Αγόρασα ένα VAIO στον οποίο είναι εγκατεστημένα τα WIN XP MEDIA CENTER .
Λοιπόν .......
drivers δεν πήρα , δεν μου έδωσαν
το cd των windows δεν μου το έδωσαν κτλ
Πολιτική της Sony μου είπαν είναι να βάζουν το λογισμικό μέσα χωρίς να συνοδεύεται cd .
Έρχομαι λοιπόν στο κυρίως θέμα μου . ΄
Έχει χωρισμένο τον σκληρό σε 2 μέρη , πήγα λοιπόν να κάνω εγκατάσταση στο 2 μέρος ενα WIN XP PROFESSIONAL GOLDEN EDITION και OFFICE 2003 κόπιες (τα οποία τα έχω κάνει εγκατάσταση σε πάρα πολλά pc ) και δεν γίνεται install δεν αφήνει γιατί ????? πώς κάνω φορμάτ ? παίζει κάτι με την εγγύηση αν κάνω ολικό format ? μεσα γράφει ότι η sony δεν φέρει καμμία ευθύνη πέρα του hardware .
Εμφάνιση 1-15 από 48
-
20-07-06, 09:08 Πώς κάνω format σε VAIO ? #1
-
20-07-06, 09:16 #2
Ποιον vaio εχεις?
Εγω εχω ενα ΗΡ με σκληρο sata. Αν δεν εχεις το recovery disk και εχεις sata τοτε πολυ απλα την που**ισες!!!!
Ουσιαστικα τα ΧΡ δεν εχουν τους drivers των sata σκληρων και ετσι δεν "βλεπουν" τον σκληρο οταν boot-αρουν.. Συνεπως δεν γινεται να εγκαταστησεις τιποτα αφου δεν ξερουν που να τα βαλουν!
Ελπιζω να ειναι καποιο αλλο προβλημα. Εγω σχεδον 1 μηνα τραβιεμαι με την ΗΡ για αυτον τον λογο. Τελικα εβαλα τα Vista και ησυχασα...
-
20-07-06, 09:22 #3
Περίεργο σε ένα VAIO που έχω υπάρχει και ένα Recover disk για win xp pro.
-
20-07-06, 09:41 #4
VGN-FE21B και μέσα δεν έχει κανένα recovery disk . Πώς κάνω format και να εγκαταστήσω άλλα xp ?
-
20-07-06, 09:47 #5
τα VAIO συνηθως εχουν ενα κρυφο partition που περιεχει στην ουσια το recovery disk.Μπες με ενα προγραμμα πχ partition magic και τσεκαρε το.
Antec P280 | beQuiet S9-700 | Arctic Liquid Freezer II 240 | MSI X470 Gaming Pro Max | R9 5900X | 3600CL16 32GB | RTX3070 | XPG8200Pro | ROG PG258Q
-
20-07-06, 09:50 #6
Γιαυτό ο σκληρός μου ενώ είναι 80 είναι μοιρασμένος σε 30 και 30 , και λέω που είναι τα άλλα 20 ? Επειδή το μηχάνημα είναι φοβερό και καινουριο θα μπορούσατε να με βοηθήσετε να το κάνω ? με αναλυτικές οδηγίες ? ευχαριστώ
-
20-07-06, 10:03 #7
καλού κακού κάνε και ένα ghost για να μην έχεις ασχημες εκπλήξεις.
Όσον αφορά το sata δίσκο μια βόλτα www.msfn.org θα βρείς πως θα κάνεις bootable cd με drivers για sata(forums ->bashrat)
-
20-07-06, 11:28 #8
Αρχικό μήνυμα από demotapa
-
20-07-06, 11:48 #9
Καλό είναι πριν κάνεις οτιδήποτε να φτιαξεις τα 2 δισκάκια recovery.
Εγώ ε΄χω το FE11s και αν και του εβαλα XP pro, δεν καταφερα να το φτιαξω να δουλεύει σωστα με ολους τους drivers για ολα τα μπλιμπλικια. Οπότε τελικα εκανα recovery με το sytem disk, και οταν μου ζητησε το application disk δεν το εβαλα, τοσο απλα. Εβγαλα μετα και καποια πραματα που δεν ηθελα (πχ Norton) και ειναι οκ τωρα
Σημ. Με το αρχικο setup που ειχε απο τη Sony με το που bootαρε ειχε πιασμενα 500MB RAM περιπου. Τωρα κερδισα 100-200!
Μερικά σχετικά LInks:
http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=44587
http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=52218
http://forum.notebookreview.com/show...6&postcount=17Τελευταία επεξεργασία από το μέλος morpheus : 20-07-06 στις 11:59.
-
20-07-06, 11:51 #10
Ας πάρουμε σαν βάση ότι είμαι άσχετος
Διάβασα την συζήτηση σας με πάρα πολύ προσοχή !!!!!
Δεν ξέρω άν φεύγω απο το θέμα αν και δεν νομίζω !!!!!
Αγόρασα έναν Vaio ο οποίος μέσα στο κουτί δεν είχε κανένα cd .
Είδα ότι ο σκληρός του ήταν χωρισμένος σε 2 μέρη , αλλά ..... το ένα 37 και το άλλο 30 , πού είναι τα άλλα 17 οέο ?
Είναι κρυμμένο εκέι το recovery disk ? Μάλλον ναι .
Τώρα στο κυρίως θέμα μου !!!!!
Θέλω να κάνω ολικό φορμάτ έτσι ώστε να κάνω ότι θέλω εγώ στο laptop , να χωρίσω τον σκληρό σε 4 μέρη πχ να βγάλω τα άθλια για μένα media center να βάλω τα xp professional ''golden edition''
Πώς ??????
Τί να προσέξω ?
Πού θα βρώ τους drivers για τις συσκευές ?
-
20-07-06, 12:15 #11
@addictec to chaos
Κατ αρχήν ποίος είναι στην εικόνα του avatar σου ? ο μακαρίτης dim ?
Όταν πάω να βάλω τον "κωδικό'' μου βγάζει invalid product key το ίδιο κάνει και στα office 2003 , και λέω πώς έιναι δυνατόν ?
-
20-07-06, 12:24 #12
Το πρώτο πράγμα που κάνω πλέον, μόλις πάρω νέο φορητό (όχι ότι έχω πάρει πολλούς... στους 2-3 που έχω αλλάξει τα τελευταία χρόνια):
- Διαγραφή του recovery partition.
- Διαγραφή οποιοδήποτε λειτουργικού του έχουν βάλει μέσα "με το έτσι θέλω", πριν καν το bootάρω για πρώτη φορά.
- Διαμόρφωση των partitions όπως τα θέλω εγώ.
- Εγκατάσταση Linux.
- Κάποια στιγμή, αν το θυμηθώ (μπορεί να είναι και μετά από 2-3 μήνες) εγκατάσταση Windows σε ένα μικρότερο partition για να παίζω κανένα παιχνίδι πού και πού.
Ποτέ δεν έχω πέσει σε "κλειδωμένο" δίσκο. Απλά δεν μπορείς να κάνεις format στο δίσκο από όπου τρέχει το λειτουργικό εκείνη τη στιγμή, κάτι απόλυτα λογικό. Με fdisk από DOS ή Linux Live CD όμως, τα διαγράφεις όλα μια χαρά.
Θέλω να κάνω ολικό φορμάτ έτσι ώστε να κάνω ότι θέλω εγώ στο laptop , να χωρίσω τον σκληρό σε 4 μέρη πχ να βγάλω τα άθλια για μένα media center να βάλω τα xp professional ''golden edition''
Πώς ??????
Πού θα βρώ τους drivers για τις συσκευές ?Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nickg78 : 20-07-06 στις 12:32.
-
20-07-06, 12:32 #13
- Περιοχή
- @ Copenhagen, DK
- Downloads
- 3
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 1
- ISP
- Οtenet
Πρέπει να κάνεις unhide το hidden partition (οχι active, αλλά unhide) . Δες αν έχει εκεί τους οδηγούς ή καποιο backup αρχείο.
Για τέτοιου είδους δουλείες χρησιμοποιοσα το bootCD partitionmagic v8.0 αλλά δεν θα το βρείς έυκολα. Το βασικό είναι να είναι boot Cd, και όχι windows εφαρμογή όπως τα καινουρια symantec partition magic. Ψάξε για το Acronis (δεν τα έχω χρησιμοποιήσεις ποτέ αλλά πολύς κόσμος τα προτείνει) και φυσικά ένα οποιοδήποτε linux live CD με το πολύ έυκολο gparted. Για hard core καταστασεις υπάρχει και το fdisk απο τη γραμμή εντολών.
-
20-07-06, 12:41 #14
Ακομα και κλειδωμενος να ειναι ο δισκος κατα καποιο τροπο, γιατι να σου βγαλει αυτο το πραγμα
-
20-07-06, 12:48 #15
Το unhiding το κανεις με hex editing με το acronis disk director suite, paragon partition manager (με αυτα σιγουρα γιατι το εχω κανει εγω προσωπικα και το ξερω), κλπ
Πηγαινε στη διαχειριση του υπολογιστη και απο εκει μετα στην διαχειριση δισκων. Εκει θα δεις ολα τα partitions του σκληρου σου δισκου. Το recovery partition θα το περιγραφει ως παραμετροι EISA, καπως ετσι δεν πολυθυμαμαι και φυσικα δεν θα μπορεις να τον κανεις explore, ουτε θα εχει γραμμα.
Παρόμοια Θέματα
-
Format σε Vaio VGN-FZ31M...
Από mastorod στο φόρουμ Laptop, tablet και mobile computingΜηνύματα: 6Τελευταίο Μήνυμα: 27-05-10, 17:51 -
θελω να κανω format
Από typerha στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 17Τελευταίο Μήνυμα: 23-03-07, 11:45 -
Πως κάνω πραγματικό format
Από chrismasgr στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 33Τελευταίο Μήνυμα: 05-05-06, 13:42 -
Πώς κάνω τα XP να με ρωτούν τι θέλω να κάνω όταν εισάγω CD/DVD;
Από cosmos στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 13-02-06, 22:22
Bookmarks