Εμφάνιση 1-12 από 12
    Περιοχή
    Σέρρες
    Downloads
    17
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΣΕΡΡΕΣ
    Router
    ZHXHN H168N
    Καλημέρα.

Από προχθές αντιμετωπίζω κάποια προβλήματα στο pc μου τα οποία είναι λίαν ανεξήγητα, ή προφανώς δεν θέλω να παραδεχτώ ότι κάτι "τρέχει" με την Μ/Β.

Λοιπόν, άς πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Πρό 1 μηνός έκανα μεγάλη αναβάθμιση στο pc τοποθετώντας τα εξής:

CPU= ATHLON 64 3200+
    M/B= ASUS A8N VM-CSM
    DDR MEMORY= TWINMOS 2X512 DDR400 CL2,5
    VGA = ASUS N6200 PCI-E 256MB
    PSU= HEC WINDMILL 380W

Kατά την τοποθέτησή τους & με τηη αρχική πίεση του start στο pc δεν έγινε τίποτα, δεν είχε ρεύμα καθόλου η Μ/Β. Ψάχνοντας λιγάκι βρήκα ότι κουνώντας λίγο το βύσμα του ρεύματος που κουμπώνει πάνω στη μητρική είχε ρεύμα, αλλά εάν το άφηνα έσβηνε πάλι. Τέλοσπάντων είπα, το κούμπωσα ξανά και δούλεψε αρχικά, όταν έκλεισα το κουτί πάλι έσβησε από ρεύμα. Ξαναδοκίμασα & έκτοτε δουλέυει, αλλά δεν το πολυκουνάω το κουτί!

Μετά, κατά την εγκατάσταση των Windows δεν έβρισκε το 2ο ΑΤΑ δίσκο καθόλου! Ξεκούμπωσα & ξανακούμπωσα το καλώδιο αλλά πάλι τίποτα. Με την τρίτη προσπάθεια δούλεψε κανονικά, αλλά έκτοτε,όταν ανοίγω το pc, μιά τον βλέπει και μιά όχι, ανάλογα με τα κέφια του! Να σημειώσω ότι τα καλώδια είναι τα καινούργια της Μ/Β ASUS. Τότε ο φίλος μου που κατέχει από pc μου λέει "πάνε πίσω τη Μ/Β στο μαγαζί, έιναι προβληματική" αλλά εγώ δεν τον άκουσα....

Από τότε, όταν άνοιγα το pc ήξερα ότι μπορεί να μην βλέπω τον 2ο δίσκο ο οποίος είχε όλα τα έγγραφά μου φυσικά μέσα, ενώ στον 1ο SATA δίσκο, αφού έκανα partition έβαλα το λειτουργικό (WinXP SP2 EN + Office 2003 EN SP2).

Παραβλέπω κι αυτό το πρόβλημα και από προχθές "αρχίζουν τα όργανα":

Εκτελώ με το Kaspersky A/V έλεγχο για ιούς & μετά από το τέλος όπου βρίσκει 21 & τους κάνει delete, το pc κλείνει μόνο του!! Το ανοίγω & δουλεύει κανονικα, οπότε το βάζω σε standby mode και φεύγω.

Μετά από 1 ώρα & κατά το άνοιγμα από standby το pc έσβησε! Το ξανανοίγω & δεν δουλεύει το ποντίκι PS/2! Κάνω login σε safe mode & επαναφορά συστήματος σε προηγούμενο σημείο αλλά τίποτα. Δοκιμάζω άλλο ποντίκι PS/2 και πάλι τίποτα. Παρατηρώ δε ότι κατά την πληκτρολόγηση του κωδικού login, ακούγεται ένας χαρακτηριστικός ήχος - όχι κάθε φορά - όπως όταν έχεις πατημένα 2 πλήκτρα ταυτόχρονα στο πληκτρολόγιο, ένα μπίπ....

Tέλος πάντων λέω, άς βάλω ένα usb mouse λέω & βλέπω ότι 'όλα καλά....έως χθές. Γιατί χθές άρχισε να μου βγάζει τα εξής:

1) Δέν βρίσκει σύστημα ήχου στο μηχάνημα, παρότι έχω εγκατεστημένο το SoundMax από την κάρτα γραφικών ASUS. Κάνω ξανά εγκατάσταση τους drivers της VGA αλλά πάλι τπτ. Πάω Start/Control Panel/Sounds & Audio Devices και γράφει "No Audio device has found"! Πάω My Computer και κάνω right click/Properties/Device Manager/Sound Video & Game controlers και δεν βρίσκει Audio Device! Κατεβάζω νέους drivers από το site της Asus τόσο για VGA όσο & για M/B (όχι bios) που να περιέχουν drivers audio, τους κάνω εγκατάσταση και πάλι τπτ!!

2) Εξακολουθεί να μήν δουλεύει η θύρα PS/2 για το ποντίκι!

3) Μου βγάζει όταν ανοίγω το pc to εξής μήνυμα:
    PCI Hardware has found, μου ζητάει να κάνω εγκατάστασή του, τί είναι αυτό?? Η VGA πάλι λέω & το βάζω να ψάχνει από το φάκελο με τους νέους drivers που κατέβασα πρί λίγο αλλά δεν βρίσκει τπτ & δεν μπορεί να κάνει εγκατάσταση του Hardware αυτού μου λέει!! Το ξαναβάζω να κάνει εγκατάσταση από το αρχικό cd της VGA αλλά πάλι τπτ! Μήπως δεν είναι η VGA αυτή η PCI συσκευή??? Δέν έχω άλλη στη Μ/Β....

Νομίζω ότι πρέπει να κάνω format για αρχή....πρίν 1 μήνα το έστησα ....την τρέλα μου! Μετά να δώ εάν δουλέυει η θύρα PS/2 και εάν όχι, πάω για αλλαγή της M/B.

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.....

YΓ: Συγνώμη για το μεγάλο post, απλώς ήθελα να είμαι όσο πιό αναλυτικός γίνεται!
    “…Μητρός τε και Πατρός τε και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η Πατρίς και σεμνότερον και Αγιότερον και εν μείζονι μοίρα και παρά Θεοίς και ανθρώποις τοις νούν έχουσιν".
    ΣΩΚΡΑΤΗΣ δια γραφίδος ΠΛΑΤΩΝΟΣ (ΚΡΙΤΩΝ, 51, Α-Β)

Περιοχή
    Κυψέλη
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    10240/1024
    ISP
    Forthnet
    Router
    Speedtouch 780(i)WL
    SNR / Attn
    11(dB) / 33(dB)
    Εγώ θα σου πρότεινα τα εξής:

1. Βγάλε και "Ξανακούμπωσε" όλα τα καλώδια της μητρικής και όλες τις κάρτες που έχεις επάνω
    2. Κάνε update το BIOS (αν υπάρχει νεώτερο)
    3. Format και εγκατάσταση λειτουργικού (καλύτερα να βάλεις για αρχή τον ένα δίσκο και μάλιστα τον προβληματικό για να δεις αν τον βλέπει)

Είναι αρκετή δουλειά αλλά μπορεί τελικά να αποδειχθεί ότι δεν έφταιγε η μητρική...

σε πρώτη φάση αυτά...

Περιοχή
    Σέρρες
    Downloads
    17
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΣΕΡΡΕΣ
    Router
    ZHXHN H168N
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από pstr
    Εγώ θα σου πρότεινα τα εξής:

1. Βγάλε και "Ξανακούμπωσε" όλα τα καλώδια της μητρικής και όλες τις κάρτες που έχεις επάνω
    2. Κάνε update το BIOS (αν υπάρχει νεώτερο)
    3. Format και εγκατάσταση λειτουργικού (καλύτερα να βάλεις για αρχή τον ένα δίσκο και μάλιστα τον προβληματικό για να δεις αν τον βλέπει)

Είναι αρκετή δουλειά αλλά μπορεί τελικά να αποδειχθεί ότι δεν έφταιγε η μητρική...

σε πρώτη φάση αυτά...
    Σε ευχαριστώ για την απάντηση!

Λοιπόν, επειδή είναι ανώδυνη αρχικά η 1η λύση που προετείνεις, θα το εφαρμόσω αμέσως μόλις πάω σπίτι μου.

Για bios update Που αναφέρεις, δεν έχω κάνει ποτέ & το φοβάμαι αρκετά για να είμαι ειλικρινής!

Τέλος, η 3η λύση νομίζω ότι εάν δεν πετύχει η 1η, θα είναι η έσχατη λύση.
    “…Μητρός τε και Πατρός τε και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η Πατρίς και σεμνότερον και Αγιότερον και εν μείζονι μοίρα και παρά Θεοίς και ανθρώποις τοις νούν έχουσιν".

Downloads
    218
    Uploads
    48
    Άρθρα
    6
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    Wind
    Router
    Technicolor DGA4130
    SNR / Attn
    6(dB) / 2.8(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Για να ελέγξεις το software και το hardware σου,21 ιοί ? κάνε 2η εγκατάσταση windows σε ξεχωριστό partition.Μην την ενεργοποιήσεις,απλά πέρασε τα windows,τους drivers και δοκίμασε το Pc.
    Ο φίλος σου μπορεί να σε βοηθήσει μιας και κατέχει από Pc.
    We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
    I forgot that I might see, so many Beautiful things
    everything that has a beginning has an end
    See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me

Περιοχή
    Λουξεμβούργο
    Downloads
    6
    Uploads
    1
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    500Μ Download/260M Uploa
    ISP
    Διάφοροι. Ολο
    Router
    Fritzbox!7490
    To πρόβλημα σου φαίνεται να είναι απο το Hardware. Τον 2ο δίσκο τον βλέπει πάντα το BIOS κατα την εκκίνηση; Εαν όχι, σίγουρα έχεις πρόβλημα hardware. Εαν μπορεις κατέβασε το ubcd, γράψτο σε ένα cd και κάνε έλεγχο μνήμης, και σκληρών. Επίσης μπορεί να φταίει το τροφοδοτικό. Μπορεί να μην δίνει επαρκές ρεύμα. Εαν περάσεις τέστ μνήμης και δίσκων, και αναγνωρίζει πάντα τους δίσκους κατα την εκκίνηση, τότε πρέπει να δούμε αλλού.

Περιοχή
    not in your heart
    Downloads
    24
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL HOL Full
    Ταχύτητα
    6144/1024
    ISP
    HOL
    Router
    Netfaster IAD
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από topmar
    1) Δέν βρίσκει σύστημα ήχου στο μηχάνημα, παρότι έχω εγκατεστημένο το SoundMax από την κάρτα γραφικών ASUS. Κάνω ξανά εγκατάσταση τους drivers της VGA αλλά πάλι τπτ. Πάω Start/Control Panel/Sounds & Audio Devices και γράφει "No Audio device has found"! Πάω My Computer και κάνω right click/Properties/Device Manager/Sound Video & Game controlers και δεν βρίσκει Audio Device! Κατεβάζω νέους drivers από το site της Asus τόσο για VGA όσο & για M/B (όχι bios) που να περιέχουν drivers audio, τους κάνω εγκατάσταση και πάλι τπτ!!

3) Μου βγάζει όταν ανοίγω το pc to εξής μήνυμα:
    PCI Hardware has found, μου ζητάει να κάνω εγκατάστασή του, τί είναι αυτό?? Η VGA πάλι λέω & το βάζω να ψάχνει από το φάκελο με τους νέους drivers που κατέβασα πρί λίγο αλλά δεν βρίσκει τπτ & δεν μπορεί να κάνει εγκατάσταση του Hardware αυτού μου λέει!! Το ξαναβάζω να κάνει εγκατάσταση από το αρχικό cd της VGA αλλά πάλι τπτ! Μήπως δεν είναι η VGA αυτή η PCI συσκευή??? Δέν έχω άλλη στη Μ/Β....
    Εχεις μπερδευτει λιγο με την καρτα ηχου και την γραφικων.
    Η ASUS εχει driver audio εδω:http://support.asus.com/download/dow...l=A8N-VM%20CSM

Αυτο το εχεις βαλει; NVIDIA nForce 430 Chipset Package WHQL Driver V8.23 for Windows 2000/XP που ειναι στο others.

Θα προτεινα αναβαθμιση bios.
    Τον δισκο τον δοκιμασες με αλλη θεση στο jumper; Ειναι στην ακρη της καλωδιοταινιας;
    Στο bios εχεις επιλεξει σωστα τις ρυθμισεις; SATA+PATA για δισκους, υποστηριξη για νεα λειτουργικα μονο, απενεργοποιηση της onboard καρτας γραφικων, κοκ;
    Ιους; Φορματ.

Μπορει και κατα την τοποθετηση της μητρικης να υπηρξε καποια εντονη στρεβλωση με συνεπεια το σκασιμο καποιας κολησης.

Θα προτεινα να το πας σε καποιο σημειο σερβις. Ετσι οπως τα περιγραφεις εχεις συνθετα προβληματα που δεν θα μπορεσεις να τα λυσεις μονος σου. Να αγοραζεις ετοιμο υπολογιστη εφοσον δεν εχεις εμπειρια, ειναι ατιμα πλασματα.

Περιοχή
    Σέρρες
    Downloads
    17
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΣΕΡΡΕΣ
    Router
    ZHXHN H168N
    Καλημέρα.

Κατ'αρχήν σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας.

Λοιπόν, άργησα να μπώ & να κάνω post διότι επέλεξα τη λύση του format & επανεγκατάστασης των WinXP GR με Οffice 2003 En, τα οποία & μόλις τελείωσα.

Όλα καλά με το pc, κανένα πρόβλημα δεν εμφανίστηκε! Βλέπει & τους 2 δίσκους συνέχεια, δεν υπάρχει πρόβλημα με ποντίκι & πληκτολόγιο PS/2, πετάει το μηχάνημα!

Θα κάνω αμέσως ένα image με το Αcronis True Image 8 και μετά θα έχω το κεφάλι μου ήσυχο!

Τί λέτε?

Downloads
    218
    Uploads
    48
    Άρθρα
    6
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    Wind
    Router
    Technicolor DGA4130
    SNR / Attn
    6(dB) / 2.8(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Εφόσον είσαι εντάξει κάνε το backup για να είσαι σίγουρος.
    We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
    I forgot that I might see, so many Beautiful things
    everything that has a beginning has an end
    See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me

Περιοχή
    Ίλιον
    Downloads
    139
    Uploads
    7
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    5248/999
    ISP
    Wind
    DSLAM
    Wind - ΙΛΙΟΝ
    Router
    ΖΤΕ
    SNR / Attn
    11(dB) / 42(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Μια απορία έχω: Αυτό το HEC WINDMILL 380W, δεν είναι κάπως λίγο για τέτοιο σύστημα;
    ...But regardless of what weapons they try to use to effect silence, words will always retain their power. Words are the means to meaning, and for some, the annunciation of truth. And the truth is, there is something terribly wrong with this country.
    V

Περιοχή
    Σέρρες
    Downloads
    17
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΣΕΡΡΕΣ
    Router
    ZHXHN H168N
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από gkandir
    Μια απορία έχω: Αυτό το HEC WINDMILL 380W, δεν είναι κάπως λίγο για τέτοιο σύστημα;
    ??? Δέν νομίζω.....γιατί??

Περιοχή
    Ίλιον
    Downloads
    139
    Uploads
    7
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    5248/999
    ISP
    Wind
    DSLAM
    Wind - ΙΛΙΟΝ
    Router
    ΖΤΕ
    SNR / Attn
    11(dB) / 42(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από topmar
    ??? Δέν νομίζω.....γιατί??
    Δεν έχω κάποιο λόγο. Απλώς μου φάνηκαν κάπως οριακά τα 380W.
    ...But regardless of what weapons they try to use to effect silence, words will always retain their power. Words are the means to meaning, and for some, the annunciation of truth. And the truth is, there is something terribly wrong with this country.
    V

Περιοχή
    Σέρρες
    Downloads
    17
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΣΕΡΡΕΣ
    Router
    ZHXHN H168N
    Καλημέρα.

Τελικά πάλι τα ίδια το pc....το πήγα στο e-shop για έλεγχο μητρικής και θα το ξαναέχω σε 10 μέρες

Παρόμοια Θέματα

1. FEC Errors / CRC Errors / HEC Errors
    Από GiannouG στο φόρουμ Nova ADSL
    Τελευταίο Μήνυμα: 30-03-12, 11:04
  2. Super Frame Errors και HEC Errors (USR910x)
    Από moshstef στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπ
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-07-05, 14:24

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία