Τελικα οι χρεωσεις συναλλαγων μεσω ebanking ειναι ιδιες με το γκισε?
Παλια, αν δεν με απατα η μνημη μου, στην προσπαθεια τους οι τραπεζες να στρεψουν τον κοσμο προς το ebanking, νομιζω ελεγαν κατι για χαμηλοτερες προμηθειες.
Τωρα δεν βλεπω πουθενα καμια διαφοροποιηση.
Τελικα, τι ισχυει?
Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης: Ποιάς τράπεζας το e-banking χρησιμοποιείτε ;
- Ψήφισαν
- 466. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
Δημοσκόπηση πολλαπλών επιλογών.
Εμφάνιση 1.546-1.560 από 12808
Θέμα: e-banking
-
03-06-10, 12:33 Απάντηση: e Banking, ΤΩΡΑ!!! #1546
-
04-06-10, 16:37 Απάντηση: e Banking, ΤΩΡΑ!!! #1547
Σιγουρα οι χρεωσεις ειναι μειωμενες. Παντως ως τωρα με την Πειραιως δεν εχω προβλημα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Dr.Nasos : 04-06-10 στις 17:40.
-
04-06-10, 17:49 Απάντηση: e Banking, ΤΩΡΑ!!! #1548
Διάβασα 5% επιτόκιο και έσπευσα άμεσα να δημιουργήσω. Έχω ούτως ή άλλως το cash manager της Πειραιώς. Όμως τελικά αποδεικνύεται ότι το 5% είναι μόνο για την πρώτη προθεσμιακή κατάθεση... Όσο για την υπηρεσία εξυπηρετικότατη, άμεση. Δημιούργησα ονλάιν λογαριασμό μέσα σε 1 λεπτό. Για όσους δε είναι και πελάτες στην Πειραιώς δε χρειάζεται ούτε καν επίσκεψη σε κατάστημα μετά από κάποιες μέρες.
Το cash manager για όσους δεν το γνωρίζετε αύξησε το επιτόκιο από το 2% στο 2,30%. Αποδίδει τόκους εβδομαδιαία, πολύ καλό. Δεν έχει όριο καταθέσεων.
Το winbank direct έχει όριο προθεσμιακών καταθέσεων από 3000 ευρώ έως τα 20.000€. Το επιτόκιο είναι λίγο καλύτερο από το cash manager αλλά όπως είπα είναι για καταθέσεις μέχρι 20.000€.
Aυτά.
-
04-06-10, 18:19 Απάντηση: e Banking, ΤΩΡΑ!!! #1549
Συγνωμη Δημητρη δεν ξερω μπορει να κανω λαθος αλλα στο σαιτ της λεει οτι στο cash manager ελαχιστο απαιτουμενο ποσο 3000.Αρα υπαρχει οριο. Ετσι οπως τα διαβασα στο σαιτ της καταλαβα οτι cash manager καi direct ειναι τα ιδια μονο που το τελευταιο (για οσους προλαβαν) δινει 5% και μετα παει στο 2,5%(για εβδομαδα)
-
04-06-10, 18:22 Re: e Banking, ΤΩΡΑ!!! #1550
Σε λίγο, μετά τη χρεωκοπία δε θα έχει σημασία.
Ας επενδύσουμε σε ζυμαρικάΠείτε όχι στα ναρκωτικά.
Δε φτάνουν για όλους!!!
-
05-06-10, 11:49 Απάντηση: e Banking, ΤΩΡΑ!!! #1551
Έτσι είναι με τη μόνη διαφορά ότι το 5% είναι μόνο για την πρώτη προθεσμιακή κατάθεση και για όσο διάστημα τα κλείσεις. Πχ. βάζεις για 3μήνες, το 5% είναι μόνο για τους 3 αυτούς μήνες. Μετά πέφτει. Βασικά διαφημιστικό τρικ είναι το 5%, νόμιζα ότι ήταν σταθερό αλλά πού τέτοια τύχη. Μόνο 2 και 2,5 είναι τα επιτόκια καταθέσεων τη στιγμή που δανείζουν με 7 και 8% και τις κάρτες τις έχουν στα 11-13%...
-
05-06-10, 16:58 Απάντηση: e Banking, ΤΩΡΑ!!! #1552
-
05-06-10, 21:18 Απάντηση: e Banking, ΤΩΡΑ!!! #1553
Το e-banking της citibank πως το βρίσκετε ? Αν κάποιος απο εδώ το χρησιμοποιεί είναι ευχαριστημένος?
-
06-06-10, 11:31 Απάντηση: e Banking, ΤΩΡΑ!!! #1554
Ο,τι χειρότερο έχω χρησιμοποιήσει (δε νομίζω να έχει αλλάξει από πέρυσι που το είχα χρησιμοποιήσει τελευταία φορά)
-
06-06-10, 14:13 Απάντηση: e Banking, ΤΩΡΑ!!! #1555
Τελικα για εμβασμα απο winbank προς ΑΤΕ, με ολα τα εξοδα δικα μου, με χρεωσε 1,6 ευρω.
-
07-06-10, 18:08 Απάντηση: e Banking, ΤΩΡΑ!!! #1556
Το techpress ανέβασε στο youtube συνέντευξη του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή Ηλεκτρονικής Τραπεζικής, Σωτήρη Συρμακέζη, σχετικά με τις υπηρεσίες της winbank, όπως το easypay (.gr + μηχανήματα), winbankdirect.
http://www.youtube.com/watch?v=__hxbCMq82s
http://www.youtube.com/watch?v=bJlw_B_tWIw
Αναφέρει κάτι για σχεδιασμό εφαρμογής mobile banking για iPhone τους επόμενους μήνες, αν και είναι φανερό ότι οι εκτιμήσεις της τράπεζας προβλέπουν άνθιση του smartphone banking το 2012.
Σίγουρα θα χρειαστεί καιρός μέχρι να ακμάσει στην Ελλάδα η αποδοχή των applications από μεγάλο μέρος του πληθυσμού, αλλά όπως έχουμε γράψει αρκετές φορές στο forum, όλες οι επιχειρήσεις πρέπει να αρχίσουν να τρέχουν για το σχεδιασμό applications χτες.Ειδικά τώρα που το iPhone 4 θα ξεκινάει από 200€, θα γίνει χαμός στην αγορά από smartphone, με τις τιμές όλων να γίνονται πιο προσιτές.
Αναφορά έγινε και για προτάσεις στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση (opengov).Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ipo : 09-06-10 στις 15:23.
Προπληρωμένες κάρτες ........... 2 savings 4 safety
Τι εστί IBAN, BIC, OUR, SHA, BEN;
"Yesterday is History, Tomorrow a Mystery, Today is a Gift, Thats why it's called the Present."
-
08-06-10, 14:21 Απάντηση: e Banking, ΤΩΡΑ!!! #1557
παιδιά μια ερώτηση για το e-banking. Όταν το χρησιμοποείς έχεις πρόσβαση σε όλους τους λογαριασμούς που έχεις στην τράπεζα ή δηλώνεις ποιο λογαριασμό θα διαχειρίζεσε? (κάτι σαν τις κάρτες δηλαδή που δηλώνεις από ποιο λογαριασμό θα βγαίνουν τα χρήματα)
Το πρόβλημα μου είναι ότι π.χ. έχω 3 λογαριασμούς στην alpha bank , από αυτούς θέλω να έχω πρόσβαση μόνο στους 2 μέσω e-banking και στο άλλο δεν θέλω να έχω ΚΑΘΟΛΟΥ πρόσβαση μέσω web , σαν μην υπάρχει. Γίνετε κάτι τέτοιο?
-
08-06-10, 16:56 Απάντηση: e Banking, ΤΩΡΑ!!! #1558
Όλα γίνονται. Όταν κάνεις εγγραφή για το ebanking δηλώνεις ποιοι λογαριασμοί θέλεις να φαίνονται και ποιοι όχι.
-
08-06-10, 18:04 Απάντηση: e Banking, ΤΩΡΑ!!! #1559
Αφορά παλαιούς και νέους πελάτες της Πειραιώς που δεν έχουν λογαριασμό τύπου Cash Manager.
Οι παλαιοί πελάτες μέσω της Winbank μπορούν να αιτηθούν (και να ανοίξουν) λογαριασμό Cash Manager και να λάβουν προνομιακό επιτόκιο 5% για την πρώτη προθεσμιακή κατάθεση που θα ανοίξει εφόσον υπάρχει διαθέσιμο υπόλοιπο στον νέο λογαριασμό. Η διάρκεια της προθεσμιακής φτάνει μέχρι και 1 χρόνο και ως μέγιστο ποσό (το οποίο θα γίνει προθεσμιακή κατάθεση) για το προνομιακό επιτόκιο ορίζονται τα 20.000,00.
Οι καινούργιοι πελάτες, μέσω της winbankdirect μπορουν να "αγοράσουν" το προϊόν Cash Manager χωρίς να είναι προσέλθουν σε κατάστημα (όπως γίνεται σε ένα άνοιγμα λογαριασμού). Μοναδική προυπόθεση, μέσα σε ένα εύλογο διάστημα 15-20 ημερών να περάσουν από ένα οποιοδήποτε κατάστημα της Τράπεζας για να ταυτοποιηθούν, να επικυρωποιήσουν δηλαδή τα στοιχεία τους.
Για τον λόγο αυτό υπάρχει και η περίοδος "διακράτησης" του προνομιακού επιτοκίου που παίζει από 15 εώς 40 ημέρες, ανάλογα με τον τρόπο κατάθεσης χρημάτων στον λογαριασμό. Αυτό σημαίνει ότι ναι μεν υπάρχει το 5% αλλά αν δεν υπάρχουν χρήματα στον λογαριασμό σου, μετά από 40 ημέρες (max) θα ισχύσει το τρέχων επιτόκιο (2,5%).
To Cash Manager είναι συνδυασμός λογαριασμού και προθεσμιακής κατάθεσης, όπου εξαιρουμένου ενός ποσού (που εσύ θεωρείς ότι πρέπει να έχεις πάντα διαθέσιμο) όλο το υπόλοιπο γίνεται προθεσμιακή κατάθεση εφόσον η διαφορά τους είναι >= 3000,00. Η συνήθης διάρκεια της προθεσμιακής είναι μιας εβδομάδας (οι τόκοι πιστώνονται στον λογαριασμό στην λήξη της προθεσμιακής), αν πας και ανοίξεις λογαριασμό από το κατάστημα. Αν πας μέσω winbank ή winbankdirect, έχεις περισσότερες διάρκειες να επιλέξεις.
Ελπίζω να σε κάλυψα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος geo71 : 08-06-10 στις 18:07. Αιτία: info
-
08-06-10, 20:23 Απάντηση: e Banking, ΤΩΡΑ!!! #1560
geo71, ευχαριστω για τις χρησιμες πληροφοριες. Αν καταλαβα καλα λοιπον, αφορα προθεσμιακες καταθεσεις.
Bookmarks