Έχω γραμμή ADSL 384/128 από πΟΤΕ και σύνδεση 256/128 από ACN με ένα Zyxel 650H (pots).
Είμαι Π. Φάληρο, αλλά με έχουν ρίξει στο DSLAM Καλαμακίου (απ΄ ότι έχω καταλάβει δεν είμαι ο μόνος) που είναι Siemens.
Μέχρι εδώ όλα καλά.
Μετά από ένα μήνα όμως που έχω τη σύνδεση έχω παρατηρήσει ότι ενώ τα βράδια (π.χ. μετά τις 9) και μέχρι το πρωί (π.χ. μέχρι τις 9 πάλι) κατεβάζει στο overnet με μέσο όρο το θεωρητικό μέγιστο (30k+/s), τα πρωινά μονίμως πέφτει στο μισό και λιγότερο. Μέχρι τώρα πίστευα ότι αυτό συνέβαινε επειδή το πρωί πέφτουν όλοι από τις δουλειές τους πάνω και "μπετώνει" το σύστημα. Επειδή όμως αυτό συνέβη και χτες (Καθαρή Δευτέρα!) πήρα τηλέφωνο στην ACN, απ' όπου μου είπαν ότι τα προβλήματα ταχύτητας είναι καθαρά θέμα του πΟΤΕ και ειδκότερα του DSLAM στο οποίο συνδέομαι.
ερώτημα 1ο: Είναι όντως έτσι;
Παίρνω λοιπόν στον πΟΤΕ (121) απ' όπου μου είπαν ότι θα το καταχωρήσουν σαν βλάβη και θα με πάρει κάποιος τεχνικός να συνεννοηθεί μαζί μου για το πρόβλημα. Και όντως με πήρε σήμερα το παλικάρι και μου λέει (το pc είναι μόνιμα ανοιχτό στο σπίτι και κατεβάζει από overnet) ότι απ΄ότι είδε, η γραμμή μου δεν έχει κανένα πρόβλημα θορύβου ή άλλου και ότι παρόλο που εκείνη τη στιγμή κατέβαζε με 20k/s, είναι όλα κανονικά.
Σημειώνω ότι είχα πάνω από 1000 sources και πολλά (1x) downloads ταυτόχρονα στο overnet. Και έρχομαι στο
ερώτημα 2ο: Έχει παρατηρήσει κανείς άλλος αυτό το πρόβλημα στο DSLAM Καλαμακίου;
Εμφάνιση 1-15 από 19
Θέμα: DSLAM Καλαμακίου
-
24-02-04, 13:37 DSLAM Καλαμακίου #1
-
24-02-04, 14:30 #2
ΝΑΙ και εγω το ιδιο πρόβλημα
Μένω Π.Φαληρο και εγω και είμαι στο ιδιο dslam (καλαμακίου) και η γραμμή είναι συνεχώς μπουκωμένη και εχω δοκιμάσει 4-5 ISP.Φτιάχνει για λίγο η γραμμη και μετα πάλι αρχίζει να λαγκάρει. Ιδίος για online games τα πράγματα είναι ακόμα πιο απαγουτευτικά αφου έχω συνεχεια 150-500 ping.
Αυτο άραγε θα φτιάξει ποτε η θα διακόψουμε την συνδεση απο τα νέυρα μας διοτι ουτε στο 121 ούτε πουθενά δεν εχω βρει ακρη
-
24-02-04, 15:53 #3
Μια απο τα ιδια και εδω, εγω χρησιμοποιω dc++ και winmx, συνηθως οι ταχυτητες τωρα σπανια ειναι πανω απο 25, συγκεκριμενα αυτη την στιγμη κατεβαζω με 25, πριν μερικες μερες ειχα καλες ταχυτητες πραγμα που μου φανηκε περιεργο, απο τι καταλαβα δεν θα ηταν πολυ συνδεδεμενοι εκεινη την στιγμη στο dslam του π.φ , επισης και κατι αλλο, την ημερα που εγινε η γενικη διακοπη σε ολη την αττικη, εκανα πολλα τεστ οταν αποκατασταθηκε η βλαβη, και ειδα φοβερες ταχυτητες,δειτε και το σχετικο λινκ, http://www.adslguide.org.uk/tools/sp...4a49a67809800d , δεν νομιζω οτι ειναι τυχαιο, εκανα και το τεστ στη forthnet και ειδα και εκει τρελη ταχυτητα, παντως παιδια ουτε το overnet φταιει επειδη μπουκωνει την γραμμη με τα sources, το χρησιμοποιω και εγω αραια και που και οταν δεν εχει κοσμο στο dslam 40ριζει, με λιγα λογια το dslam εχει πιταρει στο π.φαληρο, δεν φταιει τιποτα αλλο, απλα θα περιμενουμε να ερθει η μαγικη μερα της αναβαθμισης. και οταν θα.. τοτε θα...
-
24-02-04, 21:06 #4
Όπως αναφέρω και εδώ
http://www.adslgr.com/forum/viewtopi...r=asc&start=30
από εκείνη τη μαγική μέρα που συζητούσαμε με τον warezaek το πρόβλημα μου έχει φτιάξει..
Μένω στο Π.Φάληρο, ανήκω και εγώ στο DSLam καλαμακίου και ενώ για 1 μήνα σερνόμουνα τώρα εδώ και 2 βδομάδες είμαι συνέχεια πάνω από 35..
Δεν ξέρω γιατί σε σας συνεχίζει το πρόβλημα..Όπως λέω και στο Link Που έδωσα στείλτε Mail στη διεύθυνση που αναφέρω..
Τονίζω ότι είμαι πάνω από 35 και τις περισσότερες ώρες πάνω από 40 και κοντά στο 45..
Είτε χρησιμοποιώ DC είτε emule
Και τα test έχουν γίνει και με Tellas Και με forthnet με τη forthnet να έχει εμφανή προβήματα συγκεκριμένες ώρες της ημέρας
-
24-02-04, 23:11 #5
Ποιός είναι όμως αυτός ο τύπος (Βασιλάκης); Τι θέση έχει στον πΟΤΕ και τι μπορεί να κάνει για να μας λύσει το πρόβλημα;
Έτσι ξεκάρφωτα θα του στείλουμε mail;
-
24-02-04, 23:44 #6
δεν νομιζω να μπορει να κανει αναβαθμιση αυτος ο βασιλακης, παντος το προβλημα υπαρχει drkostas, αυτο που λες οτι συμβαινει με σενα ισως να ειναι και τυχαιο, δεν ξερω, εγω και τα παιδια που ειμαστε π.φαληρο στο dslam καλαμακιου εχουμε προβλημα, εγω ψιλοσυμβιβαστηκα με τις ταχυτητες βεβαια, απλα περιμενω να αναβαθμιστουμε, το σιγουρο ειναι ενα παντος, ειναι προβλημα dslam...
-
25-02-04, 00:11 #7
Είναι στο 6115535..Δεν κάνει τίποτα..Απλά κάνει προώθηση τα Mail εκεί που πρέπει όπως μου είπε ο ίδιος..Αυτή είναι η δουλειά του..
Να παίρνει mail με αιτήσεις και να τις προωθεί εκεί που πρέπει ώστε να γίνει αναβάθμιση..
Του έχουμε στείλει ήδη 2 άτομα Mail με παράπονα..Αν του στείλετε και άλλοι που θα πάει το Dslam στο καλαμάκι θα αναβαθμιστεί..
Από την άλλη εγώ εδώ και 2 βδομάδες και ξαφνικά (ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως και γιατί) έχω πολύ καλές ταχύτητες και όχι spikes..
Παρόλο που μένω Π.φάληρο και ανήκω στο DSlam Καλαμακίου..
Το γιατί δεν το ξέρω...Με ευχαριστεί ιδιαίτερα όμως..
Να τονίσω ότι κάποιες στιγμές πέφτει όντως στα 20 αλλά δε μου έχει ξανακάνει τα spikes εκείνα που δεν μπορώ να κατεβάσω ούτε σελίδα
Και είναι στιγμές που πέφτει..Δεν κρατάει πολύ ώρα..
Από τη μεριά μου κάτι τέτοιο είναι ανεκτό..Όχι όμως ό,τι συνέβαινε πριν 1 μήνα
-
25-02-04, 12:48 #8
Από χτες το βράδυ με το ζόρι πάει πάνω από 20 στο Overnet και ο μέσος όρος είναι κάτω από 15. Το περίεργο είναι ότι με http download από filecity.gr (που είναι της ACN αν δεν κάνω λάθος) με 5 threads ταυτόχρονα (flashget) κατέβαζε κανονικά.
Οπότε μήπως είναι πρόβλημα του overnet? (επαναλαμβάνω ότι έχω πολλά sources και δεν είναι πρόβλημα ρυθμίσεων).
Ή υπάρχει καμιά πιθανότητα να "κόβουν" τα ports πάνω από 1000 (είτε ο πΟΤΕ είτε η ACN)?
-
25-02-04, 14:05 #9
Για πείτε μου και μένα σε πιο μαίλ να στείλω αίτηση για να κάνουν αναβάθμιση στο dslam?????
Χτές το βραδυ συνέχεια 500-900 πινγ είχα παντου
-
25-02-04, 19:53 #10
τι πραγμα ειναι αυτο ρε παιδια? δεν ανεβαινει με τιποτα το ριμαδι πανω απο 20, 25kb, ειναι πολυ εκνευριστικο οταν πριν απο μερικες μερες υπηρχαν downloads 45αρια για αρκετα 24ωρα, και το γελιο ειναι οτι δεν φταιει η τελλας που εχω, δοκιμασα και νετκαρτα, και ειναι μια απο τα ιδια. μηπως βαζουν αβερτα κιαλλα ατομα (δικα τους) στο dslam του π.φαληρου κι ας μην υπαρχει διαθεσιμοτητα? δεν ξερω τι να πω, τα χω ψιλοπαρει στην κρανα με αυτες τις ταχυτητες
-
25-02-04, 19:58 #11
Όντως έχεις δίκιο..
Σήμερα σέρνεται..
Θα ξαναστείλω mail λέγοντας τους ότι δεν είναι δυνατόν να το φτιάχνουν για 1 βδομάδα και μετά πάλι τα ίδια..
Και ούτε μπορούμε κάθε λίγο και λιγάκι να διαμαρτυρόμαστε και να φωνάζουμε..
Που θα πάει..θα βγει ανταγωνιστής και τότε σου λέω αν θα γίνονται αυτά..
-
25-02-04, 20:02 #12
drkostas, να ξαναστειλουμε ολοι mal τωρα, γιατι μου φαινεται το δωρακι τους κρατησε μονο για μια βδομαδα, παιδια το mail ειναι pvasilakis@ote.gr , καντε παραπονα ολοι οσοι ειναι απο π.φαληρο, μπας και....
-
25-02-04, 21:20 #13
Του έστειλα κι εγώ. Άιντε να δούμε...
You are not your job. You are not how much money you have in the bank. You are not the car you drive. You are not the contents of your wallet. You are not your fucking khakis. You are the all-singing, all-dancing crap of the world.
-
26-02-04, 14:56 #14
Μήπως να του στείλουμε κι εμείς που περιμένουμε ενάμιση μήνα να ανοίξει καμιά πόρτα ISDN στον DSLAM Καλαμακίου; Ειλικρινά, η υπομονή μου έχει εξαντληθεί... Έχω αγοράσει το router και κάθεται στο κουτί του. Σε λίγο θα λήξει κι η εγγύηση!
Αν στείλω μια ερώτηση σε αυτό το email θα γίνει τίποτα; Μ' αρέσει που έκανα και αίτηση μέσω της Forthnet για να γλιτώσω από αυτά και να έχω ήσυχο το κεφάλι μου.
-
27-02-04, 12:21 #15
μου απαντησε σημερα ο κυριος βασιλακης, ποσταρω τι μου εστειλε, τα συμπερασματα δικα σας...
Κε Μ******
Σας στέλνω ?έρος της απάντησης που ?ου έδωσαν από τον Σχεδιασ?ό Δικτύου Ευρείας Πρόσ?ασης (από 20/2/04) σχετικά με προηγούμενα παράπονα πελατών μας στην ίδια περιοχή. Παράλληλα προωθώ το mail σας ώστε να ληφθεί υπόψη από τους αρμόδιους.
«Και οι τρεις περιπτώσεις είναι ?έσα στα πλαίσια των προδιαγραφών που η υπηρεσία έχει θέσει. Από ότι αντιλα??άνο?αι πρόκειται για χρήστες που συνήθισαν στα 35-45 kbytes/sec αλλά οι οποίοι ?πορεί και να πέσουν στα 20 ή και στα 10 kbytes/sec κάποιες ώρες της η?έρας. Είναι επίσης γεγονός ότι σύ?φωνα ?ε τα BW που δίνου?ε σε κάθε VP όσο αυξάνει ο αριθ?ός των πελατών τόσο και αυξάνει και το overbooking του DSLAM. Έτσι ?πορεί ένα DSLAM να έχει 170 χρήστες (Καλα?άκι) και να εξυπηρετείται από 5 Mbps (το οποίο έχω κάνει 6 Μbps). Άλλος παράγοντας είναι τα ζευκτικά των παρόχων που ?πορεί να είναι γε?άτα. Πχ εδώ και δύο η τρεις ε?δο?άδες η forthnet είναι γε?άτη και εκκρε?εί ανα?άθ?ισή της.» Με λίγα λόγια όσο αυξάνεται ο αριθ?ός των χρηστών κάνου?ε ανα?άθ?ιση του δικτύου πίσω από το DSLAM, πρακτική που όσο αφορά στο ADSL ακολουθούν όλοι οι τηλεπ. οργανισμοί παγκοσμίως.
Στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία ή διευκρίνιση.
Με εκτί?ηση
Παν. Βασιλάκης
Τ?ή?α Υπηρεσιών xDSL τηλ. 210-6115235
Παρόμοια Θέματα
-
DSLAM ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ
Από Gedo στο φόρουμ COSMΟΤΕ ADSLΜηνύματα: 135Τελευταίο Μήνυμα: 04-06-11, 20:11 -
Πού είναι το DSLAM Καλαμακίου
Από elina_77 στο φόρουμ Nova ADSLΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 10-02-08, 12:13 -
DSLAM Καλαμακίου login problems
Από Michalos στο φόρουμ Nova ADSLΜηνύματα: 131Τελευταίο Μήνυμα: 23-06-07, 12:31 -
Dslam Καλαμακιου Π.φαληρο Σερνεται!!!
Από virtuoso στο φόρουμ COSMΟΤΕ ADSLΜηνύματα: 43Τελευταίο Μήνυμα: 06-05-05, 01:21 -
DSLAM Καλαμακίου (ξαναμανά)
Από AsGoodAsItGets στο φόρουμ COSMΟΤΕ ADSLΜηνύματα: 7Τελευταίο Μήνυμα: 06-06-04, 13:23
Bookmarks