σπίτι με ανοιγόμενα σηκώνεις το πόδι σου ενστικτωδώς

My Flickr

Downloads
    56
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    500M/250M
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
    Router
    Speedport Plus 2
    Path Level
    Fastpath
    Βασικά, δύσκολο να βρεις κούφωμα (σε έξοδο προς μπαλκόνι) στο ίδιο ύψος με το υπόλοιπο μπαλκόνι. Αν βρεις, θα τα έχει κάνει μαντάρα ο μηχανικός γιατί πολύ απλά, αν βρέχει ή καθαρίζεις, το νερό θα πηγαίνει με την μια στο κούφωμα. Πρέπει να είναι λίγο υπερυψωμένο το πάτωμα του διαμερίσματος σε σχέση με το μπαλκόνι και το μπαλκόνι να έχει ελαφρά κλήση. Αν είναι στο ίδιο επίπεδο κι έχεις και ξύλινο πάτωμα, βράσε όρυζα. Οπότε θες δεν θες, σηκώνεις το ποδαράκι για να μπεις!

Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300M/150M
    ISP
    Cosmote
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από manicx Εμφάνιση μηνυμάτων
    Βασικά, δύσκολο να βρεις κούφωμα (σε έξοδο προς μπαλκόνι) στο ίδιο ύψος με το υπόλοιπο μπαλκόνι. Αν βρεις, θα τα έχει κάνει μαντάρα ο μηχανικός γιατί πολύ απλά, αν βρέχει ή καθαρίζεις, το νερό θα πηγαίνει με την μια στο κούφωμα. Πρέπει να είναι λίγο υπερυψωμένο το πάτωμα του διαμερίσματος σε σχέση με το μπαλκόνι και το μπαλκόνι να έχει ελαφρά κλήση. Αν είναι στο ίδιο επίπεδο κι έχεις και ξύλινο πάτωμα, βράσε όρυζα. Οπότε θες δεν θες, σηκώνεις το ποδαράκι για να μπεις!
    Μα ναι εννοείται οτι σηκώνεις και στο συρόμενο, αλλά στο ανοιγόμενο είναι σαφέστατα πιο ψηλό το κατώφλι ειδικά απο μεσα προς τα έξω, παίζει να σκοτοθείς δλδ αν δεν το πάρεις είδηση την πρώτη φορά

My Flickr

Το avatar του μέλους Gordito
    Gordito Guest
    Eιμαι αλουμινας εδω και σχεδον 10 χρονια.
    Εχεις ηδη παραθυρα; Τι ειναι τωρα;

Μιλας για παραθυρα ή μπαλκονοπορτες; Μηπως και τα 2;

Εγω θα σου ελεγα να το δεις χωροταξικα το θεμα. Απο θεμα μονωσης και ασφαλειας ειναι σχεδον τα ιδια.
    Τα ανοιγομενα μονωνουν καλυτερα, αλλα οι διαφορα φαινεται κυριως σε ψηλους οροφους που εχει πολλα μποφορ. Για θεμα κρυου, δεν το συζητω, και τα 2 ειναι το ιδιο.

Στο θεμα της ασφαλειας, παλι ειναι το ιδιο. Και τα επαλληλα ασφαλιζουν καλα, υπαρχουν καλυτερες κλειδαριες απο αυτες που ειχαμε πριν 20 χρονια.
    Βαζεις και ενα πυρο στη μεση και εισα αρχοντας.

Ασε που με τα ρολα ειναι ηδη δυσκολο να παραβιαστουν, προτιμησε ρολα αλουμινιου, και οχι τα ελαφρα προφιλ (ειναι πιο ακριβα αλλα αξιζει.)

Θελει πολυ προσοχη στην τοποθετηση, αν δεν ειναι καλος ο μαστορας, θα εχεις προβληματα μια ζωη.

Εγω νομιζω θα προτιμουσα να τα εκανα επαλληλα, χανεις μεν το ανοιγμα αλλα τα γλυτωνεις σε εσωτερικο χωρο.

Γενικα ομως, δεν υπαρχει ή το ενα ή το αλλο. Καθε παραθυρο/πορτα εχει τη δικη του προσεγγιση.

Οτι απορια εχεις, βεβαιως να σε βοηθησω!

Περιοχή
    Aθηνα
    Downloads
    34
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Wind
    Δεν είμαι αλουμινάς απλά έχω μια σχετικά καλή γνώση του αντικειμένου μιας και σχεδίαζα τα έντυπα για εταιρίες γνωστές του χώρου.

1)Τα επάλληλα συνήθως χρησιμοποιούνται για μεγάλα ανοίγματα, μιας και ανοίγει το μισό.
    2)Τα ανοιγόμενα πάντα έχουν καλύτερη θερμομόνωση από συρόμενα και επάλληλα, αναλογικά σύμφωνα με τους συντελεστές θερμοπερατότητας για ίδιου τύπου αλουμινίου το συρόμενο έχει 2-5 φορές καλύτερη μόνωση.Για την ηχομόνωση βασικό ρόλο παίζει το πάχος της υάλωσης (σε κάθε τύπο κουφώματος το πάχος του τζαμιού που μπορεί να "μπει" κυμαίνεται αρκετά)
    3)Από οικονομία χώρου καλύτερα είναι τα συρόμενα αν πάρεις "καλή" σειρά με θερμοδιακοπή τότε το βελτιώνεις την θερμομόνωση αλλά ανεβαίνεις αρκετά σε χρήματα.
    4)Και στα ανοιγόμενα και στα συρόμενα μπορείς να βρεις σειρές με έξτρα κλειδώματα πολλαπλών σημείων με το ανάλογο κόστος βέβαια.
    5)Για επάλληλα αν σε ενδιαφέρουν προσωπικά θα κοίταζα και προς τα συνθετικά.Πολύ καλύτερη θερμομόνωση σε χαμηλότερο κόστος.Επίσης έχω δει σειρά επάλληλων όπου και το 2ο κομμάτι ανοίγει οπότε αν χρειαστείς όλο το άνοιγμα είναι δυνατόν.
    Imagination is more important than knowledge

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    44
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Cyta Hellas
    Router
    NetFaster (IAD)
    Συγγνώμη για την αργή απάντηση στους δυο παραπάνω και ευχαριστώ όλους για τις γνώμες.

Τώρα, @ Gordito :
    Μιλάω για 2 μπαλκονόπορτες και 2 παράθυρα. Και οι δυο μπαλκονόπορτες έχουν πλατος 1,50μ και δεν είναι χωνευτές. Οπότε το ενεργό άνοιγμα θα είναι 75 πόντους, άρα υποθέτω ότι είναι μονόδρομος (ανοιγόμενα). Για τα δυο παράθυρα που είναι ουσιαστικά που με καίνε (γιατί εκεί θα έχω πράγματα που μπορεί να "εμποδίζουν"), έχω τα εξής στοιχεία : έχουν ένα άνοιγμα 1,70 - 1,80μ οπότε είναι γύρω στα 90cm το άνοιγμα. Επίσης το ένα είναι φάτσα στο δρόμο και μιας και είναι ισόγειο, θεωρώ ότι θα έχω μια παραπάνω "αίσθηση" ασφάλειας αν μπορώ να το ανοίξω επικλινώς ούτως ώστε να μην έχει πρόβλημα αν περνάει κάποιος απέξω (αν θέλω να ρίξω έναν μεσημεριανό ύπνο πχ, ενώ αν είναι συρόμενα, όσο λίγο και να το έχεις ανοίξει, κάποιος μπορεί να περάσει απέξω στο ύψος του ανοίγματος. Είναι θέμα αίσθησης δηλαδή. Το άλλο κάλλιστα θα μπορούσε να είναι συρόμενο, αλλά με απασχολεί λίγο το άνοιγμα. Άσε που οι απόψεις διίστανται εν τέλει (εσύ υποστηρίζεις ότι δεν έχει διαφορά, κάποιοι άλλοι ότι έχει. Τελικά έχει αλλά είναι αμελητέα

@adams
    Στο 2, εννούσες ότι το συρόμενα ή το ανοιγόμενο έχει καλύτερη μόνωση; Γιατί στην πρώτη πρόταση λες ότι τα ανοιγόμενα έχουν καλύτερη μόνωση και στην 2 λες το συρόμενο έχει 2-5 καλύτερη. Δαίμων του τυπογραφείου ή εννοείς κάτι άλλο. Και επίσης 2-5 φορές είναι μεγάλη διαφορά (μιας και για παράδειγμα ο Gordito έγραψε ότι πρακτικά δεν υπάρχει διαφορά). Υπάρχουν κάπου αυτοί οι συντελεστές για να δω; Από που χάνει εν τέλει το συρόμενο; Από τα "βουρτσάκια" στη σύνδεση μεταξύ των φύλλων;
    Και τέλος : πού είναι αυτά τα επάλληλα που ανοίγουν και τα 2 κομμάτια; Και πώς ανοίγουν; Πολύ χρήσιμη αυτή η πληροφορία.

Ευχαριστώ και πάλι,
    Γιάννης

Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Αλουμίνια κουφώματα - Αξιολόγηση εργασίας
    Από PGouv στο φόρουμ Εκτός θέματος
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-06-15, 22:31
  2. Μηνύματα: 140
    Τελευταίο Μήνυμα: 16-02-15, 15:19

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές