Από Εθνική σε Πειραιώς, τα έξοδα OUR είναι 2€ για τον αποστολέα. Αν μπορείς να τα μεταφέρεις μέσω συστήματος iris θα είναι χωρίς χρέωση και θα μεταφερθούν άμεσα.
Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης: Ποιάς τράπεζας το e-banking χρησιμοποιείτε ;
- Ψήφισαν
- 467. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
Δημοσκόπηση πολλαπλών επιλογών.
Εμφάνιση 6.841-6.855 από 12846
Θέμα: e-banking
-
18-09-19, 14:43 Απάντηση: e-banking, ΤΩΡΑ!!! #6841
-
18-09-19, 14:52 Απάντηση: e-banking, ΤΩΡΑ!!! #6842
Σίγουρο αυτό; Ρωτώ διότι μία φορά πέρυσι που έκανα χρήση χρεώθηκα επιπλέον κάτι που αναφέρεται και στον τιμοκατάλογο.
Εξερχόμενες μεταφορές πίστωσης “IRIS Online Payments” μόνο για Τράπεζες Εσωτερικού/ Ιδρύματα Πληρωμών/ Ηλεκτρονικού Χρήματος που υποστηρίζουν την υπηρεσία. Τα κατά περίπτωση προβλεπόμενα + έξοδα €1
-
18-09-19, 15:01 Απάντηση: e-banking, ΤΩΡΑ!!! #6843
Από ebanking μέσω browser ίσως υπάρχει κάποια χρέωση. Από την εφαρμογή στέλνω στην eurobank (iris) χωρίς κάποια χρέωση. Σε κάθε περίπτωση σε ενημερώνει πριν πραγματοποιήσεις την κίνηση.
-
18-09-19, 15:01 Απάντηση: e-banking, ΤΩΡΑ!!! #6844
Οπότε αναφέρεσαι για χρήση του i-bank Pay, αλλά αυτό είναι άλλο πράγμα και προϋποθέτει ξεχωριστή εφαρμογή και να είναι μέλος της υπηρεσίας και ο παραλήπτης.
Για όλα τα υπόλοιπα υπάρχει κανονικά και με τον νόμο έξτρα χρέωση στο Iris.
-
18-09-19, 15:02 Απάντηση: e-banking, ΤΩΡΑ!!! #6845
Με i-bank Pay κάνω την αποστολή.
-
18-09-19, 15:19 Απάντηση: e-banking, ΤΩΡΑ!!! #6846
Ναι αλλά αυτό είναι άλλο πράγμα όπως ήδη ανέφερα και με την δικιά του έξτρα εφαρμογή και όχι μέσω web ή mobile (την κανονική εφαρμογή) σύνδεση και χρειάζεται εγγραφή για να λειτουργήσει και από τα 2 εμπλεκόμενα μέρη.
-
18-09-19, 15:59 Απάντηση: e-banking, ΤΩΡΑ!!! #6847
-
18-09-19, 16:11 Απάντηση: e-banking, ΤΩΡΑ!!! #6848
Τρέχω το ibank pay και επιλέγω να στείλω στον εαυτό μου στην άλλη τράπεζα με το εικονίδιο που λέει IRIS, αλλά ζητάει μόνο αριθμό κινητού ή ΑΦΜ και τίποτα άλλο. Έχω δηλώσει τον ίδιο αριθμό και το ίδιο ΑΦΜ και στις 2 τράπεζες, το σύστημα πως ξέρει σε ποια τράπεζα να στείλει τα χρήματα; Μου βγάζει μήνυμα ότι δεν είναι δυνατό να γίνει η συναλλαγή γιατί το iban είναι ίδιο (μάλλον αναγνωρίζει μόνο τον εαυτό της σε αυτή τη περίπτωση). Οπότε θα στείλω κλασσικό έμβασμα.
-
18-09-19, 16:15 Απάντηση: e-banking, ΤΩΡΑ!!! #6849
-
18-09-19, 16:17 Απάντηση: e-banking, ΤΩΡΑ!!! #6850
-
18-09-19, 16:21 Απάντηση: e-banking, ΤΩΡΑ!!! #6851
-
18-09-19, 16:24 Απάντηση: e-banking, ΤΩΡΑ!!! #6852
Το iris (με τα ίδια στοιχεία) μπορεί να παραμένει ενεργό μόνο σε μια τράπεζα. Αυτή θα είναι η τελευταία τράπεζα που θα το ενεργοποιήσεις από την εφαρμογή της.
Spoiler:
-
18-09-19, 16:25 Απάντηση: e-banking, ΤΩΡΑ!!! #6853
Δυστυχώς έχω 1 κινητό και έχω δηλώσει το ίδιο και στις 2 τράπεζες. Νομίζω το IRIS είναι αυτή η σχετικά νέα υπηρεσία που στέλνει λεφτά άμεσα ανάμεσα στις τράπεζες; Δεν καίγομαι να σταλθούν άμεσα και δεν θα μπω σε κόπο για αυτό το θέμα, και μιας και δεν μεσολαβεί σαββατοκύριακο τότε μπορώ να περιμένω 1-2 εργάσιμες μέρες. Τώρα παρατήρησα στην Εθνική ότι στο our έχει χρέωση 2 ευρώ για εξερχόμενο έμβασμα, στο shared έχει χρέωση 1 ευρώ αλλά δεν ξέρω πόσο θα χρεώσει η Πειραιώς για το εισερχόμενο έμβασμα. Οπότε τελικά το έστειλα με our. Αν πήγαινα στην τράπεζα που είναι σε άλλη πόλη για να σηκώσω τα χρήματα θα πλήρωνα 5 ευρώ βενζίνη συν τον χρόνο που θα έχανα στο πέρα δώθε, συν το ότι θα έπρεπε να πάω στην άλλη τράπεζα μετά για να τα καταθέσω.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος goku : 18-09-19 στις 16:33.
-
18-09-19, 16:31 Απάντηση: e-banking, ΤΩΡΑ!!! #6854
Σε αντίθεση με τον jkoukos, νομίζω πως είχα κάνει ακριβώς αυτή τη διαδικασία. Έγραψα τον σειριακό από πίσω και μετά έβαλα τον 1ο (ή και τον 2ο όπως λες) κωδικό. Ίσως θυμάμαι λάθος βέβαια και ήταν σε άλλη τράπεζα.
Και εγώ το έχω το μηχανάκι ακόμη και τρέμω στην ιδέα του να τελειώσει η μπαταρία του (ή ακόμη χειρότερα να σταματήσει να τον δέχεται η ΕΤΕ). Υπάρχουμε και εμείς που θέλουμε να σταματήσουμε τα κινητά και δεν μπορούμε λόγω των τραπεζών."I like offending people, because I think people who get offended should be offended" - Linus Torvalds
"Παλιά είχαμε φτωχούς οι οποίοι ζούσανε σε φτωχογειτονιές. Τώρα, η οικονομικά δυσπραγούσα τάξη
κατέχει στέγες υποδεέστερης ποιότητας σε υποβαθμισμένα αστικά κέντρα" - George Carlin
Γα.... την πολιτική ορθότητα.
-
18-09-19, 16:39 Απάντηση: e-banking, ΤΩΡΑ!!! #6855
Bookmarks