Καλησπερα , κανω μια εργασια σχετικα με τα δικτυα και χρειαζομαι βοηθεια σχετικα με το VPN , το σεναριο της ασκησης ειναι να σχεδιασουμε και να περιγραψουμε ενα δικτυο μιας εταιριας και στη συνεχεια και τη συνδεση μεσω VPN ενος απομακρυσμένου χρήστη του δικτύου. Τα 2 σημεια που εχω κολλησει ειναι : 1) Εαν χρειαζεται VPN server , γιατι στο σχεδιο μου εχω χρησιμοποιήσει μονο modem/routers και 2) Εαν ο απομακρυσμενος χρηστης(σαν υπολογιστης) και το router του , θα χρησημοποιούν IP απο το τοπικό μου δίκτυο , ή θα έχουν εξωτερικές IP .
Ευχαριστω πολυ
Εμφάνιση 1-2 από 2
Θέμα: VPN
-
01-12-10, 22:44 VPN #1
-
02-12-10, 20:11 Απάντηση: VPN #2
Καλησπέρα!
Εστω πως δουλεύεις σε Windows στο δίκτυο της εταιρείας:
1) Server εταιρείας ή Απλό μηχάνημα που θα δέχεται VPN.
α) Εφόσον έχεις δημιουργήσει στα network connection, τις incoming connection τότε εκεί θα ρυθμίσεις DHCP για το ευρος των IP που θα παίρνουν όσοι συνδέονται με vpn.
β) Στη συνέχεια θα πρέπει να ρυθμίσεις το router, την πόρτα pptp 1723 να κάνει redirect στην διεύθυνση του server.
γ) Εάν δέν έχεις στατική ΙΡ θα πρέπει να θεωρήσεις πως δημιουργείς ένα λογαριασμό (πχ Dyndns) οπότε το ρυθμίζεις και αυτό στο router σου. (πχ. θα βγαίνει η μορφή shock83.dyndns.org).
Στον client που θα θέλεις να συνδεθεί θα δηλώνεις να πέρνει διεύθυνση απο το server που θα συνδεθεί.
Αυτή είναι η πιό απλή (σχετικά) μέθοδος με χρήση των δυνατοτήτων που σου δίνουν τα windows.Though we strike at you from the shadows, do not think that we lack the courage to stand in the light.
Zeratul, StarCraft
Παρόμοια Θέματα
-
vpn
Από dkar1982 στο φόρουμ Broadband SoftwareΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 03-09-10, 16:24 -
Cisco Easy VPN Server & Easy VPN Remote
Από georgakis στο φόρουμ Cisco ADSL modems και routersΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 06-06-08, 09:10 -
VPN endpoint ή VPN Server
Από mogsub στο φόρουμ NetworkingΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 05-11-07, 16:09 -
Vpn Help
Από ramiro στο φόρουμ NetworkingΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 13-07-06, 13:35
Bookmarks