Σελ. 5 από 5 ΠρώτηΠρώτη ... 345
Εμφάνιση 61-71 από 71
  1. #61
    Εγγραφή
    11-01-2008
    Περιοχή
    Μπουγατσούπολη
    Μηνύματα
    1.626
    Downloads
    23
    Uploads
    0
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    24άρα
    ISP
    Forthnet
    Router
    Pirelli Ανελαστι
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από KLG Εμφάνιση μηνυμάτων
    Στανταρ... οι διαψευσεις τους πλεον και όσα δεν σκοπευουν να κάνουν μας δίνουν μια πολυ καλή άποψη για το τι θα συμβεί στο μελλον.

    Μα δεν υπάρχουν και πολλά από τα "δεν πρόκειται" που προαναγγέλθηκαν, τα οποία να μην γίναν "δυστυχώς πρέπει"...





    Παντως οι εξελίξεις στην Ιρλανδία έχουν πολύ ζουμί.
    Στηρίζουν πλειοψηφία σε 2 ανεξάρτητους βουλευτες, υπάρχει περίπτωση να μην καταφέρουν να περάσουν τον προυπολογισμό, το ΔΝΤ έχει έτοιμους τους χαρτοφύλακες και οι πολίτες περιμένουν τους κυβερνητικούς στην γωνία...

    ζουρλομανδύα σκέτη.

  2. #62
    Εγγραφή
    22-09-2005
    Περιοχή
    Triandria City - Salonika!
    Ηλικία
    39
    Μηνύματα
    2.134
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL OTE
    Ταχύτητα
    14490/1019
    ISP
    OTEnet
    DSLAM
    Ο.Τ.Ε. - ΤΟΥΜΠΑΣ
    Router
    USR9108A
    SNR / Attn
    6.8(dB) / 33(dB)
    Τουλάχιστον αυτοί τους περιμένουν με αξίνες, τσουγράνες, δαδιά αναμένα κλπ εργαλεία στη γωνία. Εμείς τι κάνουμε που τους καμαρώνουμε και σκύβουμε συγκαταβατικά το κεφάλι;


    "Το λουφάρειν εστί φιλοσοφείν"

  3. #63
    Εγγραφή
    20-07-2003
    Περιοχή
    Αθήνα
    Μηνύματα
    11.096
    Downloads
    93
    Uploads
    16
    ISP
    HOL
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από lou.nick Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τουλάχιστον αυτοί τους περιμένουν με αξίνες, τσουγράνες, δαδιά αναμένα κλπ εργαλεία στη γωνία. Εμείς τι κάνουμε που τους καμαρώνουμε και σκύβουμε συγκαταβατικά το κεφάλι;

    Επικροτούμε τον κοινωνικό κανιβαλισμό
    Τα ΜΜΕ και η κυβέρνηση στοχοποιούν κάθε φορά μία κοινωνική ομάδα, στην συνέχεια ο μοσχαρολαός καταπίνει αμάσητη την προπαγάνδα, καταστρέφεται η στοχοποιημένη κοινωνική ομάδα, πάμε παρακάτω στην επόμενη και πιο βαθιά στην ύφεση για όλους

  4. #64
    Εγγραφή
    29-06-2005
    Μηνύματα
    16.089
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    ISP
    .
    Τα ΜΜΕ δινουν σχεδον παντα τον τονο για το τι θα συμβει. Αυτα καθοριζουν το τι παιζει σε μαζικη κλιμακα. Τα ΜΜΕ ειναι ο "τσοπανης" που "σφυριζει" και στελνει το μαντρι απο δω ή απο κει.

    Η διαφορα των ΜΜΕ της Ιρλανδιας με την Ελλαδα ειναι μεγαλη. Εκει οι εφημεριδες εγραψαν για εκτελεσεις των υπευθυνων, high treason κτλ κτλ. Στις δε τηλεορασεις, κατα τις συνεντευξεις των πολιτικων, οι δημοσιογραφοι εξεφρασαν την αγανακτηση που εχει ο απλος κοσμος. Ετσι ο μεσος πολιτης που καλιμπραρει τη δικη του σκεψη με βαση το τι κανει το κοπαδι και το που σφυριζει ο βοσκος, λεει οκ, καλα παω...

    Στην Ελλαδα τα ΜΜΕ δημιουργησαν συγχηση στο κοπαδι... ο τσοπανης σφυριξε υπερ της υποστηριξης του ΔΝΤ γιατι αλλιως θα ετρωγε το κοπαδι ο λυκος. Και οσα προβατα φωναξαν οτι το ιδιο το ΔΝΤ ειναι ο λυκος, τα εξαφανισε. Ετσι οσοι καλιμπραρουν τη δικη τους αποψη με βαση τα ΜΜΕ ειπαν "οκ, και τι να κανουμε δλδ? Ας παρουμε τα λεφτα να σωθουμε". Λογικο αφου ειχαν επιλεκτικη ενημερωση και νομιζαν οτι προκειται περι δικης μας σωτηριας και οχι σωτηριας των ξενων τραπεζων με μετατροπη μη-εγγυημενων ομολογων σε ενυποθηκα δανεια. Σε αντιθεση με τα Ιρλανδικα ΜΜΕ, τα εδω ΜΜΕ εξαφανιζαν τις αντιδρασεις του κοσμου και προωθουσαν προκλητικα τη κυβερνητικη προπαγανδα σε ολα τα θεματα. Ετσι εθεσαν τον τονο για τη κινηση των προβατων.

    Πως θα κατεβει ο ελληνας να τα σπασει στη βουλη πχ, οταν δε ξερει καν οτι εχουν κατεβει αλλοι 100.000 ? Θυμιζω οτι τη 5η Μαϊου που εγινε χαμος κατω, τα ΜΜΕ ειχαν "απεργια" Την εκοψαν μονο και μονο για να δειξουν τους νεκρους και το ποσο κακο ειναι που διαδηλωνει ο κοσμος. Απ'την 6η Μαϊου και επειτα επεσε τελειως media blackout σχεδον σε ολες τις διαδηλωσεις.

    Συνταγη για σωστο social engineering:

    Μη παροχη εφοδιων στη μαζα για τη κατανοηση των μακρο-οικονομικων συνθηκων: Check
    Παρουσιαση ψευτοδιλημματων τα οποια η μαζα δε μπορει να επεξεργαστει ως τετοια: Check
    Συνδικατα + εργατοπατερες πουλημενοι: Check
    ΜΜΕ full ελεγχομενα στο ρολο προπαγανδιστη: Check
    Τρομοκρατια στο Internet με δολοφονιες και απειλες των μεγαλων ανεξαρτητων blog: Check
    Ελεγχομενη Δικαιοσυνη: Check
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος MNP-10 : 27-11-10 στις 13:15.

  5. #65
    Εγγραφή
    20-07-2003
    Περιοχή
    Αθήνα
    Μηνύματα
    11.096
    Downloads
    93
    Uploads
    16
    ISP
    HOL
    Δεν πρέπει να ξεχνάμε βέβαια πως στην Ιρλανδία είχαν μέσα σε σχεδόν 2 χρόνια πτώση 18 στο ΑΕΠ τους.
    Μιλάμε δηλαδή για κοινωνική καταστροφή που μέχρι τώρα δεν έχουμε ζήσει ακόμα στην Ελλάδα.
    Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά βέβαια. Η πασοκάρα-δντ είμαι σίγουρος πως θα κάνει τα αδύνατα δυνατά

  6. #66
    Εγγραφή
    24-04-2006
    Μηνύματα
    273
    Downloads
    0
    Uploads
    0





    Μαζικές διαδηλώσεις κατά της λιτότητας στο Δουβλίνο

    Χιλιάδες Ιρλανδοί κατέβηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας προκειμένου να διαδηλώσουν κατά του προγράμματος λιτότητας, που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση.

    Μερικές χιλιάδες Ιρλανδοί ξεκίνησαν να διαδηλώνουν σήμερα το μεσημέρι στο κέντρο του Δουβλίνου κατά του προγράμματος σκληρής λιτότητας της κυβέρνησης, παράλληλα με την ένταξη της χώρας στο μηχανισμό στήριξης ΕΕ- ΔΝΤ.

    «Οι περικοπές του προϋπολογισμού δεν είναι απαραίτητες. Σώζουμε τις τράπεζες, όχι την Ιρλανδία. Οι τράπεζες είναι που πρέπει να υποφέρουν» δήλωσε η Μάριαν Χάμιλτον, μία 57χρονη Ιρλανδή, που φοβάται την μείωση του επιδόματος που λαμβάνει ως άτομο με ειδικές ανάγκες.

    «Πρέπει να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση. Το εισόδημά μου έχει μειωθεί κατά αρκετές χιλιάδες ευρώ μέσα σε δύο χρόνια, δεν μπορώ άλλο» διαμαρτυρήθηκε ένας άλλος διαδηλωτής.

    Η Garda, η ιρλανδική αστυνομία, αναμένει την συγκέντρωση περισσότερων από 50.000 διαδηλωτών.

    Από την πλευρά της, η ICTU, η πρώτη συνομοσπονδία Συνδικάτων στη χώρα, η οποία διοργάνωσε την διαδήλωση αρνήθηκε να προβλέψει τον αριθμό των συμμετεχόντων.

    «Συγκεντρώσαμε δύο φορές το περασμένο έτος 250.000 άτομα. Σε σύγκριση με χώρες όπως η Γαλλία και η Βρετανία, αυτό μεταφράζεται σε εκατομμύρια» δήλωσε η εκπρόσωπος της ICTU.
    Την ίδια ώρα, ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών προφανώς παίρνει μαθήματα "επικοινωνιακής" διαχείρισης της κρίσης από τον "master" του γκαιμπελισμού Θ. Πάγκαλο, καθώς θεωρεί ότι οι εργάτες που τρέμει το φυλλοκάρδι τους αν θα τα βγάλουν πέρα για το μήνα "τα φάγαμε μαζί τα λεφτά" με τους τραπεζίτες και τους βιομήχανους:

    «Μαζί τα φάγαμε τα λεφτά» λέει (και) ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών
    Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή προσπάθησε να απαντήσει στις κατηγορίες ότι το σχέδιο λιτότητας είναι άδικο. Ανέλαβε τις ευθύνες του ως μέλος του κυβερνώντος κόμματος και δέχεται τις αποτυχίες του πολιτικού συστήματος. Αλλά πρόσθεσε, «όλοι συμμετείχαμε στο πάρτι».
    Παρεμπιπτόντως, στις ΗΠΑ όπου πάνω από 40.000.000 άνθρωποι ζουν πλέον με κουπόνια σίτισης (και ο αριθμός τους αυξάνεται, είχαμε μεγάλες ταραχές αυτή την Παρασκευή - δείτε πχ αυτό το χαρακτηριστικό βίντεο:
    http://www.youtube.com/watch?v=G8FQ9...layer_embedded

    Όχι όμως, όπως έχουμε ξαναπεί εκεί ο λαός είναι φοβερά παρακμασμένος, και παρότι το αντιλαμβάνεται ότι τον ρημάζουν (πχ σε πρόσφατη έρευνα η πλειοψηφία των ερωτηθέντων απάντησε πως θεωρεί ότι η κυβέρνηση είναι "αντισυνταγματική"), δε μπορεί προς το παρόν να απαντήσει σοβαρά.

    Όσο για αυτές τις "ταραχές" που είδαμε στο βίντεο, είναι ταραχές λυσσασμένων..."καταναλωτών" που τρέχουν να επωφεληθούν από τις προσφορές που είχαμε αυτή την Παρασκευή στα καταστήματα της χώρας. Δεν είναι τυχαία και η επινόηση του όρου "καταναλωτές-zombie" τα τελευταία χρόνια.

    Αυτή τελικά ήταν μεγάλη νίκη για την άρχουσα τάξη, που έχει τους εργάτες στην Ασία για να παράγουν (και γι' αυτό τους αποκαλεί με το πραγματικό τους όνομα, δηλαδή εργάτες), και τους εργάτες στη δύση τους αποκαλεί "καταναλωτές" ή "καταναλωτικό κοινό",, και όχι εργάτες, άσχετα με το αν και το τι παράγουν...



    Πως να το κάνουμε όμως, στην Ευρώπη τα πράγματα δεν είναι και τόσο άσχημα για τους λαούς όσο στις ΗΠΑ, και οι εργάτες δεν είναι και τόοοοσο αδύναμοι - εξ ου και οι "εμβρυακές" ακόμα κινητοποιήσεις

    “The world is not going back to normal after the magnitude of what they have done.”
    -Tom Fitzpatrick, US bank Citigroup chief technical strategist

    "Capitalists can buy themselves out of any crisis, so long as they make the workers pay"
    -Lenin

  7. #67
    Εγγραφή
    03-11-2010
    Μηνύματα
    476
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ OTE
    Ταχύτητα
    2048/512
    ISP
    Conn-x OTE
    Path Level
    Fastpath
    Είδα τον Μαρξ και θυμήθηκα ένα ρητό

    Υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων που διαβάζουν Μαρξ: Οι Κομμουνιστές και αυτοί που τον καταλαβαίνουν

  8. #68
    Εγγραφή
    24-04-2006
    Μηνύματα
    273
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Απλά υπάρχουν και πολλοί "κομμουνιστές" που όμως δεν είναι τέτοιοι




    Τελικά, κατά μία έννοια, "γίναμε Ιρλανδία" όπως μας ζητούσαν οι κυβερνώντες...

    Ιρλανδία: «Πλειοψηφία» η στάση πληρωμών, σύμφωνα με δημοσκόπηση
    Μια πλειοψηφία των Ιρλανδών ελπίζει να μην αποπληρώσει το Δουβλίνο τα αστρονομικά του χρέη, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η ιρλανδική εφημερίδα Sunday Indipendent.

    To 57% των 500 ανθρώπων που πήραν μέρος στη δημοσκόπηση εκτιμούν ότι το Δουβλίνο θα έπρεπε να κάνει στάση πληρωμών, έναντι του 43% που πιστεύει το αντίθετο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Quantum Research. Αυτή η δραστική λύση ήταν μεταξύ των σλόγκαν στη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Δουβλίνο και στην οποία, σύμφωνα με εκτιμήσεις, πήραν μέρος από 50.000 ως 150.000 άτομα.

    Βάσει της δημοσκόπησης, τα δυο τρίτα των ερωτηθέντων αντιτίθενται στα νέα μέτρα λιτότητας, τα οποία έρχονται ύστερα από τρεις προϋπολογισμούς λιτότητας. Όσον αφορά ορισμένα από τα μέτρα λιτότητας, το 66% των Ιρλανδών αντιτίθεται στη μείωση κατά 12% περίπου του βασικού μισθού, το 60% είναι κατά της μείωσης των οικογενειακών επιδομάτων και το 65% κατά της αύξησης του κόστους εγγραφής στο πανεπιστήμιο.
    Την ίδια ώρα, στην Ισλανδία:

    Iceland Is No Ireland as State Kept Free of Bank Debt

    Iceland’s President Olafur R. Grimsson said his country is better off than Ireland thanks to the government’s decision to allow the banks to fail two years ago and because the krona could be devalued.

    “The difference is that in Iceland we allowed the banks to fail,” Grimsson said in an interview with Bloomberg Television’s Mark Barton today. “These were private banks and we didn’t pump money into them in order to keep them going; the state did not shoulder the responsibility of the failed private banks.”

    “How far can we ask ordinary people -- farmers and fishermen and teachers and doctors and nurses -- to shoulder the responsibility of failed private banks,” said Grimsson. “That question, which has been at the core of the Icesave issue, will now be the burning issue in many European countries.”
    “The world is not going back to normal after the magnitude of what they have done.”
    -Tom Fitzpatrick, US bank Citigroup chief technical strategist

    "Capitalists can buy themselves out of any crisis, so long as they make the workers pay"
    -Lenin

  9. #69
    Εγγραφή
    24-04-2006
    Μηνύματα
    273
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Spoiler:



    Δουβλίνο

    Χθες είχαμε στην Ιρλανδία εκλογές, και τα βασικά σημεία στα οποία πρέπει να εστιάσουμε είναι δύο:

    1) Ο κόσμος "βύθισε" το κυβερνών κόμμα, που κυβερνούσε επί χρόνια στην Ιρλανδία - χαρακτηριστικό είναι πως στο Δουβλίνο, την πρωτεύουσα της χώρας, το κυβερνών κόμμα πήρε μόλις...8%. Εδώ ένα σχετικό απόσπασμα από άρθρο του "Πριν" για τα αποτελέσματα των εκλογών:

    Το δεξιό κόμμα Φίανα Φαλ, το οποίο όπως και το ΠΑΣΟΚ υπήγαγε τη χώρα σε καθεστώς Μνημονίου που τσάκισε τον ιρλανδικό λαό, υπέστη εκλογική συντριβή κατακλυσμιαίων διαστάσεων: από 42% που είχε πάρει στις εκλογές του 2007, έπεσε τώρα στο... 15%!!! Στο Δουβλίνο, την πρωτεύσα, το κυβερνών κόμμα πήρε το απίστευτο ποσοστό του... 8%!!! Η υποστήριξη του Μνημονίου βύθισε το κυρίαρχο κόμμα της ιρλανδικής Δεξιάς στο χειρότερο ποσοστό της σχεδόν 90χρονης ιστορίας του.

    Αντιθέτως, το κεντροαριστερό Εργατικό Κόμμα σημείωσε το καλύτερο ποσοστό της ιστορίας του σε πανιρλανδικό επίπεδο, κερδίζοντας το 20% των ψήφων. Το καλύτερο επίσης ποσοστό της ιστορίας του στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας σημείωσε και το Σιν Φέιν, αποσπώντας το 10% των ψήφων. Μάλιστα στο Δουβλίνο οι Εργατικοί βγήκαν πρώτο κόμμα. Καθόλου ευκαταφρόνητο δεν είναι το ποσοστό που πήραν οι διάφοροι ανεξάρτητοι - μικρά κόμματα και οργανώσεις, κατακτώντας το 15,5%, περνώντας ακόμη και αυτοί ως σύνολο το κυβερνών κόμμα! (σ.σ Η Ενωμένη Αριστερή Συμμαχία, United Left Alliance, απέσπασε το 2,2% των ψήφων και βγάζει 3 έδρες μέχρι στιγμής).

    Δυστυχώς για τους Ιρλανδούς, δεξιοί θα κυβερνήσουν και πάλι τη χώρα. Νικητής των εκλογών αναδείχθηκε το κεντροδεξιό κόμμα Φίνε Γκέελ με 36%, το οποίο θα συγκυβερνήσει αναγκαστικά με τους Εργατικούς, σύροντάς τους σε μια σαφώς δεξιά γραμμή που ουσιαστικά ελάχιστα θα διαφέρει από εκείνη της συντριβείσας Δεξιάς. Μέχρι στιγμής πάντως και τα δύο κόμματα, με τη στήριξη και παρότρυνση των ιρλανδών βιομηχάνων και επιχειρηματιών, ζητούν την αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Δεν γνωρίζουμε αν το ΠΑΣΟΚ θα έχει ακριβώς την τύχη της ιρλανδικής Δεξιάς, αλλά να γλιτώσει την εκλογική ήττα τώρα πια αποκλείεται.

    2) Το δεύτερο σημείο στο οποίο θα πρέπει να εστιάσουμε, είναι το ότι ο λαός στην Ιρλανδία ανέδειξε ως πρώτη δύναμη ένα κόμμα που υποσχέθηκε ότι θα "αναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο", δηλαδή θα ζητήσει "κούρεμα του χρέους", μείωση των επιτοκίων δανεισμού, κτλ.

    Αυτό βέβαια είναι προφανώς μια βελτίωση - το κόμμα αυτό προφανώς εκπροσωπεί το κομμάτι αυτό της άρχουσας τάξης που

    (α) φοβάται τις λαικές κινητοποιήσεις και θέλει να τις "απορροφήσει" όσο το δυνατόν πιο "ανώδυνα" και

    (β) βλέπει ότι με τις πολιτικές "λιτότητας" - αποπληθωρισμού του ΔΝΤ απειλούνται και τα συμφέροντα πολλών κεφαλαιοκρατών, που επίσης βαδίζουν για "λουκέτο", διότι αποτελούν και αυτοί μέρος της θυσίας που θα πρέπει να κάνουν στο "βωμό της αγοράς", ώστε να χρηματοδοτηθούν οι χρεωκοπημένες τράπεζες με "πακέτα σωτηρίας" και να "κινεζοποιηθούν" οι εργάτες, προκειμένου να γίνουν πιο "ανταγωνιστικοί".

    Άλλωστε, τα νούμερα είναι φανερό ότι "δεν βγαίνουν" - άρα, από την στιγμή που και τα αρχι-παράσιτα του διεθνούς τραπεζικού κεφαλαίου το ξέρουν ότι δε μπορούν να πάρουν όλα τα λεφτά που θέλουν από τους τόκους. Έτσι, στηρίζουν και μερικοί από αυτούς μια παράταση της αποπληρωμής των δανείων, ή ένα "κούρεμα" (όσο μάλιστα "ρουφάνε" και 'πακέτα σωτηρίας", τόσο περισσότερο δε θα τους πειράζει να χάσουν και μερικούς τόκους, διότι ήδη έχουν αναπληρώσει τις απώλειες αυτές).

    Θα πρέπει όμως να δούμε και κάτι ακόμα - ότι δηλαδή όλες αυτές οι προεκλογικές υποσχέσεις ότι τάχα το ένα ή το άλλο κόμμα θα "επαναδιαπραγματευτεί τους όρους του μνημονίου", κτλ είναι "φουσκωμένες" κουβέντες, που τις λένε για να απορροφήσουν τη λαική δυσαρέσκεια. Στην πραγματικότητα, η λύση είναι η στάση πληρωμών - μόνο έτσι ο λαός μπορεί να ξεφορτωθεί τα παράσιτα.

    Αυτό φαίνεται και στην ανάλυση πχ της Morgan Stanley, η οποία δηλώνει δημοσίως ότι δεν ανησυχεί ιδιαίτερα από τα "μεγάλα λόγια" της νέας κυβέρνησης της Ιρλανδίας για "αναδιαπραγμάτευση", καθώς θεωρεί ότι το λέει για να "τρομάξει" τους τραπεζίτες, και να κερδίσει λίγη παραπάνω χρηματοδότηση από την ΕΚΤ για τις χρεωκοπημένες ιρλανδικές τράπεζες, και όχι διότι όντως έχει σκοπό να κάνει κάτι "μάχιμο" εναντίον των τραπεζιτών:

    Haircuts on senior bank debt still unlikely

    In their election manifestos, Fine Gael and Labour state that they would aim to force bond-holders to share the costs of recapitalizing troubled financial institutions. However, we believe that unilateral action against senior unsecured bank debt is unlikely given the strong resistance from the European Commission and the ECB. Instead, we think the spectre of haircutting senior bank debt will likely be used to secure additional assistance in supporting the Irish banking system.
    “The world is not going back to normal after the magnitude of what they have done.”
    -Tom Fitzpatrick, US bank Citigroup chief technical strategist

    "Capitalists can buy themselves out of any crisis, so long as they make the workers pay"
    -Lenin

  10. #70
    Εγγραφή
    24-04-2006
    Μηνύματα
    273
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Spoiler:

    Όπως λέγαμε και στην προηγούμενη ανάρτηση μας επί του θέματος, το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ίρλανδία έφερε στην εξουσία της χώρας ένα κόμμα που, προεκλογικά τουλάχιστον, είχε ταχθεί κατά του αντίστοχιου "μνημονίου", και είχε ως βασικό του αίτημα την αναδιαπραγμάτευση των όρων του.

    Αυτό, όπως σημειώναμε τότε, έδειχνε πως ο λαός στην Ιρλανδία δεν είναι μεν έτοιμος/πεισμένος για να δώσει τη μάχη "στα ίσα", ωστόσο αρχίζει πλέον να καταλαβαίνει ότι το "μνημόνιο" τον εξοντώνει (άλλωστε, όσο πολιτικά χαζός και αν είσαι, όταν βιώνει στο πετσί σου την ανεργία, τη φτώχεια, κτλ, ε δεν είναι και δύσκολο να κατανοήσεις ότι "κάτι δεν πάει καλά").

    Επίσης, είχαμε τότε δει και μια ανάλυση της Morgan Stanley, η οποία δήλωνε δημοσίως ότι δεν ανησυχεί ιδιαίτερα από το αποτέλεσμα των εκλογών, διότι θεωρούσε ότι όλα αυτά τα -προεκλογικά- λόγια ήταν απλά για να κοροιδέψει τον κόσμο, και δε θα γίνει καμία ιδιαίτερη "αναδιαπραγμάτευση", απλά το κυβερνών -πλέον- κόμμα το λέει για να "τρομάξει" τους τραπεζίτες, και να κερδίσει λίγα:η παραπάνω χρηματοδότηση από την ΕΚΤ για τις χρεωκοπημένες ιρλανδικές τράπεζες, και όχι διότι όντως έχει σκοπό να κάνει κάτι "μάχιμο" εναντίον των τραπεζιτών.

    Πριν καλά-καλά προλάβει να στεγνώσει το μελάνι λοιπόν, και ήδη το κυβερνών κόμμα έχει αρχίσει τις κωλοτούμπες. Έτσι, ναι μεν συνεχίζει να λέει ότι θέλει αναδιαπραγμάτευση του χρέους (κάτι που θα γίνει έτσι και αλλιώς βέβαια τελικά, καθώς το χρέος αυτό έτσι και αλλιώς ΔΕΝ μπορεί να αποπληρωθεί, και γι' αυτό ΟΤΑΝ οι τράπεζες ρουφήξουν αρκετά "πακέτα σωτηρίας" και άλλες επιδοτήσεις, ΤΟΤΕ θα κάνουν αναδιαρθρώσεις, κουρέματα, κτλ), ωστόσο ήδη φροντίζει να δίνει διαβεβαιώσεις για το υπόλοιπο "μνημόνιο", που αφορά απολύσεις, μειώσεις μισθών, κτλ.

    Σε πρόσφατο άλλωστε άρθρο μας για την Ελλάδα λέγαμε τα εξής:

    Ο λόγος που εφαρμόζεται το "μνημόνιο" (ή όπως αλλιώς το ονομάσουν ίσως αργότερα, με ή χωρίς το ΔΝΤ, την "τρόικα", κτλ) είναι:

    (α) να "κινεζοποιήσουν τους εργάτες" όσο το δυνατόν περισσότερο, κάνοντας τους πιο ελκυστικούς για το κεφάλαιο, ώστε να έρθει εδώ μετά την ισοπέδωση τους, και να επενδύσει, με πολύ μεγαλύτερα ποσοστά κέρδους για τον εργοδότη απ' ότι σήμερα.
    (β) να αρπάξουν ότι "ασημικό" μπορούν (εξ ου και τα τεράστια προγράμματα αποκρατικοποιήσεων)
    (γ) να αποτρέψουν την κήρυξη στάσης πληρωμών, καθυστερώντας την -αναπόφευκτη] κήρυξη χρεωκοπίας, έτσι ώστε να βρουν χρόνο οι τράπεζες να μαζέψουν αρκετά κεφάλαια για να καλύψουν τις ζημιές τους από τα ομόλογα της Ελλάδας που κατέχουν και δε θα εξοφληθούν πλήρως. Παράλληλα βέβαια, τόσο η ΕΚΤ, όσο και το κράτος της Ελλάδας χαρίζουν δισεκατομμύρια στις τράπεζες μέσω "πακέτων σωτηρίας" και άλλων μεθόδων, όσο να τις βοηθήσουν να μαζέψουν τα απαραίτητα γι' αυτές κεφάλαια, χρεοκοπώντας έτσι ακόμα περισσότερη όλη την κοινωνία. Γι' αυτό άλλωστε και η Κομισιόν, αντιδρώντας σήμερα στην υποβάθμιση της Moody's, δήλωσε ότι "δεν την νοιάζει", διότι "έχει το δικό της σύστημα αξιολογήσεων". Οι οίκοι αυτοί δε νοιάζονται για την τύχη του ευρώ, κτλ, άλλωστε είναι αμερικάνικοι. Επειδή όμως η Γερμανία, κτλ νοιάζονται για το ευρώ και τα ομόλογα τους, απλά μπορούν να γράψουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις αξιολογήσεις, και να συνεχίζουν να υποκρίνονται ότι η Ελλάδα δεν είναι χρεωκοπημένη,για όσο καιρό χρειάζεται μέχρι να κάνουν αυτά που θέλουν να κάνουν ("ελεγχόμενη χρεωκοπία" όπως το ονομάζουν και οι ίδιοι).
    Αυτοί οι βασικοί λογικοί άξονες ισχύουν για όλες τις χώρες, με τις ιδιαίτερότητες έστω της καθεμιάς.

    Στην Ιρλανδία, ήδη το "αντιμνημονιακό" αυτό καπιταλιστικό κόμμα απλά θέλει να κάνει μια αναδιαπραγμάτευση (διότι δε γίνεται και αλλιώς), και όλα τα άλλα ήδη δηλώνει ότι τα αποδέχεται πλήρως. Αυτά θα πρέπει να τα δούμε και εδώ στην Ελλάδα, ώστε να γίνει κατανοητό πως δε θα δωθεί λύση στα προβλήματα του λαού με τέτοιου είδους λογικές προεκλογικών και μετακλογικών "δρ τζέκυλ και μίστερ χάιντ".

    Η ώρα της κρίσης για τον Ιρλανδό πρωθυπουργό
    Γνωστά και συνήθη: Τώρα που η κεντροδεξιά ανέλαβε την εξουσία στην Ιρλανδία δεν μπορεί παρά να συμφωνήσει (δεχτεί, υπακούσει) στα συμπεφωνηθέντα εν τη απουσία της. Ο Εντα Κένι, ο ηγέτης της Φίνε Γκάελ, κατέληξε σε συμβιβαστική συμφωνία με τον ηγέτη των Εργατικών, Ιμον Γκίλμορ: Μήπως τυχόν η δική τους κυβέρνηση καταφέρει να βγάλει τη χώρα από το τούνελ. Μήπως οι δικές τους μαγικές συνταγές είναι τελικά καλύτερες από αυτές της απερχόμενης κεντροαριστεράς. Αυτό υποσχέθηκαν, γι' αυτό τους ψήφισαν. Με την ελπίδα για καλύτερους όρους, νέες διαπραγματεύσεις, ταχύτερη έξοδο από την κρίση. Και τώρα; Τώρα αγωνία. Και μόνο...

    «Σε ξεχωριστές συναντήσεις, τα δύο κόμματα συμφώνησαν σε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα που προβλέπει σημαντικές μειώσεις στις θέσεις εργασίας στο Δημόσιο, τη δημιουργία μίας στρατηγικής τράπεζας επενδύσεων και ένα ταμείο για την απασχόληση που θα χρηματοδοτηθεί από τις ιδιωτικοποιήσεις των κρατικών επιχειρήσεων», γράφουν οι Financial Times. Πιο συγκεκριμένα, το κυβερνητικό πρόγραμμα προβλέπει 25.000 εθελούσιες εξόδους από το δημόσιο μέσα σε μία τριετία αλλά και μείωση του χρέους στο 3% του ΑΕΠ έως το 2015. Αλλά όχι, εδώ δεν υπάρχουν λεπτομέρειες (σ.σ. διότι για να επιτευχθούν τέτοια πράγματα μέχρι το 2015 χωρίς στάση πληρωμών είναι απλά παραμύθι). Οι δύο εταίροι δεν ανακοίνωσαν αν συμφώνησαν και σε τι συμφώνησαν όσον αφορά τη μείωση του χρέους, που φέτος εκτιμάται ότι θα φθάσει στο 9,4%. Συμφώνησαν μόνον στο ότι οι περικοπές που είχε ανακοινώσει η προηγούμενη κυβέρνηση θα παραμείνουν σε ισχύ. Ήτοι, τα 6 δισ. ευρώ σε φορολογικές αυξήσεις και περικοπές δαπανών που είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Μπράιαν Κόουεν θα εφαρμοστούν κανονικά.

    Από το κυβερνητικό πρόγραμμα απουσιάζει επίσης η κοινή διαπραγματευτική θέση όσον αφορά τις κρίσιμες διαβουλεύσεις του Δουβλίνου στις Συνόδους Κορυφής της Ευρωζώνης, στις 11 Μαρτίου και της Ε.Ε. στις 24 και 25 Μαρτίου.

    Οι δύο εταίροι στο Δουβλίνο ψάχνουν. Παντού. Αναζητούν τη μαγική συνταγή που θα τους οδηγήσει στην απεξάρτηση από το ΔΝΤ και ξανά στην εθνική κυριαρχία. Και δεν τη βρίσκουν. Και είναι τέτοιος ο βαθμός απογοήτευσης που τα μέλη των Εργατικών αντιδρούν. Όχι, φωνάζουν κάποιοι στον Γκίλμορ, ας μην ενταχθούμε στην κυβέρνηση. Ας μείνουμε στην αντιπολίτευση. Να είμαστε οι μεγάλοι νικητές στις εκλογές του 2016. Δεν είναι μικροπολιτική. Είναι απλή ασυμφωνία χαρακτήρων. Και κυρίως, ασυμφωνία πολιτικής...

    Για το τέλος, δείτε και άρθρο του ιρλανδικού Independent, που κάνει λόγο για προδοσία του κυβερνώντος κόμματος, που άλλα έταζε προεκλογικά, και άλλα κάνει:

    Voter betrayal: FG/Labour to ditch pledges on economy
    Spoiler:
    The Fine Gael/Labour coalition Government is to implement in detail the outgoing Government's four-year austerity plan as approved by the EU-IMF, the Sunday Independent can reveal.

    In what will amount to the most barefaced breach of election promises ever perpetrated by an incoming Government, the coalition partners' programme for government will cause uproar when it is published today.

    "There is no way we are going to survive as a country unless we successfully renegotiate the EU-IMF deal," a senior Fine Gael source, familiar with the negotiations to form a Government, told the Sunday Independent yesterday.

    The new Government will cite briefings on the dire state of the economy, and the banks to explain its decision to slip into the straitjacket imposed by the EU-IMF, just vacated by Fianna Fail and the Greens.
    “The world is not going back to normal after the magnitude of what they have done.”
    -Tom Fitzpatrick, US bank Citigroup chief technical strategist

    "Capitalists can buy themselves out of any crisis, so long as they make the workers pay"
    -Lenin

  11. #71
    Εγγραφή
    24-04-2006
    Μηνύματα
    273
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Spoiler:

    Έχει μείνει λίγο "πίσω" αυτό το σκιτσάκι, μιας και πλέον έχει "φαγωθεί" και η Ιρλαδνία, και ετοιμάζεται και η Πορτογαλία. Θα θυμόσαστε ίσως και ένα πρόσφατο άρθρο μας, σχετικά με την άρνηση της αντιπολίτευσης στην Πορτογαλία να συναινέσει στα μέτρα λιτότητας που προωθούσε μόνη της η ντόπια κυβέρνηση. Όπως σχολιάζαμε τότε, αυτό οφείλεται στο ότι

    1) η αριστερά όντως δε συναινεί, και στην Πορτογαλία γίνονται πλέον σημαντικές κινητοποιήσεις μετά από χρόνια "αρτηριοσκλήρωσης", με το λαό να μην τα δέχεται και τόσο εύκολα. Μάλιστα, υπάρχει πλέον και πρόταση του αριστερού Μπλόκου για συνεργασία με το κομμουνιστικό κόμμα για "κοινή δράση" (περισσότερες λεπτομέρειες δε γνωρίζω).

    2) η δεξιά αντιπολίτευση συναινεί με τα μέτρα,απλά δε θέλει να ταυτιστεί στη συνείδηση του κόσμου με τη "λιτότητα", το "μνημόνιο", το ΔΝΤ, κτλ. Κάπως σαν τη ΝΔ δηλαδή, που το παίζει "αντιμνημονιακή".

    Ως εκ τούτου, είχαμε αναφέρει τότε ένα απόσπασμα από τους Financial Times, το οποίο έλεγε ότι "σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, κ. Φερνάντο Ταξέιρα Ντος Σάντος, προειδοποίησε την Ε.Ε. το πρωί της Δευτέρας ότι σε περίπτωση όπου δεν περάσουν τα μέτρα η Πορτογαλία θα στραφεί αμέσως στον μηχανισμό στήριξης γιατί "οι παρούσες συνθήκες στην αγορά δεν είναι διατηρήσιμες σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο"".

    Και πράγματι, αυτό βλέπουμε να συμβαίνει - η Πορτογαλία έχει στοχοποιηθεί ως "χαμηλής ανταγωνιστικότητας", και άρα οι εργάτες θα πρέπει να "κινεζοποιηθούν" άγρια, ενώ το χρέος της δε μπορεί να εξυπηρετηθεί, και θα δωθούν "πακέτα σωτηρία" προς τις τράπεζες.

    Έτσι, στην τελευταία δημοπρασία ομολόγων τα spreads εκτινάχτηκαν, και η χώρα βαδίζει ολοταχώς προς το ΔΝΤ:

    Φόβοι για τη Λισαβόνα με επιτόκια στο 10%
    Το κόστος δανεισμού της Πορτογαλίας εκτινάχτηκε σε απόσταση αναπνοής από το 10%, καθώς μεγαλώνει η πεποίθηση ότι η χώρα χρειάζεται διεθνή διάσωση για να αποσοβηθεί στάση πληρωμών στα ομόλογα.

    Το yield στο 5ετές ομόλογο εκτινάχτηκε στο 9,91%, υψηλότερα από τα επίπεδα που επικρατούσαν στην Ιρλανδία όταν έγινε η οικονομική διάσωση του Δουβλίνου. Η αγορά προβλέπει ότι η πιθανότητα χρεοστασίου είναι τώρα 40%, υψηλότερα από το 30%, σύμφωνα με όσα δείχνουν τα credit default swaps.

    Ο κ. Marc Chandler, στρατηγικός της Brown Brothers Harriman, δηλώνει: "Ότι η Πορτογαλία χρειάζεται διεθνή διάσωση είναι δεδομένο. Ίσως επίσης χρειαστεί να κάνει αναδιοργάνωση ομολόγων, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ντόμινο".

    Το μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό εμπόδιο βρίσκεται στον Ιούνιο, όταν η Λισαβόνα θα χρειαστεί να βρει 7 δισ. ευρώ για εξαργυρώσεις ομολόγων και πληρωμές τόκων. Η κατάρρευση της κυβέρνησης την περασμένη εβδομάδα επιδείνωσε την κατάσταση, για να αναβάλει μια απόφαση για διάσωση πιθανότατα μετά την ημερομηνία των εκλογών της 5ης Ιουνίου.

    Η καθυστέρηση στην ανάληψη δράσης έχει προκαλέσει φόβους στους επενδυτές ότι τα πορτογαλικά προβλήματα μπορεί να μεταδοθούν στην Ισπανία.

    Επιπλέον, οι στάσεις πληρωμών μπορούν να προκαλέσουν ντόμινο εξαιτίας πιθανής απειλής στην εμπιστοσύνη σε άλλες αγορές και να επιφέρουν ζημίες στις ισπανικές, γαλλικές και γερμανικές τράπεζες, που έχουν ανοίγματα στην Πορτογαλία.

    Η Ισπανία είναι ακόμα μεγαλύτερο ζήτημα, γιατί είναι και μια μεγαλύτερη οικονομία, άρα μιλάμε και για μεγαλύτερα ποσά

    Ισπανία: Απαραίτητη κρίνεται η κεφαλαιακή ενίσχυση 13 τραπεζώνκαι παράλληλα απαραίτητο κρίνεται και το να μείνουν άνεργοι αμέτρητοι Ισπανοί εργάτες, να φτωχύνουν, κτ. Όλα αυτά είναι "απαραίτητα"
    Ως απαραίτητη κρίνει την κεφαλαιακή ενίσχυση 13 χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και ταμιευτηρίων, η Κεντρική Τράπεζα της Ισπανίας, ο διοικητής της οποίας, Μιγκέλ Φερνάντες Ορντόνες χαρακτήρισε το 2011 ως «δύσκολο έτος» για τον τραπεζικό τομέα της χώρας.

    Αν και διαχώρισε σαφώς την κατάσταση μεταξύ του αμιγώς τραπεζικού τομέα και των ισπανικών ταμιευτηρίων, λέγοντας ότι «για τον τραπεζικό τομέα είναι απαραίτητο να τερματιστεί η διαδικασία αναχρηματοδότησης και ανασυγκρότησης», που βρίσκεται σήμερα σε εξέλιξη, για τα ταμιευτήρια, τα οποία συχνά έχουν τοπικό χαρακτήρα, τόνισε ότι «περαιτέρω χρηματοδοτικές ενέσεις είναι απαραίτητες».

    Τα ισπανικά ταμιευτήρια, όπως επισημαίνει το Γαλλικό Πρακτορείο, εμφανίζονται να έχουν τη μεγαλύτερη έκθεση σε επισφαλή στεγαστικά δάνεια και ως εκ τούτου θεωρούνται ως «ο αδύναμος κρίκος» του τραπεζικού συστήματος της χώρας.

    Και για να μην ξεχνιόμαστε, οι τράπεζες στην Ιρλανδία, που ήδη έχουν ρουφήξει δισεκατομμύρια επί δισεκατομμύριων προκειμένου να μη χρεωκοπήσουν, τώρα...ετοιμάζονται να ζητήσουν κι άλλα. Και τους τα δίνουν -είναι άλλωστε "απαραίτητο". Όπως είναι "απαραίτητο" ο λαός να αρχίσει να ψοφάει. Βέβαια, υπάρχει και η άλλη άποψη, ότι ίσως τελικά να είναι απαραίτητο να ξεμπερδεύουμε επιτέλους με αυτούς που "πρέπει" να μας βυθίσουν σε μεσαιωνικού τύπου φτώχεια, με τη στάση πληρωμών ως πρώτο και απαραίτητο βήμα.

    Ireland will need another bailout, says former IMF director
    Ireland is unlikely to wrest control of its finances even in 2013 when the current IMF-EU deal runs out and will be forced to seek a second bailout, according to a former IMF executive

    Barely six months after the country's €85bn deal was sealed, Donal Donovan has said the country could continue to need assistance up to 2015.

    He believes a "restructuring" on sovereign debt would be part of a second-stage deal, but Ireland would have to have to meet the already strict requirements laid down under the existing agreement to reduce its giant budget deficit.

    Τι έκανε λέει; Οικονομικά προβλήματα; Κανένα πρόβλημα, πούλα σε εμάς, σε μισή τιμή όλα τα τετραγωνάκια που κατέχεις και θα σου δώσουμε μετρητά. Μετά βέβαια εμείς θα κατέχουμε όλα τα τετραγωνάκια, και εσύ αργά ή γρήγορα θα τα χάσεις όλα τα λεφτά σου, διότι σε όποιο τετραγωνάκι και να πέσεις, θα πρέπει να μας πληρώσεις

    Europe’s $2 Trillion Distressed Debt Set to Outstrip U.S.
    he distressed debt market in Europe is set to outstrip the U.S. for the first time as the region’s sovereign crisis forces banks to sell $2 trillion of underperforming assets, Strategic Value Partners LLC said.

    “The opportunity set in Europe is very attractive and rich,” Victor Khosla, founder of the Greenwich, Connecticut-based distressed-debt hedge fund manager, said in a phone interview. “It far exceeds the U.S. for the first time.”

    Strategic Value Partners, which oversees $4 billion, is among hedge funds eyeing Europe as the fallout from the credit crisis and governments’ austerity measures trigger fire sales. ("fire sales" = "ξεπούλημα των ασημικών". Αυτό που λέει το bloomberg, για όσους δε ξέρουν αγγλικά, είναι πως η λιτότητα εξωθεί τα κράτη να πουλήσουν τα "ασημικά" τους σε φτηνές τιμές-ευκαιρία για τους κεφαλαιοκράτες

    Distressed-debt funds seek to profit by buying assets at below their face value, providing high-yield financing which could give rights to a company’s shares and opportunities to restructure it or install new management before selling it at a higher value.
    “The world is not going back to normal after the magnitude of what they have done.”
    -Tom Fitzpatrick, US bank Citigroup chief technical strategist

    "Capitalists can buy themselves out of any crisis, so long as they make the workers pay"
    -Lenin

Σελ. 5 από 5 ΠρώτηΠρώτη ... 345

Παρόμοια Θέματα

  1. Μηνύματα: 62
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-04-10, 03:37
  2. Συμφωνία προσφυγής της Ελλάδας στο ΔΝΤ, αποκαλύπτουν τα ΝΕΑ
    Από no_logo στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και Aθλητισμός
    Μηνύματα: 182
    Τελευταίο Μήνυμα: 26-03-10, 17:58
  3. Μηνύματα: 18
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-11-09, 15:24
  4. Μηνύματα: 10
    Τελευταίο Μήνυμα: 13-01-07, 22:41
  5. Μηνύματα: 19
    Τελευταίο Μήνυμα: 24-07-06, 17:58

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία
  • Το [VIDEO] είναι σε λειτουργία
  • Το HTML είναι εκτός λειτουργίας