Εμφάνιση 31-40 από 40
-
14-09-06, 21:04 #31
-
14-09-06, 21:36 #32
Κι εγώ τα εκτύπωνα μέχρι πέρισυ ώσπου συνήθησα να διαβάζω από το pc.
-
14-09-06, 21:50 #33
-
14-09-06, 22:53 #34
Πολύ καλή ιδέα και μπράβο τους. Λιγότερο χαρτί σημαίνει λιγότερη επιβάρυνση του περιβάλλοντος και λιγότερο βάρος στην πλάτη των μαθητών.
Σχετικά με τα οικονομικά δεδομένα, ήδη τα παιδιά έχουν ένα σκασμό έξοδα πριν από κάθε σχολική χρονιά (τσάντες, τετράδια, στυλό, επιπλέον βιβλία κ.ο.κ.). 78.5 ευρώ γιά μία φορά (γιά το laptop των 100$) δεν είναι πολλά, ίσα ίσα είναι πολύ πολύ λιγότερα από τα παραπάνω x 6 χρόνια (γυμνάσιο - λύκειο).
Πολύ καλή ιδέα! Γιατί όχι;
Και γιά να θυμηθώ τα λόγια μίας καθηγήτριας θρησκευτικών δύο δεκαετίες πριν: αυτά είναι μηχανήματα του διαβόλου!
-
14-09-06, 23:52 #35
Αντε βρε chica_loca. Τι να σου πω; Εγω έχω pc από τα 10 μου, και το χρησιμοποιώ 5 ώρες τη μέρα κατα μ.ο. αλλά αστιγματισμό έχω 0.25 στο ένα μάτι. Δλδ αμελιταία ποσότητα. Εύχομαι να μην εξελιχθεί ο δικός σου αστιγματισμός.
-
15-09-06, 11:49 #36
Σχετικά με χρήση PC, αστιγματισμό, μυωπία κλπ.: Μερικές φορές η κούραση των ματιών μας από την πολύωρη χρήση του υπολογιστή, μας κάνει να μη βλέπουμε καθαρά και να νομίζουμε ότι η μυωπία ή ο αστιγματισμός μας χειροτερεύουν. Σε καμία περίπτωση δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού έρευνες έχουν αποδείξει ότι η μυωπία και ο αστιγματισμός δεν επηρεάζονται από το αν χρησιμοποιούμε πολλές ώρες υπολογιστή, από το αν διαβάζουμε ένα βιβλίο από πολύ κοντά ή με μειωμένο φωτισμό κλπ., όπως πολλοί πιστεύουν (π.χ. οι μανάδες μας που φώναζαν "παιδάκι μου, μη διαβάζεις το βιβλίο από τόσο κοντά, θα στραβωθείς"... καμία σχέση). Αν ήταν έτσι, τότε εγώ που χρησιμοποιώ υπολογιστή πολλές ώρες κάθε μέρα από 9-10 χρονών, τώρα θα έπρεπε να έχω 20 βαθμούς μυωπία και άλλους τόσους αστιγματισμό. Αυτές είναι ατέλειες του ματιού που αν είναι να παρουσιαστούν σε κάποιον, θα παρουσιαστούν, ανεξάρτητα από τις συνήθειές του. Αν η μειωμένη όραση οφείλεται σε κούραση, με λίγο ύπνο και ξεκούραση βλέπουμε ξανά όπως πριν.
Συνεπώς, το να χρησιμοποιούνται υπολογιστές στα σχολεία, δεν νομίζω ότι βλάπτει την όραση των μαθητών, αλλά καλό θα είναι να υπάρχουν οθόνες TFT, ώστε τα μάτια να κουράζονται λιγότερο.
Όσον αφορά τη διαμάχη PC vs. χαρτί: Δεν είπαμε να καταργηθούν εντελώς το χαρτί και το μολύβι. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Κι εγώ πολλές φορές όταν θέλω να έχω κάπιοια βιαστική σημείωση μαζί μου, χωρίς να κουβαλάω laptops και PDA, απλά τη γράφω σε ένα χαρτί. Το χαρτί πάντα θα χρειάζεται (μη φτάσουμε στο σημείο να καταργήσουμε και τις χαρτοπετσέτες, για να σκουπιζόμαστε με PDA, όπως μου είχε πει χιουμοριστικά ένας φίλος σε σχετική συζήτηση που είχαμε κάνει). Ούτε να χρησιμοποιούν οι μαθητές αποκλειστικά υπολογιστή, ξεχνώντας να γράφουν με στυλό και μολύβι, δεν νομίζω ότι το θέλει κανένας κάτι τέτοιο. Όμως υπάρχουν πολλές εφαρμογές όπου η χρήση υπολογιστή, αντί για χαρτί και μολύβι μπορούν να διευκολύνει σημαντικά τη ζωή μας και ένας από αυτούς του τομείς είναι η εκπαίδευση. Αυτό είναι το θέμα μας και το έχουν καταλάβει πολύ καλά στο εξωτερικό, αλλά εμείς... στον κόσμο μας.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nickg78 : 15-09-06 στις 12:07.
-
15-09-06, 12:02 #37
-
15-09-06, 12:05 #38
Ξερεις πολυ καλα οτι το συστημα μου δεν ειναι συγχρονο και επομενως δεν υπαρχει κανενας λογως για επιδειξη! Ο λογος που εχει μπει στην υπογραφη ειναι γιατι οταν απευθυνεσαι σε θεματικες ενοτητες σχετικες με Η/Υ πρεπει αρκετες φορες να αναφερεις τι εχεις στο συστημα σου ωστε να βοηθηθεις περισσοτερο...εγω προτιμω να λεω οτι το συστημα που εχω ειναι στην υπογραφη μου και οχι καθε φορα να γραφω τη συνθεση του.Αμα το παραπανω δεν σου ειναι αρκετο τοτε προβλημα σου , και το σχολιο σου ειναι περα ως περα offtopic, θα σε παρακαλεσω τα οποια σχολια σου να μην αφορουν εμενα προσωπικα (διοτι δεν σε ξερω..) αλλα να αφορουν την θεματικη ενοτητα στην οποια συζηταμε!
-
15-09-06, 12:58 #39
Το να διαβαζεις κείμενο στο χαρτί είναι σίγουρα πολύ ανώτερο/ξεκούραστο απο το να διαβάζεις απο την οθόνη (ιδιαίτερα μεγάλα κείμενα), αλλά καθώς συνηθίζεις τα e-books μετα σε ενοχλεί όλο και λιγότερο.
Για να φτάσουμε να εχουμε στα σχολία laptops υποκαταστατα (εστω και μερικώς...) των βιβλίων πρέπει πρώτα να γίνουν κάποια πράγματα:
-Αρχικά πρέπει να εφοδιαστύν τα σχολία με τον κατάληλλο εξοπλισμό/υποδομές.
-Πρέπει ακόμα οι καθηγητές (όλων των ειδικοτήτων πια) να απαλαγούν απο τυχων τεχνοφοβίες ετσι ωστε να εχουν και καλύτερη τεχνολογική κατάρτηση.
-Το επιπεδό των μαθητών της δευτεροβάθμιας στους Η/Υ είναι ακόμη πολύ χαμηλό δυστυχώς...
Για την Ελλάδα φυσικά αυτά είναι "too much" ...
Υ.Γ : Για όσους περνάμε πολύ ώρα στον Η/Υ βοηθάνε πολύ ειδικά γυαλιά με φίλτρο(ακόμα και αν δεν υπάρχει πρόβλημα όρασης)"..The Force Shall Set Me Free!!!"
-
18-09-06, 21:20 #40
Καλά θυμάστε ότι ζούμε στην Ελλάδα; Εδώ τα περισσότερα σχολεία έχουν σύνδεση ISDN 64άρα και PC της κακιάς ώρας
Επίσης οι σοφοί του ΥΠΕΠΘ και του Υπουργείου Οικονομικών έχουν ήδη αποφανθεί ότι οι έλληνες μαθητές δεν χρειάζονται το φτηνό laptop γιατί είμαστε αναπτυγμένη χώρα (τρομάρα τους)
Παρόμοια Θέματα
-
Windows Vista Services, νέα εποχή ;
Από drhouse στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 34Τελευταίο Μήνυμα: 21-07-08, 18:27 -
Απαγόρευση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία
Από golity στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και AθλητισμόςΜηνύματα: 104Τελευταίο Μήνυμα: 08-01-07, 16:42 -
Η Τουρκική γλώσσα στα σχολεία ! ! !
Από jimsliakas στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και AθλητισμόςΜηνύματα: 462Τελευταίο Μήνυμα: 22-09-06, 11:35 -
Νεα εποχη παγετωνων????
Από akyros στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και AθλητισμόςΜηνύματα: 26Τελευταίο Μήνυμα: 14-07-04, 11:19 -
Broadband στα σχολεία.
Από vaggz στο φόρουμ Γεγονότα και ΑπόψειςΜηνύματα: 12Τελευταίο Μήνυμα: 07-06-03, 18:37
Bookmarks