Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 22
    Περιοχή
    not in your heart
    Downloads
    24
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL HOL Full
    Ταχύτητα
    6144/1024
    ISP
    HOL
    Router
    Netfaster IAD
    Πρωτη φορα το χρησιμοποιω και εχω μερικες αποριες.

Οσο δεν ειναι ανοικτο ελεγχει απο μονο του την κατασταση του δισκου(ων) και προειδοποιει?
    Αν κανω ανασυγκροτηση στο MFT και στο pagefile με διαδικασια Boot-Time operation θα ελεγχει μετεπειτα μονο του την κατασταση των;

Ας πουμε εδω κατι τετοιο λεει.
    Spoiler:
    After running Frag Shield once, data gathered by Diskeeper during future analysis and defragmentation jobs as well as data gathered periodically on paging file usage is used to determine if either configuration tool should be run again. Should the need arise to run either tool again, you are given a recommendation and are provided a link to easily access the appropriate tool. In most cases, once these tools are run they will not be needed again.

Ισως να μην καταλαβα καλα και να εννοει οτι συλλεγει στοιχεια καθε φορα που ανοιγω το προγραμμα και οτι μονο τοτε θα μου βγαλει ειδοπιηση.

Η ερωτηση ειναι τρεχει στο παρασκηνιο;

Θα κοιταξω και στις υπηρεσιες αλλά θα ηταν χρησιμο να εχω και την αποψη οσων το χρησιμοποιουν.

Ευχαριστω.

Edit: [ Νεα απο το μετωπο παρακατω. ]
    Τελικα μπηκε στις υπηρεσιες που φορτωνουν και στο run της registry.
    Βεβαια του εχω ηδη βαλει να κανει Boot-Time operation MFT & pagefile defrag αλλά δεν εχω κανει επαννεκινηση.
    Μαλλον μετα θα σκοτωσω τις εγγραφες μου φαινεται, την επομενη φορα που θα το τρεξω θα τις ξαναανοιξω.

Υπαρχει αλλος τροπος -the easy way? Γιατι και φρεσκος ειμαι αλλά ειναι και αργα για τετοια τωρα.
    Καθε σκεψη δεκτη!
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Patentman : 01-07-06 στις 23:25.

Περιοχή
    Αγία Παρασκευή
    Downloads
    29
    Uploads
    16
    Τύπος
    ADSL2+ Forthnet Full
    Ταχύτητα
    24576/512
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
    Router
    Cisco 857W
    SNR / Attn
    6(dB) / 31(dB)
    Patentman,
    το χρησιμοποιώ εδω και μισό χρόνο περίπου αλλά δεν εκατσα ποτε να ασχοληθώ με τους αυτοματισμούς που παρέχει. Απλως 3-4 φορες το μήνα του κανω ένα manual defrag και 1-2 φορες ένα boot time defragmentation για όλους τους δίσκους, εαν μου πει η ανάλυση του Fragshield ότι χρειάζεται.

Η απορία η δικιά μου είναι, αν δεν θέλω να βάλω primary και secondary jobs, το I-FAAST απο μόνο του κάνει δουλειά ?

[edit]
    κάνει δουλειά, και τα primary και secondary jobs χρησιμοποιούν τα δεδομένα που έβγαλε το I-FAAST
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος axeman : 02-07-06 στις 01:45.

Περιοχή
    not in your heart
    Downloads
    24
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL HOL Full
    Ταχύτητα
    6144/1024
    ISP
    HOL
    Router
    Netfaster IAD
    Θελει ψαξιμο, εβαλα την υπηρεσια σε μη αυτοματη και της κανω εκκινηση καθε φορα που θελω να το τρεξω.

I-FAAST δεν εχω μιας και εχω την Proffessional και οχι την premium. Αλλά απο οτι ειχα δει στο site δεν θα με εξυπηρετουσε απο την στιγμη που δεν θελω να τρεχει τιποτα εξτρα απο ενα προγραμμα ανασυγκροτησης.
    Απο το αρχειο βοηθειας:
    Spoiler:
    When an I-FAAST Defragmentation Job is enabled, Diskeeper runs specially-engineered benchmarks on the selected NTFS volumes to learn their performance characteristics. Diskeeper then transparently monitors these volumes for file access frequency on an ongoing basis in to determine which files are requested most often. Special analysis techniques prevent Diskeeper from being "fooled" by files that have been recently accessed.

Set it and forget it -> forget it! Δεν μου αρεσουν τα χρονοδιαγραμματα.

Θελει ψαξιμο, μολις το εβαλα, αυτο το Specifying What Gets Logged θελει διαβασμα οπως και το τι τρεχει.

Επισης καθε φορα βγαζει και 100 αρχεια που ειναι κατακερματισμενα.
    Το οτι τρεχει και επιβαρυνει το συστημα κατα ενα ποσοστο δεν ξερω στο τελος ποσο μπορει να ωφελησει το συστημα η καλυτερη ανασυγκροτηση που κανει -αν κανει.
    Ή πολυ καλο ειναι ή παραφορτωμενο αδικα.

Πιο παλια ειχα βρει ενα εργαλειο για ανασυκροτηση του pagefile κατα το boot, ελπιζω να βρω και για το MFT αφου το αυξησω απο την registry πρωτα.

Περιοχή
    Αγία Παρασκευή
    Downloads
    29
    Uploads
    16
    Τύπος
    ADSL2+ Forthnet Full
    Ταχύτητα
    24576/512
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
    Router
    Cisco 857W
    SNR / Attn
    6(dB) / 31(dB)
    Μην σε φοβίζει, είναι απο τα καλύτερα προγράμματα γι΄αυτή την δουλειά.

Το I-FAAST είναι πολύ καλό απ' όσο μου έχουν πει και σκεφτομαι να το δοκιμάσω σε συνδυασμό με ένα primary job.

To σύστημα το επιβαρύνει ελάχιστα, ειδικά τα scheduled jobs, λόγω ειδικών αλγορίθμων που τρέχουν απο κάτω και το defrag που κάνει είναι πολύ καλό. Σκέψου ότι ξεκίνησα ένα I-FAAST και είπα να ανοιξω εναν firefox να δω ποσο θα αργήσει κι επαθα πλακα....με το που πατησα το εικονίδιο σταματησε ο δίσκος για μερικά δευτερόλεπτα, ανοιξε o firefox και συνέχισε.

Επίσης στα primary και secondary jobs έχει ρυθμίσεις για smart i/o που ανιχνεύει αιτήσεις προς τον δίσκο και σταματάει μέχρι να ολοκληρωθουν και ρυθμίσεις για cpu load , έτσι είναι transparent στους χρήστες.

Όσον αφορά το MFT μπορεις απο το fragshield να κάνεις ότι χρειάζεται αφου σου προτείνει αν πρεπει να στο μεγαλώσει ή όχι.

Για το pagefile και την ομαδοποιηση φακέλων το boot-time defragmentation παίζει μια χαρα.

Θα μπορουσα να πω ότι ως τώρα έχω μείνει απολυτα ικανοποιημένος. Τώρα που ενεργοποίησα το I-FAAST θα δω αν κάνει αυτά που λέει - κατά την αναλυση του raptor είπε ότι μπορεί να επιτύχει βελτίωση της τάξης του 8% μετακινόντας τα πιο συχνα χρησιμοποιούμενα αρχεία. Όμως θα δουλέψει αυτό σωστά τώρα που έχω απενεργοποιήσει το ntfs last access time ?

Downloads
    218
    Uploads
    48
    Άρθρα
    6
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    Wind
    Router
    Technicolor DGA4130
    SNR / Attn
    6(dB) / 2.8(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Mόνο μειονέκτημα της απλής έκδοσης αν το έχεις στο αυτόματο όταν κατεβάζεις κάτι μεγάλο στο δίσκο αρχίζει να κάνει defrag,τότε το σύστημα ψιλοκολλάει,μιας και κάνει εγγραφή/access/μετακίνηση ταυτόχρονα στον ίδιο δίσκο.
    We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
    I forgot that I might see, so many Beautiful things
    everything that has a beginning has an end
    See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me

Περιοχή
    not in your heart
    Downloads
    24
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL HOL Full
    Ταχύτητα
    6144/1024
    ISP
    HOL
    Router
    Netfaster IAD
    Εχουμε και λεμε, χρησιμοποιουσα το Norton Speed Disk μεσα απο μια παλια σουϊτα systemworks. Ευχαριστημενος απο την ανασυκροτηση αλλά ειπα να μην την ξαναβαλω.

Τωρα εχουμε Diskeeper, Perfect Disk, O&O Defrag και το κλασσικο Speed Disk.

Το ολο θεμα ειναι το MFT αφου ουτε το paging file με απασχολει. Εχω ηδη εργαλειο (αληθεια που) ανασυγκροτησης γι΄αυτο αλλά υπαρχει και το κλασικο απενεργοποιηση και ορισμος του ξανα (εκτος της μετακινησης προσωρινα σε αλλο partition/δισκο και επαναφορα του -οχι χειροκινητα εννοειται).

Διαβαζω τωρα αυτο και απο οτι εχω καταλαβει επεμβαινω στην registry και μεγαλωνω το μεγεθος, για να μην μου δημιουργησει νεο κομματι διαμορφωνω εναν δισκο και περναω σ΄αυτον τα windows χωρις φορματ, οπως εχει το file system, και ετσι εχω στην αρχη του δισκου το μεγαλο MFT ολοκληρο σε ενα τμημα, απλα προσεχω να μην ξεπερασω καποιο οριο σε δεσμευμενο χωρο του δισκου ή ποσοστο κατακερματισμου και απασχολησω τμημα του MFT.

Ερωτηση τωρα: Μηπως αυξανοντας το μεγεθος σε υπαρχον λειτουργικο γινεται να μην δημιουργησει ξεχωριστο τμημα οποτε να μην χρειαστει η παραπανω διαδικασια; Ή δεν θα δημιουργησει νεο κομματι απλα θα το μεγαλωσει;

Ξερω οτι απο μετατροπη του FAT32 σε NTFS το MFT δεν παει στην αρχη του δισκου αλλά στην μεση καπου, οχι και τοσο καλο.

Εχω μπερδευτει, πρεπει να το διαβασω ολο αλλά πιο πολυ να εχω καθαρο μυαλο, βοηθηστε!

Downloads
    218
    Uploads
    48
    Άρθρα
    6
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    Wind
    Router
    Technicolor DGA4130
    SNR / Attn
    6(dB) / 2.8(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Πριν λίγο καιρό κάποιος είχε ανοίξει θέμα σχετικά με το MFT και το ό,τι το Diskeeper το μεγάλωσε.
    Πούντο?

edit ο axeman ήταν.
    http://www.adslgr.com/forum/showthre...=diskeeper+mft
    We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
    I forgot that I might see, so many Beautiful things
    everything that has a beginning has an end
    See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me

Περιοχή
    Αγία Παρασκευή
    Downloads
    29
    Uploads
    16
    Τύπος
    ADSL2+ Forthnet Full
    Ταχύτητα
    24576/512
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
    Router
    Cisco 857W
    SNR / Attn
    6(dB) / 31(dB)
    Ακριβώς, γι΄αυτό ειπα πριν ότι το fragshield του diskeeper σε ενημερώνει για την κατάσταση του και αν πρεπει να το μεγαλώσεις ή όχι. Αν του πεις να το μεγαλώσει τότε θα το μεγαλώσει χωρίς να δημιουργήσει νέο τμήμα.

Περιοχή
    not in your heart
    Downloads
    24
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL HOL Full
    Ταχύτητα
    6144/1024
    ISP
    HOL
    Router
    Netfaster IAD
    Και γω το μεγαλωσα! Αλλα δεν θελω να εγκαταστησω στο κανονικο μηχανημα το Diskeeper
    Αυτο ειναι το τεστ machine.

Περιοχή
    Αγία Παρασκευή
    Downloads
    29
    Uploads
    16
    Τύπος
    ADSL2+ Forthnet Full
    Ταχύτητα
    24576/512
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
    Router
    Cisco 857W
    SNR / Attn
    6(dB) / 31(dB)
    Αααα, τότε βάλε το diskeeper, μεγάλωσε το αρκετά και μετά απεγκατέστησε το. Ακόμα και στην περίπτωση που γεμίσει ο δίσκος το ntfs θα παρει χώρο απο τον δεσμευμενο χώρο του MFT εφ' όσον δεν χρησιμοποιείται.

Περιοχή
    not in your heart
    Downloads
    24
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL HOL Full
    Ταχύτητα
    6144/1024
    ISP
    HOL
    Router
    Netfaster IAD
    Μαλλον αυτο θα κανω
    Αλλα βρηκα και αλλα στοιχεια, εδω ειναι το ποσοστο χωρου που δινει η τροποποιηση της registry.
    Εδω υπαρχουν χρησιμα (ή μη) εργαλεια.
    Ενα απο αυτα ειναι αυτο. Δινεις την εντολη x:\NtfsInfo.exe z οπου x το γραμμα δισκου που βρισκεται το αρχειακι και z το γραμμα δισκου/partition που θελεις να διαγνωσει.

Δεν τα εχω διαβασει πληρως, μαζευω ωστε να εχω διαθεση να ασχοληθω.

Edit: [ Εχει και αλλα, ] http://mindprod.com/jgloss/defragger.html και http://www.pcmag.com/article2/0,1759,1591466,00.asp οπου βγαινει καλο το Norton Speed Disk που χρησιμοποιουσα και οντως ειχα δει βελτιωση αλλά τοτε ειχα FAT32 για να μπορω να το βλεπω και απο ΜΕ.

Οτι αλλο δεκτο, ακομα και να με βαρεσετε ( ) -πολλους καφεδες ηπια

Edit: [ Update ]
    Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  MFT_info.jpg 
Εμφανίσεις:  225 
Μέγεθος:  13,0 KB 
ID: 9260
    Αυτο δεν ηθελα να συμβει, αυτο ειναι το αποτελεσμα με την αυξηση μεγεθους του MFT μεσω Diskeeper και επιπροσθετα εκανα defrag στο MFT αλλά δεν το εκανε λογω οτι δεν ειχε υπερβει αρχικα το ποσοστο του. Αντι ομως να μεγαλωσει το υπαρχον αρχειο εφτιαξε ενα διπλα του.

Απο οτι καταλαβα τα windows κρατανε μια ζωνη και οταν χρειαστει μεγαλωνουν το μεγεθος μονα τους, αρκει να μην εχει εγκλωβιστει η ζωνη αυτη απο ελλειψη κενου χωρου. Ισως τοτε να μην δημιουργειται δευτερο αρχειο MFT αλλά μονο στην περιπτωση που ειχε προηγηθει καταληψη χωρου ζωνης απο ελλειψη χωρου ή απο τεραστιο ποσοστο κατακερματισμου αρχειων που δεν μπορουσαν να βρουν κενη θεση.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Patentman : 02-07-06 στις 03:55.

Περιοχή
    not in your heart
    Downloads
    24
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL HOL Full
    Ταχύτητα
    6144/1024
    ISP
    HOL
    Router
    Netfaster IAD
    Τελικα εμπλεξα με αυτο το MFT. Χτες εβρισκα οτι χρησιμο προς διαβασμα ωστε να τα διαβασω και να δω τελικα τι γινεται.
    Α, και τελικα ειδα και το MFT table report και του δευτερου partition και τελικα και εκει χωρις καμια αλλαγη παλι δυο τμηματα MFT αναφερει, μαλλον ειναι στανταρ αυτο και λαθος μου που υπεθεσα οτι φταει η αυξηση μεγεθους μεσω diskeeper.

Διαβασα μονο της MS αναλυτικα και καταλαβα οτι δεν γινεται ουτε σε νεο δισκο, με το που ανοιξει σε αλλον υπολογιστη χωρις την ιδια ρυθμιση στην registry θα μικρυνει ξανα η ζωνη, απλα το υπαρχον μεγεθος του MFT αρχειου θα παραμεινει ιδιο.

Αρα το κολπακι της registry ειναι χρησιμο μονο σε αλλο partition ή δισκο στο υπαρχον συστημα/λειτουργικο που θα φορμαριστει εκ νεου και αφορα μονο την αυξηση της ζωνης αλλά οχι του αρχειου. Μολις χρειαστει να μεγαλωσει το αρχειο απλα θα υπαρχει ελευθερος χωρος ακριβως διπλα του και ετσι δεν θα παει σε αλλο τμημα του δισκου, οποτε η κεφαλη δεν θα θελει πολλες μετακινησεις για να διαβασει το MFT.

Απο την αλλη το Diskeeper αλλά και τα λοιπα που υποσχονται αυξηση μεγεθους βοηθουν στο να δεσμευτει ο χωρος απο ενα πιο μεγαλο αρχειο MFT το οποιο οταν θα χρειαστει η παραπανω χωρητικοτητα θα ειναι εξασφαλισμενο το οτι το αρχειο θα ειναι συναφη.

Η ανασυγκροτηση του MFT ειναι χρησιμη μονο οταν ηδη υπαρχει εγγραφη MFT αρχειου σε αλλο τμημα του δισκου απο τους εξης παραγοντες:
    1. Ο χωρος του δισκου ειχε καταληφθει σε τοσο μεγαλο ποσοστο που γραφτηκαν αρχεια και στην ζωνη (βλ. MS)
    2. Ο δισκος ειναι κατακερματισμενος σε τετοιο σημειο που πλεον υπαρχουν τμηματα ελευθερα μονο στην ζωνη.
    3. Το αρχειο MFT μεγαλωσε αναγκαστικα (απο πολλες εγγραφες) τοσο πολυ ωστε ο χωρος της ζωνης ηταν ανεπαρκης και ετσι διασπαστηκε σε αλλο τμημα του δισκου.

Τελικα αξιζει η ολη φασαρια; Δεν με απασχολουσε οσο ειχα μικρο partition. Τωρα εχω ενα 275GB αλλά σαν αποθηκη. Οποτε νομιζω για να λυσω πιθανο προβλημα το καλυτερο ειναι να βαλω την παραμετρο στην registry και να (ξανα)φορμαρω το partition.

Μετα απο την αλλη οπου διαβασα τελικα το παλιο Speed Disk που χρησιμοποιουσα ειναι καλυτερο στον τομεα επιδοσεις δισκου και στο οτι με ενα περασμα ανασυγκροτει ολα τα αρχεια. Αργει λιγο την πρωτη φορα και μετα παει πολυ γρηγορα. Στα συν οτι ταξινομει τα αρχεια με βαση της συχνης προσπελασης.
    Η νεοτερη εκδοση λενε οτι ανασυγκροτει και το MFT και αυτο εν ωρα λειτουργιας των windows.

Τι με χαλασε στα λοιπα, η ενεργοποιηση υπηρεσιων που τρεχουν, οτι χρησιμοποιουν την κλασικη ανασυγκροτηση (με αλλες ρουτινες και προσθετα), οτι δεν κανουν πληρη ανασυγκροτηση και θελει καθε τρεις και λιγο (οτι κανει και η κλασσικη).

Το Speed Disk το εχω χρησιμοποιησει εδω και 5 χρονια σε FAT32, NTFS, raid0 και ημουν πολυ ευχαριστημενος. Απλα η σουϊτα ειναι παλια.

Παρακαλω διορθωστε, προσθεστε, αναιρεστε, βοηθηστε, απλα σκεφτομαι φωναχτα.

Περιοχή
    Αγία Παρασκευή
    Downloads
    29
    Uploads
    16
    Τύπος
    ADSL2+ Forthnet Full
    Ταχύτητα
    24576/512
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
    Router
    Cisco 857W
    SNR / Attn
    6(dB) / 31(dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Patentman
    Τελικα εμπλεξα με αυτο το MFT. Χτες εβρισκα οτι χρησιμο προς διαβασμα ωστε να τα διαβασω και να δω τελικα τι γινεται.
    Α, και τελικα ειδα και το MFT table report και του δευτερου partition και τελικα και εκει χωρις καμια αλλαγη παλι δυο τμηματα MFT αναφερει, μαλλον ειναι στανταρ αυτο και λαθος μου που υπεθεσα οτι φταει η αυξηση μεγεθους μεσω diskeeper.
    Το 2ο MFT που είδε είναι το MFT mirror και είναι αυτό που είναι περίπου στη μέση του δίσκου. Σωστά ?
    Δεν μπορείς να το ξηλώσεις, είναι θέμα windows και το κραταει εκει για λόγους ασφαλείας ώστε αν χασεις το βασικό να μην κρεμαστείς εντελώς. (Αυτά τα βρήκα στο Diskeeper FAQ)
    Απο την αλλη το Diskeeper αλλά και τα λοιπα που υποσχονται αυξηση μεγεθους βοηθουν στο να δεσμευτει ο χωρος απο ενα πιο μεγαλο αρχειο MFT το οποιο οταν θα χρειαστει η παραπανω χωρητικοτητα θα ειναι εξασφαλισμενο το οτι το αρχειο θα ειναι συναφη.
    Ακριβώς έτσι, προδεσμεύουν τον χωρο αλλα αν το NTFS τον ζητήσει και είναι αχρησιμοποίητος τότε τον χρησιμοποιεί μέχρι να τον χρειαστεί το MFT.
    Η ανασυγκροτηση του MFT ειναι χρησιμη μονο οταν ηδη υπαρχει εγγραφη MFT αρχειου σε αλλο τμημα του δισκου απο τους εξης παραγοντες:
    1. Ο χωρος του δισκου ειχε καταληφθει σε τοσο μεγαλο ποσοστο που γραφτηκαν αρχεια και στην ζωνη (βλ. MS)
    2. Ο δισκος ειναι κατακερματισμενος σε τετοιο σημειο που πλεον υπαρχουν τμηματα ελευθερα μονο στην ζωνη.
    3. Το αρχειο MFT μεγαλωσε αναγκαστικα (απο πολλες εγγραφες) τοσο πολυ ωστε ο χωρος της ζωνης ηταν ανεπαρκης και ετσι διασπαστηκε σε αλλο τμημα του δισκου.
    Σωστά...
    Τελικα αξιζει η ολη φασαρια; Δεν με απασχολουσε οσο ειχα μικρο partition. Τωρα εχω ενα 275GB αλλά σαν αποθηκη. Οποτε νομιζω για να λυσω πιθανο προβλημα το καλυτερο ειναι να βαλω την παραμετρο στην registry και να (ξανα)φορμαρω το partition.

Μετα απο την αλλη οπου διαβασα τελικα το παλιο Speed Disk που χρησιμοποιουσα ειναι καλυτερο στον τομεα επιδοσεις δισκου και στο οτι με ενα περασμα ανασυγκροτει ολα τα αρχεια. Αργει λιγο την πρωτη φορα και μετα παει πολυ γρηγορα. Στα συν οτι ταξινομει τα αρχεια με βαση της συχνης προσπελασης.
    Η νεοτερη εκδοση λενε οτι ανασυγκροτει και το MFT και αυτο εν ωρα λειτουργιας των windows.

Τι με χαλασε στα λοιπα, η ενεργοποιηση υπηρεσιων που τρεχουν, οτι χρησιμοποιουν την κλασικη ανασυγκροτηση (με αλλες ρουτινες και προσθετα), οτι δεν κανουν πληρη ανασυγκροτηση και θελει καθε τρεις και λιγο (οτι κανει και η κλασσικη).

Το Speed Disk το εχω χρησιμοποιησει εδω και 5 χρονια σε FAT32, NTFS, raid0 και ημουν πολυ ευχαριστημενος. Απλα η σουϊτα ειναι παλια.
    Δεν ξέρω για το speed disk αλλα πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να δώσεις λίγη παραπανω μνημη για να τρεχει οποτε πρεπει. Ασε που με τους νεους αλγόριθμους είναι αόρατα στον χρήστη.
    Παρακαλω διορθωστε, προσθεστε, αναιρεστε, βοηθηστε, απλα σκεφτομαι φωναχτα.
    Μόλις το έκανα

Περιοχή
    Αγία Παρασκευή
    Downloads
    29
    Uploads
    16
    Τύπος
    ADSL2+ Forthnet Full
    Ταχύτητα
    24576/512
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
    Router
    Cisco 857W
    SNR / Attn
    6(dB) / 31(dB)
    Εγώ έχω όμως μία άλλη απορία για την οποία έθεσα και ερώτηση στο diskeeperblog.

Έχω απενργοποιήσει το ntfs last access timestamp προκειμενου να μην γραφεί συνέχεια σε κάθε αρχείο, φάκελο κτλ, ποτε έγιναν accessed. Το Ι-FAAST μήπως χρησιμοποιεί αυτό το timestamp για να βρει την συχνότητα χρήσης των αρχείων ώστε να τα βάλει στις κατάλληλες θέσεις ? ή χρησιμοποιεί δικους του αλγόριθμους ?

Για την ώρα το έχω ενεργοποιήσει ξανα και έβαλα να τρεχει και το I-FAAST ώστε να δω σε καμια βδομαδα αν θα έχει κάποια βελτίωση. Πάντως κατα την 1η εκτέλεση μετακίνησε πολλά αρχεία που δεν χρησιμοποιώ συχνα στο τελος του δίσκου.

Σας δίνω και μερικά ενδιαφέροντα κειμενάκια για το I-FAAST

Benchmarking I-FAAST
    Disk performance calibration

Περιοχή
    not in your heart
    Downloads
    24
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL HOL Full
    Ταχύτητα
    6144/1024
    ISP
    HOL
    Router
    Netfaster IAD
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από axeman
    Το 2ο MFT που είδε είναι το MFT mirror και είναι αυτό που είναι περίπου στη μέση του δίσκου. Σωστά ?
    Δεν μπορείς να το ξηλώσεις, είναι θέμα windows και το κραταει εκει για λόγους ασφαλείας ώστε αν χασεις το βασικό να μην κρεμαστείς εντελώς. (Αυτά τα βρήκα στο Diskeeper FAQ)

Έχω απενργοποιήσει το ntfs last access timestamp προκειμενου να μην γραφεί συνέχεια σε κάθε αρχείο, φάκελο κτλ, ποτε έγιναν accessed. Το Ι-FAAST μήπως χρησιμοποιεί αυτό το timestamp για να βρει την συχνότητα χρήσης των αρχείων ώστε να τα βάλει στις κατάλληλες θέσεις ? ή χρησιμοποιεί δικους του αλγόριθμους ?
    Λογικα πρεπει να εχεις δικιο, απο καπου πρεπει να παιρνει πληροφοριες εκτος και αν κανει δικο του indexing που και παλι σε καποια υπηρεσια/δυνατοτητα των win θα παταει.
    Πάντως κατα την 1η εκτέλεση μετακίνησε πολλά αρχεία που δεν χρησιμοποιώ συχνα στο τελος του δίσκου.
    Αυτο το κανει και το παλιο Speed Disk που εχω, μαλιστα πρεπει να ειναι εκδοση 2001
    Σας δίνω και μερικά ενδιαφέροντα κειμενάκια για το I-FAAST

...και αλλο διαβασμα...

Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Αποριες περι firefox
    Από Hunter 85 στο φόρουμ Internet, web surfing και online υπηρεσίες
    Τελευταίο Μήνυμα: 07-06-08, 10:10
  2. Αποριες περι matroska mkv files
    Από archville14 στο φόρουμ Audio, Video και Φωτογραφία
    Τελευταίο Μήνυμα: 23-04-08, 09:13
  3. Περι ports αποριες.