Σελ. 400 από 407 ΠρώτηΠρώτη ... 380390395398399400401402405 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 5.986-6.000 από 6091
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    200000 / 20000
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΟΥΜΠΑ
    Router
    AVM Fritz!Box 7530 ax
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nEC Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν είναι σωστό αυτό που λες, γιατί κοιτάς μόνο την πλευρά των θερμιδικών αναγκών, ενώ το όλο σύστημα είναι αρκετά πιο πολύπλοκο.

Η μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε ένα καλά μονωμένο σπίτι και σε ένα που μπάζει από παντού είναι ότι στο καλά μονωμένο θα περιοριστεί πολύ η κυκλοφορία ψυχρών ρευμάτων αέρα. Μετά από κάποια ώρα, το μηχάνημα θα χαμηλώσει την ταχύτητα του ανεμιστήρα και τις στροφές του inverter (όσο το dT μειώνεται), με αποτέλεσμα να έχεις πολύ πιο ομοιόμορφη θέρμανση από ένα κλιματιστικό.

Στο σπίτι που μπάζει, όσα BTU και να βάλεις, πάντα θα έχεις μια άναρχη, αέναη, ακατάσχετη κυκλοφορία ψυχρών και θερμών ρευμάτων αέρα και, ως αποτέλεσμα, μια πολύ μέτρια ποιότητα θέρμανσης.

Τα ίδια ισχύουν και για την ψύξη φυσικά.

Αυτά για τα κλιματιστικά. Σε συτήματα με πολλές εσωτερικές μονάδες (καλοριφές, fancoil) το φαινόμενο αυτό ειναι λιγότερα έντονο.
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nyannaco Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σωστά είναι αυτά που λες σε γενικές γραμμές, η κεντρική ιδέα είναι ότι το ό,ποιο μέσο θέρμανσης καλείται να αναπληρώνει εσαεί τις απώλειες θερμότητας του χώρου. Με αυτό το σκεπτικό, θεωρητικά μπορείς να διατηρήσεις μια σταθερή θερμοκρασία ανεξαρτήτως απωλειών, αρκεί να αποδίδεις στο χώρο το σωστό ποσό θερμότητας. Και μέχρι εδώ συμφωνούμε.
    Αν το δεις ένα επίπεδο παραμέσα όμως, ο χώρος δεν έχει ενιαία θερμοκρασία! Αυτή μεταβάλλεται κατ' αρχήν καθ'ύψος, επειδή ο ζεστός αέρας πάει επάνω (αν δεν υπάρχει οροφή σε επαφή με τον εξωτερικό χώρο, οπότε μαπίνει και άλλος παράγων μέσα), αλλά και οριζόντια, επειδή τα εξωτερικά δομικά στοιχεία (τοίχοι, κολώνες-δοκάρια) σε παφή με το εξωτερικό περιβάλλον, όπως και τα κουφώματα, τείνουν να έχουν χαμηλότερη θερμοκρασία (έως πολύ χαμηλότερη, με κακή μόνωση) από το κέντρο του χώρου. Οσο πιο έντονη είναι αυτή η διαφοροποίηση (δηλ. όσο χειρότερη η μόνωση), τόσο μειώνεται η αίσθηση θερμικής άνεσης. Για να δώσω και ένα παράδειγμα, αισθάνεται κανείς πολύ καλύτερα σε ένα καλά μονωμένο χώρο με π.χ. 20°C στο κέντρο του, παρά σε ένα αμόνωτο με π.χ. 22°C στο κέντρο, που πλησιάζεις προς τοίχο και αισθάνεσαι ότι έχεις δίπλα μια παγοκολώνα.
    Παιδιά, για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει ένα σπίτι να είναι τρύπιο. Αν είναι ένα σπίτι τρύπιο, θα πλήρωνε κάποιος που χρησιμοποιεί αέριο κανένα 400-500 το 2μηνο για να ζεσταθεί και θα γυρνούσε να μας έλεγε μετά πως δεν ξέρει τι να κάνει για να ζεσταθεί.
    Προσπαθώ να κάνω το να καταλάβει ο κόσμος πως δε γίνεται να μου συγκρίνεις έναν τύπο θέρμανσης που μου χρησιμοποιείς λχ 10 θερμαντικά σώματα με έναν άλλο που χρησιμοποιείς 2 (κλιματιστικά) και γυρνάνε και λένε πως πχ δεν πηγαίνει στο κέντρο του σπιτιού ή ζέστη και επειδή φυσάνε σε μεγάλες ταχύτητες καταλαβαίνουν ρεύματα αέρα και άσχημη ατμόσφαιρα.

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300M/150M
    ISP
    Vodafone
    Router
    H268Q
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από GregoirX23 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Από άποψη κατανάλωσης ρεύματος είναι το ίδιο μια αντλία με fan coils σε διάφορα σημεία σε σύγκριση με 4-5 πχ κλιματιστικά inverter;
    Θα συγκρινεις βαθμους αποδοσης SCOP/SEER
    E5 2697 v2 @ 3.0GHz on P9X79 Deluxe 24GB
    Spoiler:
    WD15EARS, WD30EFRX, WD30EURS, WD30EZRX, WD40EFRX, WD60EFRX
    Intel Xeon E5-2670 v2 @ 2.9GHz 16GB WD15EARS, 2xWD40EFRX, WD60EFRX, 2xWD100EFΑX
    i5 750 @ 3.36GHz 4GB 2xWD60EFRX, 5xWD80EFZX, 2xWD100EFΑX Sony Vaio VPC-F13Z1E/B

Περιοχή
    #skg
    Downloads
    0
    Uploads
    1
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300M/300M
    ISP
    Inalan
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΒΥΖΑΝΤΙΟ
    Router
    Tp-link C80
    Πραγματικά έχετε δώσει ρέστα γνώσεων 2 3 μέρες που δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω...
    Θα επανέλθω σε λίγες μέρες αφού τα διαβάσω προσεκτικά αλλά όπως τα βλέπω τα πράγματα ίσως να μην αξίζει τελικά το επιπλέον κόστος για αντλία...

Προς το παλικάρι που παρέθεσε 2 φώτο από μετρήσεις με ac, οποία εφαρμογή είναι και πως διαβάζει την κατανάλωση? Είναι ακριβές?
    VAMOS ARIS

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    100M/100M
    ISP
    Inalan
    Router
    TP-Link Archer C6 v2
    Με την tapo είναι, έχω τα αντίστοιχα πριζάκια. Είναι αρκετά ακριβείς οι μετρήσεις, καθότι γενικά συμφωνούν με αυτά που βλέπω στο λογαριασμό.

Περιοχή
    #skg
    Downloads
    0
    Uploads
    1
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300M/300M
    ISP
    Inalan
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΒΥΖΑΝΤΙΟ
    Router
    Tp-link C80
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από uncle_nontas Εμφάνιση μηνυμάτων
    Με την tapo είναι, έχω τα αντίστοιχα πριζάκια. Είναι αρκετά ακριβείς οι μετρήσεις, καθότι γενικά συμφωνούν με αυτά που βλέπω στο λογαριασμό.
    Ηξερα ότι καίνε λίγο τα κλιματιστικά αλλά όχι τόσο λίγο.. Το ίδιο κάνω και γω, το ανοίγω Νοέμβρη το κλείνω Απρίλη.. Τελευταία επειδή μου φάνηκε πιο ζεστό το σπίτι το έκλεινα όταν έφευγα για λίγες ώρες
    VAMOS ARIS

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    100M/100M
    ISP
    Inalan
    Router
    TP-Link Archer C6 v2
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από blade_ Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ηξερα ότι καίνε λίγο τα κλιματιστικά αλλά όχι τόσο λίγο.. Το ίδιο κάνω και γω, το ανοίγω Νοέμβρη το κλείνω Απρίλη.. Τελευταία επειδή μου φάνηκε πιο ζεστό το σπίτι το έκλεινα όταν έφευγα για λίγες ώρες
    Εξαρτάται ΠΟΛΥ απ' το κλιματιστικό. Αυτό που είδες είναι το Daikin που ζεσταίνει το σαλόνι και την κουζίνα, 45 τμ, ενώ κανονικά είναι για μικρότερο χώρο. Κι όμως τα καταφέρνει άριστα κ όπως είδες οικονομικά. Το ηλίθιο Toyotomi στο δωμάτιο 13 τμ, καίει παραπάνω (όπως κάθε Toyotomi που σέβεται τον εαυτό του)!

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    200000 / 20000
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΟΥΜΠΑ
    Router
    AVM Fritz!Box 7530 ax
    Και εγώ με tapo γέμισα το σπίτι και σύνδεσα και το 1 κλιματιστικό. Τα άλλα 2 ακόμα δεν κάθισα να τα κάνω…

- - - Updated - - -

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από uncle_nontas Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εξαρτάται ΠΟΛΥ απ' το κλιματιστικό. Αυτό που είδες είναι το Daikin που ζεσταίνει το σαλόνι και την κουζίνα, 45 τμ, ενώ κανονικά είναι για μικρότερο χώρο. Κι όμως τα καταφέρνει άριστα κ όπως είδες οικονομικά. Το ηλίθιο Toyotomi στο δωμάτιο 13 τμ, καίει παραπάνω (όπως κάθε Toyotomi που σέβεται τον εαυτό του)!
    Εντωμεταξύ από απορία, ποιο Daikin έχεις εσύ και πόσα btu;

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    100M/100M
    ISP
    Inalan
    Router
    TP-Link Archer C6 v2
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από YAziDis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Και εγώ με tapo γέμισα το σπίτι και σύνδεσα και το 1 κλιματιστικό. Τα άλλα 2 ακόμα δεν κάθισα να τα κάνω…

- - - Updated - - -

Εντωμεταξύ από απορία, ποιο Daikin έχεις εσύ και πόσα btu;
    Το φτηνό. Sensira 12ρι (Atxc35d).

Περιοχή
    ΛΑΡΙΣΑ
    Downloads
    13
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/30 mbps
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
    Router
    ASUS RT68U
    φετος δοκιμασα κι εγω για πρωτη φορα κλιματιστικο για θερμανση σε παλιο διαμερισμα 110τμ του 1990 με υποτυπωδη μονωση κσι ατομικο λεβητα άεριου συμπυκνωσης.
    Ο λογος? Οι περιπου 5000 δωρεαν khw του φωτοβολταικου neltmetering καβατζα απο το καλοκαιρι που αν δεν καψω θα τις δωρισω στη δεη.
    Κλιματιστικο κατα βαση ο ηγετης Daikin ururu sarara 18000 και ενα ακομη daikin perfera 9000 επισης 3+++ στο υπνοδωματιο.
    Το 18αρι ururu sarara καιει λιγοτερο απ το 9αρι perfera παρ ολο που ανελαβε να θερμανει πανω απ το μισο σπιτι ρυθμισμενο στους 27 βαθμους ολο το 24ωρο για να μπορεσει να ισορροπησει τις απωλειες του σπιτιου και το σπιτι να εχει πανω απο 22 βαθμους ολο το 24ωρο.
    Καταναλωση των κλιματιστικων γυρω στις 500kwh το μηνα και εννοειται δε μπορεσα να φαω ολες τις δωρεαν kwhρες μου.
    Αλλες χρονιες πληρωνα γυρω στα 2χιλιαρικα να ζεσταθω τκ χειμωνα και τωρα μου βγηκε 50ευρο ο μηνας για τις ρυθμιζομενες μονο χρεωσεις του δεδηε ωστε να μου δωσει πισω τις δανεισμενες kwh.
    Ρωτησα μηχανικο για να μπω σε εξοικονομω με θερμομονωση και αντλια θερμοτητας αλλα μου ειπε δε θα κανω αποσβεση ποτε τα 7χιλιαρικα συμμετοχης.
    Το αστειο ειναι οτι το σπιτι ανηκει στον πατο ενεργειακων κλασεων παρ ολο που δεν καιιω τιποτα για ρευμα, ψυξη και θερμανση λογω του netmetering καιι εξοικονομω για ενεργεια γυρω στα 3χιλιαρικα το χρονο σε σχεση με πριν με πολλαπλασια μαλιστα σπαταλη δωρεαν ενεργειας
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nikgr : 22-03-25 στις 23:00.

Downloads
    8
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    Όσο πιάνει
    ISP
    Cosmote-LTE
    Router
    Mikrotik Chateau LTE18
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nikgr Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ρωτησα μηχανικο για να μπω σε εξοικονομω με θερμομονωση και αντλια θερμοτητας αλλα μου ειπε δε θα κανω αποσβεση ποτε τα 7χιλιαρικα συμμετοχης
    Να πας σ αλλο μηχανικο. Εδω δε τιθεται αν τα πληρωσεις. Σαφως και θα τα πληρωσεις. Και τα 7 που σου ειπε ειναι πολλα σα συμμετοχη. Μη μιλησω τωρα.....
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ariadgr : 22-03-25 στις 22:50. Αιτία: quote fix
    Άλλα Ντάλλα....

Περιοχή
    ΛΑΡΙΣΑ
    Downloads
    13
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/30 mbps
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
    Router
    ASUS RT68U
    7χιλιαρικα συμμετοχης μου ειπε με 20% συμμετοχης λογω πληγεισας θεσσαλιας... 35χιλιαρικα κοστζει αλλιως λεει. Εκμεταλλευση για να τσεπωσουν τις επιδοτησεις εξοικονομω

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    HOL
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από YAziDis Εμφάνιση μηνυμάτων
    Παιδιά, για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει ένα σπίτι να είναι τρύπιο. Αν είναι ένα σπίτι τρύπιο, θα πλήρωνε κάποιος που χρησιμοποιεί αέριο κανένα 400-500 το 2μηνο για να ζεσταθεί και θα γυρνούσε να μας έλεγε μετά πως δεν ξέρει τι να κάνει για να ζεσταθεί.
    Προσπαθώ να κάνω το να καταλάβει ο κόσμος πως δε γίνεται να μου συγκρίνεις έναν τύπο θέρμανσης που μου χρησιμοποιείς λχ 10 θερμαντικά σώματα με έναν άλλο που χρησιμοποιείς 2 (κλιματιστικά) και γυρνάνε και λένε πως πχ δεν πηγαίνει στο κέντρο του σπιτιού ή ζέστη και επειδή φυσάνε σε μεγάλες ταχύτητες καταλαβαίνουν ρεύματα αέρα και άσχημη ατμόσφαιρα.
    Τζαμπα παιδεύεσαι, μην σκοτιζεσαι, ο καθένας υπερασπιζεται το σύστημα που του αρέσει.

- - - Updated - - -

φετος δοκιμασα κι εγω για πρωτη φορα κλιματιστικο για θερμανση σε παλιο διαμερισμα 110τμ του 1990 με υποτυπωδη μονωση κσι ατομικο λεβητα άεριου συμπυκνωσης.
    Ο λογος? Οι περιπου 5000 δωρεαν khw του φωτοβολταικου neltmetering καβατζα απο το καλοκαιρι που αν δεν καψω θα τις δωρισω στη δεη.
    Κλιματιστικο κατα βαση ο ηγετης Daikin ururu sarara 18000 και ενα ακομη daikin perfera 9000 επισης 3+++ στο υπνοδωματιο.
    Το 18αρι ururu sarara καιει λιγοτερο απ το 9αρι perfera παρ ολο που ανελαβε να θερμανει πανω απ το μισο σπιτι ρυθμισμενο στους 27 βαθμους ολο το 24ωρο για να μπορεσει να ισορροπησει τις απωλειες του σπιτιου και το σπιτι να εχει πανω απο 22 βαθμους ολο το 24ωρο.
    Καταναλωση των κλιματιστικων γυρω στις 500kwh το μηνα και εννοειται δε μπορεσα να φαω ολες τις δωρεαν kwhρες μου.
    Αλλες χρονιες πληρωνα γυρω στα 2χιλιαρικα να ζεσταθω τκ χειμωνα και τωρα μου βγηκε 50ευρο ο μηνας για τις ρυθμιζομενες μονο χρεωσεις του δεδηε ωστε να μου δωσει πισω τις δανεισμενες kwh.
    Ρωτησα μηχανικο για να μπω σε εξοικονομω με θερμομονωση και αντλια θερμοτητας αλλα μου ειπε δε θα κανω αποσβεση ποτε τα 7χιλιαρικα συμμετοχης.
    Το αστειο ειναι οτι το σπιτι ανηκει στον πατο ενεργειακων κλασεων παρ ολο που δεν καιιω τιποτα για ρευμα, ψυξη και θερμανση λογω του netmetering καιι εξοικονομω για ενεργεια γυρω στα 3χιλιαρικα το χρονο σε σχεση με πριν με πολλαπλασια μαλιστα σπαταλη δωρεαν ενεργειας
    Ururu sarara, κλιματιστικάρα! Μην το βάζετε 27, είναι πολυ, αν και καταλαβαίνω το θέμα με τις δωρεάν kwh που έχετε από τα Φ/Β. 20 ως 22 είναι μια normal θερμοκρασία.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Various
    Με τέτοιο πλεόνασμα kWh από το φωτοβολταϊκό, δε θα είχε νόημα ένα ΠΟΛΥ φτηνότερο και λίγο πιο ενεργοβόρο κλιματιστικό από ένα που κάνει 3k €;
    ¯\_(ツ)_/¯

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    HOL
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από acct Εμφάνιση μηνυμάτων
    Με τέτοιο πλεόνασμα kWh από το φωτοβολταϊκό, δε θα είχε νόημα ένα ΠΟΛΥ φτηνότερο και λίγο πιο ενεργοβόρο κλιματιστικό από ένα που κάνει 3k €;
    Ναι, εάν αυτό το πλεόνασμα είναι εξασφαλισμενο κατ' έτος, θα μπορούσε με κάποιο φθηνότερο.

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300M/150M
    ISP
    Vodafone
    Router
    H268Q
    Το 18αρι ururu sarara καιει λιγοτερο απ το 9αρι perfera
    Τριπλασια τιμη το ενα με το αλλο, αξιζει τα λεφτα του?
    E5 2697 v2 @ 3.0GHz on P9X79 Deluxe 24GB
    Spoiler:
    WD15EARS, WD30EFRX, WD30EURS, WD30EZRX, WD40EFRX, WD60EFRX
    Intel Xeon E5-2670 v2 @ 2.9GHz 16GB WD15EARS, 2xWD40EFRX, WD60EFRX, 2xWD100EFΑX
    i5 750 @ 3.36GHz 4GB 2xWD60EFRX, 5xWD80EFZX, 2xWD100EFΑX Sony Vaio VPC-F13Z1E/B

Σελ. 400 από 407 ΠρώτηΠρώτη ... 380390395398399400401402405 ... ΤελευταίαΤελευταία

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία