Σελ. 1 από 4 123 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 51
    Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    303
    Uploads
    15
    Ταχύτητα
    20340/1020
    ISP
    Forthnet
    Router
    Thomson TG585 v8
    SNR / Attn
    4.5(dB) / 13(dB)
    EETT
    Σειρά διαβουλεύσεων για το θέμα της ακτινοβολίας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας έχει ξεκινήσει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Η Επιτροπή καλεί τους εκπροσώπους φορέων που διατυπώνουν απόψεις ή επηρεάζουν αποφάσεις, σχετικά με τις εγκαταστάσεις κεραιών, το επίπεδο εκπεμπόμενης ακτινοβολίας κλπ.

Έρευνες κοινής γνώμης δείχνουν ότι στην Ελλάδα είναι πολύ υψηλότερο το ποσοστό των πολιτών που εκφράζονται αρνητικά για την τοποθέτηση κεραιών, σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η κατάσταση αυτή αποτυπώνεται και στο θεσμικό κενό που υπάρχει αυτή τη στιγμή: η Βουλή ψήφισε ένα νέο νόμο στις αρχές της χρονιάς, σύμφωνα με τον οποίο αυξάνονται τα όρια ασφαλείας και λαμβάνονται μια σειρά περιοριστικά μέτρα για την εγκατάσταση κεραιών (απόσταση από σχολεία κλπ). Στο πρακτικό επίπεδο, δεν έχει αρχίσει ακόμα η έγκριση εγκατάστασης νέων κεραιών, καθώς υπάρχουν μια σειρά πράξεις εφαρμογής, π.χ. μηχανισμός εγκρίσεων από τις Γενικές Γραμματείες Περιφερειών, που δεν έχουν φθάσει σε σημείο "παραγωγής".

Η ΕΕΤΤ έχει καλέσει σε διαβούλευση φορείς όπως είναι ο Συνήγορος του Πολίτη, που έχουν κληθεί από πολίτες να λάβουν θέση στο θέμα. Στην ατζέντα της Επιτροπής περιλαμβάνεται και ο διάλογος με την ΚΕΔΚΕ, ενέργεια που μάλλον θα πραγματοποιηθεί μετά τις δημοτικές εκλογές.

Η μέχρι τώρα διαδικασία έχει φέρει στην επιφάνεια έλλειμμα επιστημονικής γνώσης για το θέμα... Φορείς που εκπροσωπούν την Πολιτεία, σε κάποιες περιπτώσεις, έχουν αναθέσει το θέμα σε ειδικούς συνεργάτες τους, που εμφορούνται από αστήρικτες απόψεις και ικανοποιούν τις αντιδράσεις ακτιβιστών. Η ΕΕΤΤ έχει πρόθεση να προχωρήσει τις διαδικασίες ενίσχυσης του διαλόγου και διάχυσης της γνώσης, καθώς υπάρχει εκτίμηση ότι οι αντιλήψεις για τους κινδύνους από τις κεραίες επηρεάζουν την ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιών στη χώρα μας.

Δημ. Συνετός

http://www.knowhow.gr/ecportal.asp?id=33135&nt=105

Περιοχή
    ΝΙΚΑΙΑ - ΚΑΡΑΒΟΣΤΑΜΟ
    Downloads
    8
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    HOL
    DSLAM
    HOL - ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
    Router
    ΖΤΕ H367N
    Path Level
    Fastpath
    Αν αποφασίσουν ποτέ να εφαρμόσουν την νομοθεσία σχετικά με τις απαγορεύσεις εγκατάστασης κεραιών (πχ κοντά σε νοσοκομεία και σχολεία) και κριθούν παράνομες και πρέπει να απομακρυνθούν η μισή Ελλάδα δεν θα έχει σήμα.Όλες σχεδόν είναι παράνομες κρυμένες σε ταράτσες σαν ηλιακοί ή σαν καμινάδες.
    Σιφούνι μου στραβόραδο παλιά καταβολάδα,
    Κρασάκι μου που σ' έπινα όλη την εβδομάδα...

Περιοχή
    ΧΑΝΙΑ, ΒΟΛΟΣ
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    OTEnet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΑ
    Router
    Baudtec
    Βέβαια, επειδή ο κόσμος είναι εκτός από καχύποπτος και 'κουτοπόνηρος', βλέπει κεραία και γουστάρει να την ξηλώσει μη γνωρίζοντας που εξυπηρετεί! Χαρακτηριστικό παράδειγμα μια σειρά κεραιών αναμεταδοτών στο Πήλιο. Το ίδιο συναίβει και με κεραίες στημένες από ένοικους πολυκατοικιών σε μια προσπάθεια την ασύρματη δικτυακή επικοινωνία. Στο Βόλο κι αυτό.
    Στα ξερά καίγονται και τα χλωρά...

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου είναι απλώς ... ηλίθιοι.

Βλέπουν κεραία και σπυριάζουν. Θέλουν να τις ξηλώσουν ΟΛΕΣ - αλλά τα κινητά να συνεχίσουν να δουλεύουν.

Εγώ προτείνω να ξηλώσουμε συλλήβδην όλες τις κεραίες, και από Υμηττό και από Πάρνηθα. Τι τις θέλουμε άλλωστε, μόνο ακτινοβολούν, άσε που είναι και κακαίσθητες.

Χαίρε λαέ της συνομοσίας!

Περιοχή
    παρκαρισμένος στην Rascasse...
    Downloads
    63
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    22000/1024
    ISP
    OTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΟΡΩΠΙ
    Router
    ZTE H108NS
    Δυστυχώς ή ευτυχώς υπάρχουν εν εξελίξει έρευνες για τις επιπτώσεις του συγκεκριμένουν φάσματος σε ζώντες οργανισμούς και έχουν σε πρώτη φάση δώσει κάποια ευρήματα τα οποία βρίσκουν τον δρόμο της δημοσιότητας π.χ. πριν μια βδομάδα περίπου είδα εκπομπη σε κρατικό κανάλι όπου και Ελληνες ερευνητές τα τελευταία χρόνια έστρεψαν την προσοχή τους στο θέμα αυτό.
    Παγκοσμίως όμως δεν έχονυ καταλήξει αν και υπάρχουν διάφορες ενδείξεις.
    Έτσι τελικά είναι κατα κύριο λόγο θέμα ενημέρωσης του κοινού αλλά και συντονισμού μεταξύ των διαφόρων αρμόδιων φορέων λαμβάνοντας υπόψιν και τα διάφορα τρέχοντα επιστημονικά δεδομένα.
    Όσο η ενημέρωση είναι ακόμη συγκεχυμένη θα έχουμε τέτοιες αντιδράσεις απο τον κόσμο.

Downloads
    16
    Uploads
    0
    ISP
    Εξωτερικό
    Το πόσο κακό κάνουν οι κεραίες και τι μελέτες έχουν γίνει έχω ακούσει κάθε ιστορία που υπάρχει! Και δεν πιστεύω καμία!

Θα σας πώ όμως τι έπαθε η αδερφή μου που μετά από μια μέρα δουλειά τοπογραφική κοντά σε κεραία σε λόφο φύγαν όλοι κοκιννισμένοι και με τρομερούς πονοκεφάλους!

Επίσης οι κάτοικοι στην Αμερική κοντά σε καλώδια υψηλής τάσης έχουν πολύ διαφορετικά ποσοστά νομίζω λαυχαιμίας.

Καλά είναι να ξυλωθούν οι παράνομες και να υπάρξει τουλάχιστον μια πιο επιστημονική τοποθέτηση! Αλλά μην ξεχνάμε και τους διαχειριστές που βγάζουν λεφτά από τις κεραίες χωρίς να το ξέρουν οι έννοικοί της!!
    Ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων για κάποια χαζά λάθη, αλλά υπάρχει θέμα με τα μάτια.
    Αν τα djmixes2k και tranceaddict μιλάνε βαθιά στην ψυχή σου, pleaaaaase στείλε μου πμ.

Περιοχή
    UK & GR
    Downloads
    15
    Uploads
    0
    Άρθρα
    2
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    900/900 & 300/150
    ISP
    Brighton Fibre & COSMOTE
    Επιτέλους πρέπει να καταλάβουν μερικοί (το 90%) ότι κινητά χωρίς κεραίες δεν γίνετε!
    Εγώ κάθε φορά που μιλάω ψήνομαι αφού αφαίρεσαν κεραία κοντά στο σπίτι μου. Έτσι κάθε φορά που χτυπάει το κινητό τρέχω σε όλο το σπίτι να βρω γρήγορα το hands-free μου! Υπάρχει τόόόση πολύ ημιμάθεια η οποία κάνει κακό: "Είναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ να μιλάς και η κεραία να είναι μακριά σου παρά να μιλάς και να είναι στα 200 μέτρα."

Έχουμε τις γιαγιούλες και τους αργόσχολους που δεν έχουν με τη να ασχοληθούν παρά μόνο με την απενεργοποίηση σταθμών βάσης.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Demelene
    ...

Θα σας πώ όμως τι έπαθε η αδερφή μου που μετά από μια μέρα δουλειά τοπογραφική κοντά σε κεραία σε λόφο φύγαν όλοι κοκιννισμένοι και με τρομερούς πονοκεφάλους!

...
    Αυτό που λές είναι τυχαίο. Ίσως έφταιγαν οι καιρικές συνθήκες. Η κεραία δεν προκαλεί κοκκινήσματα και τρομερούς πονοκεφάλους από μόνη της.

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    OTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΠ. ΠΑΥΛΟΣ
    Ναι λίγο τραβηγμένο το θεωρώ και εγώ.Και ειδικά τέτοια αποτελέσματα μετά από μια μέρα στην ακτινοβολία.Λίγο απίθανο.

Downloads
    16
    Uploads
    0
    ISP
    Εξωτερικό
    Δεν ήταν από ήλιο πάντως γιατι δεν είχε.
    Εγώ θα ήθελα πραγματικά κάποια φάση να δω μια μελέτη που θα με πείσει για την άποψη της αλλά κυρίως να με πείσει ότι δεν της έχουν βάλει χέρι για το θέμα!
    Ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων για κάποια χαζά λάθη, αλλά υπάρχει θέμα με τα μάτια.
    Αν τα djmixes2k και tranceaddict μιλάνε βαθιά στην ψυχή σου, pleaaaaase στείλε μου πμ.

Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης
    Downloads
    18
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ OTE
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    OTEnet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΣΤΑΥΡΟΣ
    Router
    Linksys WAG 120n
    Path Level
    Fastpath
    Γενικά η ηλεκτρομαγνηική ακτινοβολία προκαλέι αύξηση της θερμοκρασίας του νερού που υπάρχει στο σώμα μας. Από εκεί ίσως οι πονοκέφλοι και τα άλλα συμπτώματα.

Τα κινητά εκπέμπουν σε κάποια μπάντα των GHz με μέγιστη ισχύ 2W.
    Οι μεγάλες κεραίες έχουν ισχύ 320W. Αν μένεις κοντά σε τόσο ισχυρή κεραία μεγάλο χρονικό διάστημα, μην παραπονίεσαι αν το παιδι που θα κάνεις μετά έχει τρία χέρια...

Εμένα μου άρεσε πιο παλιά που δεν είχαμε κινητά. Δίναμε ένα ραντεβού με τα φιλαράκια κάποια ώρα από τα σταθερά, και όλοι ήταν στην ώρα τους. Τώρα με τα κινητά, στέλνεις μνμ "που είσαι? αργείς? θα έρθω λίγο αργότερα...¨" κτλ.

Περιοχή
    UK & GR
    Downloads
    15
    Uploads
    0
    Άρθρα
    2
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    900/900 & 300/150
    ISP
    Brighton Fibre & COSMOTE
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Sapo
    ...
    Οι μεγάλες κεραίες έχουν ισχύ 320W. Αν μένεις κοντά σε τόσο ισχυρή κεραία μεγάλο χρονικό διάστημα, μην παραπονίεσαι αν το παιδι που θα κάνεις μετά έχει τρία χέρια...
    ...
    Οι "μεγάλες κεραίες" όπως λές δεν είναι 320W ποτέ ειδικά σε κατοικημένες περιοχές!

Εδώ σε βουνό που δε ζει κανείς και έχουν βάλει με ειδική παραγγελία στην ericsson 80W κεραία και αυτό γίνετε σπάνια και μόνο όταν είναι αναγκαίο...! (Όταν πχ θέλουν να καλύψουν μία τεράστια περιοχή με μία κεραία) Μην διαβάζω τέτοια...
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος kostas_pav : 14-07-06 στις 16:44.

Downloads
    16
    Uploads
    0
    ISP
    Εξωτερικό
    Καλά προστιγμήν νόμιζα kostas.pav ότι διόρθωνες τον εαυτό σου!!!

Το avatar του μέλους largo
    largo Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από damokles
    Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου είναι απλώς ... ηλίθιοι.

Βλέπουν κεραία και σπυριάζουν. Θέλουν να τις ξηλώσουν ΟΛΕΣ - αλλά τα κινητά να συνεχίσουν να δουλεύουν.

Εγώ προτείνω να ξηλώσουμε συλλήβδην όλες τις κεραίες, και από Υμηττό και από Πάρνηθα. Τι τις θέλουμε άλλωστε, μόνο ακτινοβολούν, άσε που είναι και κακαίσθητες.

Χαίρε λαέ της συνομοσίας!
    Είμαστε όχι μόνο ηλίθιοι αλλά και αμόρφωτοι και μεγάλες κότες. Αλλιώς θα τις είχαμε ξηλώσει με τα χέρια μας, αλλά αντί να αντιδράσουμε, πίνουμε καφέ και τρώμε σουβλάκια έχοντας τεράστιες κοιλούμπες.

Αμα σου αρέσουν τόσο οι κεραίες, να τις πάρεις όλες στο σπίτι σου και στα παιδιά σου.

Κ.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από apagal
    Ναι λίγο τραβηγμένο το θεωρώ και εγώ.Και ειδικά τέτοια αποτελέσματα μετά από μια μέρα στην ακτινοβολία.Λίγο απίθανο.
    .. απλά με τα κινητά είμαστε το μεγαλύτερο πείραμα σε εξέλιξη που έχει γίνει διεθνώς. Τα αποτελέσματα θα τα δούμε χρόνια μετά. Μάλλον για να είμαι σαφέστερος, χρόνια μετά θα μπορούμε να εκτιμήσουμε το πρόβλημα έχοντας στοιχεία αξιοποιήσημα.

Κ.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Cafeeine : 14-07-06 στις 18:48.

Περιοχή
    UK & GR
    Downloads
    15
    Uploads
    0
    Άρθρα
    2
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    900/900 & 300/150
    ISP
    Brighton Fibre & COSMOTE
    Να σε ρωτήσω κάτι φίλε largo, έχεις κινητό τηλέφωνο;

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    16384/1024
    ISP
    HOL
    DSLAM
    Cyta Hellas - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
    Router
    AVM
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Sapo
    Γενικά η ηλεκτρομαγνηική ακτινοβολία προκαλέι αύξηση της θερμοκρασίας του νερού που υπάρχει στο σώμα μας. Από εκεί ίσως οι πονοκέφλοι και τα άλλα συμπτώματα.

Τα κινητά εκπέμπουν σε κάποια μπάντα των GHz με μέγιστη ισχύ 2W.

Εμένα μου άρεσε πιο παλιά που δεν είχαμε κινητά. Δίναμε ένα ραντεβού με τα φιλαράκια κάποια ώρα από τα σταθερά, και όλοι ήταν στην ώρα τους. Τώρα με τα κινητά, στέλνεις μνμ "που είσαι? αργείς? θα έρθω λίγο αργότερα...¨" κτλ.
    Δεν υπαρχει τετοια ισχυ στην κινητη τηλεφωνια! Εισαι τελειως λαθος και επισης πρεπει να σου πω οτι τα 2W που εκπεμπει το κινητο σου στα 900MHz ειναι πιο βλαβερα οταν βρισκονται διπλα στο κεφαλι σου απο μια κεραια 320W που μπορει να βρισκεται και 30 μετρα μακρια σου!

Σελ. 1 από 4 123 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ
    Από christos στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και Aθλητισμός
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-10-07, 01:02
  2. Μηνύματα: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 26-01-07, 19:45
  3. Μηνύματα: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-12-06, 01:03
  4. Μηνύματα: 21
    Τελευταίο Μήνυμα: 01-12-06, 00:08

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα