Μα δεν υπάρχουν και πολλά από τα "δεν πρόκειται" που προαναγγέλθηκαν, τα οποία να μην γίναν "δυστυχώς πρέπει"...
Παντως οι εξελίξεις στην Ιρλανδία έχουν πολύ ζουμί.
Στηρίζουν πλειοψηφία σε 2 ανεξάρτητους βουλευτες, υπάρχει περίπτωση να μην καταφέρουν να περάσουν τον προυπολογισμό, το ΔΝΤ έχει έτοιμους τους χαρτοφύλακες και οι πολίτες περιμένουν τους κυβερνητικούς στην γωνία...
ζουρλομανδύα σκέτη.
Εμφάνιση 61-71 από 71
-
27-11-10, 05:07 Απάντηση: Ο βάλτος της Ιρλανδίας το μέλλον της Ελλάδας υπό την κατοχή του ΔΝΤ, του Λεωνίδα #61
-
27-11-10, 10:33 Απάντηση: Ο βάλτος της Ιρλανδίας το μέλλον της Ελλάδας υπό την κατοχή του ΔΝΤ, του Λεωνίδα #62
Τουλάχιστον αυτοί τους περιμένουν με αξίνες, τσουγράνες, δαδιά αναμένα κλπ εργαλεία στη γωνία. Εμείς τι κάνουμε που τους καμαρώνουμε και σκύβουμε συγκαταβατικά το κεφάλι;
"Το λουφάρειν εστί φιλοσοφείν"
-
27-11-10, 11:36 Απάντηση: Ο βάλτος της Ιρλανδίας το μέλλον της Ελλάδας υπό την κατοχή του ΔΝΤ, του Λεωνίδα #63
Επικροτούμε τον κοινωνικό κανιβαλισμό
Τα ΜΜΕ και η κυβέρνηση στοχοποιούν κάθε φορά μία κοινωνική ομάδα, στην συνέχεια ο μοσχαρολαός καταπίνει αμάσητη την προπαγάνδα, καταστρέφεται η στοχοποιημένη κοινωνική ομάδα, πάμε παρακάτω στην επόμενη και πιο βαθιά στην ύφεση για όλους
-
27-11-10, 13:08 Απάντηση: Ο βάλτος της Ιρλανδίας το μέλλον της Ελλάδας υπό την κατοχή του ΔΝΤ, του Λεωνίδα #64
Τα ΜΜΕ δινουν σχεδον παντα τον τονο για το τι θα συμβει. Αυτα καθοριζουν το τι παιζει σε μαζικη κλιμακα. Τα ΜΜΕ ειναι ο "τσοπανης" που "σφυριζει" και στελνει το μαντρι απο δω ή απο κει.
Η διαφορα των ΜΜΕ της Ιρλανδιας με την Ελλαδα ειναι μεγαλη. Εκει οι εφημεριδες εγραψαν για εκτελεσεις των υπευθυνων, high treason κτλ κτλ. Στις δε τηλεορασεις, κατα τις συνεντευξεις των πολιτικων, οι δημοσιογραφοι εξεφρασαν την αγανακτηση που εχει ο απλος κοσμος. Ετσι ο μεσος πολιτης που καλιμπραρει τη δικη του σκεψη με βαση το τι κανει το κοπαδι και το που σφυριζει ο βοσκος, λεει οκ, καλα παω...
Στην Ελλαδα τα ΜΜΕ δημιουργησαν συγχηση στο κοπαδι... ο τσοπανης σφυριξε υπερ της υποστηριξης του ΔΝΤ γιατι αλλιως θα ετρωγε το κοπαδι ο λυκος. Και οσα προβατα φωναξαν οτι το ιδιο το ΔΝΤ ειναι ο λυκος, τα εξαφανισε. Ετσι οσοι καλιμπραρουν τη δικη τους αποψη με βαση τα ΜΜΕ ειπαν "οκ, και τι να κανουμε δλδ? Ας παρουμε τα λεφτα να σωθουμε". Λογικο αφου ειχαν επιλεκτικη ενημερωση και νομιζαν οτι προκειται περι δικης μας σωτηριας και οχι σωτηριας των ξενων τραπεζων με μετατροπη μη-εγγυημενων ομολογων σε ενυποθηκα δανεια. Σε αντιθεση με τα Ιρλανδικα ΜΜΕ, τα εδω ΜΜΕ εξαφανιζαν τις αντιδρασεις του κοσμου και προωθουσαν προκλητικα τη κυβερνητικη προπαγανδα σε ολα τα θεματα. Ετσι εθεσαν τον τονο για τη κινηση των προβατων.
Πως θα κατεβει ο ελληνας να τα σπασει στη βουλη πχ, οταν δε ξερει καν οτι εχουν κατεβει αλλοι 100.000 ? Θυμιζω οτι τη 5η Μαϊου που εγινε χαμος κατω, τα ΜΜΕ ειχαν "απεργια"Την εκοψαν μονο και μονο για να δειξουν τους νεκρους και το ποσο κακο ειναι που διαδηλωνει ο κοσμος. Απ'την 6η Μαϊου και επειτα επεσε τελειως media blackout σχεδον σε ολες τις διαδηλωσεις.
Συνταγη για σωστο social engineering:
Μη παροχη εφοδιων στη μαζα για τη κατανοηση των μακρο-οικονομικων συνθηκων: Check
Παρουσιαση ψευτοδιλημματων τα οποια η μαζα δε μπορει να επεξεργαστει ως τετοια: Check
Συνδικατα + εργατοπατερες πουλημενοι: Check
ΜΜΕ full ελεγχομενα στο ρολο προπαγανδιστη: Check
Τρομοκρατια στο Internet με δολοφονιες και απειλες των μεγαλων ανεξαρτητων blog: Check
Ελεγχομενη Δικαιοσυνη: CheckΤελευταία επεξεργασία από το μέλος MNP-10 : 27-11-10 στις 13:15.
-
27-11-10, 13:18 Απάντηση: Ο βάλτος της Ιρλανδίας το μέλλον της Ελλάδας υπό την κατοχή του ΔΝΤ, του Λεωνίδα #65
Δεν πρέπει να ξεχνάμε βέβαια πως στην Ιρλανδία είχαν μέσα σε σχεδόν 2 χρόνια πτώση 18 στο ΑΕΠ τους.
Μιλάμε δηλαδή για κοινωνική καταστροφή που μέχρι τώρα δεν έχουμε ζήσει ακόμα στην Ελλάδα.
Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά βέβαια. Η πασοκάρα-δντ είμαι σίγουρος πως θα κάνει τα αδύνατα δυνατά
-
27-11-10, 19:31 Απάντηση: Ο βάλτος της Ιρλανδίας το μέλλον της Ελλάδας υπό την κατοχή του ΔΝΤ, του Λεωνίδα #66
Μαζικές διαδηλώσεις κατά της λιτότητας στο Δουβλίνο
Χιλιάδες Ιρλανδοί κατέβηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας προκειμένου να διαδηλώσουν κατά του προγράμματος λιτότητας, που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση.
Μερικές χιλιάδες Ιρλανδοί ξεκίνησαν να διαδηλώνουν σήμερα το μεσημέρι στο κέντρο του Δουβλίνου κατά του προγράμματος σκληρής λιτότητας της κυβέρνησης, παράλληλα με την ένταξη της χώρας στο μηχανισμό στήριξης ΕΕ- ΔΝΤ.
«Οι περικοπές του προϋπολογισμού δεν είναι απαραίτητες. Σώζουμε τις τράπεζες, όχι την Ιρλανδία. Οι τράπεζες είναι που πρέπει να υποφέρουν» δήλωσε η Μάριαν Χάμιλτον, μία 57χρονη Ιρλανδή, που φοβάται την μείωση του επιδόματος που λαμβάνει ως άτομο με ειδικές ανάγκες.
«Πρέπει να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση. Το εισόδημά μου έχει μειωθεί κατά αρκετές χιλιάδες ευρώ μέσα σε δύο χρόνια, δεν μπορώ άλλο» διαμαρτυρήθηκε ένας άλλος διαδηλωτής.
Η Garda, η ιρλανδική αστυνομία, αναμένει την συγκέντρωση περισσότερων από 50.000 διαδηλωτών.
Από την πλευρά της, η ICTU, η πρώτη συνομοσπονδία Συνδικάτων στη χώρα, η οποία διοργάνωσε την διαδήλωση αρνήθηκε να προβλέψει τον αριθμό των συμμετεχόντων.
«Συγκεντρώσαμε δύο φορές το περασμένο έτος 250.000 άτομα. Σε σύγκριση με χώρες όπως η Γαλλία και η Βρετανία, αυτό μεταφράζεται σε εκατομμύρια» δήλωσε η εκπρόσωπος της ICTU.
«Μαζί τα φάγαμε τα λεφτά» λέει (και) ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών
Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή προσπάθησε να απαντήσει στις κατηγορίες ότι το σχέδιο λιτότητας είναι άδικο. Ανέλαβε τις ευθύνες του ως μέλος του κυβερνώντος κόμματος και δέχεται τις αποτυχίες του πολιτικού συστήματος. Αλλά πρόσθεσε, «όλοι συμμετείχαμε στο πάρτι».
http://www.youtube.com/watch?v=G8FQ9...layer_embedded
Όχι όμως, όπως έχουμε ξαναπεί εκεί ο λαός είναι φοβερά παρακμασμένος, και παρότι το αντιλαμβάνεται ότι τον ρημάζουν (πχ σε πρόσφατη έρευνα η πλειοψηφία των ερωτηθέντων απάντησε πως θεωρεί ότι η κυβέρνηση είναι "αντισυνταγματική"), δε μπορεί προς το παρόν να απαντήσει σοβαρά.
Όσο για αυτές τις "ταραχές" που είδαμε στο βίντεο, είναι ταραχές λυσσασμένων..."καταναλωτών" που τρέχουν να επωφεληθούν από τις προσφορές που είχαμε αυτή την Παρασκευή στα καταστήματα της χώρας. Δεν είναι τυχαία και η επινόηση του όρου "καταναλωτές-zombie" τα τελευταία χρόνια.
Αυτή τελικά ήταν μεγάλη νίκη για την άρχουσα τάξη, που έχει τους εργάτες στην Ασία για να παράγουν (και γι' αυτό τους αποκαλεί με το πραγματικό τους όνομα, δηλαδή εργάτες), και τους εργάτες στη δύση τους αποκαλεί "καταναλωτές" ή "καταναλωτικό κοινό",, και όχι εργάτες, άσχετα με το αν και το τι παράγουν...
Πως να το κάνουμε όμως, στην Ευρώπη τα πράγματα δεν είναι και τόσο άσχημα για τους λαούς όσο στις ΗΠΑ, και οι εργάτες δεν είναι και τόοοοσο αδύναμοι - εξ ου και οι "εμβρυακές" ακόμα κινητοποιήσεις
“The world is not going back to normal after the magnitude of what they have done.”
-Tom Fitzpatrick, US bank Citigroup chief technical strategist
"Capitalists can buy themselves out of any crisis, so long as they make the workers pay"
-Lenin
-
27-11-10, 23:29 Απάντηση: Ο βάλτος της Ιρλανδίας το μέλλον της Ελλάδας υπό την κατοχή του ΔΝΤ, του Λεωνίδα #67
Είδα τον Μαρξ και θυμήθηκα ένα ρητό
Υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων που διαβάζουν Μαρξ: Οι Κομμουνιστές και αυτοί που τον καταλαβαίνουν
-
28-11-10, 14:42 Απάντηση: Ο βάλτος της Ιρλανδίας το μέλλον της Ελλάδας υπό την κατοχή του ΔΝΤ, του Λεωνίδα #68
Απλά υπάρχουν και πολλοί "κομμουνιστές" που όμως δεν είναι τέτοιοι
Τελικά, κατά μία έννοια, "γίναμε Ιρλανδία" όπως μας ζητούσαν οι κυβερνώντες...
Ιρλανδία: «Πλειοψηφία» η στάση πληρωμών, σύμφωνα με δημοσκόπηση
Μια πλειοψηφία των Ιρλανδών ελπίζει να μην αποπληρώσει το Δουβλίνο τα αστρονομικά του χρέη, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η ιρλανδική εφημερίδα Sunday Indipendent.
To 57% των 500 ανθρώπων που πήραν μέρος στη δημοσκόπηση εκτιμούν ότι το Δουβλίνο θα έπρεπε να κάνει στάση πληρωμών, έναντι του 43% που πιστεύει το αντίθετο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Quantum Research. Αυτή η δραστική λύση ήταν μεταξύ των σλόγκαν στη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Δουβλίνο και στην οποία, σύμφωνα με εκτιμήσεις, πήραν μέρος από 50.000 ως 150.000 άτομα.
Βάσει της δημοσκόπησης, τα δυο τρίτα των ερωτηθέντων αντιτίθενται στα νέα μέτρα λιτότητας, τα οποία έρχονται ύστερα από τρεις προϋπολογισμούς λιτότητας. Όσον αφορά ορισμένα από τα μέτρα λιτότητας, το 66% των Ιρλανδών αντιτίθεται στη μείωση κατά 12% περίπου του βασικού μισθού, το 60% είναι κατά της μείωσης των οικογενειακών επιδομάτων και το 65% κατά της αύξησης του κόστους εγγραφής στο πανεπιστήμιο.
Iceland Is No Ireland as State Kept Free of Bank Debt
Iceland’s President Olafur R. Grimsson said his country is better off than Ireland thanks to the government’s decision to allow the banks to fail two years ago and because the krona could be devalued.
“The difference is that in Iceland we allowed the banks to fail,” Grimsson said in an interview with Bloomberg Television’s Mark Barton today. “These were private banks and we didn’t pump money into them in order to keep them going; the state did not shoulder the responsibility of the failed private banks.”
“How far can we ask ordinary people -- farmers and fishermen and teachers and doctors and nurses -- to shoulder the responsibility of failed private banks,” said Grimsson. “That question, which has been at the core of the Icesave issue, will now be the burning issue in many European countries.”“The world is not going back to normal after the magnitude of what they have done.”
-Tom Fitzpatrick, US bank Citigroup chief technical strategist
"Capitalists can buy themselves out of any crisis, so long as they make the workers pay"
-Lenin
-
27-02-11, 14:12 Απάντηση: Ο βάλτος της Ιρλανδίας το μέλλον της Ελλάδας υπό την κατοχή του ΔΝΤ, του Λεωνίδα #69Spoiler:“The world is not going back to normal after the magnitude of what they have done.”
-Tom Fitzpatrick, US bank Citigroup chief technical strategist
"Capitalists can buy themselves out of any crisis, so long as they make the workers pay"
-Lenin
-
08-03-11, 20:13 Απάντηση: Ο βάλτος της Ιρλανδίας το μέλλον της Ελλάδας υπό την κατοχή του ΔΝΤ, του Λεωνίδα #70Spoiler:“The world is not going back to normal after the magnitude of what they have done.”
-Tom Fitzpatrick, US bank Citigroup chief technical strategist
"Capitalists can buy themselves out of any crisis, so long as they make the workers pay"
-Lenin
-
08-04-11, 23:14 Απάντηση: Ο βάλτος της Ιρλανδίας το μέλλον της Ελλάδας υπό την κατοχή του ΔΝΤ, του Λεωνίδα #71Spoiler:“The world is not going back to normal after the magnitude of what they have done.”
-Tom Fitzpatrick, US bank Citigroup chief technical strategist
"Capitalists can buy themselves out of any crisis, so long as they make the workers pay"
-Lenin
Παρόμοια Θέματα
-
Ιταλία: Αύξηση της τιμής του LLU υπό την προϋπόθεσή της βελτίωσης του δικτύου χαλκού
Από nm96027 στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 62Τελευταίο Μήνυμα: 27-04-10, 03:37 -
Συμφωνία προσφυγής της Ελλάδας στο ΔΝΤ, αποκαλύπτουν τα ΝΕΑ
Από no_logo στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και AθλητισμόςΜηνύματα: 182Τελευταίο Μήνυμα: 26-03-10, 17:58 -
Ομιλία του Προέδρου της ΕΕΤΤ, Δρ. Λεωνίδα Κανέλλου στο 11ο Συνέδριο Infocom World 2009
Από nm96027 στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 18Τελευταίο Μήνυμα: 06-11-09, 15:24 -
Παραχώρηση της διοίκησης του ΟΤΕ υπό προϋποθέσεις
Από DeMaitre στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 10Τελευταίο Μήνυμα: 13-01-07, 22:41 -
Τραπεζίτες επιβεβαιώνουν την έγκριση του Δ.Σ της AMD για την απόκτηση της ATi
Από aesir στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 19Τελευταίο Μήνυμα: 24-07-06, 17:58
Bookmarks