Έχω την MSI Ti 4200 VTD8X 3 χρόνια τώρα.
Την οθόνη επίσης.CRT LG 19 F900B.
Εδώ και μερικές μέρες τρεμοπαίζει η οθόνη σε διάφορα σημεία της.
Δηλαδή,θολώνει-τρεμοπαίζει μια στην γραμμή εργασιών (εκεί που είναι η ώρα συνήθως) μιά στο κέντρο της οθόνης κ.λ.π
Σε τυχαία σημεία (μικρής και μεγαλύτερης έκτασης) και ξαφνικά φτιάχνει και πάλι τα ίδια κ.λ.π
Τρεμοπαίζει όχι όπως όταν έχουμε χαμηλή συχνότητα ανανέωσης.Θολώνει σε σημείο να σε ζαλίζει αν κοιτάξεις πάνω απο μερικά sec.
Drivers έχω εδώ και καιρό τους ίδιους (2-3 μήνες εννοώ όχι 3 χρόνια) και γενικά και τα 3 χρόνια κάνω συνέχεια update και δεν είχα ποτέ πρόβλημα.
Έβαλα παλιότερους αλλα τίποτα.
Στην αρχή νόμιζα οτι είναι η οθόνη αλλά...
Είχα προγραμματίσει να κάνω format αυτές τις μέρες οπότε σκέφτηκα οτι έτσι ίσως δω τι πραγματικά φταίει.
Κάνω λοιπόν format και με το που κάνω εγκατάσταση τα xp όλα όκ.
Βάζω drivers απο μητρική όλα οκ.Drivers κάρτας(απο το cd παλιούς δηλαδή) όλα καλά,drivers οθόνης οκ,οπότε βγάζω το συμπέρασμα οτι κάτι είχε γίνει με τους drivers της κάρτας γραφικών.
Επειδή δεν είχα πολύ χρόνο,το format έγινε σε διάστημα 2 ημερών περίπου.
Δηλαδή την πρώτη μέρα έβαλα μόνο τα xp και drivers motherboard και έπαιξα λίγο με το BIOS.
Την άλλη μέρα έβαλα όλα τα άλλα.Θέλω να πώ οτι η οθόνη δουλεύτηκε αρκετά με τα "βασικά" χωρίς κανένα πρόβλημα.
Σήμερα χαρούμενος αφού δε χρειάζεται να ψάξω για οθόνη-κάρτα (έληξαν και οι εγγυήσεις) βάζω σιγά σιγά τα τελευταία απο το back up + το καινούργιο μου Panda και ξαφνικά πάλι τα ίδια!![]()
Συγκεκριμένα έγινε όταν περνούσα το cd για τον HP εκτυπωτή(ακόμα δεν είχε τελειώσει η εγκατάσταση)Τον εκτυπωτή τον έχω 4-5 μήνες οπότε τι μπορεί να φταίει αυτό?
Δεν είχα βάλει τους τελευταίους drivers κάρτας γραφικών επίτηδες και είχα ακόμα αυτούς απο το cd.
Δεν είχα κάνει επίσης ρυθμίσεις που μπορεί να προκάλεσαν πρόβλημα.
Τέσπα βάζω τους τελευταίους,κάνω update όλα γενικά και πάλι τα ίδια.
Οι θερμοκρασίες-ανεμιστήράκι κάρτας οκ.
Η κάρτα μου είναι στα τελευταία της?Η μήπως η οθόνη?
Μέχρι και την τηλεόραση σκέφτηκα οτι μπορεί να κάνει παρεμβολές επειδή μετακόμισα και πλέον η οθόνη του pc είναι σε απόσταση 1 μέτρου με την tv....29 crt me 19 crt.Δεν ξέρω αν ισχύει κάν αυτό αλλα τι να κάνω...τέτοια ώρα τέτοια λόγια....
Την έβγαλα απο τη πρίζα αλλα τίποτα.Άλλαξα πρίζα στην οθόνη ..τίποτα πάλι...
Να φταίει το καλώδιο που συνδέει οθόνη pc?Αλλα πάλι δεν είναι μόνιμη η "βλάβη" + του ότι 2 μέρες σχεδόν δούλευε οκ μετά το format.
Φοβάμαι στη σκέψη μιας νέας αγοράς απο το πουθενά....![]()
Εμφάνιση 1-15 από 22
-
14-06-06, 07:48 Πρόβλημα Στη Κάρτα Γραφικών?MSI Ti 4200 #1
-
14-06-06, 09:51 #2
δυστυχως η οθoνη μαλλον γερασε.. δεν μπορεις να συνδεσεις τη μοναδα σε ενα αλλο μονιτορ να δεις?..αν οχι σε τv?(αμα κατεβασεις το ρυθμο ανανεωσης και την αναλυση το κανει?)
`σορυ αλλα γιατι δεν ξαναβγαλες τον εκτυπωτη να δεις μην το σημα επικοινωνιας που εκπεμπεται το προκαλει ,η εστω και χωρις λογικη εξηγηση να τον εβγαζες...θα ταν το πιο λογικο,απ την στιγμη που το προβλημα αρχισε οταν τον περναγες...οχι οτι φταιει ειναι παραλογο αλλα λεμε..
η καρτα γραφικων το πιο λογικο ηταν στην υπερθερμανση να κολαγε το pc ..να σε πεταγε desktop..να εκλεινε η οθoνη αλλα αυτο που λες δυσκολο.σαν αιτια μoιαζει το ζεσταμα της οθoνης και πιο δυσκολα παρεμβολες.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος flevio : 14-06-06 στις 13:21.
-
15-06-06, 02:15 #3
Καταρχήν να πώ συγγνώμη γιατί πόσταρα σε λάθος μέρος και ο mod το μετέφερε.Thanks.
Άλλαξα τις αναλύσεις και τη συχνότητα ανανέωσης και μια απο τα ίδια.
Εδώ και 1 χρόνο ++ δουλεύω σε 1152-864 και 100hz χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.
Ο εκτυπωτής είναι συνδεδεμένος 4-5 μήνες στο pc και εκτός αυτού,όταν μετακόμισα τον είχα 4-5 μέρες στο κουτί του (το software φυσικά υπήρχε στο pc).
Πήγε και το μυαλό μου εκεί που λές (ζέσταμα οθόνης) γιατί δεν το κάνει αμέσως με εκκίνηση,αλλα 2 μέρες σχεδόν δεν το έκανε καθόλου μέχρι να τελειώσω το format.
Εννοείται οτι θα την δοκιμάσω σε άλλο σύστημα (στο μαγαζί που έφτιαξα το pc) αλλα η οθόνη είναι και κάποια κιλά οπότε είπα να δοκιμάσω πρώτα μόνος μου να δώ τι φταίει.
Μη τη κουβαλάω τζάμπα.
Αυτή τη στιγμή που γράφω έχει χειροτερέψει λίγο η κατάσταση απο χθές.
Αυτό που με "χάλασε" όμως είναι οτι,η οθόνη έχει on site αντικατάσταση για 3 χρόνια και η εγγύηση έληξε 20-25 μέρες απο τότε που μου παρουσίασε το πρόβλημα.
Λές και είναι προγραμματισμένη να χαλάσει μετά το πέρας της εγγύησης.
Το άλλο περίεργο (που με έκανε να ψάξω αν φταίει η απόσταση απο την tv και το σημείο απο το οποίο παίρνει ρεύμα η οθόνη) είναι οτι δούλευε μια χαρά 5 λεπτά πριν τη μεταφέρω απο το παλιό μου σπίτι.Μετά απο 2-3 ώρες στο καινούργιο σπίτι άρχισε σιγά σιγά να το κάνει.Να έπαθε ζημιά κατα την μετακίνηση δε πιστεύω αφού δεν τη χτύπησα πουθενά.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Soundgarden : 15-06-06 στις 02:24.
-
15-06-06, 02:23 #4
Δεν χρειάζεται να την χτύπησες κάπου. Ακόμα και οι βίαιες μετακινλησεις μπορεί να έχουν ώς αποτέλεσμα να κουνηθέι ο καθοδικός σωλήνας ή κάποιο άλλο εξάρτημα και έτσι να χάλασε κάτι.
Πάντως πράγματι απο τα λεγόμενα σου μάλλον πρόβλημα οθόνης είναι
-
15-06-06, 02:37 #5
Αν τελικά είναι οθόνη μου είπαν οτι επισκευή δεν αξίζει οπότε....
Οι τιμές έχουν πέσει πολύ βέβαια αλλα τα ξαφνικά έξοδα είναι...
Συγκεκριμένα την lg την είχα πάρει 340 ευρώ(3 χρόνια πρίν).
Την ίδια εποχή μια tft 17άρα (sony) έκανε 600-700 ευρώ περίπου.Οι "μάπα" 400.
Τώρα μια 19άρα tft κάνει 300-400 ευρώ.Οι crt στα ίδια λεφτά.
Ελπίζω να είναι κάτι άλλο(που δεν μπορώ να σκεφτώ τώρα και δεν ξέρω)και να μην πληρώσω τίποτα.
-
15-06-06, 02:47 #6
Κοίτα εντάξει. Μπορείς να δοκιμάσεις και μία άλλη καρτα γραφικών . Ειδικα τις Geforce 4 mx440 τις βρίσκεις για πλάκα πάλι. Όπως σου είπαν τα παιδια δοκίμασε ή άλλη οθόνη ή άλλη κάρτα και βλέπεις
-
15-06-06, 02:58 #7
Δυο ερωτησεις
1)Οταν εχεις σβηστο το μηχανημα για πολλες ωρες κ η οθονη ειναι εντελως κρυα (πχ βραδυ), κ μετα (πχ την επομενη μερα) την ανοιξεις κανονικα να δουλεψεις, το παρουσιαζει αμεσως το προβλημα ή το παρουσιαζει μετα απο καποια ωρα (αφου δηλαδη ζεσταθει)?
2)Περνανε τιποτα πολυπριζα/καλωδια ρευματος κοντα απο την οθονη? Μηπως εχεις τα ηχεια του η/υ κοντα στην οθονη? Δοκιμασε να τα απομακρυνεις ειτε να τα βγαλεις εντελως απο το ρευμα. Οπως κ οτι καλωδια/πολυπριζα εχεις κοντα στην οθονηνα τα απομακρυνεις οσο μπορεις περισσοτερο.
Κ πες μας παλι αν εκανες κατι. Εχω συναντησει τα παραπανω οπως επισης εχω δει το ιδιο πρποβλημα σε σονυ 17αρα για κανα μηνα κ μετα ξαφνικα σα να εγινε θαυμα στυαμτησε να συμβαινει...
-
15-06-06, 04:33 #8
1. Δεν είναι στάνταρ αλλα συνήθως το κάνει αφού ζεσταθεί λίγο.
Στο προηγούμενο post μου είπα οτι η κατάσταση έχει χειροτερέψει απο χθές.
Έκανα κάποια updates (άσχετα προγράμματα με εικόνα) και 2-3 φορές επανεκκίνηση και εδώ και πόση ώρα είναι μια χαρά η οθόνη χωρίς κανένα πρόβλημα.
Όπως του "καπνίσει" δηλαδή.
2. Το έπιπλο και το "στήσιμο" του
υπολογιστή είναι το ίδιο όπως το έχω εδώ και 3 χρόνια.(όπως στο παλιό μου σπίτι)
Δηλαδή,τα 2 ηχεία πάνω στο γραφείο δίπλα απο την οθόνη.
Απο κάτω (πάτωμα) η διαφορά είναι οτι έχω πλέον 2 πολύμπριζα.
Ένα για tv/video/dvd + την οθόνη του pc και το άλλο όλα τα άλλα του υπολογιστή + τηλέφωνο και netmod (τα 2 τελευταία δεν τα είχα στην ίδια πρίζα παλιά)
Επίσης στο προηγούμενο σπίτι είχα μια 14άρα tv ακριβώς κολλητά με την οθόνη μου.Πλάτη με πλάτη.
Οπότε τώρα η 29 tv είναι σε καλύτερη θέση (υποθετικά μιλάμε αφού δεν ξέρω αν προκαλεί κάποιο πρόβλημα αυτό) αφού έχει ένα μέτρο απόσταση και δεν είναι πλάτη με πλάτη (που αν δεν κάνω λάθος η ακτινοβολία στις crt εκπέμπεται απο πίσω).
-
15-06-06, 04:55 #9
Αρχικα, καλωδια ρευματος κ πολυπριζα παιζουν στανταρ ρολο κ σημαντικο μαλιστα αν ειναι κοντα σε οθονη. Αυτο το χω διαπιστωσει 100% κ νομιζω ο καθενας μπορει να πειραματιστει κ να το διαπιστωσει. Το ιδιο ισχυει κ για ηχεια. Αν δουλεψω το στερεοφωνικο μου με τα θηρια ηχεια στο 1 μετρο απο την οθονη, αυτη τρεμοπαιζει...
Κανε τις δοκιμες οταν σου παρουσιαζεται το προβλημα, δηλ. οταν τρεμοπαιζει η οθονη παρτα με τη σειρα,βγαλε απο το ρευμα την τηλεοραση που εχει διπλα, σταματησε? οχι. Συνεχισε με τα ηχειακια-βγαλετα απο το ρευμα, κ.ο.κ. με οτι συσκευη εχεις εκει κοντα (βγαζε το καλωδιο απο το ρευμα-οχι απλως στo off) Δοκιμασε να απομακρυνεις οσο μπορεις τα πολυπριζα μακρυα απο την κατακορυφο της οθονης με το πατωμα. Γενικα κανε τις δοκιμες κ ξαναπες μας. Αν δεν ειναι μπερδεμα παρτον κ στησε τον π.χ. στην τραπεζαρια μονο το κομπιουτερ (χωρις εκτυπωτες κ σουξου μουξου), δες το κανει παλι?
Μπορει να σου φαινεται απιθανο να φταιει ενα ηχειακι ή ενα πολυπριζο αλλα ειναι συνηθες... δε στο λεω για πλακα
Για 3 χρονια οθονη μου φαινεται δυσκολο να τα χει φτυσει...
Κανε τις δοκιμες αυτες κ πες μας παλι.
-
15-06-06, 05:03 #10
Την δοκιμή με την tv την έχω κάνει.
Δηλαδή ενώ έτρεμε η οθόνη την έκλεισα και την έβγαλα απο την μπρίζα αλλα τίποτα.
Τα άλλα που λές θα τα δοκιμάσω αλλα βαριέμαι το βάλε βγάλε κ.λ.π
Απο το να δώσω όμως τζάμπα λεφτα...
Thanks.
-
15-06-06, 05:43 #11
αλλη μπριζα δοκιμασες υποθετω..
αν δεν ειναι γειωμενη καλα δημιουργει προβληματα
περισυ στις διακοπες με χτυπαγε ρευμα οταν αγγιζα το τροφοδοτικο
μεχρι που αλλαξα μπριζα.(ελυσα και ξαναδεσα ολη την τροφοδοσια στο pc μεχρι να τo καταλαβω.)Τελευταία επεξεργασία από το μέλος flevio : 15-06-06 στις 07:03.
-
15-06-06, 06:06 #12
Σωστό - regulated - ρεύμα, παίρνει η οθόνη σου και το PC σου;
Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
16-06-06, 04:42 #13
Αρχικό μήνυμα από WAntilles
Σκέφτηκα να πάρω τροφοδοτικό με σταθεροποιητή τάσης αλλα κάνουν κοντά στα 30-40 ευρώ και δεν ξέρω αν φταίει το ρευμά.
Αυτή τη στιγμή όπως είπα και πρίν έχω tv/dvd/video και οθόνη pc σε ένα τροφοδοτικό.
Δοκίμασα να βάλω την οθόνη του pc στο άλλο τροφοδοτικό (που έχω όλα τα άλλα) αλλα πάλι τίποτα.
Έχω δοκιμάσει άπειρους συνδιασμούς.Χωρίς netmod και τηλέφωνο,χωρίς subwoofer ηχείων,μόνο οθόνη σε ένα τροφοδοτικό κ.λ.π αλλα τίποτα.
Σήμερα (3-4 ώρες λειτουργίας) μου το έκανε πολύ λίγες φορές για λίγα δευτερόλεπτα.
Και για να απαντήσω σε κάποιον που με ρώτησε χθές για το "ζέσταμα οθόνης",σήμερα π.χ με το που άνοιξε το έκανε αμέσως.Δεν έχω εντοπίσει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα(στο άναμμα,μετά απο 10-20 λεπτά...)
Οποιαδήποτε στιγμή και για τυχαίο χρονικό διάστημα.
Θα πρέπει να την δεί το μαγαζί απο όπου την πήρα να μάθω μιά και καλή τι φταίει.
Τόσες μέρες άκρη δεν έβγαλα με πρίζες,τροφοδοτικά,drivers κ.λ.π.
-
16-06-06, 07:08 #14
αμα ηταν δικια μου , καπου εδω θα την ειχα αρχισει στα χαστουκια μπας και στρωσει...
και ομως τα χαστουκια δουλευουν..δοκιμασμενα σε πολλα διαφορετικα modela tv κατα καιρους εχουν ενα ποσοσοστο 40%επιτιχιας ,αλλα οχι μονιμης..το αλλο 60 % δεν ξερω που παει..
παντος καλη αναλογια δεν ειναι? ,,
και ομως παροτι λες οτι η επισκευη δεν αξιζει,δεν νομιζω ενας τεχνικος tv να σου παρει πολλα..
αλλα πρεπει να τα παιξει τελειως η οθονη...και αν γινει σωστη δουλεια...
-
30-07-06, 03:37 #15
Το πρόβλημα μειώθηκε αισθητά απο μόνο του και δεν πήγα ακόμα την οθόνη για έλεγχο.
Πρέπει να φταίει η tv γιατί παρατήρησα παραμόρφωση στην οθόνη του pc τη στιγμή που την άνοιξα (την tv).
Αυτό δεν γινόταν παλιότερα ούτε γίνεται πάντα αλλα είναι ένα δείγμα οτι κάτι παρεμβάλει και υπάρχει αυτό το πρόβλημα.
Το μόνο που μου μένει τώρα είναι να αλλάξω θέση την tv άμα βρώ χρόνο και μέρος.
Παρόμοια Θέματα
-
Κάρτα γραφικών MSI 850XT
Από wolfman στο φόρουμ Κάρτες ήχου, γραφικών, ηχεία και οθόνεςΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 19-04-05, 15:15
Bookmarks