Η DynDns.com προχώρησε σε αλλαγές στο καθεστώς λειτουργίας των δωρεάν και επί πληρωμή λογαριασμών, περιορίζοντας τις δυνατότητες των πρώτων και αυξάνοντας εκείνες των τελευταίων. Ακολουθεί η μετάφραση της σχετικής ενημέρωσης από τον Chris Widner της DynDns.
“Όπως ίσως έχετε δει, κάνουμε κάποιες αλλαγές στους λογαριασμούς Dynamic DNS. Αντί να κάνουμε τις αλλαγές χωρίς ενημέρωση, θέλαμε να δώσουμε σε όλους τους πελάτες μας τις σχετικές πληροφορίες και να εξηγήσουμε γιατί προβήκαμε στις αλλαγές αυτές.
Σε ποιες αλλαγές αναφέρεστε;
Προηγουμένως επιτρέπαμε σε κάθε λογαριασμό Dynamic DNS να έχει 5 δωρεάν hostname και μπορούσατε να επιλέξετε ανάμεσα σε 88 διαφορετικά domain που έχουμε. Πλέον αυτό περιορίζεται σε 2 δωρεάν hostname από 18 DynDNS domain.
Επίσης, αυξάνουμε τον αριθμό των hostname που συνοδεύουν την αναβάθμιση σε DynDNS Pro. Προηγουμένως, κάθε DynDNS Pro, έδινε τη δυνατότητα προσθήκης 25 επιπλέον hostname. Τώρα αυξάνουμε τον αριθμό στο 30.
Γιατί κάνετε αυτές τις αλλαγές;
Υπάρχει ένα πλήθος λόγων για τους οποίους σκεφτήκαμε ότι είναι σημαντικό να κάνουμε αυτές τις αλλαγές τώρα.
- Έχοντας 88 domain να επιλέξει κάποιος, ήταν κουραστικό για πολλούς από τους νέους χρήστες μας. Μειώνοντας το πλήθος στα 18, γίνεται ευκολότερο για κάποιον να ξεκινήσει.
- Περιορίζοντας τις δωρεάν επιλογές στα domain DynDNS, βοηθάει στην αύξηση της αναγνώρισης των υπηρεσιών μας. Παρόλο που μας χαροποιεί να προσφέρουμε δωρεάν υπηρεσίες, απλά ζητάμε να συνδράμετε στη διάδοσή τους σε άλλους ανθρώπους, που ίσως βρουν χρήσιμες τις επί πληρωμή υπηρεσίες μας. Πρέπει κάπως να εξοφλήσουμε τους λογαριασμούς μας.
- Κοιτάζοντας τα στατιστικά των των χρηστών μας τα τελευταία 12 χρόνια, παρατηρούμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία τους χρησιμοποιεί μόνο 1 δωρεάν hostname. Το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών διαπίστωσε πολλή σύγχυση που προκλήθηκε από τα 5 δωρεάν hostname, οπότε συνδυάζοντας αυτό με τη συνήθη χρήση, καταλήγουμε σε εύλογο συμπέρασμα. Επιτρέπουμε το 2ο hostname για όσους από εσάς χρειάζεστε ένα WebHop για να φτάσετε στο hostname. Αν χρειάζεστε περισσότερα από 1 ή 2 hostname, είναι αρκετά πιθανό να χρησιμοποιείτε την υπηρεσία μας για κάτι σημαντικό. Αν είναι όντως έτσι, σας ζητάμε απλά να πληρώσετε τα 15$/έτος για να αναβαθμίσετε την υπηρεσία σε DynDNS Pro, το οποίο παρέχει ένα πλήθος άλλων πλεονεκτημάτων.
- Αν χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας για κρίσιμες επιχειρηματικές ανάγκες, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε τη χρήση υπηρεσίας μας Custom DNS.
Τι θα συμβεί με τον τρέχοντα λογαριασμό μου και τα hostname;
Τίποτα, εφόσον διατηρήσετε ενεργά τα hostname και ενημερωμένα. Αν επιτρέψετε στον λογαριασμό σας ή τα hostname να λήξουν, θα πρέπει να επιλέξετε από τα νέα domain και θα περιοριστείτε στα δύο δωρεάν hostname.
Προσπαθείτε μόνο να μας υποχρεώσετε να πληρώσουμε, έτσι δεν είναι;
Όχι, δε συμβαίνει κάτι τέτοιο. Εφόσον διατηρήσετε το λογαριασμό σας ενεργό, δε θα επηρεαστείτε από αυτές τις αλλαγές. Ποτέ δε θα θέλαμε να κάνουμε ένα χρήστη να νιώθει ότι είναι υποχρεωμένος να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες μας. Αυτό δε μας φαίνεται καλό επιχειρηματικό μοντέλο. Εσείς θα κάνετε ό,τι πρέπει από μέρους σας (σύνδεση στο λογαριασμό σας ή ενημέρωση του hostname μηνιαίως) κι εμείς το ίδιο από τη δική μας πλευρά (να συνεχίζουμε να προσφέρουμε δωρεάν υπηρεσίες Dynamic DNS σε εσάς).
Ευελπιστώ ότι τα παραπάνω εξηγούν το γιατί κάνουμε αυτές τις αλλαγές και ότι σας φαίνεται λογικό. Αν έχετε οποιεσδήποτε απορίες ή θέλετε να μας πείτε τη γνώμη σας, μπορείτε να στείλετε σε εμένα προσωπικά e-mail.”
Πηγή: DynDNS
Εμφάνιση 1-15 από 22
-
28-08-10, 15:34 Η DynDNS θέτει περιορισμούς στις δωρεάν υπηρεσίες της #1
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ipo : 29-08-10 στις 02:43.
-
28-08-10, 15:52 Απάντηση: Η DynDNS θέτει περιορισμούς στις δωρεάν υπηρεσίες της #2
Εγώ πάντως έχω Custom DNS υπηρεσία και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος εδώ και 3 χρόνια.
Κατεβάζουμε την ισχύ του ασύρματου εξοπλισμού μας. Ας διατηρήσουμε το φάσμα συχνοτήτων καθαρό για να δουλεύουμε όλοι με λιγότερο κόπο και χρήμα.
Cyclades Wireless Network
-
28-08-10, 15:55 Απάντηση: Η DynDNS θέτει περιορισμούς στις δωρεάν υπηρεσίες της #3
Μου ήρθε email για ενημέρωση. Έχω ένα is-a-geek.org.
-
28-08-10, 17:08 Απάντηση: Η DynDNS θέτει περιορισμούς στις δωρεάν υπηρεσίες της #4
Δε θα πλήρωνα ποτέ για το DynDNS, ασχέτως αν το έχω χρησιμοποιήσει κατά διαστήματα. Ειδικά ο λόγος ότι περιορίζουμε τα domains για την διευκόλυνση των νέων χρηστών είναι άκυρος. Θα μπορούσαν να το έχουν από default σε 18 και να μπορείς να κάνεις expand σε 88.
-
28-08-10, 17:12 Απάντηση: Η DynDNS θέτει περιορισμούς στις δωρεάν υπηρεσίες της #5
-
28-08-10, 17:19 Απάντηση: Η DynDNS θέτει περιορισμούς στις δωρεάν υπηρεσίες της #6
Θυμάμαι πριν από πολλά χρόνια που είχα πρωτοεγγραφεί στην υπηρεσία dyndns, με είχαν μπερδέψει οι πολλές επιλογές που είχε και η δομή γενικότερα της ιστοσελίδας. Λίγο οι δικές μου περιορισμένες γνώσεις τότε στο αντικείμενο, λίγο η κακή σχεδίαση της ιστοσελίδας, λίγο οι πολλές επιλογές, δυσκόλευαν την κατάσταση. Πράγματι όμως θα μπορούσαν απλά να κρύψουν τις πολλές επιλογές σε "advanced" μενού.
Πιστεύω όμως τη δικαιολογία τους, μιας κι αν έχουν 88 δωρεάν hostname, τότε ο psyxakias που έχει πάρει τη δωρεάν υπηρεσία στο host psyxakias.nicedns.com καθώς και άλλοι 1.000 με διαφορετικά domain κάνουν λιγότερη διαφήμιση στους άλλους χρήστες του διαδικτύου, σε σχέση με το να είχαν όλοι username.dyndns.com. Στη θέση τους (αν μου το επέτρεπε ο ανταγωνισμός) θα έδινα στους δωρεάν χρήστες μόνο διαφημιστικά domain names για την υπηρεσία μου (dyndns.com, dyndns.org, dynamicdns.com κλπ).
........Auto merged post: ipo πρόσθεσε 1 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Επαυξάνω. Καλή η διαφήμιση της δωρεάν υπηρεσίας, αλλά κάποτε πρέπει ο κόσμος που παίρνει μία καλή υπηρεσία να αρχίσει να την πληρώνει. Άραγε όμως δεν υπάρχει σοβαρός ανταγωνισμός με δωρεάν υπηρεσία και πολλές επιλογές, ώστε να τους κάνει να χάσουν πελατεία (που δεν πληρώνει);Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ipo : 28-08-10 στις 17:24. Αιτία: auto merged post
Προπληρωμένες κάρτες ........... 2 savings 4 safety
Τι εστί IBAN, BIC, OUR, SHA, BEN;
"Yesterday is History, Tomorrow a Mystery, Today is a Gift, Thats why it's called the Present."
-
28-08-10, 17:23 Απάντηση: Η DynDNS θέτει περιορισμούς στις δωρεάν υπηρεσίες της #7
-
28-08-10, 17:32 Απάντηση: Η DynDNS θέτει περιορισμούς στις δωρεάν υπηρεσίες της #8
Συμφωνούμε. Απλά αναρωτιέμαι τι δίνει αυτή τη στιγμή δωρεάν ο ανταγωνισμός. Διότι θα χάσουν πελάτες αν η no-ip δίνει δωρεάν 10 domain ανά e-mail και επιλογή ανάμεσα σε 100 διαφορετικά domain names.
Προπληρωμένες κάρτες ........... 2 savings 4 safety
Τι εστί IBAN, BIC, OUR, SHA, BEN;
"Yesterday is History, Tomorrow a Mystery, Today is a Gift, Thats why it's called the Present."
-
28-08-10, 17:43 Απάντηση: Η DynDNS θέτει περιορισμούς στις δωρεάν υπηρεσίες της #9
Και εγώ το έλαβα σήμερα το email. Αν και είναι προφανής η ανάγκη τους για αύξηση των εσόδων τους μέσω της αλλαγής, τουλάχιστον δίνουν σε εμάς που χρησιμοποιούμε και τα 5 domains το δικαίωμα να τα διατηρήσουμε δωρεάν. Όχι πως θα είχα ιδιαίτερο πρόβλημα να πληρώσω ένα μικροποσό για τις advanced υπηρεσίες που παρέχει, αλλά τουλάχιστο δείχνει να σέβεται τους υπάρχοντες χρήστες χωρίς να τους φέρνει προ τετελεσμένων του στυλ " Ή πληρώνετε ή ξεχάστε τα 5 domains".
Πι Άλφα Όμικρον Κάπα
what better place than here, what better time than now!
whiteroomdarklight.blogsite.org
-
28-08-10, 22:38 Απάντηση: Η DynDNS θέτει περιορισμούς στις δωρεάν υπηρεσίες της #10
συγγνώμη αλλά αυτό το μήνυμα
We recommend upgrading to DynDNS Pro to protect all your hosts from possible deletion (there are many other reasons to upgrade).
-
28-08-10, 22:44 Απάντηση: Η DynDNS θέτει περιορισμούς στις δωρεάν υπηρεσίες της #11
Ας τολμήσει...
-
29-08-10, 02:03 Απάντηση: Η DynDNS θέτει περιορισμούς στις δωρεάν υπηρεσίες της #12
-
29-08-10, 02:17 Απάντηση: Η DynDNS θέτει περιορισμούς στις δωρεάν υπηρεσίες της #13
Για επαγγελματική χρήση σε dns, email, web hosting... προτιμώ ένα δικό μου μικρό server (με <€50/μήνα) που θα τον αξιοποιώ στο μέγιστο και θα τα έχω συγκεντρωμένα, παρά να μοιράζω λεφτά δεξιά και αριστερά. Μπορείς άνετα να στήσεις ένα nameserver με υποστήριξη ddns για remote update της IP από τους Η/Υ που θες να έχουν σταθερό host. Ο μέσος χρήστης ίσως να μην ασχοληθεί.
-
29-08-10, 13:08 Απάντηση: Η DynDNS θέτει περιορισμούς στις δωρεάν υπηρεσίες της #14
-
29-08-10, 14:43 Απάντηση: Η DynDNS θέτει περιορισμούς στις δωρεάν υπηρεσίες της #15
Παρόμοια Θέματα
-
Οι ανθρωποι της Hol κανανε αναβαθμιση στις υπηρεσιες για το εξωτερικο??
Από blackwar στο φόρουμ Vodafone ADSLΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 17-06-10, 00:45 -
Προβλήματα στις υπηρεσίες Internet και τηλεφωνίας της Tellas από 6-3-2010
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 09-03-10, 16:03 -
Γαλλία: η κυβέρνηση θέτει ως στόχο ευρυζωνικές υπηρεσίες για όλους μέχρι το 2012
Από nm96027 στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 15Τελευταίο Μήνυμα: 02-06-08, 10:50 -
Υπάρχει βελτίωση στις υπηρεσίες της ΟΝ;
Από AUDIOBIL στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 131Τελευταίο Μήνυμα: 09-05-07, 01:36
Bookmarks