Γεια χαρά παιδιά. Έχω στήσει τον tomcat από τα repositories του dapper, αλλά δεν μου ξεκινάει όταν ξεκινάει το σύστημα. Τα symlinks στο /etc/rc*.d υπάρχουν και είναι εκτελέσιμα. Επίσης έχω προσθέσει στο /etc/environment την γραμμή
JAVA_HOME="/usr/lib/jvm/jdk...."
Αν δοκιμάσω να τον τρέξω με sudo /etc/init.d/tomcat5 start τότε ξεκινάει κανονικά.
Τι μπορεί να φταίει; Επίσης ξέρει κάποιος πώς θα μπορούσα να του αλλάξω port; να τρέχει στην 80; Ξέρω να αλλάξω το server.xml αλλά μάλλον δεν τον αφήνει το σύστημα γιατί έχει κάνει reserve τις θύρες κάτω από την 1024 ή κάτι τέτοιο.
Εμφάνιση 1-9 από 9
Θέμα: dapper + tomcat
-
19-06-06, 13:21 dapper + tomcat #1Heh, screw you guys... I'm going home!
-
19-06-06, 17:49 #2
Υπαρχει μια περίπτωση να μην είναι ρυθμισμένος να ξεκινάει κατά το boot.
κάνε ένα
apt-get install sysv-rc-conf
για να βάλεις το sysv-rc-conf, αν δεν το έχεις ήδη φυσικά. Είναι tool για να ρυθμίζεις ποια daemons ξεκινούν αυτόματα στις debian διανομές.
Τρέξ'το σαν root, πήγαινε με τα βελάκια στην σειρά του tomcat5 και πατώντας space βαλ'τον να ξεκινάει αυτόματα στα runlevels 2,3,4,5, αν δεν είναι ήδη επιλεγμένα φυσικά.
Η άλλη πρίπτωση είναι να αποτυγχάνει λόγω κάποιου σφάλματος. Αυτό μπορείς να το δεις από τα logs. Για να σε βοηθήσουμε σε αυτή την περίπτωση πρέπει να μας πεις τουλάχιστον τί σου λέει στο σφάλμα.
-
19-06-06, 17:55 #3
Το Tomcat, δεν σου εμφανίζεται στο System -> Administration -> Services, για να ορίσεις να ξεκινά αυτόματα από εκεί;
Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
19-06-06, 18:02 #4
Αν δοκίμασε να τον ξεκινήσει κατά την εκκίνηση, το log που θα δω είναι το /var/log/messages;;;
@Wan: όχι, αν και όπως είπα, τα scriptάκια στο /etc/rc.d είναι μέσα. Μιας και το ανέφερες, ξέρεις αυτό από που παίρνει τα services;Τελευταία επεξεργασία από το μέλος dvm : 19-06-06 στις 18:18.
Heh, screw you guys... I'm going home!
-
19-06-06, 18:29 #5
Τον εμφανίζει τικαρισμένο στο sysv-rc-conf. Έχω φάει τα logs και δεν βρίσκω πουθενά να λέει tomcat.
Και ψάχνω ότι μπορώ να φανταστώ σχετικό στο /var/log. Δεν υπάρχει τίποτα. Ούτε στα logs του tomcatΤελευταία επεξεργασία από το μέλος dvm : 19-06-06 στις 18:49.
Heh, screw you guys... I'm going home!
-
19-06-06, 19:15 #6
Αρχικό μήνυμα από dvm
Αλλά όσα πακέτα μέχρι τώρα έχω εγκαταστήσει από το Synaptic, και περιλάμβαναν μέσα τους έναν ή περισσότερους daemons, αυτοί εμφανίζονται κανονικά στα services.Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
19-06-06, 19:18 #7
Μήπως υπάρχει κάποιο README.Debian στο /usr/share/doc/tomcat5 ή κάτι τέτοιο;
Κοίτα και για /etc/defaults/tomcat..
Για το administration δες αυτό. Ίσως βοηθήσει.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ckoul : 19-06-06 στις 19:28.
-
19-06-06, 20:47 #8
Καλό το λινκ ckoul, thanks. Έφυγα από την δουλειά. Μόλις έχω νεώτερα θα σας πω.
Wan ίσως το πρόβλημα είναι (αν έχω καταλάβει καλά) ότι ο tomcat δεν έχει daemon, αλλά ένα startup script. Δεν το έχω πολυκοιτάξει μέσα να δω τι κάνει. Ίσως γι'αυτό να μην το βγάζει τελικά στο Services.
Ίσως να μην έχω βάλει την java στο path, θα δούμε αργότερα. Ευχαριστώ και πάλι.Heh, screw you guys... I'm going home!
-
21-06-06, 21:34 #9
Εύρηκα παιδιά! Σε μια άσχετη φάση εκείπου έκανα κάτι telinit 1 και μετά 3 είδα επιτέλους τι λάθος έβγαζε και έγραφε επίσης πως να το φτιάξω. Ήθελε λοιπόν να θέσω το JAVA_HOME στο /etc/default/tomcat5. Επιτέλους ξεκινάει
και όχι, εν τέλει, ακόμα και τώρα δεν εμφανίζεται στο services.Heh, screw you guys... I'm going home!
Παρόμοια Θέματα
-
Corrupted filesystem σε dapper
Από stivakos στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 11Τελευταίο Μήνυμα: 11-08-06, 01:06 -
Πρόβλημα με αναβάθμιση σε Dapper
Από Bourlotieris στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 05-06-06, 21:32 -
Ubuntu 6.06 Dapper
Από memos31 στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 138Τελευταίο Μήνυμα: 11-05-06, 19:09 -
πρόβλημα με ubuntu dapper
Από xanangr στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 10-05-06, 23:53 -
dapper drake
Από markios στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 13Τελευταίο Μήνυμα: 25-02-06, 03:38
Bookmarks