Φυσικά και ξέρουμε. Οι εταιρίες δεν λένε μια μέρα πάμε να κάνουμε έναν 8-πύρινο CPU και τσαφ σε 1 χρόνο είναι έτοιμο. Αυτά τα πράγματα θέλουν χρόνο.Μην παίρνεις όρκο, δεν ξέρουμε σίγουρα με πόσους πυρήνες επεξεργαστές θα αγοράζουμε μετά από ένα - ενάμιση χρόνο.
Μελλοντικά Desktop CPU:
Αρχές 2007: 4-πύρηνο CPU της Intel
Αρχές 2008: 4-πύρηνο CPU της AMD
2008-2009: 8-πύρηνο CPU της Intel
Εμφάνιση 76-90 από 269
-
16-07-06, 02:05 #76
-
16-07-06, 02:21 #77
Αρχικό μήνυμα από [DSL]MANOS
Σήμερα λοιπόν δε γνωρίζουμε λοιπόν όλα τα projects τους, μόνο όσα έχουν συμφέρον να γνωρίζουμε.
Θεωρητικά θα μπορούσαμε αύριο να μάθουμε μία είδηση γιά ένα νέο τύπο επεξεργαστή που δοκιμάζεται τα τελευταία 5 χρόνια και θα βγεί στην παραγωγή σε λίγους μήνες.
Μπορούμε σίγουρα να έχουμε μία ιδέα γιά το τι μας περιμένει αλλά αυτό δε σημαίνει απαραίτητα πως θα συναντήσουμε αυτό που περιμένουμε.
-
16-07-06, 02:24 #78
Το να παρουσιάσει η Intel στις αρχές του 2007 quad-core το βλέπω λίγο δύσκολο και κυρίως από την σκοπιά του marketing. Δεν έχει λόγο να το κάνει. Έχει την πρωτοπορία και θα την εκμεταλλευτεί για να φέρει έσοδα μέχρι να υπάρξει απάντηση. Αν παρουσιάσει αρχές του 2007 νέα σειρά θα πρέπει να μειώσει τις τιμές τον υποδεέστερων μοντέλων ενώ άμα το καθυστερήσει θα κερδίσει περισσότερα. Σπάνια μια εταιρία παρουσιάζει μέσα σε 6 μήνες 2 αναβαθμίσεις στο Line-up της. Τουλάχιστον έτσι πιστεύω εγώ.
-
16-07-06, 02:29 #79
Διότι αν δεν έχεις, είναι απλά αέρας.Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
16-07-06, 02:40 #80
alerasta:
Η AMD είναι τρομερή. Θα βγάλει 100-πύρινο CPU το 2007!!!!
Γιατί όλοι οι AMDάκηδες πιστεύετε πως η AMD έχει κρυφά χαρτιά??? Δλδ απ' τα paper CPUs πέσαμε στα Ορφέας CPU.
Wolverine:
Oi Conroe ΕΕ είναι πανάκριβοι σε σχέση τιμής/απόδοσης σε σύγκριση με τους υπόλοιπους Conroe. Ελπίζω να έγινα κατανοητός.
WAntilles:
Δεν είμαι εγώ αυτός που λέει ραδιοαρβύλες σχετικά με 4-way (και άνω) Woodcrest.
Αρχικό μήνυμα από INTEL
-
16-07-06, 02:53 #81
Η ιστορία μας έχει δείξει πως αυτές οι δύο εταιρίες εναλλάσονται στην κορυφή (και αυτό είναι φυσιολογικό). Τώρα ποιά και πότε θα βγάλει 100-πύρηνο πρώτη δεν ξέρω, αλλά μάλλον ούτε κι εσύ.
Θα συνεχίσω να αγοράζω τον επεξεργαστή που ταιριάζει καλύτερα με τον προϋπολογισμό και τις ανάγκες μου και δε μου καίγεται καρφάκι ποιός τον κατασκευάζει. Απλά συνήθως μέχρι σήμερα τυχαίνει να τον κατασκευάζει η AMD
-
16-07-06, 02:55 #82Έχεις αξιόπιστες -> εκτός Intel
Πρέπει να με δουλεύεις!!! Εσείς οι AMDάκηδες με εκπλήσσετε συνέχεια.
ιστορία μας έχει δείξει πως αυτές οι δύο εταιρίες εναλλάσονται στην κορυφή (και αυτό είναι φυσιολογικό)
Θα συνεχίσω να αγοράζω τον επεξεργαστή που ταιριάζει καλύτερα με τον προϋπολογισμό και τις ανάγκες μου και δε μου καίγεται καρφάκι ποιός τον κατασκευάζει.
Απλά συνήθως μέχρι σήμερα τυχαίνει να τον κατασκευάζει η AMDΤελευταία επεξεργασία από το μέλος [DSL]MANOS : 16-07-06 στις 03:02.
-
16-07-06, 03:01 #83
@[DSL]MANOS
Μαλλον εννοείς 386 και 486.
Όπως και να 'χει εγώ δεν τον γνωρίζω......But regardless of what weapons they try to use to effect silence, words will always retain their power. Words are the means to meaning, and for some, the annunciation of truth. And the truth is, there is something terribly wrong with this country.
V
-
16-07-06, 03:03 #84
Μπέρδεψα το DSL με το CPU.
Μάλλον πρέπει να πάω να την πέσω... Δεν νομίζω να αντέξω και άλλο.
-
16-07-06, 03:05 #85
Α! και γιά το 386 που λες, θυμήσου λίγο τι έγινε με τον AMD 386 DX @40 που έριξε κεφάλι στον αντίστοιχο Intel 386 @33. Αυτό γιά να στηρίξω το επιχείρημα πως αυτές οι δύο εταιρίες εναλλάσονται στην κορυφή εδώ και δεκαετίες.
-
16-07-06, 03:12 #86
πλακα εχει.... lol
τεσπα μια ζωη AMD επερνα το τι θα παρω μετα μαλλον AMD παλι γιατι ποτε δεν απογοητευηκα
αλλα για μενα οι μετρησεις θα δειξουν κ στα στκεκριμενα κριτιρια που θα εχω θεσει εγω
νικητης ο καταναλωτης
flame wars pwnΧρησιμοποιώ Arch Linux. Εσύ; Δοκίμασε το δεν χάνεις και τίποτα :)
Live CDs χωρίς να βγάλεις τα Windows: Ubuntu, OpenSUSE, Fedora.
Για πιο ολοκληρωμένη άποψη συνιστάται εγκατάσταση και αρκετή χρήση. Το Linux ΔΕΝ είναι Windows :)
Τί είναι το Linux ; δες εδώ και εδώ
Paintball team Last Chancers
-
16-07-06, 03:26 #87
Εγω αυτο που διαβασα στο αρχικο ποστ ειναι οτι το overclockarisma του νεου Intel εγινε πειραζοντας το voltage γιατι λεει στα 4 πρωτα τσιπ ειναι κλειδωμενο το multiplier και μονο στο τελευταιο και ακριβο ειναι ξεκλειδωτο.
Αρα οι fan του αθληματος θα συνεχισουν να προτιμουν την AMD που τα εχει ολα ξεκλειδωτα φορα παρτιδα.
Παντως θα συμφωνησω οτι ο "πολεμος" αυτος ειναι προς οφελος των εξυπνων χρηστων που δεν ανηκουν σε στρατοπεδα (intel-amd) αλλα αγοραζουν με βαση τις πραγματικες αναγκες τους και τα οικονομικα τους.
Οποιος δινει το καλυτερο για τις επιδοσεις ή/και την τσεπη μου αυτον θα προτιμησω. Και οι 2 ειναι αξιολογες εταιρειες του χωρου.Και οι 2 εχουν αποδειξει οτι ξερουν τη δουλεια τους. Απο κει και περα ειναι δουλεια του καθενος να τους κρινει και να τους στηριξει με την αγορα του(λεφτα του).
Παντως μεχρι τα Χριστουγεννα λεω να περιμενω, να βγει και κανα καινουριο mobo,να πεσουν λιγο και οι τιμες.
-
16-07-06, 03:26 #88
Αυτό που λες δεν είναι επιχείρημα.
1. Δεν έχεις benchmark.
2. Δεν ξέρουμε τις τιμές.
3. Εκείνη την εποχή είχε ήδη κυκλοφορήσει και ο 486.
4. Αν υπερτερούσε σε έναν low-end επεξεργαστή, δεν πάει να πει πως θα υπερτερούσε και σε όλα τα άλλα.
Εξάλλου μην ξεχνάς ότι η Intel είναι κολοσσός, ενώ η AMD όχι. Αυτό κάτι σημαίνει, δεν νομίζεις?? Το ξέρεις ότι η Intel το 2005 είχει 8πλάσια έσοδα, απ' την AMD. Και μιλάμε και για περίοδο που δέχτηκε σφοδρή επίθεση απ' την AMD. Και αυτό κάτι σημαίνει.
ΥΓ: "Προσοχή στις απομιμήσεις".
ΥΓ2: Καληνύχτα.
-
16-07-06, 04:18 #89
Manos, υπάρχει μια διαφορά των "paper CPU" της Intel και της AMD.
Η πρώτη είχε μέχρι τώρα επεξεργαστές που προσπαθούσαν να ανταγωνιστούν απλά με τα Hz, με ότι προβλήματα συνεπάγεται αυτό, ενώ η άλλη έπαιζε χαλαρά αρκετά πιο κάτω στην συχνότητα των επεξεργαστών της.
Δεν είναι πιο λογικό να βγάλει ΞΑΝΑ καλό επεξεργαστή ;
Όσον αφορά τα έσοδα, το ξέρεις ότι προέρχονται και από άλλες πηγές μιας και δεν είναι απλά οι επεξεργαστές που πουλάει η Intel. Και τα έσοδα της AMD ήταν πολύ μικρότερα όταν βγήκε ο πρώτος Athlon μιας και δεν κατείχε το κομμάτι της πίτας που διαθέτει τώρα.
Θέλεις δεν θέλεις, την "εκκίνηση" για τον ανταγωνισμό στις CPU την ξεκίνησε η AMD, αναγκάζοντας και τις 2 εταιρίες σε συνεχόμενη αντιπαράθεση, ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και ανέβασμα της ποιότητας. Ρωτώ : Τόσο κακό είναι που υπάρχει ανταγωνισμός ; Εγώ και εσύ είμαστε οι τελικοί νικητές στο κάτω κάτω.
Τον γύρο αυτόν φαίνεται να τον νίκησε η Intel. ΜΑΚΑΡΙ τον επόμενο να τον πάρει η AMD (είτε είναι αύριο, είτε μετά από 2 χρόνια, είτε μετά από 20), για να αναγκαστούν και οι 2 για περαιτέρω ανάπτυξη στον συγκεκριμένο τομέα της τεχνολογίας.Nobody is innocent, there are merely varying levels of guilt.
-
16-07-06, 04:32 #90
Αρχικό μήνυμα από FFGR
Δεν έπαιζε ποτέ χαλάρα!! οι επεξεργαστές στις ειναι στα όρια των hz, γιατί η γραμμη παραγώγης δεν αντέχει να δώσει άλλο
Αλήθεια θυμάται κανείς τους cyrix;;; (τώρα τους αγόρασε η via)
Πάντως συμφωνώ απόλυτα με το
Θέλεις δεν θέλεις, την "εκκίνηση" για τον ανταγωνισμό στις CPU την ξεκίνησε η AMD,
Παρόμοια Θέματα
-
INTEL CORE 2 DUO E8400 3.00 GHZ vs INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9300 2.50 GHZ
Από geolibit στο φόρουμ Motherboards, CPU και memoryΜηνύματα: 6Τελευταίο Μήνυμα: 09-04-08, 23:19 -
Τον INTEL CORE 2 QUAD CORE Q6600 ή INTEL CORE 2 DUO E6850 να Αγοράσω?
Από liomelissinos στο φόρουμ Motherboards, CPU και memoryΜηνύματα: 20Τελευταίο Μήνυμα: 02-04-08, 10:07 -
Intel core duo 1,6ghz vs Intel P4 2,8ghz hyper-threading
Από w4tt4n4b3 στο φόρουμ Motherboards, CPU και memoryΜηνύματα: 28Τελευταίο Μήνυμα: 11-02-08, 11:51
Bookmarks