Σειρά διαβουλεύσεων για το θέμα της ακτινοβολίας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας έχει ξεκινήσει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Η Επιτροπή καλεί τους εκπροσώπους φορέων που διατυπώνουν απόψεις ή επηρεάζουν αποφάσεις, σχετικά με τις εγκαταστάσεις κεραιών, το επίπεδο εκπεμπόμενης ακτινοβολίας κλπ.
Έρευνες κοινής γνώμης δείχνουν ότι στην Ελλάδα είναι πολύ υψηλότερο το ποσοστό των πολιτών που εκφράζονται αρνητικά για την τοποθέτηση κεραιών, σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η κατάσταση αυτή αποτυπώνεται και στο θεσμικό κενό που υπάρχει αυτή τη στιγμή: η Βουλή ψήφισε ένα νέο νόμο στις αρχές της χρονιάς, σύμφωνα με τον οποίο αυξάνονται τα όρια ασφαλείας και λαμβάνονται μια σειρά περιοριστικά μέτρα για την εγκατάσταση κεραιών (απόσταση από σχολεία κλπ). Στο πρακτικό επίπεδο, δεν έχει αρχίσει ακόμα η έγκριση εγκατάστασης νέων κεραιών, καθώς υπάρχουν μια σειρά πράξεις εφαρμογής, π.χ. μηχανισμός εγκρίσεων από τις Γενικές Γραμματείες Περιφερειών, που δεν έχουν φθάσει σε σημείο "παραγωγής".
Η ΕΕΤΤ έχει καλέσει σε διαβούλευση φορείς όπως είναι ο Συνήγορος του Πολίτη, που έχουν κληθεί από πολίτες να λάβουν θέση στο θέμα. Στην ατζέντα της Επιτροπής περιλαμβάνεται και ο διάλογος με την ΚΕΔΚΕ, ενέργεια που μάλλον θα πραγματοποιηθεί μετά τις δημοτικές εκλογές.
Η μέχρι τώρα διαδικασία έχει φέρει στην επιφάνεια έλλειμμα επιστημονικής γνώσης για το θέμα... Φορείς που εκπροσωπούν την Πολιτεία, σε κάποιες περιπτώσεις, έχουν αναθέσει το θέμα σε ειδικούς συνεργάτες τους, που εμφορούνται από αστήρικτες απόψεις και ικανοποιούν τις αντιδράσεις ακτιβιστών. Η ΕΕΤΤ έχει πρόθεση να προχωρήσει τις διαδικασίες ενίσχυσης του διαλόγου και διάχυσης της γνώσης, καθώς υπάρχει εκτίμηση ότι οι αντιλήψεις για τους κινδύνους από τις κεραίες επηρεάζουν την ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιών στη χώρα μας.
Δημ. Συνετός
http://www.knowhow.gr/ecportal.asp?id=33135&nt=105
Εμφάνιση 1-15 από 51
-
13-07-06, 22:00 Διαβουλεύσεις για τις κεραίες κινητής #1
-
14-07-06, 01:30 #2
Αν αποφασίσουν ποτέ να εφαρμόσουν την νομοθεσία σχετικά με τις απαγορεύσεις εγκατάστασης κεραιών (πχ κοντά σε νοσοκομεία και σχολεία) και κριθούν παράνομες και πρέπει να απομακρυνθούν η μισή Ελλάδα δεν θα έχει σήμα.Όλες σχεδόν είναι παράνομες κρυμένες σε ταράτσες σαν ηλιακοί ή σαν καμινάδες.
Σιφούνι μου στραβόραδο παλιά καταβολάδα,
Κρασάκι μου που σ' έπινα όλη την εβδομάδα...
-
14-07-06, 10:15 #3
Βέβαια, επειδή ο κόσμος είναι εκτός από καχύποπτος και 'κουτοπόνηρος', βλέπει κεραία και γουστάρει να την ξηλώσει μη γνωρίζοντας που εξυπηρετεί! Χαρακτηριστικό παράδειγμα μια σειρά κεραιών αναμεταδοτών στο Πήλιο. Το ίδιο συναίβει και με κεραίες στημένες από ένοικους πολυκατοικιών σε μια προσπάθεια την ασύρματη δικτυακή επικοινωνία. Στο Βόλο κι αυτό.
Στα ξερά καίγονται και τα χλωρά...
-
14-07-06, 11:19 #4
Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου είναι απλώς ... ηλίθιοι.
Βλέπουν κεραία και σπυριάζουν. Θέλουν να τις ξηλώσουν ΟΛΕΣ - αλλά τα κινητά να συνεχίσουν να δουλεύουν.
Εγώ προτείνω να ξηλώσουμε συλλήβδην όλες τις κεραίες, και από Υμηττό και από Πάρνηθα. Τι τις θέλουμε άλλωστε, μόνο ακτινοβολούν, άσε που είναι και κακαίσθητες.
Χαίρε λαέ της συνομοσίας!
-
14-07-06, 11:26 #5
Δυστυχώς ή ευτυχώς υπάρχουν εν εξελίξει έρευνες για τις επιπτώσεις του συγκεκριμένουν φάσματος σε ζώντες οργανισμούς και έχουν σε πρώτη φάση δώσει κάποια ευρήματα τα οποία βρίσκουν τον δρόμο της δημοσιότητας π.χ. πριν μια βδομάδα περίπου είδα εκπομπη σε κρατικό κανάλι όπου και Ελληνες ερευνητές τα τελευταία χρόνια έστρεψαν την προσοχή τους στο θέμα αυτό.
Παγκοσμίως όμως δεν έχονυ καταλήξει αν και υπάρχουν διάφορες ενδείξεις.
Έτσι τελικά είναι κατα κύριο λόγο θέμα ενημέρωσης του κοινού αλλά και συντονισμού μεταξύ των διαφόρων αρμόδιων φορέων λαμβάνοντας υπόψιν και τα διάφορα τρέχοντα επιστημονικά δεδομένα.
Όσο η ενημέρωση είναι ακόμη συγκεχυμένη θα έχουμε τέτοιες αντιδράσεις απο τον κόσμο.
-
14-07-06, 14:17 #6
Το πόσο κακό κάνουν οι κεραίες και τι μελέτες έχουν γίνει έχω ακούσει κάθε ιστορία που υπάρχει! Και δεν πιστεύω καμία!
Θα σας πώ όμως τι έπαθε η αδερφή μου που μετά από μια μέρα δουλειά τοπογραφική κοντά σε κεραία σε λόφο φύγαν όλοι κοκιννισμένοι και με τρομερούς πονοκεφάλους!
Επίσης οι κάτοικοι στην Αμερική κοντά σε καλώδια υψηλής τάσης έχουν πολύ διαφορετικά ποσοστά νομίζω λαυχαιμίας.
Καλά είναι να ξυλωθούν οι παράνομες και να υπάρξει τουλάχιστον μια πιο επιστημονική τοποθέτηση! Αλλά μην ξεχνάμε και τους διαχειριστές που βγάζουν λεφτά από τις κεραίες χωρίς να το ξέρουν οι έννοικοί της!!Ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων για κάποια χαζά λάθη, αλλά υπάρχει θέμα με τα μάτια.
Αν τα djmixes2k και tranceaddict μιλάνε βαθιά στην ψυχή σου, pleaaaaase στείλε μου πμ.
-
14-07-06, 15:25 #7
- Περιοχή
- UK & GR
- Downloads
- 15
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 2
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 900/900 & 300/150
- ISP
- Brighton Fibre & COSMOTE
Επιτέλους πρέπει να καταλάβουν μερικοί (το 90%) ότι κινητά χωρίς κεραίες δεν γίνετε!
Εγώ κάθε φορά που μιλάω ψήνομαι αφού αφαίρεσαν κεραία κοντά στο σπίτι μου. Έτσι κάθε φορά που χτυπάει το κινητό τρέχω σε όλο το σπίτι να βρω γρήγορα το hands-free μου! Υπάρχει τόόόση πολύ ημιμάθεια η οποία κάνει κακό: "Είναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ να μιλάς και η κεραία να είναι μακριά σου παρά να μιλάς και να είναι στα 200 μέτρα."
Έχουμε τις γιαγιούλες και τους αργόσχολους που δεν έχουν με τη να ασχοληθούν παρά μόνο με την απενεργοποίηση σταθμών βάσης.
Αρχικό μήνυμα από Demelene
-
14-07-06, 15:54 #8
Ναι λίγο τραβηγμένο το θεωρώ και εγώ.Και ειδικά τέτοια αποτελέσματα μετά από μια μέρα στην ακτινοβολία.Λίγο απίθανο.
-
14-07-06, 16:04 #9
Δεν ήταν από ήλιο πάντως γιατι δεν είχε.
Εγώ θα ήθελα πραγματικά κάποια φάση να δω μια μελέτη που θα με πείσει για την άποψη της αλλά κυρίως να με πείσει ότι δεν της έχουν βάλει χέρι για το θέμα!Ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων για κάποια χαζά λάθη, αλλά υπάρχει θέμα με τα μάτια.
Αν τα djmixes2k και tranceaddict μιλάνε βαθιά στην ψυχή σου, pleaaaaase στείλε μου πμ.
-
14-07-06, 16:06 #10
Γενικά η ηλεκτρομαγνηική ακτινοβολία προκαλέι αύξηση της θερμοκρασίας του νερού που υπάρχει στο σώμα μας. Από εκεί ίσως οι πονοκέφλοι και τα άλλα συμπτώματα.
Τα κινητά εκπέμπουν σε κάποια μπάντα των GHz με μέγιστη ισχύ 2W.
Οι μεγάλες κεραίες έχουν ισχύ 320W. Αν μένεις κοντά σε τόσο ισχυρή κεραία μεγάλο χρονικό διάστημα, μην παραπονίεσαι αν το παιδι που θα κάνεις μετά έχει τρία χέρια...
Εμένα μου άρεσε πιο παλιά που δεν είχαμε κινητά. Δίναμε ένα ραντεβού με τα φιλαράκια κάποια ώρα από τα σταθερά, και όλοι ήταν στην ώρα τους. Τώρα με τα κινητά, στέλνεις μνμ "που είσαι? αργείς? θα έρθω λίγο αργότερα...¨" κτλ.
-
14-07-06, 16:16 #11
- Περιοχή
- UK & GR
- Downloads
- 15
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 2
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 900/900 & 300/150
- ISP
Αρχικό μήνυμα από Sapo
Εδώ σε βουνό που δε ζει κανείς και έχουν βάλει με ειδική παραγγελία στην ericsson 80W κεραία και αυτό γίνετε σπάνια και μόνο όταν είναι αναγκαίο...! (Όταν πχ θέλουν να καλύψουν μία τεράστια περιοχή με μία κεραία) Μην διαβάζω τέτοια...Τελευταία επεξεργασία από το μέλος kostas_pav : 14-07-06 στις 16:44.
-
14-07-06, 16:26 #12
Καλά προστιγμήν νόμιζα kostas.pav ότι διόρθωνες τον εαυτό σου!!!
Ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων για κάποια χαζά λάθη, αλλά υπάρχει θέμα με τα μάτια.
-
14-07-06, 18:28 #13
Αρχικό μήνυμα από damokles
Αμα σου αρέσουν τόσο οι κεραίες, να τις πάρεις όλες στο σπίτι σου και στα παιδιά σου.
Κ.
Αρχικό μήνυμα από apagal
Κ.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Cafeeine : 14-07-06 στις 18:48.
-
14-07-06, 18:40 #14
- Περιοχή
- UK & GR
- Downloads
- 15
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 2
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 900/900 & 300/150
- ISP
Να σε ρωτήσω κάτι φίλε largo, έχεις κινητό τηλέφωνο;
-
14-07-06, 21:02 #15
Αρχικό μήνυμα από Sapo
Παρόμοια Θέματα
-
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ
Από christos στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και AθλητισμόςΜηνύματα: 19Τελευταίο Μήνυμα: 02-10-07, 01:02 -
Ημερίδα της ΕΕΤΤ στη Θεσσαλονίκη για τις Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας
Από katafitos στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 26-01-07, 19:45 -
Oλοκλρώθηκε η ημερίδα της ΕΕΤΤ για τις Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας
Από EvilHawk στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 02-12-06, 01:03 -
Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας: Υπεύθυνος Διάλογος για την Έγκυρη Ενημέρωση ...
Από EvilHawk στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 21Τελευταίο Μήνυμα: 01-12-06, 00:08
Bookmarks