Εμφάνιση 46-60 από 60
-
25-10-10, 22:57 Απάντηση: H Google παραδέχεται οτι υπέκλεψε και emails και κωδικούς #46TechManiacs.gr για λάτρεις της τεχνολογίας
Μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο, θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα σε νικήσει λόγω πείρας!!!
-
26-10-10, 02:14 Απάντηση: H Google παραδέχεται οτι υπέκλεψε και emails και κωδικούς #47
-
26-10-10, 11:06 Απάντηση: H Google παραδέχεται οτι υπέκλεψε και emails και κωδικούς #48
-
26-10-10, 12:26 Απάντηση: H Google παραδέχεται οτι υπέκλεψε και emails και κωδικούς #49
- Περιοχή
- Espoo, FI
- Downloads
- 41
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 1G/1G
- ISP
- Elisa
- Router
- Unifi Gateway Max
Για να σταματήσει αυτή η ακατάσχετη καραμέλα, το FUD και το trolling από γνωστούς και αγνώστους:
Το geolocation δεν αφορά μόνο στην Google και τα προϊόντα της. Υπάρχουν και άλλες εταιρείες που μαζεύουν δεδομένα από wireless points (είτε με wardriving, είτε από τις κινητές συσκευές μας) και τα αποθηκεύουν σε βάσεις δεδομένων με σκοπό είτε να τα χρησιμοποιήσουν οι ίδιες ή να τα πουλήσουν σε ενδιαφερόμενους τρίτους. Τα ζητούμενα είναι τα Location Based Services (LBS) και το Location Based Advertising (LBA), χωρίς την ανάγκη χρήσης GPS σε κινητή συσκευή. Και όλοι οι κατασκευαστές connected συσκευών (κινητά τηλέφωνα, 3G tablets, κλπ) πληρώνουν χρυσάφι για τέτοιες πληροφορίες.
Οπότε αν θέλετε να πιστεύετε ότι μόνο η Google το κάνει αυτό, απλά είστε αφελείς ή εθελοτυφλείτε.
Τώρα μπορείτε να συνεχίσετε να συζητάτε επί του θέματος και όχι offtopic.Ανυπόγραφος
-
26-10-10, 20:03 Απάντηση: H Google παραδέχεται οτι υπέκλεψε και emails και κωδικούς #50
Όλες οι εταιρίες όμως δεν το παίζουν ηθικά καλές με πιπίλα το open είτε είναι source είτε standars και να μην αναφέρω και πόσα άλλα μύρια κολπάκια που πολλοί έχουν φάει περί ότι μόνο που δεν παλεύουν για το καλό της ανθρωπότητας.
Μια τέτοια λοιπόν εταιρία δεν δικαιούται να λέει κατά λάθος κατεμέ. Περί συγκέντρωσης πληροφορίας, εννοείται ότι και άλλες το κάνουν και εννοείται το κάνουν και μέσα από τους browsers μας αέρα πατέρα.
Το πρόβλημα δεν είναι ότι το έκανε. Απλά αυτό το έγινε κατά λάθος και είμαστε αθώοι κτλ κτλ και στην συνέχεια όλοι όσοι προσπαθούν να δικαιολογήσουν το "κατά λάθος" και οι χειρότεροι εξ αυτών που χρησιμοποιούν και τις κλασσικές ηθικό - δικαιολογίες περί αρτιότητας της εταιρίας.
Το θυμάμαι χαρακτηριστικά. Όταν παλαιότερα είχαμε τι άλλο καταγράφουν, στην κατά λάθος τότε καταγραφή wifi χαμός είχε γίνει με το ότι μόνο αυτό είχε καταγραφεί και δεν το ήθελε.
Να ξαναθέσω λοιπόν το ερώτημα τι άλλο μπορεί να κατέγραφε? Εγώ πιστεύω λίγο πολύ όλο το traffic του κάθε δικτύου. Τι κράτησε? Ότι θεώρησε ότι χρειάζεται μαζί με την CIA για το παγκόσμιο φακέλωμα. Που το έβαλε? Σίγουρα σε κάτι όχι open προσβάσιμο από όλους!Ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων για κάποια χαζά λάθη, αλλά υπάρχει θέμα με τα μάτια.
Αν τα djmixes2k και tranceaddict μιλάνε βαθιά στην ψυχή σου, pleaaaaase στείλε μου πμ.
-
26-10-10, 21:19 Απάντηση: H Google παραδέχεται οτι υπέκλεψε και emails και κωδικούς #51
Τρία πουλάκια κάθονταν και πλέκανε πουλόβερ.
Αυτό που θυμάσαι είναι το ίδιο πράγμα που συζητάμε τώρα. Από τα δεδομένα που τότε κατέγραψαν μερικά ήταν και e-mails/κωδικοί που απλά ο αρθρογράφος το αναφέρει ως ξεχωριστό ζήτημα.
Το τι κατέγραφε το έχουμε ξαναπεί, οτιδήποτε μη κρυπτογραφημένο πέρναγε πάνω από το δίκτυο εκείνη την στιγμή(1-5 sec).
Κράτησε τα πάντα γιατί αυτό ήταν υποχρεωμένη από τον νόμο να κάνει μέχρι να λάβει κάποια απόφαση η δικαιοσύνη.
Το ότι η CIA περίμενε την Google να περάσει με το αυτοκίνητο από διάφορες, άσχετες μεταξύ τους, περιοχές του πλανήτη και να καταγράψει μερικά kb, άντε mb, είναι τόσο γελοίο που δεν αξίζει να το συζητάμε ούτε για χαβαλέ.
-
26-10-10, 21:29 Απάντηση: H Google παραδέχεται οτι υπέκλεψε και emails και κωδικούς #52
Ακριβώς τα ίδια πράγματα ναι. Ακριβώς τα ίδια πουλάκια. Μόνο που τότε μας διαβεβαίωνε η εταιρία ότι δεν έκανε τίποτα παραπάνω. Και οι μάχιμοι υπερασπιστές της το ίδιο. Και να μην ξέρεις τεχνολογία, μόνο την γλώσσα να ξέρεις ξέρεις ότι έχει αλλάξει δύο φορές άποψη στο τι τελικά κατέγραφαν αυτά τα αυτοκινητάκια. Η ίδια η εταιρία τα λέει, η ίδια λέει κάθε φορά ότι και το κάτι παραπάνω κατά λάθος το έκανε.
Τα πουλάκια φίλε μου είναι της Google και όλων όσων δεν παίρνουν χαμπάρι. Στο τέλος θα κατέβουν για πολιτικοί στην Ελλάδα με την ασυνέπεια όσων λένεΖητώ συγνώμη εκ των προτέρων για κάποια χαζά λάθη, αλλά υπάρχει θέμα με τα μάτια.
Αν τα djmixes2k και tranceaddict μιλάνε βαθιά στην ψυχή σου, pleaaaaase στείλε μου πμ.
-
26-10-10, 21:58 Απάντηση: H Google παραδέχεται οτι υπέκλεψε και emails και κωδικούς #53
-
26-10-10, 22:12 Απάντηση: H Google παραδέχεται οτι υπέκλεψε και emails και κωδικούς #54
- Περιοχή
- Espoo, FI
- Downloads
- 41
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 1G/1G
- ISP
- Elisa
- Router
- Unifi Gateway Max
@Demelene: τα όσα έγραψα δεν είχαν σκοπό την υπεράσπιση της Google στο συγκεκριμένο θέμα. Αλλά βαρέθηκα να βλέπω μηνύματα "οπαδών" "αντιπάλων στρατοπέδων" να τρολλάρουν με επιχειρήματα περί ανοιχτού κώδικα και άλλων παραπλήσιων ιστοριών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το "δικό τους στρατόπεδο" δεν ακολουθεί τέτοιες φτου-κακά-τακτικές. Τα ίδια και χειρότερα κάνουν, αλλά επειδή "είναι δικοί μας" κάνουμε την πάπια.
Ξαναλέω, δεν υπερασπίζομαι την Google στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά κριτικάρω τις απόψεις ότι "εσείς είστε κακοί".
Και για να φέρω και ένα παράδειγμα, κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι χρησιμοποίησα συσκευή tablet ενός "αντίπαλου" κατασκευαστή. Η έκδοση της συσκευής είχε μόνο Bluetooth και WiFi, δεν είχε 3G ούτε GPS. Να δεις τι καλά που με τοποθέτησε στο χάρτη μόνο με το WiFi, χωρίς να του έχουμε ορίσει ποτέ πού είμαστε. Είδες η κακιά εταιρεία με τον ανοιχτό/κλειστό/σκονισμένο/γυαλισμένο κώδικα;Ανυπόγραφος
-
26-10-10, 22:26 Απάντηση: H Google παραδέχεται οτι υπέκλεψε και emails και κωδικούς #55
Μα και εγώ euri για τα έντονα λέω, αλλά αυτή την φορά η εκτεθειμένη εταιρία είναι η Google, και δεν σώνεται με τα διάφορα κόλπα της που τόσο καιρό πλασάρεται ως παρθενοπιπίτσα εταιρία και "εγώ δεν κάνω τέτοια" κτλ κτλ. Θα γινόταν κάποια στιγμή, γιατί εταιρία χωρίς βρωμοδουλειές μόνο στο star trek ίσως να υπήρχε. Τώρα αν πάλι τρία πουλάκια κάθονται στο Demelene κατά μερικούς, μάλλον θα τα δούμε σε κάποια χρόνια αν κάποιος δεν την ανακόψει. Όχι ότι αν τα καταφέρει δεν θα κάνει τα ίδια μετά έτσι.
Ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων για κάποια χαζά λάθη, αλλά υπάρχει θέμα με τα μάτια.
-
26-10-10, 22:43 Απάντηση: H Google παραδέχεται οτι υπέκλεψε και emails και κωδικούς #56
- Περιοχή
- internet
- Downloads
- 58
- Uploads
- 17
- Άρθρα
- 9
- Ταχύτητα
- 49999 / 4999
- ISP
- ΟΤΕ Conn-x
- DSLAM
- ΟΤΕ - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
Το ζήτημα είναι πως θα μπορούσε εύκολα να το αποκρύψει. Θα κατέστρεφε τα δεδομένα και ακόμη και αν πήγαινε κάποιος υπάλληλός της στη δικαιοσύνη (γιατί μόνο ένας υπάλληλος θα μπορούσε να το γνωρίζει) δεν θα είχε στοιχεία να στηρίξει την υπόθεση. Προτίμησε όμως να το αποκαλύψει από μόνη της.
Gentoo Linux: mess with the best and you might learn something
δικτυακή παράσταση | twitter | within specifications
Αν φτάσω τα 100 και με ρωτήσουν το μυστικό της μακροζωίας θα πω: Πάντα είχα 3 ποτήρια μπροστά μου· ένα με νερό, ένα με καφέ & ένα με αλκοόλ.
-
27-10-10, 00:26 Απάντηση: H Google παραδέχεται οτι υπέκλεψε και emails και κωδικούς #57
Δέχομαι ότι είναι μια πολύ σοβαρή παραδοχή, αλλά είμαι πολύ επιφυλακτικός σε τέτοια ζητήματα. Μου θυμίζουν σκηνοθετημένες καταστάσεις, και ποτέ δεν ξέρεις τι άλλο υπήρχε για να αναγκαστεί να το πει. Μπορεί και να κάνω λάθος, αλλά εγώ δεν βλέπω αγγελάκια όπου υπάρχουν σοβαρές μπίζνες.
Ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων για κάποια χαζά λάθη, αλλά υπάρχει θέμα με τα μάτια.
-
27-10-10, 00:54 Απάντηση: H Google παραδέχεται οτι υπέκλεψε και emails και κωδικούς #58
- Περιοχή
- internet
- Downloads
- 58
- Uploads
- 17
- Άρθρα
- 9
- Ταχύτητα
- 49999 / 4999
- ISP
- ΟΤΕ Conn-x
- DSLAM
- ΟΤΕ - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
Ναι, ούτε εγώ πιστεύω στα αγγελάκια αλλά πιστεύω πως δεν είναι και όλοι διαβολάκια. Θεωρώ δηλαδή πως υπάρχει χώρος ακόμα και για μια τεράστια εταιρεία να λειτουργήσει πάνω σε κάποιους κανόνες προσωπικής ηθικής πέρα από την ηθική που επιβάλλουν οι νόμοι. Βέβαια δυστυχώς την αλήθεια δεν θα τη μάθουμε ποτέ.
Τέλος να θυμίσω πως ακόμη δεν έχουμε ακούσει κάποιο λόγο για τον οποίο η Google μπορεί να μάζευε επίτηδες τα συγκεκριμένα δεδομένα (το payload των πακέτων). Το μόνο που ακούμε είναι πως το έκανε για την CIA. Μπορώ να δεχθώ ένα σοβαρό επιχείρημα αλλά η CIA δεν ανήκει σε αυτά.Gentoo Linux: mess with the best and you might learn something
δικτυακή παράσταση | twitter | within specifications
Αν φτάσω τα 100 και με ρωτήσουν το μυστικό της μακροζωίας θα πω: Πάντα είχα 3 ποτήρια μπροστά μου· ένα με νερό, ένα με καφέ & ένα με αλκοόλ.
-
27-10-10, 09:41 Απάντηση: H Google παραδέχεται οτι υπέκλεψε και emails και κωδικούς #59
Αν μπορούσα εγώ να σου το δείξω ή να το βρεις εσύ δεν θα ήταν μυστικές υπηρεσίες αλλά παιδική χαρά. Μίλησα με συγκεκριμένα γεγονότα.
Μέχρι και την έκδοση του PGP 2.6 που απαγορεύτηκε στις ΗΠΑ ο δημιουργός του κυνηγιόταν. Στη συνέχεια κυκλοφόρησε νέα έκδοση "χωρίς νομικό πρόβλημα" και ο δημιουργός άρχισε να βραβεύεται απο παντού. Κατα το παρελθόν έχουν βρεθεί back doors κατα λάθος. Ποτέ στα εκατομμύρια γραμμών κώδικα δεν μπορείς να ξέρεις τι γίνεται, ούτε πως αυτός ο κώδικας σε συνδυασμό με dependencies πως λειτουργεί.
Όταν η ίδια η Google σου λέει πως εφόσον δεν κάνεις κάτι παράνομο δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα τι συμπέρασμα βγάζεις; Αν κάποιος κρίνει όμως οτι αυτό που κάνεις είναι παράνομο;
Εγώ λοιπόν πιστεύω πως μπορούν να μπουν όπου και όποτε θέλουν, σπάνε (και αν χρειάζεται) κάθε κρυπτογράφηση σε πραγματικό χρόνο επίσης, ενώ εσύ όχι και πως έχεις ανωνυμία και ασφάλεια επειδή ο κώδικας είναι ανοικτός. Απόψεις!Τελευταία επεξεργασία από το μέλος agis29 : 27-10-10 στις 09:49.
-
27-10-10, 10:16 Απάντηση: H Google παραδέχεται οτι υπέκλεψε και emails και κωδικούς #60
H Google ύστερα από εσωτερική έρευνα για την μεθοδολογία της, αποκάλυψε μόνη της ότι μάζευε χωρίς πρόθεση payload μαζί με στοιχεία χρήσιμα για το geolocation. Έβγαλε και ανακοίνωση που το ξεκαθάριζε, επικοινώνησε με όλες τις κατά τόπους αρχές για την διαδικασία καταστροφής των δεδομένων. Η είδηση εδώ, απλά αναμασά τα ίδια πράγματα λες και έγινε κάτι καινούργιο.
*checks source* Α... neowin...
Ξαναποστάραν τα ίδια για να δώσουν την εντύπωση ότι άλλαξε γνώμη η Google για δεύτερη φορά, ενώ κάτι τέτοιο δεν συνέβει ποτέ. Τα ίδια λέγαμε και στην προηγούμενη συζήτηση για το θέμα.
O Schmidt αυτό που είπε είναι ότι όλες οι μηχανές αναζήτησης κρατάνε στοιχεία για κάποιο διάστημα και ότι τα δεδομένα που κρατάνε δεν είναι υπεράνω δικαστικής εντολής. Είναι η αλήθεια και δεν έχει σχέση με πρόθεση της google αυτό. Και τα κινητά μας, τα σταθερά μας, οι πιστωτικές μας, όλα υπόκειντε στην ίδια δικαστική εντολή.
Παρόμοια Θέματα
-
Η Google παραδέχεται ότι κρυφάκουγε σε προσωπικά ασύρματα δίκτυα!!!
Από Georgevtr στο φόρουμ Γεγονότα και ΑπόψειςΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 15-05-10, 14:11 -
Ζήτημα ασφάλειας με Firefox και Chromium και κωδικούς εισόδου
Από mrsaccess στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 7Τελευταίο Μήνυμα: 10-02-10, 21:10 -
Τrojan υπέκλεψε από το 2006 στοιχεία 500.000 τραπεζικών λογαριασμών και πιστωτικών καρτών
Από nm96027 στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 66Τελευταίο Μήνυμα: 09-11-08, 12:02 -
Η MPAA παραδέχεται ότι αντέγραψε ταινία χωρίς την άδεια του δημιουργού!
Από Cafeeine στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 11Τελευταίο Μήνυμα: 26-01-06, 10:22 -
Χ-Press Σάμινα και ότι έγινε και με το υποβύχιο...
Από no_logo στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και AθλητισμόςΜηνύματα: 21Τελευταίο Μήνυμα: 15-08-05, 21:12
Bookmarks