Στη Γερμανία οι κλασικές τράπεζες με καταστήματα ναι ισχύει ότι έχουν μηνιαίο πάγιο. Που συνήθως δεν το χρεώνουν όταν παίρνεις εκεί το μισθό σου.
Ένας παππούς όπως ο Chris μπορεί να επιλέξει να είναι σε μια τέτοια τράπεζα για να μπορεί να πάει αυτοπροσώπως να τους βρίσει αν κάτι πάει στραβά. Πληρώνεις βέβαια αυτό το πάγιο αλλά μετά δεν πληρώνεις τίποτα άλλο. Ούτε χρεώσεις για να στείλεις λεφτά, ούτε χρεώσεις για να λάβεις λεφτά, ούτε χρεώσεις για να πληρώσεις λογαριασμούς.
Και μετά υπάρχει η επιλογή να πας σε on-line τράπεζα χωρίς καταστήματα, και τότε συνήθως δεν έχεις πάγιο και επιπλέον έχεις δωρεάν και εξερχόμενα/εισερχόμενα εμβάσματα και πληρωμή λογαριασμών. Αλλά δεν έχεις κατάστημα να πας να τους βρίσεις (πρέπει να πας στα κεντρικά σε καμια Φρανφκούρτη ή Βερολίνο, να ντυθείς delivery και να κάνεις ότι φέρνεις πίτσες για να σε αφήσουν να μπεις μέσα, και μετά παίζεις μπάλα).
Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης: Ποιάς τράπεζας το e-banking χρησιμοποιείτε ;
- Ψήφισαν
- 466. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
Δημοσκόπηση πολλαπλών επιλογών.
Εμφάνιση 11.881-11.895 από 12821
Θέμα: e-banking
-
27-06-24, 16:49 Απάντηση: e-banking #11881
- Περιοχή
- Ankh-Morpork, Discworld
- Downloads
- 1
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 100/40 Mbps
- ISP
- Deutsche Telekom
- Router
- FRITZ!Box 7560
-
27-06-24, 16:55 Απάντηση: e-banking #11882
Thx για την ιδέα του delivery, το έχω δει σε ταινία αλλά δεν πήγαινε το μυαλό μου τώρα
There's no substitute for experience
CorollaClub
-
27-06-24, 17:35 Απάντηση: e-banking #11883
-
27-06-24, 18:42 Απάντηση: e-banking #11884
Μιλώντας για ευκολίες και τεχνολογία.
Σήμερα η Rev business με ενημέρωσε ότι έβγαλαν POS για τα μέλη τους.
Παραγγέλνεις το ασύρματο μηχανάκι τους και έχουν βγάλει συμβατή εφαρμογή στο Apple store για να το κουμανταρεις.Ryzen PC:3600x@4.550Ghz, Gigabyte Aorus x570 mobo, MSI 6700xt, G.Skill Trident Z 3733 15-14-14-1T
Oneplus 12 16/512 & 9 Pro 8/128gb: Rooted, OOS Android 15
OnePlus WATCH 2: WEAR OS 4
Blackview Tab 11 Tablet 8/128gb: Android 11
Amazon Firestick: 4k max
-
27-06-24, 19:17 Απάντηση: e-banking #11885
Αυτο το οποιο δεν λαμβανεται υποψη σας σε αυτη την περιπτωση ειναι οτι στις ελληνικες τραπεζες τουλαχιστον ο εργοδοτης θα επρεπε να πληρωνει κοστος εξερχομενου εμβασματος για καθε υπαλληλο που θα πληρωνε εκτος του ιδρυματος στο οποιο διατηρει η ιδια η εταιρεια τραπεζικο λογαριασμο.
Αν δλδ ειμαι ο εργοδοτης και εχω τα λεφτα στην Αλφα και εχω 300 εργαζομενους και οι 200 θελουν να πληρωνονται εκτος Αλφα σε αλλες τραπεζες στην Ελλαδα, εγω πρεπει καθε μηνα να κανω μια μαζικη εντολη πληρωμης για τους 100 εντος Αλφα χωρις κοστος για εμενα ως εταιρεια και να στελνω και 200 εμβασματα σε 200 λογαριασμους εκτος Αλφα τα οποια η Αλφα και οι λοιπες συστημικες δεν θεωρουν πλεον μισθοδοσια εφοσον φευγει απο αυτες αλλα απλο εξερχομενο εμβασμα και για το οποιο υπαρχει χρεωση εξερχομενου για εμενα ως εργοδοτη και χρεωση για εσενα που θα σου ερθει την οποια ή θα καλυψω ολη εγω (δεν παιζει) ή θα επιμεριστουν στον καθενα. Και μαντεψε εγω σαν εργοδοτης δεν θελω να πληρωνω καθε μηνα εστω και το δικο μου μερος 200 εξερχομενων εμβασματων γιατι υπολογισε καπου 2-3 ευρω ανα εμβασμα ειναι 400-600 ευρω κερατιατικα για εμενα καθε μηνα στην καλυτερη.
Και προφανως ο εργαζομενος γκρινιαζει και δεν θελει να πληρωσει τα εξοδα εμβασματος ουτε τα δικα του ουτε του εργοδοτη.
Εφοσον λοιπον εισαι σε stalemate και ο εργοδοτης δεν γουσταρει να επωμιστει εξοδα εξερχομενων εμβασματων και ο εργαζομενος θελει να λαμβανει ολοκληρη τη μισθοδοσια χωρις τραπεζικα εξοδα, καταληγουμε στην Ελλαδα τουλαχιστον ο εργαζομενος να κανει αυτο που λεει ο εργοδοτης και να πρεπει να ανοιξει λογαριασμο στην τραπεζα συνεργασιας του εργοδοτη.
Οταν με το καλο ερθουν εδω ξενες τραπεζες με το mentality που περιγραφετε και οντως ισχυει στο εξωτερικο (δυστυχως για εμας ισχυει) τοτε ισως πιεστουν τα εδω ιδρυματα να προσφερουν πληρωμες και εισπραξεις μισθοδοσιας χωρις εξοδα εμβασματων.
Οι 3 εκ των 4 συστημικων που εχω συνεργαστει δεν αναγνωριζουν εισερχομενο εμβασμα ως μισθοδοσια, ακομα και αν ειναι ετσι δηλωμενη στην αιτιολογια εμβασματος ή στο mass payment απο τον εργοδοτη, αν ο εργοδοτης δεν εχει συνεργασια μαζι τους, και δεν εχει σε αυτους λογαριασμους απο τους οποιους να πληρωνει τη μισθοδοσια. Ακομα και αν ο δικος μου λογαριασμος ειναι χαρακτηρισμενος ως μισθοδοσιας. Για αυτο μιλαμε για καρτελ.
Η μονη λυση θα ηταν να εισαι σε εργοδοτη ο οποιος να εχει συνεργασια και λογαριασμους και στις 4 συστημικες και τις 2-3 μη συστημικες ωστε να μπορει να σε πληρωνει οπου θες στις 6-7 αυτες χωρις εξοδα.
Ποσες εταιρειες γνωριζετε στην Ελλαδα να εχουν λογαριασμους και μαλιστα με αρκετο χρημα μεσα και στις 4 συστημικες? Ωστε να μπορουν να πληρωνουν μισθοδοσιες απο οποιαδηποτε εξ αυτων?
-
27-06-24, 20:36 Απάντηση: e-banking #11886
- Περιοχή
- Ankh-Morpork, Discworld
- Downloads
- 1
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 100/40 Mbps
- ISP
- Deutsche Telekom
- Router
- FRITZ!Box 7560
-
27-06-24, 20:53 Απάντηση: e-banking #11887
-
27-06-24, 22:53 Απάντηση: e-banking #11888
Το ιδιο πραγμα λεμε, τους εχει επιτρεψει να ειναι καρτελ γιατι ο ενας συντηρει τον αλλον.
Απλα τωρα για να σπρωξουν και την ΔΙΑΣ και την ceo της που ειναι δικη τους επιλογη σπρωχνουν οσο μπορουν και το IRIS αλλα οχι σε σημειο και βαθμο να κανει ζημια στις τραπεζες.
Αν ηταν μαγκες ας αφηναν ως κυβερνηση το IRIS χωρις οριο να μπορεις να στελνεις και 5 και 10.000 ευρω σε αλλο λογαριασμο αμεσα χωρις χρεωση να σου πω για ποτε εσφιγγαν τα γαλατα.
Ας δωσουν την δυνατοτητα ως ΔΙΑΣ να γινονται μαζικες πληρωμες λχ μισθοδοσιες μεσω IRIS χωρις κοστος να δεις τι παρτυ εχει να γινει.
Δεν θελουν ομως γιατι ειναι αλληλοσυμπληρουμενο κυκλωμα.
-
28-06-24, 09:06 Απάντηση: e-banking #11889
-
28-06-24, 13:28 Re: Απάντηση: e-banking #11890
-
28-06-24, 18:40 Απάντηση: e-banking #11891
Παίδες, ερωτησούλες σχετικά με το Payzy, που δεν απαντώνται στο FAQ:
1) Όταν στέλνω ΑΠΟ το Payzy προς άλλο εγχώριο IBAN, το έμβασμα εκτελείται ως Instant ή όχι;
2) Όταν στέλνω ΑΠΟ το Payzy προς άλλο εγχώριο IBAN, υπάρχει τρόπος να καλύψω εγώ ΟΛΑ τα έξοδα (ένδειξη OUR);
Όποιος ξέρει, ας μας διαφωτίσει παρακαλώ.
-
29-06-24, 13:00 Απάντηση: e-banking #11892
-
29-06-24, 17:41 Απάντηση: e-banking #11893
-
02-07-24, 17:33 Απάντηση: e-banking #11894
καλησπέρα υπάρχει τρόπος να στείλω χρήματα απο alpha bank χωρίς κάποια χρεωστική η πιστωτική σε άλλη Ελληνική τράπεζα η σε revolut, Zen, payze χωρις να πληρώσω προμήθεια ?
Με το iris 50 ευρω αφήνει.
-
02-07-24, 17:51 Απάντηση: e-banking #11895
Bookmarks