Θα ήθελα να ρωτήσω τη εμβέλεια μπορεί να προσφέρει
ένα ασύρματο router?
έχω της sagem το 1500wg και αρκετά προβλήματα...
υπάρχει κάποιο στο εμπόριο οικονομικό και αξιόπιστο?
Εμφάνιση 1-10 από 10
-
29-07-06, 18:14 Εμβέλεια ασύρματου δικτύου #1
-
29-07-06, 20:36 #2
εδώ θα βρείς πληροφορίες για ασύρματο δίκτυο
Παρεμβολές
Τα ασύρματο LAN μπορεί να δεχτεί και να προκαλέσει παρεμβολλές σε άλλα 2.4GHz προϊόντα όπως μερικά ασύρματα τηλέφωνα ή φούρνοι μικροκυμάτων. Γενικά πάντως δεν έχει παρατηρηθεί να έχουν σημαντικό πρόβλημα με παρεμβολλές από φούρνους μικροκυμάτων. Μπορεί επίσης να δεχθεί παρεμβολλές από αρμονικές από συσκευές που εκπέμπουν σε υποπολαπλάσια της συχνότητας λειτουργίας. Το σημαντικότερο πρόβλημα παρεμβολλών πάντως προκύπτει από την κακή σχεδίαση ενός ασύρματου ραδικτύου (μεγάλύτερες ισχείς εκπομπής από το αναγκαίο, κακές και ακατάλληλες καραίες, λάθος επιλογή συχνοτήτων και τοποθεσίας, συσκευές με μικρή ευαισθησία κ.τ.λ)
Εμβέλεια
Η εμβέλεια ενός ασύρματου δικτύου σε περιβάλλον γραφείου μπορεί να είναι μερικές δεκάδες μέτρα. Τα ραδιοκύματα σε εσωτερικό χώρο λεχουν να διαπεράσουν τοίχους και οροφές οπότε υφίστανται σημαντική απόσβεση. Δηλαδή όταν ένα ραδιοκύμα προσπέσει σε ένα τοίχο ένα μέρος της ισχύος του θα αποροφηθεί από το υλικό του τοίχου και ένα κομμάτι μόνο θα μπορεί να τον διαδοθεί. Επίσης το σήμα θα ανακλαστεί στις περιβάλλουσες επιφάνειες με αποτέλεσμα στο δέκτξη τελικά να φτάσουν ένας αριθμός από αντίγραφα του αρχικού σήματος, όλα με διαφορετικά πλάτη και φάσεις. Από την άθροιση τους μπορεί να προκύψει αλληλοαναίρεση και το τελικό σήμα να έχει πολύ μικρότερη ισχύ με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της ποιότητας της ζευξης.
Σε περιβάλλον όπου υπάρχει κατευθείαν οπτική επαφή, σε εξωτερικό χώρο, η εμβέλεια είναι πολύ μεγαλύτερη, εξαρτάται από την ισχύ εκπομπής, την ευαισθησία του δέκτη, τις κεραίες, την απόσταση, την ευθυγράμμιση των κεραιών, το επίπεδο παρεμβολών και θορύβου. Πάντως αποστάσεις αρκετών χιλιομέτρων είναι δυνατό να επιτευχθούν με πολύ καλή ποιότητα ζεύξης.
για ενίσχυση σήματος κοίτα http://www.pixmania.com/gr/gr/91024/...fichetechniqueΤελευταία επεξεργασία από το μέλος xena : 29-07-06 στις 20:51.
-
30-07-06, 23:42 #3
Αγαπητή xena,
Η χρήση ενισχυτών μεγαλύτερων από 100mw (όσο βγάζει και η συσκευή δηλαδή) είναι παράνομη και αντιοικολογική.
Η δε χρήση wireless repeaters σκοτώνουν την ταχύτητα (την κόβουν στην μέση και λίγο παρακάτω).
Αν θέλετε να επεκτίνετε την εμβέλεια του ασύρματου δικτύου σας, είτε βάλτε μια μεγαλύτερη κεραία εσωτερικού χώρου (βγαίνουν μέχρι 9db που υπερδιπλασιάζουν την εμβέλεια σε ανοιχτό χώρο), ή βάλτε δεύτερο ΑΡ συνδεδεμένο με καλώδιο με το πρώτο.Είσαι εραστής της τεχνολογίας Η/Υ ?
Σου αρέσουν τα δίκτυα και οι υπηρεσίες τους ?
Γίνε ο ραδιοερασιτέχνης του αύριο ! :)
Athens Wireless Metropolitan Network
www.awmn.gr
-
31-07-06, 10:17 #4
Δηλαδή μπορώ να αλλάξω κεραία στο router μου?
-
01-08-06, 10:37 #5
Στους περισσότερους routers ναι, μπορείς να αλλαξεις την κεραία, και μάλιστα χωρίς καν να ανοίξεις το κουτί τους,, αφού τις περισσότερες φορές οι κεραίες είναι βιδωτές είναι απ' έξω.
Είσαι εραστής της τεχνολογίας Η/Υ ?
www.awmn.gr
-
01-08-06, 19:06 #6
δηλαδή αν θέλω να αλλάξω κεραία τι πρέπει να προσέξω? και από που μπορώ να αγοράσω?
και κάτι άλλο...
από την πείρα σας, είναι τόσο πιθανό σε διπλανό δωμάτιο να μην έχω σήμα?
και υπάρχει περίπτωση με την ενεργοποίηση του dsl να βελτιωθούν τα πράγματα?
έχω υποψίες ότι μπορεί να φταίει το router!Τελευταία επεξεργασία από το μέλος hedgehog : 02-08-06 στις 14:11. Αιτία: Συγχώνευση 2 μηνυμάτων
-
02-08-06, 16:18 #7
www.linkshop.gr
www.priveshop.gr
www.wirelesslan.gr
Οχι, το να μην έχεις στο δίπλα δωμάτιο σήμα, δεν είναι φυσιολογικό, εκτός αν το σπίτι σου είναι χτισμένο από χοντρές πέτρες !
Όχι, με την ενεργοποίηση δεν θα στρώση τίποταΕίσαι εραστής της τεχνολογίας Η/Υ ?
www.awmn.gr
-
08-08-06, 11:00 #8
Εχω και εγω το ιδιο προβλημα.Μαλλον φταιει ενας χοντρος τοιχος που υπαρχει.Παντως απο οτι ειδα στο εγχειριδιο του sagen 1540wg για την κεραια του γραφει οτι ειναι not removable. Μπορει να ανοιχτει το κουτι για να τοποθετηθει άλλη? υπαρχει καποιος αλλος τροπος να δυναμωσει το σημα αντιστοιχου κοστους με μια κεραια?
ευχαριστω.
-
08-09-06, 21:53 #9
Καλησπερα . Απο οτι καταλαβα ενδεχεται να εχω και εγω το ιδιο προβλημα με το sagem 1540. Εν τελει πςσ μπορουμε να αυξησουμε το σημα ??? Εφοσον η κεραια ειναι non removable ?
-
09-09-06, 09:54 #10
καλημέρες!
το router είναι μια χαρα και με καλή εμβέλεια!το προβλημά το δικό μου ήταν ότι είχα μικρό τροφοδοτικό στον υπολογιστή μου και δεν έδινε αρκετή ισχύ στην ασύρματη κάρτα δικτύου μου με αποτέλεσμα αδύναμο σήμα.
δεν ξέρω αν ισχύει και για σας αλλά η netgear κάρτα που είχα αγοράσει δημιουργούσε επιπρόσθετα προβλήματα, (από το πλαίσιο αγορασμένη) Ευτυχώς τη γύρισα πίσω και από αλλού πήρα μία D-Link. Τώρα όλα μια χαρά.
ελπίζω να βοήθησα
Παρόμοια Θέματα
-
τι εμβέλεια έχει μια ασύρματη καρτα δικτύου?
Από goforbet στο φόρουμ Wireless NetworkingΜηνύματα: 14Τελευταίο Μήνυμα: 13-10-07, 22:25 -
WAG354G και Εμβέλεια Ασύρματου...
Από Koala_ στο φόρουμ Linksys ADSL modems και routersΜηνύματα: 13Τελευταίο Μήνυμα: 24-03-07, 17:20 -
Εμβέλεια ασύρματου Router?
Από Hlias11 στο φόρουμ Wireless NetworkingΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 23-10-06, 21:29 -
Κάρτα ασύρματου δικτύου
Από HaPagan στο φόρουμ Hardware ΓενικάΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 24-03-06, 18:28 -
Κάρτα δικτύου με καλή εμβέλεια και δυνατό σήμα
Από Ice-Blade στο φόρουμ Wireless NetworkingΜηνύματα: 34Τελευταίο Μήνυμα: 15-12-05, 00:16
Bookmarks