Τους τελευταίους μήνες διενεργείται έρευνα για την -κατά τύχη- κλοπή δεδομένων ασύρματων συνδέσεων WiFi από την Google και τα αυτοκίνητα Street View. Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα είχαν σχεδιαστεί για να τραβούν φωτογραφίες από τους δρόμους ώστε να προσδώσουν περισσότερες λεπτομέρειες στο Google Earth, επεκτείνοντας το σε πολλές χώρες μεταξύ των οποίων η Γερμανία και ο Καναδάς.Τα δεδομένα κατεγράφησαν μέσω ενός πειραματικού προγράμματος που η Google είχε προσθέσει στα αυτοκίνητα αυτά, κατά λάθος.
Παρ'όλα αυτά, τα αυτοκίνητα της Google δεν έβγαζαν μόνο φωτογραφίες, αλλά σύμφωνα με το Reuters, η Google υπέκλεπτε περισσότερες πληροφορίες από αυτές που είχε αρχικά παραδεχθεί και μάλιστα κατέγραψε emails, διευθύνσεις URL, ακόμα και κωδικούς. Η αρχική αναφορά παρέλειψε να αναφέρει αυτές τις σημαντικές "λεπτομέρειες" και κάποιες χώρες επέτρεψαν στην εταιρία να διαγράψει αυτά τα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένου και του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο Καναδός επίτροπος για την προστασία των προσωπικών δεδομένων συνεχίζει την διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς η Google παρέβη τους τοπικούς νόμους για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
Η εταιρία υποστηρίζει οτι κάποια από τα δεδομένα δεν ήταν ολοκληρωμένα, καθώς τα αυτοκίνητα κινούνταν διαρκώς, αλλά κάποιες από τις πληροφορίες που καταγράφηκαν, είναι πλήρεις. Η Google συνέχισε υποστηρίζοντας οτι ενισχύει την εκπαίδευση των προγραμματιστών της, καθώς επίσης και άλλων σημαντικών ομάδων εντός της εταιρίας, σε θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Του Andrew Lyle
Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010
Πηγή: neowin.net
Σχετικά άρθρα:
Γερμανία: 250.000 αιτήσεις κατοίκων για εξαίρεση από το Street View της Google: adslgr.com
Το σκάνδαλο με τις υποκλοπές WiFi δεδομένων από την Google: neowin.net
Αναφορά του Reuters για την υποκλοπή δεδομένων: reuters.com
Παύει η νομική δίωξη της Google στο Ηνωμένο Βασίλειο: neowin.net
Εμφάνιση 1-15 από 60
-
23-10-10, 01:18 H Google παραδέχεται οτι υπέκλεψε και emails και κωδικούς #1
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος BlindG : 23-10-10 στις 15:07. Αιτία: Ορθογραφικά. Simpleton ;)
-
23-10-10, 01:20 Re: H Google παραδέχεται οτι υπέκλεψε και emails και κωδικούς #2
Μου αρέσει πολύ εκείνο το "είχε προσθέσει στα αυτοκίνητα αυτά, κατά λάθος" (Google accidentally included in its street view cars).
Bασικά, σαν θεωρία συνωμοσίας, πιο πιθανό βρίσκω οτι όντως η Google δεν ενδιαφερόταν για την κλοπή δεδομένων σε αυτήν τη φάση, όσο για το εάν (και πως) είναι δυνατό κάτι τέτοιο, για μελλοντική χρήση/εφαρμογή
Good... Bad... I'm tha guy with tha Gun...
WAntilles: Ούτε σε όλους έχει αφαιρεθεί με βάναυσο - γκεμπελικό χειρουργείο, το μέρος του εγκεφάλου που συμπαθεί τα Windows.
Trolling με γεύση παπάγια
-
23-10-10, 02:08 Απάντηση: H Google παραδέχεται οτι υπέκλεψε και emails και κωδικούς #3
Εδώ η google συλλέγει τα στοιχεία μας καθημερινά, το street view μας φώτησε και είδαμε την αλήθεια.
Τώρα απ όσο φαντάζομαι ο λόγος που αναιρεί το "κατά λάθος" είναι κάποιου είδους damage limitation.
-
23-10-10, 02:33 Απάντηση: H Google παραδέχεται οτι υπέκλεψε και emails και κωδικούς #4
Έκλεψε κωδικούς; Πως ακριβώς το έκανε αυτό;
-
23-10-10, 02:47 Απάντηση: H Google παραδέχεται οτι υπέκλεψε και emails και κωδικούς #5
-
23-10-10, 06:04 Απάντηση: H Google παραδέχεται οτι υπέκλεψε και emails και κωδικούς #6
Πως γινεται κατι τοσο περιπλοκο να ειναι κατα λαθος? Γιατι πρεπει ολες οι εταιριες να μας περνανε για χαζους?
-
23-10-10, 10:03 Απάντηση: H Google παραδέχεται οτι υπέκλεψε και emails και κωδικούς #7
Αν και σε ένα μη κρυπτογραφημένο δίκτυο δεν μπορεί κανείς να έχει απαίτηση για την ασφάλεια των δεδομένων του, σίγουρα δεν είναι σωστό (όπως και στο e-mail ή στο ταχυδρομείο) να κοιτάμε πλαίσια που δεν απευθύνονται στη MAC μας ή πακέτα που δεν προορίζονται για την IP μας, τουλάχιστον πέρα από τις κεφαλίδες τους.
Φοβάμαι όμως ότι πολλοί ασχολούνται περισσότερο με τις (κατακριτέες) πράξεις της Google, παρά με τη ρίζα του προβλήματος, που είναι τα ανοιχτά ασύρματα δίκτυα. Εκατομμύρια από αυτά μάλλον θα παραμείνουν ξεκλείδωτα, επιτρέποντας σε πολλούς να υποκλέψουν ό,τι θέλουν. Σε ένα δημόσιο hotspot με αρκετή κίνηση μπορεί κανείς πραγματικά να «θησαυρίσει», χωρίς να βγει ποτέ στις ειδήσεις.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Simpleton : 23-10-10 στις 15:55.
- Κάνετε τη δουλειά σας γρήγορα, αξιόπιστα, με ασφάλεια, χωρίς τεχνητούς περιορισμούς και δωρεάν με το Linux.
- Οι δίσκοι χαλάνε! Σκεφτείτε τα αρχεία σας πριν την πατήσετε. Κάνετε τακτικά backup.
-
23-10-10, 10:34 Απάντηση: H Google παραδέχεται οτι υπέκλεψε και emails και κωδικούς #8
από παντού μας φακελώνει..... !!
κατά λάθος πάντα....με παρεούλα την CIA
-
23-10-10, 11:27 Απάντηση: H Google παραδέχεται οτι υπέκλεψε και emails και κωδικούς #9
Big Google is watching you
-
23-10-10, 12:08 Απάντηση: Re: H Google παραδέχεται οτι υπέκλεψε και emails και κωδικούς #10
-
23-10-10, 12:19 Απάντηση: Re: H Google παραδέχεται οτι υπέκλεψε και emails και κωδικούς #11
-
23-10-10, 12:50 Απάντηση: H Google παραδέχεται οτι υπέκλεψε και emails και κωδικούς #12
Εγώ πιστεύω θα βγούν και άλλα στην φόρα. Στο αντίστοιχο παλαιότερο thread, υπήρχαν κάποιοι υπέρμαχοι που ήταν 100% σίγουροι ότι δεν κατέγραφε τίποτα άλλο.
Επίσης γενικώς έχω βαρεθεί την έτσι αξιωματική αποδοχή της google ώς "καλή" εταιρία, γιατί ας πούμε πχ υπακούει να μην διατάζει στάνταρντς και φυσικά στηρίζει το open source το οποίο μάλλον έχει μεταλλαχτεί σε κάτι σαν τις δωρεές των πλουσιών.
Προσωπικά δεν δέχομαι το κατά λάθος. Ή το ήξερε ή εταιρία, ή το έκαναν ερήμην της οι υπάλληλοι ή το software είχε χακευθεί και δεν το ξέραν. Άκου εκεί κατά λάθος. Να βγεί και η Visa να μας πει για κανένα κατά λάθος transactionΖητώ συγνώμη εκ των προτέρων για κάποια χαζά λάθη, αλλά υπάρχει θέμα με τα μάτια.
Αν τα djmixes2k και tranceaddict μιλάνε βαθιά στην ψυχή σου, pleaaaaase στείλε μου πμ.
-
23-10-10, 15:08 Re: Απάντηση: Re: H Google παραδέχεται οτι υπέκλεψε και emails και κωδικούς #13
Good... Bad... I'm tha guy with tha Gun...
WAntilles: Ούτε σε όλους έχει αφαιρεθεί με βάναυσο - γκεμπελικό χειρουργείο, το μέρος του εγκεφάλου που συμπαθεί τα Windows.
Trolling με γεύση παπάγια
-
23-10-10, 16:14 Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: H Google παραδέχεται οτι υπέκλεψε και emails και κωδικούς #14
-
23-10-10, 17:12 Απάντηση: H Google παραδέχεται οτι υπέκλεψε και emails και κωδικούς #15
- Εγγραφή
- 27-08-2004
- Περιοχή
- internet
- Μηνύματα
- 23.374
- Downloads
- 58
- Uploads
- 17
- Άρθρα
- 9
- Ταχύτητα
- 49999 / 4999
- ISP
- ΟΤΕ Conn-x
- DSLAM
- ΟΤΕ - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
Ε ρε ματαιοδοξία! Ναι, η Google έχει ανάγκη τον κωδικό του e-mail μας γιατί τα δισεκατομμύρια ευρώ που βγάζει κάθε χρόνο είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά σε αυτά που θα βγάλει από το email μας!
Επίσης φυσικά και ήταν σε συνεννόηση με όλες τις μυστικές υπηρεσίες του κόσμου, γιατί οι πιθανότητες ο τρομοκράτης να στέλνει πληροφορίες χωρίς κρυπτογράφηση μέσω ασύρματης σύνδεσης επίσης χωρίς κρυπτογράφηση στα 2-3 δεύτερα που περνούσε το αυτοκίνητο της Google έξω από το σπίτι του είναι εξωπραγματικές!Gentoo Linux: mess with the best and you might learn something
δικτυακή παράσταση | twitter | within specifications
Αν φτάσω τα 100 και με ρωτήσουν το μυστικό της μακροζωίας θα πω: Πάντα είχα 3 ποτήρια μπροστά μου· ένα με νερό, ένα με καφέ & ένα με αλκοόλ.
Παρόμοια Θέματα
-
Η Google παραδέχεται ότι κρυφάκουγε σε προσωπικά ασύρματα δίκτυα!!!
Από Georgevtr στο φόρουμ Γεγονότα και ΑπόψειςΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 15-05-10, 14:11 -
Ζήτημα ασφάλειας με Firefox και Chromium και κωδικούς εισόδου
Από mrsaccess στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 7Τελευταίο Μήνυμα: 10-02-10, 21:10 -
Τrojan υπέκλεψε από το 2006 στοιχεία 500.000 τραπεζικών λογαριασμών και πιστωτικών καρτών
Από nm96027 στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 66Τελευταίο Μήνυμα: 09-11-08, 12:02 -
Η MPAA παραδέχεται ότι αντέγραψε ταινία χωρίς την άδεια του δημιουργού!
Από Cafeeine στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 11Τελευταίο Μήνυμα: 26-01-06, 10:22 -
Χ-Press Σάμινα και ότι έγινε και με το υποβύχιο...
Από no_logo στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και AθλητισμόςΜηνύματα: 21Τελευταίο Μήνυμα: 15-08-05, 21:12
Bookmarks