Είναι πραγματικά κατόρθωμα.
Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης: Ποιάς τράπεζας το e-banking χρησιμοποιείτε ;
- Ψήφισαν
- 466. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
Δημοσκόπηση πολλαπλών επιλογών.
Εμφάνιση 12.736-12.750 από 12808
Θέμα: e-banking
-
03-04-25, 23:27 Απάντηση: e-banking #12736- Κάνετε τη δουλειά σας γρήγορα, αξιόπιστα, με ασφάλεια, χωρίς τεχνητούς περιορισμούς και δωρεάν με το Linux.
- Οι δίσκοι χαλάνε! Σκεφτείτε τα αρχεία σας πριν την πατήσετε. Κάνετε τακτικά backup.
-
04-04-25, 00:27 Απάντηση: e-banking #12737
ETE και Πειραιώς έχουν INSTANT SEPA για Revolut, Alpha και Eurobank οτι να ναι
Θαυμάζετε αλλά δεν αγγίζετε
-
19-04-25, 14:24 Απάντηση: e-banking #12738
Η πρακτική των ελληνικών τραπεζών να εκτελούν τα εμβάσματα εντός SEPA την επόμενη εργάσιμη, και αυτό εφόσον τα στείλουμε πριν το cut-off (αλλιώς πάνε για τη μεθεπόμενη), εξηγείται με κάποιον τεχνικό/συστημικό/κ.λπ. λόγο; Ή είναι καθαρά για να τσεπώνουν τόκους και δεκάευρα για την «επείγουσα» αυθημερόν έκδοση;
- Κάνετε τη δουλειά σας γρήγορα, αξιόπιστα, με ασφάλεια, χωρίς τεχνητούς περιορισμούς και δωρεάν με το Linux.
- Οι δίσκοι χαλάνε! Σκεφτείτε τα αρχεία σας πριν την πατήσετε. Κάνετε τακτικά backup.
-
19-04-25, 14:58 Απάντηση: e-banking #12739
Καθαρά για να τσεπώνουν τόκους και να χρεώνουν το άμεσο. Φυσικά τώρα πλέον δεν μπορούν να χρεώσουν το "'άμεσο" παραπάνω από το κανονικό. Βάσει ευρωπαϊκής Οδηγίας φυσικά και με το στανιό, όχι γιατί τους υποχρέωσε κάποιος στην Ελλάδα ή ο ανταγωνισμός.
Για αυτό λοιπόν αποφάσισαν πλέον να χρεώνουν τους λογαριασμούς με τον μήνα και έτσι να τσεπώνουν παραπάνω. Σιγά μην έσκαγαν...
-
19-04-25, 15:53 Απάντηση: e-banking #12740
Μου έκανε εντύπωση πρόσφατα όταν ήθελα να στείλω χρήματα σε επενδυτικές πλατφόρμες (Esketit και Trading 212) που δεν δέχονται ακόμα SEPA instant, μόνο απλό έμβασμα. Η Revolut σε αυτές τις περιπτώσεις μου εμφανίζει «αναμένεται: σήμερα» και όντως φτάνουν μέσα σε 1-2 ώρες. Με την Εθνική περίμενα μέχρι την επόμενη μέρα.
Γενικά δεν έχω θέμα να πληρώσω για μια υπηρεσία που απολαμβάνω και η οποία, όπως και να το κάνουμε, έχει ένα κόστος. Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (π.χ. Γερμανία, Βέλγιο) εξάλλου δεν είναι κάτι ασυνήθιστο οι μηνιαίες χρεώσεις 2, 3, 5 ή και παραπάνω ευρώ. Πρέπει όμως να είναι και σοβαρή η υπηρεσία. Όχι να δίνω 0,80 € για τον «λογαριασμό προνομίων» και να μου κρατούν τα λεφτά για ένα αχρείαστο 24ωρο, ενώ η Revolut το καταφέρνει δωρεάν και καλύτερα.- Κάνετε τη δουλειά σας γρήγορα, αξιόπιστα, με ασφάλεια, χωρίς τεχνητούς περιορισμούς και δωρεάν με το Linux.
-
22-04-25, 01:00 Απάντηση: e-banking #12741
Ναι, γιατί επίτηδες εκτελεί το έμβασμα την επόμενη μέρα, έστω και αν σου αρπάζει τα λεφτά σου αμέσως.
Ναι, και σε άλλες ούτε καν το διανοούνται, ανάμεσα στις οποίες θα έπρεπε να είναι και η Ελλάδα για 1002 λόγους, που έχουν αναφερθεί πολλές φορές, καλό είναι να τους ψάξεις λίγο. Επίσης αυτά τα ποσά 5/μήνα είναι ανήκουστα και αδιανόητα για τις δυνατότητες του μέσου Έλληνα σε σύγκριση πάντα και με το χάλι του ανύπαρκτου τραπεζικού ανταγωνισμού και της "υποχρεωτικότητας" από το κράτος να τους έχουμε στο κεφάλι μας. Αυτά που λες ισχύουν για υπηρεσίες που παρέχονται με κανονικό ανταγωνισμό και με επιλογή του καταναλωτή, όχι με το στανιό και επειδή οι κυβερνώντες εξοφλούν μονίμως γραμμάτια στις τράπεζες σε βάρος μας. Ειδάλλως -αν δεν υπήρχε η υποχρεωτικότητα- οι συγκεκριμένες τράπεζες δεν θα είχαν πελάτες ούτε...συγγενείς και θα είχαμε όλοι μόνο λογαριασμό στη Revolut.
-
22-04-25, 08:53 Απάντηση: e-banking #12742
- Περιοχή
- Ankh-Morpork, Discworld
- Downloads
- 1
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 100/40 Mbps
- ISP
- Deutsche Telekom
- Router
- FRITZ!Box 7560
Οι μηνιαίες χρεώσεις δεν είναι υποχρεωτικές στη Γερμανία.
Αν θέλεις κλασική τράπεζα με καταστήματα και θέλεις η τράπεζα σου να είναι ίδρυμα με ιστορία αιώνων (κυρίως από χαζομάρα παρά για σοβαρό λόγο) τότε ναι, υπάρχουν χρεώσεις.
Αλλά παράλληλα υπάρχουν 10 τουλάχιστον εναλλακτικές χωρίς μηνιαίες χρεώσεις όπου μπορείς να κάνεις τα πάντα και να λαμβάνεις και το μισθό σου. Αυτό λείπει στην Ελλάδα. Αν βάλουν μηνιαίες χρεώσεις οι 4 συστημικές, θα πρέπει όλοι να διαλέξουν τουλάχιστον μια και να της πληρώνουν αυτή την χρέωση.
-
24-04-25, 16:22 Απάντηση: e-banking #12743
Ερώτηση για κάτι που πρέπει να έχει απαντηθεί ξανά.
Πήγα να αλλάξω από τις ρυθμίσεις του ebanking μου στην eurobank, έναν παλιό τραπεζικο λογαριασμό από blue που το έχουν και με χρεώνουν με 0.6ευρω σε απλό αποταμιευτικο.
Στην σελίδα που μπήκα για να πατήσω το τελικό Οκ, μου έχει υποχρεωτικά ότι συναινω για να εκδοθεί αναληπτικη κάρτα για τα ΑΤΜ. Πραγμα που δεν το θέλω όμως γιατί δεν την χρειάζομαι και θα με χρεώνουν και ετησίως συνδρομή για την κάρτα. Υπάρχει τρόπος να πάει ο λογαριασμός σε απλό ταμιευτήριο χωρίς την κάρτα ή τα πάνε πακέτο έτσι ώστε αν είναι να γλιτώσεις τα 7.2 ευρω το έτος να τα σκας από την συνδρομή της καρτας;
-
24-04-25, 19:57 Απάντηση: e-banking #12744
Απο οτι θυμαμαι ο μονος τροπος να απαλαγεις ειναι να εχεις λογαριασμο που δεν εχει καθολου δικαιωματα δηλαδη ειναι εξυπηρετησης δανειου μονο ή αποταμιευτικος μονο.
Οπως λεει και η ιδια η Eurobank
https://www.eurobank.gr/el/retail/pr...anking/my-blue
Τι μπορώ να κάνω εάν δεν επιθυμώ τη σύνδεση του λογαριασμού μου με το πακέτο Eurobank My Blue Advantage;
Σε περίπτωση που κρίνετε ότι δεν χρειάζεστε τον συγκεκριμένο λογαριασμό για υπηρεσίες πληρωμών, μπορείτε να:
- Αλλάξετε τον τύπο του λογαριασμού σας σε Αποταμιεύω Τώρα ή σε λογαριασμό εξυπηρέτησης δανείου. Η αλλαγή είναι οριστική. Δεν θα μπορείτε να τον επαναφέρετε σε λογαριασμό πληρωμών, παρά μόνο να ανοίξετε έναν νέο Καθημερινό λογαριασμό Plus για τις πληρωμές σας.
- Κλείσετε τον λογαριασμό σας.
Δωρεάν 5ετή ανανέωση χρεωστικής κάρτας δικαιούνται όλοι οι συνδικαιούχοι ενός λογαριασμού;
Όχι. Η δωρεάν 5ετής ανανέωση της χρεωστικής κάρτας Debit Mastercard ή Personal Banking Debit Visa ισχύει μόνο για τον πρώτο δικαιούχο του λογαριασμού.
Για όλους τους υπόλοιπους δικαιούχους, η ανανέωση της χρεωστικής κάρτας κοστίζει 6€.
-
24-04-25, 21:44 Απάντηση: e-banking #12745
Χμμμ μάλιστα. Εγώ είμαι ο κύριος δικαιούχος του λογαριασμού. Βέβαια, επειδή δεν έχω καθόλου κάρτα από εκεί, άμα εκδοθεί τώρα θα με χρεώσουν, και μετά θα είναι δωρεάν οι ανανεώσεις.
Έχω και την επιλογή να μεταφέρω τα λεφτά στην alpha και να τον κλείσω τελείως. Θα σκεφτώ.
-
25-04-25, 10:20 Απάντηση: e-banking #12746
-
25-04-25, 10:53 Απάντηση: e-banking #12747- Κάνετε τη δουλειά σας γρήγορα, αξιόπιστα, με ασφάλεια, χωρίς τεχνητούς περιορισμούς και δωρεάν με το Linux.
-
25-04-25, 16:53 Απάντηση: e-banking #12748
-
25-04-25, 17:20 Απάντηση: e-banking #12749
-
25-04-25, 20:50 Απάντηση: e-banking #12750
Οχι αν θες να εχεις λειτουργικοτητες πρεπει να πληρωσεις, για αυτο το εχουν κανει ετσι
Αν θες να μπορεις να χρησιμοποιεις τα χρηματα σου λχ εμβασματα, πληρωμες, αγορες πρεπει να εχεις ενα εκ των συνδρομητικων πακετων.
Στο αποταμιευτικο και στο εξυπηρετησης δανειων τα λεφτα μενουν στην τραπεζα οποτε δεν τους ενοχλει, τα χαιρονται οι ιδιοι
Bookmarks