Η αλήθεια είναι οτι άν έχεις δουλέψει πολλά χρόνια με ποντίκι δυσκολεύεσαι λίγο με το touchpad αλλά αν το δουλέψεις λίγο θα δείς οτι μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο. Εγώ πλέον σπάνια κουβαλάω ποντίκι μαζί. Βέβαια υπάρχει η βασική προυπόθεση να είναι responsive γιατι με το προηγούμενο laptop μου και όλο μου το βάρος πάνω στο δάχτυλό μου να έβαζα δεν πήγαινε μία !!!
Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης: Χρησιμοποιείτε touchpad; Σας βολεύει;
- Ψήφισαν
- 46. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
Εμφάνιση 16-30 από 37
-
08-07-06, 00:27 #16
-
08-07-06, 00:50 #17
δεν εχω κανενα προβλημα με το touchpad το χρησιμοποιω ανετοτα οποτε ειμαι στο laptop και δεν θα περνα ποντικι ειδικα για το laptop για κανενα λογο!
ακομα και για τη ροδελα δεν προβληματιζομαι απ τη στιγμη που μπορει να κανεις lock τη μπαρα και να παιζεις με το δαχτυλο ειναι το ιδιο
Αρχικό μήνυμα από KLG
-
08-07-06, 00:53 #18
Έχω συνδέσει κανονικό ποντίκι και κανονικό πληκτρολόγιο στο laptop μου. Το touchpad μπορώ να το χρησιμοποιήσω, αλλά όχι για απαιτητικές εργασίες. Θα το χρησιμοποιήσω όταν δεν υπάρχει χώρος για κανονικό ποντίκι (σημ. δεν βολεύομαι καθόλου τα μίνι ποντίκια). Για μένα, το κανονικό ποντίκι είναι ό,τι πιο βολικό - ξεκουράζω και το χέρι μου πάνω του.
-
08-07-06, 00:56 #19
Αρχικό μήνυμα από turbo3hp
τα πληκτρολογια του laptop ειναι τα πλεον ανετα για μενα, παλιοτερα χρησιμοποιουσα πληκτρολογιο μεγεθους laptop ακομα και στο desktop μου!
-
08-07-06, 01:02 #20
Αν ειναι να δουλεψω πανω απο 5 λεπτα βαζω ποντικι οποσδηποτε. Φυσικα και εχω απενεργοποιησει το click με το πατημα. Ειναι εκνευριστικοτατο.
-
08-07-06, 01:07 #21
Αρχικό μήνυμα από Reef
Βολεύει το numeric keypad, έχει πιο μεγάλο αριστερό Shift και γενικώς το βρίσκω πολύ πιο άνετο. Το laptop το έχω 10 μήνες και μόλις πρόσφτατα αγόρασα κανονικό πληκτρολόγιο, γιατί το 'πεθύμησα. Το βρίσκω πιο βολικό. Α, και έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία σε συγκεκριμένα ΟΕΜ desktop πληκτρολόγια της Compaq (νομίζω ότι δεν τα φτιάχνει η Compaq, αλλά με αυτή τη μάρκα βγαίνουν).
Ο καθένας όπως βολεύεται.
-
08-07-06, 01:25 #22
Αρχικό μήνυμα από turbo3hp
παντως αμα σ απασχολει αποκλειστικα το alphanumeric εχουν βγει κατι σουπερ usb γκατζετακια της a4tech νομιζω που εχουν μονο το alphanumeric!
-
08-07-06, 02:23 #23
- Περιοχή
- @ Copenhagen, DK
- Downloads
- 3
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 1
- ISP
- Οtenet
Αρχικό μήνυμα από AddictedToChaos
-
08-07-06, 02:31 #24
Χρησιμοποιώ laptop τα τελευταία 3 χρόνια περίπου, αποκλειστικά. Το touchpad μου έχει γίνει 2η φύση. Είναι απίστευτα βολικό και σαφώς είναι θέμα συνήθειας όπως τα πάντα σε αυτή τη ζωή. Εννοείται πως games δεν παίζεις με αυτό εκτός αν μιλάμε για point & click αργών ρυθμών. Τέλος είναι efficient. Όσο λιγότερες κινήσεις κάνεις τόσο καλύτερα. Και το να πας από το keyboard στο touchpad είναι σαφώς πιο εύκολο και γρήγορο από το να κουνάς το χέρι σου συνέχεια δεξιά-αριστερά για να χρησιμοποιήσεις το mouse. Αυτοί που εκφράζουν απόψεις του στυλ "το touchpad είναι ο χειρότερος εφιάλτης", σίγουρα δεν έχετε δουλέψει με αυτό αρκετά και αρνείστε πεισματικά να το κάνετε. Έτσι το χαρακτηρίζετε δύσχρηστο.
-
08-07-06, 02:32 #25
Αρχικό μήνυμα από KLG
-
08-07-06, 10:15 #26
Χρησιμοποιώ laptop για πολλά χρόνια και παρόλα αυτά συνεχίζω να προτιμώ τη χρήση κανονικού mouse όταν έχω αυτή τη δυνατότητα. Απλά σε οποιαδήποτε μετακίνηση δεν το σκέφτομαι καν να πάρω mouse μαζί μου αφού και με το touchpad μπορώ να κάνω τη δουλειά μια χαρά.
Ο βασικός λόγος, μαζί με τη ροδέλα, είναι ότι θεωρώ ότι το touchpad δεν έχει αρκετό χώρο κίνησης και έτσι πολλές φορές όταν κάνω drag&drop βρίσκομαι ήδη στην άκρη του touchpad χωρίς να έχω ολοκληρώσει την κίνηση του αρχείου/φακέλου. Αυτό βέβαια έχει να κάνει καθαρά με ιδιομορφίες του laptop και όχι με τα touchpad αυτά καθαυτά.
-
08-07-06, 11:46 #27
Τον φορητο τον δουλευω κανα 3 χρονια προσωπικα το θεωρο αχρηστο ειναι για λιγο οχι για πολυ και εαν δεν απενεργοποιησεις το διπλο click πανω στην κινηση ειναι αστο να παει διοτι τι περισσοτερες φορες κανα το λαθος και μετακινω σημαντικα αρχεια που δεν θελω.Εγω αγωρασα της logitech το ποντικακι το V500 http://www.logitech.com/index.cfm/pr...CONTENTID=9508
και βρηκα την υγεια μου ισως το καλυτερο mouse για φορητο καταπληκτικη αισθηση και δεν εχει μπιλια ειναι αφης ειναι ολα τα λεφταSo, so you think you can tell heaven from hell, blue skies from pain
Can you tell a green field from a cold steel rail? A smile from a veil?
Do you think you can tell?
And did they get you to trade your heroes for ghosts?
-
08-07-06, 16:47 #28
To πρόβλημα με το touchpad στα laptops που χρησιμοποιώ είναι ότι πολλές φορές μπαίνει στα "πόδια" μου καθώς χρησιμοποιώ το πληκτρολόγιο. Πρέπει να προσέχω να έχω ψηλά τους καρπούς για να μην πιέσουν το touchpad και ψάχνω τον ποντικόδεικτα.... Βασικά προτιμώ το σύστημα της ΙΒΜ με την "μπίλια - joystick". Ισως γιατί την έχω συνηθήσει απο το πρώτο laptop που είχα, σε αντίθεση με άλλους που την βρίσκουν απαράδεκτη. Ομως δεν έχω το παραπάνω πρόβλημα. Επίσης τα φορητά της ΙΒΜ έχουν καλύτερα κουμπιά σε σχέση πχ της DELL που μοιάζουν με ψεύτικου παιχνιδιού και κάνουν έναν σκληρό κλικ κάθε φορά, σε αντίθεση με το μαλακό και αθόρυβο της ΙΒΜ. Επειδή πολλές φορές δουλεύω αργά όταν κοιμούνται όλοι, ο σκληρός ήχος των πλήκτρων ποντικιού των DELL είναι εξαιρετικά ενοχλητικός μέσα στην ησυχία της νύχτας.
QoS: Τι είναι τούτο το πράγμα; Ευρυζωνικά: Μύθοι και πραγματικότητα Οδηγίες Εγκατάστασης Oracle 10G σε Linux (RHEL4)Περι αλόγιστης χρήσης Ιντερνετ
Ikariam.gr anon@AnonCity Guzoos@76:12
-
08-07-06, 16:55 #29
Στην αρχή έιχα πρόβλημα, μέχρι που πηρα touchpad και για τον desktop,
Απο άποψη χρήσης πρώτα έχω το ποντίκι, και μετά το touchpad,
Αν προσέξετε σχεδόν όλα τα touchpad έχουν επιλόγες να το φέρετε στα μέτρα σας, πχ τα synaptics, μπορείς να όρισεις πόσο ειναι το βάρος τον δαχτύλων, πως θα αντιδρά στο διπλό κλικ και με τι ταχύτητα, ποιο σημείο του touchpad θα δουλέυει πχ σαν midle click, ποιο θα δουλέυει σαν show/hide desktop, ποιο θα δουλέυει σαν scroll
φυσικά όταν πιάνω ενα Laptop που δεν είναι δικό μου αναθεματίζω την στιγμή που το έκανα
η ψηφός πάει στο Χρησιμοποιώ, αλλά βολεύομαι καλύτερα με το ποντίκι., αλλά προσθέτω και το σωστά ρυθμίσμενο
-
08-07-06, 17:01 #30
Στο Ελ Βελ στο check in, είδα ότι χρησιμοποιούν πληκτρολόγια με το σύστημα της ΙΒΜ
QoS: Τι είναι τούτο το πράγμα; Ευρυζωνικά: Μύθοι και πραγματικότητα Οδηγίες Εγκατάστασης Oracle 10G σε Linux (RHEL4)Περι αλόγιστης χρήσης Ιντερνετ
Ikariam.gr anon@AnonCity Guzoos@76:12
Παρόμοια Θέματα
-
Πώς/πού χρησιμοποιείτε το laptop σας περισσότερο;
Από shakm στο φόρουμ Laptop, tablet και mobile computingΜηνύματα: 37Τελευταίο Μήνυμα: 04-04-08, 16:33 -
Σας ευχαριστούμε που χρησιμοποιείτε το e-Banking!
Από Cacofonix στο φόρουμ Nova ADSLΜηνύματα: 14Τελευταίο Μήνυμα: 06-06-07, 00:37 -
η γνώμη σας για το OS που χρησιμοποιείτε.
Από msid στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 12Τελευταίο Μήνυμα: 03-08-06, 12:30 -
ΝΑΙ! ΝΑΙ! ΝΑΙ! ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ, ΡΕΕΕ!
Από Ducklord στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και AθλητισμόςΜηνύματα: 89Τελευταίο Μήνυμα: 27-03-05, 02:37 -
Ναι, ναι ναι !!!! Ο Θείος το έκανε το θαύμα του
Από jasont στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 25Τελευταίο Μήνυμα: 17-06-03, 12:45
Bookmarks