Σελ. 1 από 9 1236 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 122
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    adsl Hol
    Ταχύτητα
    384/128
    ISP
    HOL
    Πρόσφτατα έκανα μία αναβάθμιση στο pc μου αλλά έχω πρόβλημα θερμοκρασίας.Το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν τρέξω κανα παιχνίδι ή καμια ζόρικη εφαρμογή (πχ Studio - Pinacle).H cpu φτάνει τους 60 βαθμούς και σφηράει.Αυτό μου το κάνει από τότε που ανέβηκε η ατμοσφαιρική θερμοκρασία στους 32+βαθμούς τώρα το καλοκαίρι.
    Πρόκειται για P4 3.6 (775), ram1024/667, vga nvidia256mb, 2ide hdd 160gb-80gb. Στο κουτί έχω 2 8αρια ανεμιστιράκια 1 μπροστά εισαγωγής και ένα πίσω επαγωγής,Η ψύκτρα και ο ανεμιστήρας είναι της "μανας" του.(Μαζί με τον επεξεργαστή)
    Τι μου προτείνετε να κάνω για να βελτιώσω την ψύξη του επεξεργαστή και του κουτιού;Έχω δει πολλές επιλογές στο e-shop από ψύκτρες και ανεμιστήρες αλλα σκεύτομαι μην πάρω τιποτα και το αποτέλεσμα δεν αλλάξει.Να τρυπίσω το κουτί στα πλάγια και να βάλω ακόμη έναν; Εισαγωγής ή εξαγωγης;

Περιοχή
    not in your heart
    Downloads
    24
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL HOL Full
    Ταχύτητα
    6144/1024
    ISP
    HOL
    Router
    Netfaster IAD
    Μαλλον ειναι μικρο το κουτι σου για τετοιο συστημα. Ενας μονο εξαγωγης και αυτος να ειναι 8αρης τι να σου κανει; Και αυτο με δυο δισκους, δυσκολα τα πραγματα.
    Ο εισαγωγης δεν εξυπηρετει σε τιποτα.

Το πιο απλο ειναι να το αφησεις ανοικτο το κουτι αν δεν σε ενοχλουν οι ανεμιστηρες του.

Για δωσε κανα λινκ απο το κουτι σου.

Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    adsl Hol
    Ταχύτητα
    384/128
    ISP
    HOL
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Patentman
    Το πιο απλο ειναι να το αφησεις ανοικτο το κουτι αν δεν σε ενοχλουν οι ανεμιστηρες του.

Οι ανεμιστήρες του δεν ενοχλούν αντίθετα ο μικρός θα τους ενοχλήσει γι αυτό δεν το ανοίγω.Βάζει κανα παιχνίδι και παίζει.Αν δει το κουτί άδειο μπορεί και να μπεί μέσα.
    Λινκ απ το κουτί δεν έχω είναι της Quest με έναν ανεμιστήρα πίσω.(Εγώ έβαλα τον μπροστά)

Περιοχή
    not in your heart
    Downloads
    24
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL HOL Full
    Ταχύτητα
    6144/1024
    ISP
    HOL
    Router
    Netfaster IAD
    Εφοσον μπορεις να κανεις πατεντα οπως λες τοτε κοιτα αν στο πισω μερος χωραει να μπει 12αρης ανεμιστηρας χωρις να βρισκει πουθενα. Σημαδευεις με μαρκαδορο τις τρυπες στερεωσης και το περιγραμμα. Κανεις χιαστη διαγωνιους και βρισκεις το κεντρο, με διαβητη σημαδευεις μια ακτινα 5.5 ποντων και σε αυτη την περιοχη κανεις τρυπες η μια διπλα στην αλλη ή το κοβεις ολο αυτο και βαζεις απεξω μια προστατευτικη γριλια ανεμιστηρων (στα ηλεκτρονικα αλλά και σε μερικα pc shops). ΚΑλο ειναι να βεβαιωθεις πριν κοψεις/τρυπησεις οτι ο κυκλος ειναι σωστος ακουμπωντας ξανα τον ανεμιστηρα.

Μπορεις να κανεις το ιδιο και στην οροφη προς το μερος του τροφοδοτικου αλλά εκει θα εχεις προβλημα οτι θα πεφτουν μεσα μικροαντικειμενα, καθολου ωραιο ειδικα την ωρα που γυριζει.

Ενα κουτι θελει πρωτα καλη και σεβαστη εξαγωγη αερα παρα εισαγωγη.
    Αλλιως παιρνεις ενα σοβαρο κουτι LCX-03 ή LBX-03 και τα ξεχνας ολα, βαζεις πισω εναν 12αρη και στο πλαϊ των δισκων 2 9αρηδες να βγαζουν αερα.

ΥΓ. επιτελους εβαλαν το καλο και σωστο εσωτερικο και στο LCX

Περιοχή
    Greece
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    8192/384
    ISP
    HOL
    DSLAM
    HOL - ΧΑΡΙΛΑΟΥ
    Router
    Fritz!Box Fon
    Ενα καλό κουτί με 2 12αρια μπρός πίσω και είσαι μια χαρά , εγώ με casetek 1022-5 αγορασμένο την δευτέρα δεν είδα θερμοκρασίες άνω των 33 κελσίου , ενώ πριν με το μικρό έβλεπα 45άρια ... Αισθητή διαφορά ....

Περιοχή
    Αμπελογκάρντεν
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL
    Ταχύτητα
    8192/384
    ISP
    Conn-x OTE/Otenet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΘΗΝΑΣ
    Router
    Sagem Fast 1540WG
    SNR / Attn
    21(dB) / 17(dB)
    Μια ερώτηση σχετική.

Παρακολουθώ κι εγώ τη θερμοκρασία, ειδικά τις τελευταίες μέρες, και υπό νορμάλ συνθήκες (δηλαδή χωρίς την εκτέλεση απαιτητικών προγραμμάτων, games, κλπ), εχώ:

CPU temp : 48-50

Box temp : 50-52

Εκτός του ότι είναι σίγουρα υψηλότερες θερμοκρασίες από το συνηθισμένο 30-35, είναι ΟΚ κατα τ'άλλα; Εννοώ για σχετικά συνεχή χρήση πειράζει;
    Η ζωή είναι δύσκολη;; Σε σχέση με τί;;;

Περιοχή
    Ip Street
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    Forthnet
    Router
    TG 788
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Kiwi
    Μια ερώτηση σχετική.

Παρακολουθώ κι εγώ τη θερμοκρασία, ειδικά τις τελευταίες μέρες, και υπό νορμάλ συνθήκες (δηλαδή χωρίς την εκτέλεση απαιτητικών προγραμμάτων, games, κλπ), εχώ:

CPU temp : 48-50

Box temp : 50-52

Εκτός του ότι είναι σίγουρα υψηλότερες θερμοκρασίες από το συνηθισμένο 30-35, είναι ΟΚ κατα τ'άλλα; Εννοώ για σχετικά συνεχή χρήση πειράζει;
    Μια χαρα ειναι...

Το 30-35 φανταζομαι οτι ειναι για το Box temp??????

Περιοχή
    αρβανιτοχωριον
    Downloads
    11
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    ISP
    cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΜΑΡΟΥΣΙ
    Router
    speedport entry 2i
    Διαβαζω το topic, καθως και το δικο μου tower δειχνει κατι θερμοκρασιες
    τωρα με τον καυσωνα και μετα την αναβαθμιση τροπικες:
    CPU ξεκιναει απο 55 και φτανει 70 και ο παλιος μικρος σκληρος απο 38 μεχρι 45.
    Για το κουτι δεν ξερω ακριβως... Το εχω μισανοιχτο και με ενα εξωτερικο ανεμιστηρα!
    Τα πέντε "Α" του Μανόλη Γλέζου:
    Αγανάκτηση
    , Αμφισβήτηση, Αυτογνωσία, Αλληλεγγύη, Αντίσταση.

Μένανδρος:
    Όσοι δεν έχουν
    δικά τους προσόντα, καταφεύγουν στους ενδόξους προγόνους και παππούδες τους, με άλλα λόγια, σε τάφους και μνήματα.

Περιοχή
    not in your heart
    Downloads
    24
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL HOL Full
    Ταχύτητα
    6144/1024
    ISP
    HOL
    Router
    Netfaster IAD
    Ξεκιναμε απο τα ευκολα και κλασσικα, φυσηγμα του κουτιου, το παιρνουμε αγκαλια και στο βενζιναδικο φυσαμε τις ψυκτρες αλλά δεν ριχνουμε πολυ πιεση επανω στους ανεμιστηρες. Φυσαμε καλα το τροφοδοτικο, τα παντα εκτος των οπτικων συσκευων και του floppy.
    Ετσι αφου φυγει η αρκουδα απο τα σημεια αυτα θα ψυχεται καλυτερα, εως τεραστια διαφορα.

Παμε στο επομενο βημα εφοσον δεν ηρθε το επιθυμητο αποτελεσμα αλλά και πιο δυσκολο βεβαια.
    Βγαζουμε την ψυκτρα του επεξεργαστη καθαριζουμε με πανακι νοτισμενο απο καθαρο ασετον (χωρις λαδι ) τον επεξεργαστη και την ψυκτρα. Η ψυκτρα δεν μας πειραζει να βραχει απο ασετον εφοσον εχουμε βγαλει απο πανω τον ανεμιστηρα.
    Δεν αφηνουμε χνουδι πανω στις δυο εφαπτομενες επιφανειες.
    Βαζουμε καινουρια θερμοαγωγιμη παστα στον επεξεργαστη μονο και μετα τοποθετουμε την ψυκτρα.
    Αν την βαλουμε καλα μετα θα στεκεται η ψυκτρα μονη της αφου δεν θα εχει μεινει αερας ενδιαμεσα, εννοειται ομως οτι την στερεωνουμε.

Τριτο σταδιο, για να φτασαμε εδω ή λαθος κουτι εχουμε ή λαθος τοποθετηση ανεμιστηρων ή λαθος τοποθετηση κουτιου (το βαλαμε μεσα σε ντουλαπι π.χ).

Σαν συνταγη της βεφας ειναι

Περιοχή
    Αμπελογκάρντεν
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL
    Ταχύτητα
    8192/384
    ISP
    Conn-x OTE/Otenet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΘΗΝΑΣ
    Router
    Sagem Fast 1540WG
    SNR / Attn
    21(dB) / 17(dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Chris_Nik
    Μια χαρα ειναι...

Το 30-35 φανταζομαι οτι ειναι για το Box temp??????
    Ναι.

Απλά έβαλα πρόσφατα μία CPU ψύκτρα Zallman 7700 και πριν τους καύσωνες τα πήγαινε μια χαρά. Μετά σκέφτηκα όμως ότι όσο καλή και να είναι η ψύκτρα της CPU, άμα όλο το υπόλοιπο δωμάτιο (και το box που το έχω μισάνοιχτο) χτυπάει υψηλές θερμοκρασίες, αναπόφευκτα και η CPU θα πιάνει μεγάλες θερμοκρασίες.

Πάντως το άνοιγμα της μίας έστω πλευράς του κουτιού και με έναν κοινό ανεμιστήρα να φυσάει προς τα κει, συνίσταται ως πρόχειρη λύση αφού ρίχνει τη θερμοκρασία 4-5 βαθμούς.

Περιοχή
    not in your heart
    Downloads
    24
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL HOL Full
    Ταχύτητα
    6144/1024
    ISP
    HOL
    Router
    Netfaster IAD
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Kiwi
    Απλά έβαλα πρόσφατα μία CPU ψύκτρα Zallman 7700 και πριν τους καύσωνες τα πήγαινε μια χαρά.
    Αν εχεις βαλει την Cu (copper, χαλκος) τοτε αστα να πανε. Οποια ψυκτρα και να βαλεις σε χαλκο τα ιδια και χειροτερα ειναι. Ο χαλκος δεν αποβαλει ευκολα θερμοκρασια και τωρα με τις ζεστες υποφερει περισσοτερο. Τον χειμωνα εχει φαγωθει να το λεω και να ορκιζομαι οτι οι αλουμινενιες ειναι καλυτερες και οτι το καλοκαιρι θα το σκυλομετανιωσουν. Ειχα κανει τα παντα να το αποδειξω αφου εκτος απο την καλη σχεση με τα υλικα που εχω λογω ιδιοτητας εχω κανει και δικα μου τεστ.

http://www.adslgr.com/forum/showthre...F7%E1%EB%EA%EF
    http://www.adslgr.com/forum/showpost...&postcount=133
    http://www.adslgr.com/forum/showpost...&postcount=135

http://www.adslgr.com/forum/showthre...t=33698&page=2

*Ολα τα λινκ ειναι για επιλογη εμφανισης με αλλαγη σελιδας ανα 30 μηνυματα, αν αλλάζετε ανα 15 διπλασιαστε τον αριθμο σελιδας. (εκτος απο τα μεμονωμενα μηνυματα).

Μακρια απο χαλκο!

Το avatar του μέλους Gordito
    Gordito Guest
    ο παθων μιλαει.εχω παρει την 7700,με κριτηρια γυναικεια.Δηλαδη πηγα στο Πλαισιο να παρω το καινουργιο μου κουτι και βλεπω την 7700 μονο χαλκο.Δεν ειχε αλλη σε λογικη τιμη (38€) και λεω δε μαμιεται θα παρω αυτη να τελειωνω ποσο ασχημα να ειναι τα πραματα.
    Μετα απο χρηση 2-3 εβδομαδων διαπιστωνω οτι εχω σε idle καταστασεις γυρω στους 48 -50 βαθμους και δεν εχω τολμησει ακομα να κοιταξω σε full load.Με μια κρυφη ματια στο bios ειδα κατι 56-57 και τρελαθηκα.Ολα αυτα βεβαια με χαμηλα ρυθμισμενο τον ανεμιστηρα ωστε να ειναι αθορυβος,δεν εχει νοημα να ρυθμιστει πιο πανω.
    δηλαδη με τη μαμα ψυκτρα ειχα τις ιδιες και χαμηλοτερες θερμοκρασιες αλλα πολυ παραπανω θορυβο.Ολα αυτα εννορειται σε κουτι με 5 ανεμιστηρες

2 αγορες "βιαστικες" εχω κανει και τις εχω μετανιωσει οποτε συνιστω καλη ερευνα αγορας και αν δεν εχετε βρει λυση να στειλετε ΡΜ στον patent
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Gordito : 02-07-06 στις 16:08.

Περιοχή
    Αμπελογκάρντεν
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL
    Ταχύτητα
    8192/384
    ISP
    Conn-x OTE/Otenet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΘΗΝΑΣ
    Router
    Sagem Fast 1540WG
    SNR / Attn
    21(dB) / 17(dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Patentman
    Αν εχεις βαλει την Cu (copper, χαλκος) τοτε αστα να πανε. Οποια ψυκτρα και να βαλεις σε χαλκο τα ιδια και χειροτερα ειναι. Ο χαλκος δεν αποβαλει ευκολα θερμοκρασια και τωρα με τις ζεστες υποφερει περισσοτερο. Τον χειμωνα εχει φαγωθει να το λεω και να ορκιζομαι οτι οι αλουμινενιες ειναι καλυτερες και οτι το καλοκαιρι θα το σκυλομετανιωσουν. Ειχα κανει τα παντα να το αποδειξω αφου εκτος απο την καλη σχεση με τα υλικα που εχω λογω ιδιοτητας εχω κανει και δικα μου τεστ.
    Η δικιά μου είναι ντεμί. Al-Cu. Φαντάστηκα πως για να έχουν και τα δύο, θα σκέφτηκαν κάποιες ιδιότητες πιο σούπερ

Περιοχή
    not in your heart
    Downloads
    24
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL HOL Full
    Ταχύτητα
    6144/1024
    ISP
    HOL
    Router
    Netfaster IAD
    Καπου αλλου παιζει προβλημα τοτε. Αυτο ειναι σιγουρο δεν το λεω για να δικαολογησω τιποτα, τα παρακατω ειναι στοιχεια της φυσικης ή της φυσης αν προτιματε.

Ναι η υβριδικη υλοποιηση ειναι η καλυτερη. Συνδιαζει και τα δυο θετικα αποβαλλοντας οσο μπορει τα αρνητικα.
    Χαλκος γρηγορη αποροφηση - αργη αποβολη θερμοτητος.
    Αλουμινιο αργη αποροφηση - γρηγορη αποβολη θερμοτητος.

Η ψυκτρα ειναι το μεσο μεταφορας θερμοτητας προς το περιβαλλον. Δεν μας ενδιαφερει αν θα εχει μονο το ενα θετικο αλλά να συνδιαζει και τα δυο. Σε αντιθετη περιπτωση εχουμε:

Χαλκος γρηγορη αποροφηση - αργη αποβολη θερμοτητος, κατακρατει την θερμοτητα και μολις φτασει στο σημειο κορεσμου αποροφησης (φτασει στην θερμοκρασια επεξεργαστη) λογω αργης αποβολης τοτε λειτουργει ως μονωτικο, δηλαδη δεν ψυχει παρα με πολυ μικρα ποσα. Οσο πιο ζεστο το περιβαλλον τοσο λιγοτερη ικανοτητα εχει να αποβαλει. Αν την χρησιμοποιησουμε σε θερμοκρασια 10 βαθμων κελσιου τοτε ειναι κορυφη αλλά μονο τοτε, πανω απο τους 22 με 24 βαθμους χανει σημαντικα ως προς την ικανοτητα ψυξης που παρεχει το αλουμινιο. Στην θερμοκρασια περιβαλλοντος υπολογιστε οτι μιλαμε παντα στο τι υπαρχει μεσα στο κουτι, απλα οσο πιο ζεστο δωματιο τοσο πολυ πιο ζεστο κουτι.

Αλουμινιο αργη αποροφηση - γρηγορη αποβολη θερμοτητος, τι να το κανεις αμα δεν μπορει να παρει γρηγορα την θερμοτητα ωστε να την αποβαλει; Ειναι σαν να μην την εχεις τοποθετησει σωστα, σαν να μην εβαλες θερμοαγωγιμη παστα και ετσι οσο ευκολα και αν κρυωνει δεν εχει παρει θερμοτητα να κανει την μεταφορει ως ενδιαμεσο μεσον προς το περιβαλλον.

Υβριδικη υλοποιηση. Στο κεντρο της ψυκτρας και ειδικα στο σημειο επαφης παρεμβαλουμε χαλκο ωστε να αποροφα γρηγορα και γυρω του ακουμπαμε αλουμινιο σαν υλικο που θα αποβαλει γρηγορα την θερμοκρασια του. Οσο πιο καλη η επαφη των δυο υλικων τοσο καλυτερα. Πως κερδιζουμε τελικα απο αυτο ενω στην ουσια εχουμε παρεμβαλει αλλο ενα μεσο ενδιαμεσα:
    Επειδη η εφαπτομενη επιφανεια που θα ειχε η ψυκτρα απο αλουμινιο με τον επεξεργαστη ειναι κατα πολυ μικροτερη ετσι τωρα που εχουμε αυξησει την επιφανεια αποροφησης εχουμε μειωσει το μειονεκτημα και δημιουργησαμε ενα μεσο με ενδιαμεσα χαρακτηριστικα.

Downloads
    12
    Uploads
    0
    Patentman

Σελ. 1 από 9 1236 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. ψυξη κουτιου
    Από kosag στο φόρουμ Κουτιά, τροφοδοτικά και ψύξη
    Τελευταίο Μήνυμα: 09-09-08, 09:19
  2. Ψύξη CPU
    Από spiros166 στο φόρουμ Κουτιά, τροφοδοτικά και ψύξη