Σελ. 3 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123
Εμφάνιση 31-40 από 40
    Το avatar του μέλους mssssee3
    mssssee3 Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από chica_loca Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ωραια ιδεα , δεν αντιλεγω .. αλλα χρειαζονται και τα βιβλια οπως και να εχει!
    Εγω προσωπικα, οταν βρισκω σημειωσεις μαθηματων απο το διαδυκτιο εννοειτε οτι θα τις τυπωσω για να μπορεσω να τις διαβασω .

Και το αλλο, ειπαμε να χρησιμοποιουμε και τον υπολογιστη αλλα μην ειναι και ο αλλος αναλφαβητος(οπως γραφει και ο dipa57) .
    Και εγώ το ίδιο, είναι πιο εύκολο να διαβάσεις στο χαρτί, κατέβαζα κάθε μέρα τόνους σημειώσεων μέχρι πέρυσι που ήμουν στο πανεπηστίμιο!!!

Περιοχή
    Triandria City - Salonika!
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL OTE
    Ταχύτητα
    14490/1019
    ISP
    OTEnet
    DSLAM
    Ο.Τ.Ε. - ΤΟΥΜΠΑΣ
    Router
    USR9108A
    SNR / Attn
    6.8(dB) / 33(dB)
    Κι εγώ τα εκτύπωνα μέχρι πέρισυ ώσπου συνήθησα να διαβάζω από το pc.

Περιοχή
    Drifting clouds
    Downloads
    14
    Uploads
    0
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    10.0 Mbps
    ISP
    NTUA
    Router
    Ένα καλώδιο UTP
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από lou.nick Εμφάνιση μηνυμάτων
    Κι εγώ τα εκτύπωνα μέχρι πέρισυ ώσπου συνήθησα να διαβάζω από το pc.
    πριν από ένα χρονο αναγκαστικα να χρησιμοποιω γυαλιά αστιγματισμου επειδη ταλαιπωρουσα τα ματια μου μπροστα από τον υπολογιστη.

Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    51200/10240
    ISP
    Forthnet
    Πολύ καλή ιδέα και μπράβο τους. Λιγότερο χαρτί σημαίνει λιγότερη επιβάρυνση του περιβάλλοντος και λιγότερο βάρος στην πλάτη των μαθητών.

Σχετικά με τα οικονομικά δεδομένα, ήδη τα παιδιά έχουν ένα σκασμό έξοδα πριν από κάθε σχολική χρονιά (τσάντες, τετράδια, στυλό, επιπλέον βιβλία κ.ο.κ.). 78.5 ευρώ γιά μία φορά (γιά το laptop των 100$) δεν είναι πολλά, ίσα ίσα είναι πολύ πολύ λιγότερα από τα παραπάνω x 6 χρόνια (γυμνάσιο - λύκειο).

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Cafeeine Εμφάνιση μηνυμάτων
    γιατί όχι ενα SchoolOS με το ίδιο περιβάλλον σπίτι και σχολείο,(η βιβλιοθήκη ή δημόσιο pc κτλ) με τις απαραίτητες λειτουργίες και χωρίς τον φόβο να "χαλάσουν" τα παιδιά το σύστημα.
    Πολύ καλή ιδέα! Γιατί όχι;

Και γιά να θυμηθώ τα λόγια μίας καθηγήτριας θρησκευτικών δύο δεκαετίες πριν: αυτά είναι μηχανήματα του διαβόλου!

Περιοχή
    Triandria City - Salonika!
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL OTE
    Ταχύτητα
    14490/1019
    ISP
    OTEnet
    DSLAM
    Ο.Τ.Ε. - ΤΟΥΜΠΑΣ
    Router
    USR9108A
    SNR / Attn
    6.8(dB) / 33(dB)
    Αντε βρε chica_loca. Τι να σου πω; Εγω έχω pc από τα 10 μου, και το χρησιμοποιώ 5 ώρες τη μέρα κατα μ.ο. αλλά αστιγματισμό έχω 0.25 στο ένα μάτι. Δλδ αμελιταία ποσότητα. Εύχομαι να μην εξελιχθεί ο δικός σου αστιγματισμός.

Περιοχή
    Πατήσια
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    24 Mbps
    ISP
    HOL
    Router
    D-Link DSL-2750B
    Σχετικά με χρήση PC, αστιγματισμό, μυωπία κλπ.: Μερικές φορές η κούραση των ματιών μας από την πολύωρη χρήση του υπολογιστή, μας κάνει να μη βλέπουμε καθαρά και να νομίζουμε ότι η μυωπία ή ο αστιγματισμός μας χειροτερεύουν. Σε καμία περίπτωση δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού έρευνες έχουν αποδείξει ότι η μυωπία και ο αστιγματισμός δεν επηρεάζονται από το αν χρησιμοποιούμε πολλές ώρες υπολογιστή, από το αν διαβάζουμε ένα βιβλίο από πολύ κοντά ή με μειωμένο φωτισμό κλπ., όπως πολλοί πιστεύουν (π.χ. οι μανάδες μας που φώναζαν "παιδάκι μου, μη διαβάζεις το βιβλίο από τόσο κοντά, θα στραβωθείς"... καμία σχέση). Αν ήταν έτσι, τότε εγώ που χρησιμοποιώ υπολογιστή πολλές ώρες κάθε μέρα από 9-10 χρονών, τώρα θα έπρεπε να έχω 20 βαθμούς μυωπία και άλλους τόσους αστιγματισμό. Αυτές είναι ατέλειες του ματιού που αν είναι να παρουσιαστούν σε κάποιον, θα παρουσιαστούν, ανεξάρτητα από τις συνήθειές του. Αν η μειωμένη όραση οφείλεται σε κούραση, με λίγο ύπνο και ξεκούραση βλέπουμε ξανά όπως πριν.

Συνεπώς, το να χρησιμοποιούνται υπολογιστές στα σχολεία, δεν νομίζω ότι βλάπτει την όραση των μαθητών, αλλά καλό θα είναι να υπάρχουν οθόνες TFT, ώστε τα μάτια να κουράζονται λιγότερο.

Όσον αφορά τη διαμάχη PC vs. χαρτί: Δεν είπαμε να καταργηθούν εντελώς το χαρτί και το μολύβι. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Κι εγώ πολλές φορές όταν θέλω να έχω κάπιοια βιαστική σημείωση μαζί μου, χωρίς να κουβαλάω laptops και PDA, απλά τη γράφω σε ένα χαρτί. Το χαρτί πάντα θα χρειάζεται (μη φτάσουμε στο σημείο να καταργήσουμε και τις χαρτοπετσέτες, για να σκουπιζόμαστε με PDA, όπως μου είχε πει χιουμοριστικά ένας φίλος σε σχετική συζήτηση που είχαμε κάνει ). Ούτε να χρησιμοποιούν οι μαθητές αποκλειστικά υπολογιστή, ξεχνώντας να γράφουν με στυλό και μολύβι, δεν νομίζω ότι το θέλει κανένας κάτι τέτοιο. Όμως υπάρχουν πολλές εφαρμογές όπου η χρήση υπολογιστή, αντί για χαρτί και μολύβι μπορούν να διευκολύνει σημαντικά τη ζωή μας και ένας από αυτούς του τομείς είναι η εκπαίδευση. Αυτό είναι το θέμα μας και το έχουν καταλάβει πολύ καλά στο εξωτερικό, αλλά εμείς... στον κόσμο μας.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nickg78 : 15-09-06 στις 12:07.
    http://www.techteam.gr - The Greek technology team

my Facebook

Περιοχή
    Εκάλη
    Downloads
    22
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300M/150M
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΕΚΑΛΗ
    Router
    ZTE H1600
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από cprotopapas Εμφάνιση μηνυμάτων
    οι οποίες θα γεμίσουν με επιλεγμένα κείμενα και θα χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά εργασιών και ασκήσεων στο σπίτι.
    Τα βιβλία θα τα έχουν στο σπίτι. Απλά δε θα χρειάζται να τα κουβαλάνε κάθε μέρα

Περιοχή
    ΔΙΟΝΥΣΟΣ
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    17034/1007
    ISP
    OTE
    Router
    NetFaster IAD
    SNR / Attn
    9(dB) / 24(dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από bmwe30 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εμ ναι καλύτερα να κουβαλάμε επίπεδα μάρμαρα και σκαρπέλα για να γράφουμε.Θα κάνουμε και γυμναστική στο δρόμο για το σχολείο οπότε θα έχουμε μια παραπάνω ώρα γνώσης!
    Άλλος όμως κάνει επήδειξη του Η/Υ μέσω της υπογραφής του.

Πολύ σωστό και καινοτόμο βήμα κατά την άποψη μου και χρήσιμο εργαλείο για το μέλλον.
    Ξερεις πολυ καλα οτι το συστημα μου δεν ειναι συγχρονο και επομενως δεν υπαρχει κανενας λογως για επιδειξη! Ο λογος που εχει μπει στην υπογραφη ειναι γιατι οταν απευθυνεσαι σε θεματικες ενοτητες σχετικες με Η/Υ πρεπει αρκετες φορες να αναφερεις τι εχεις στο συστημα σου ωστε να βοηθηθεις περισσοτερο...εγω προτιμω να λεω οτι το συστημα που εχω ειναι στην υπογραφη μου και οχι καθε φορα να γραφω τη συνθεση του.Αμα το παραπανω δεν σου ειναι αρκετο τοτε προβλημα σου , και το σχολιο σου ειναι περα ως περα offtopic, θα σε παρακαλεσω τα οποια σχολια σου να μην αφορουν εμενα προσωπικα (διοτι δεν σε ξερω..) αλλα να αφορουν την θεματικη ενοτητα στην οποια συζηταμε!

Περιοχή
    Ισπανία
    Downloads
    36
    Uploads
    0
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    30800/1024
    ISP
    ΟΝΟ
    Το να διαβαζεις κείμενο στο χαρτί είναι σίγουρα πολύ ανώτερο/ξεκούραστο απο το να διαβάζεις απο την οθόνη (ιδιαίτερα μεγάλα κείμενα), αλλά καθώς συνηθίζεις τα e-books μετα σε ενοχλεί όλο και λιγότερο.

Για να φτάσουμε να εχουμε στα σχολία laptops υποκαταστατα (εστω και μερικώς...) των βιβλίων πρέπει πρώτα να γίνουν κάποια πράγματα:

-Αρχικά πρέπει να εφοδιαστύν τα σχολία με τον κατάληλλο εξοπλισμό/υποδομές.
    -Πρέπει ακόμα οι καθηγητές (όλων των ειδικοτήτων πια) να απαλαγούν απο τυχων τεχνοφοβίες ετσι ωστε να εχουν και καλύτερη τεχνολογική κατάρτηση.
    -Το επιπεδό των μαθητών της δευτεροβάθμιας στους Η/Υ είναι ακόμη πολύ χαμηλό δυστυχώς...

Για την Ελλάδα φυσικά αυτά είναι "too much" ...

Υ.Γ : Για όσους περνάμε πολύ ώρα στον Η/Υ βοηθάνε πολύ ειδικά γυαλιά με φίλτρο(ακόμα και αν δεν υπάρχει πρόβλημα όρασης)
    "..The Force Shall Set Me Free!!!"

Περιοχή
    Μαρούσι
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΜΑΡΟΥΣΙ
    Router
    Fritz 5530
    Καλά θυμάστε ότι ζούμε στην Ελλάδα; Εδώ τα περισσότερα σχολεία έχουν σύνδεση ISDN 64άρα και PC της κακιάς ώρας

Επίσης οι σοφοί του ΥΠΕΠΘ και του Υπουργείου Οικονομικών έχουν ήδη αποφανθεί ότι οι έλληνες μαθητές δεν χρειάζονται το φτηνό laptop γιατί είμαστε αναπτυγμένη χώρα (τρομάρα τους)

Σελ. 3 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123

Παρόμοια Θέματα

1. Windows Vista Services, νέα εποχή ;
    Από drhouse στο φόρουμ Windows
    Τελευταίο Μήνυμα: 21-07-08, 18:27
  2. Απαγόρευση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία
    Από golity στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και Aθλητισμός
    Τελευταίο Μήνυμα: 08-01-07, 16:42
  3. Η Τουρκική γλώσσα στα σχολεία ! ! !
    Από jimsliakas στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και Aθλητισμός
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-09-06, 11:35
  4. Νεα εποχη παγετωνων????
    Από akyros στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και Aθλητισμός
    Τελευταίο Μήνυμα: 14-07-04, 11:19
  5. Broadband στα σχολεία.
    Από vaggz στο φόρουμ Γεγονότα και Απόψεις
    Τελευταίο Μήνυμα: 07-06-03, 18:37

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα