Τις τελευταίες μέρες, το μόνο περίεργο που είχα παρατηρήσει, ήταν οτι (σε κατάσταση shutdown, με τροφοδοτικό αναμένο όμως) αν το έβγαζα και το ξαναέβαζα στην μπρίζα, το μηχάνημα άναβε μόνο του χωρίς να πατήσω power on (εννοείται οτι ο διακόπτης του τροφοδοτικού, ήταν στο on).
Κατά τα άλλα, πριν από 2 ώρες που γύρισα και από σπόντα παρακολούθησα το boot sequence, βλέπω οτι αντί για τον Athlion 1800XP που είχα αγοράσει εδώ και 2 χρόνια και λειτουργούσε μια χαρά στα πλαίσιά του, τώρα πιά, έχω έναν Athlion 1150... Ούτε καν ΞΟΥΠΟΥ....
Έσβησα το μηχάνημα και το άφησα. Τίποτα.
Έβγαλα τη μπαταρία απ'τα BIOS και τα restάρησα. Τίποτα.
Έβγαλα τον πρώην 1800XP, τον κοίταξα, του γλυκομίλησα, τον χάιδεψα (όχι τίποτα πονηρό ρε βρωμόμυαλοι! Στο φιλικό ήταν). Τίποτα.
Τώρα πια και τα παραθύρια (2003) τον βλέπουν σαν απλό 1150 (παλιά ήταν 1800ξουπου στα 1500 ... τώρα απλώς ένας 1150 αγνόστων λοιπών στοιχείων) και.. το μηχάνημα... σέρνεται ... (μάλλον σερνόταν εδώ και μέρες, αλλά σερνόταν και ο εγκέφαλός μου και δεν το πήρα χαμπάρ...)
Καμιά ιδέα???
(α, ο ... ex-1800ξουπου, κάθεται σε μια Shuttle AK32A με το VIA Apollo KT266A και 512ram)
Εμφάνιση 1-14 από 14
-
07-07-06, 22:50 Mα εγώ Athlion 1800XP πήρα! ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΡΕ! 1150 είναι τώρα! Ξέχνα και το ΞΠΟΥ! #1
Good... Bad... I'm tha guy with tha Gun...
WAntilles: Ούτε σε όλους έχει αφαιρεθεί με βάναυσο - γκεμπελικό χειρουργείο, το μέρος του εγκεφάλου που συμπαθεί τα Windows.
Trolling με γεύση παπάγια
-
07-07-06, 23:16 #2
Bάλε το FSB πίσω στα 133 από τα 100 που έχει πέσει και θα ξαναπάει στην κανονική του συχνότητα...
Για κάποιο λόγο στο άλλαξε, πιθανότατα λόγω αποτυχίας POST κάποια στιγμή.
Τώρα για το άλλο πρόβλημά σου, δεν ξέρω να πω κάτι...
-
07-07-06, 23:18 #3
δοκίμασε να βάλεις manual τη συχνότητα στο bios (FSB X multiplier, λογικά 133Χ 11,5 αλλά ψάξε το καλύτερα ) και όχι να την ανιχνεύσει αυτόματα. φλάσαρε το τελευταίο bios για τη μητρική ή ξαναφλάσαρε το τελευταίο., αν και αν ήταν bios corruption μάλλον θα ήταν νεκρό το PC .
-
07-07-06, 23:23 #4
Κατα πάσα πιθανότητα φταίει η motherboard και όχι η cpu, το mobo αναγνωρίζει τον επεξεργαστή και δίνει τοn multiplier x to bus του επεξεργαστή σε mhz, για να φτάσει στην επιθυμητή ταχύτητα π.χ 1800mhz.
Για καλό και για κακό λοιπόν κάνε ένα reset to factory defaults στο bios και ξαναρύθμισε τον multiplier kai to FSB απο την αρχή.
Αν δουλέψει τότε μάλλον θα έπαθε κανα σόκ το motherboard απο ρεύμα π.χ και ξερυθμίστηκε το bios, συμβαίνουν αυτά.
-
07-07-06, 23:31 #5
Αρχικό μήνυμα από frap
Τώρα για το άλλο πρόβλημά σου, δεν ξέρω να πω κάτι...
και προφανως ειναι σεταρισμενη στο "power on"
οποτε μολις βγει και ξαναμπει στο ρευμα, κανει αυτοματα power on
Πανε BIOS και κανε τις αλλαγες σου
-
08-07-06, 00:20 #6
συμφωνώ με τους προλαλήσαντες... το παθαίνουν αυτό κάποιες μητρικές. Κάτι τους "πάει στραβα" στη διάρκεια ενός boot ή αν κλείσει την λάθος στιγμή, και στην προσπάθεια της να αντιμετωπίσει τον "εχθρό", αλλάζει τις ρυθμίσεις στο default.
Βάλε FSB στο 133 και το ρευμα στο power off όπως είπε και ο φίλος
-
08-07-06, 01:55 #7
Ναι ρε παιδιά, αυτό ήταν
SOLVED
Σας ευχαριστώ όλους τόσο για την πρόταση όσο και για την ταχύτητα απάντησης!!!
Αν δεν μου το λέγατε, ακόμα με τα 1150 θα τραβολογιομουνα!!!
Παρεπιπτόντως, το re-flash δεν έκανε δουλειά και η FSB μου έλεγε οτι είναι στα 200 () όμως, το "clock" ήταν στα 100. Όταν το έβαλα στα 133 όπως μου είπατε (max 166), ξαφνικά ο Athlios έγινε ως δια μαγείας 1800ΞουΠου!!!!
Όταν ... περιπαιχτικά του το έβαλα στα 145, "could not boot because ntoskrnl.exe was corrupted or missing"
Παιδιά σας ευχαριστώ!!!!!
WAntilles: Ούτε σε όλους έχει αφαιρεθεί με βάναυσο - γκεμπελικό χειρουργείο, το μέρος του εγκεφάλου που συμπαθεί τα Windows.
-
08-07-06, 03:50 #8
με γεια τον επεξεργαστή...!!!
Σου προτείνω πάντως να αποφέυγεις στο μέλλον να κάνεις flash σε bios υπο τέτοιες συνθήκες αστάθειας...
-
08-07-06, 05:05 #9
Ευχαριστώ!!!Φρέσκος φρέσκος αναστήθηκε!!!
(λέω μάλιστα να φτιάξω και μια cult για την πάρτη του, ή απλώς να κόψω τους Ozric....)
Γιατί όμως να μην κάνω flash? Αν το σύστημα είναι τόσο ασταθές, προτιμώ να του δώσω τη χαριστική βολή έτσι, παρά να κάνω μια δουλειά και ξαφνικά "ΑΑΑΑΝΤΕ BYEEEEEEEEEEEEEE!!!!"....
-
08-07-06, 05:56 #10
έχω και γω το ίδιο πρόβλημα ακριβώς εδω και 2 χρόνια .έχω 2200 + και το βλέπει 1800+.Όσο και να το πειραζα τίποτα, αυτο εκει στη προηγούμενη συχνότητα.Ειχα διαβάσει τότε ασυμβατότητα BIOS.οπότε βάζω το τελευταίο....kai ..... bios failure και τέτοια παίχτηκαν.Ναναι καλά το dual bios που έκανε reconfigure μόνο του απο το 2ο BIOS.απο τότε δε το έχω ξαναπειράξει.
Τώρα έχει σταθερά όνομα δυκτίου ATHLON και αποτελεί τον αφιόπιστο παλιόφιλό μου. (Μπορείτε να τον φωνάζετε κατεβαστήρι δε τον πειράζει)Debian User
-
08-07-06, 12:14 #11
Αρχικό μήνυμα από BlindG
-
08-07-06, 12:35 #12
Μπα, μεχρι 44 PCI αντεχουν τα παντα απο καρτες PCI. Πολυ λιγες καρτες AGP εχουν προβλημα στα 76 (38 PCI) οπου εμφανιζουν artifacts ή δεν εχουν εικονα.
Το θεμα ειναι να αντεχει το τσιπσετ το fsb και η μητρικη γενικοτερα. Εχω παει την μητρικη μου με Intel i815E northbridge + ICH2 southbridge μεχρι και 44 PCI και μεχρι και 172 fsb (43PCI) και να δουλευει σταθεροτατα για παρα πολυ μεγαλο χρονικο διαστημα. Χωρις εξτρα ψυξη στο northbridge πηγαινε σταθερα μεχρι τα 155, με μια μεγαλυτερη ψυκτρα κολημενη με θερμοαγωγιμη κολα πηρε παρα πολυ. Απο την μανα της ουτε παστα δεν ειχε.
Σε ενα overclocking ολα παιζουν ρολο, ακομα και το PLL generator. Ποιο εχει και το αν το εχουμε ψυξει (εξτρα ψυκτρα και εκει). Τι πυκνωτες εχει η μητρικη και πολλες πολλες αλλες μικρες λεπτομερειες.
Αν δεν πιανει ο επεξεργαστης ή η μητρικη 145 fsb (δηλαδη 10% overclocking) τοτε ειναι ψιλομαπα.
Η μνημη συνηθως δεν πιανει ευκολα 10% και ειναι ο πιο συχνος περιορισμος.
-
08-07-06, 13:07 #13
Αρχικό μήνυμα από Patentman
Γενικά συμφωνώ είναι περίπλοκο θέμα απλώς τον προειδοποίησα για τον κίνδυνο και του πρότεινα μία απλή και σχετικά ασφαλή μέθοδο να παίξει λίγο με nforce2.
Για το 10% μην το συγκρίνεις με τα MHz του pentium intel. 150-200MHz αύξηση σε athlon δε θεωρούνταν κακό overclocking σίγουρα ούτε κορυφαίο. Για τις μνήμες βάζεις διαιρέτη και καθάρισες δε χρειάζεται να τις ανεβάσεις και αυτές.
-
08-07-06, 13:18 #14
Ε αμα αναγκαστεις και ριξεις την ταχυτητα μνημης τοτε αντι για οφελος εχεις χασουρα στην συνολικη αποδοση του υπολογιστη. Εδω ειχα αγορασει ειδικα γι΄αυτο κατι PC150 CAS2 που δουλευαν 155Mhz CAS2 σταθερα ή 166 CAS3.
Αλλο οτι οι Athlon δεν τα πηγαιναν καθολου καλα με αυξηση του bus αλλά ηθελαν μονο αυξηση πολλαπλασιαστη για να ειναι σταθεροι.
Παρόμοια Θέματα
-
To πήρα (660ΗW).Και τώρα τι ?
Από Johnkokk στο φόρουμ Zyxel ADSL modems και routersΜηνύματα: 8Τελευταίο Μήνυμα: 28-09-06, 23:41 -
πήρα zyxel 660H-61 και τώρα τί?
Από zoran στο φόρουμ Zyxel ADSL modems και routersΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 31-08-06, 21:58 -
πηρα και εγω ενα εξωτερικο hdd enclosure αλλα
Από viper2004 στο φόρουμ Σκληροί δίσκοι, αποθηκευτικά μέσα και λοιπά περιφερειακάΜηνύματα: 16Τελευταίο Μήνυμα: 11-04-05, 09:59 -
Το πήρα απόφαση και εγώ.... (Έκανα αίτηση για DSL στον οτε)
Από kostthem στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 13Τελευταίο Μήνυμα: 29-01-04, 23:29 -
Πήρα και εγώ στο τηλέφωνο του ΟΤΕ για τις ADSL.
Από NeK στο φόρουμ Γεγονότα και ΑπόψειςΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 10-04-03, 13:17
Bookmarks