Ψάξε στο internet για μαντραδες που αγοράζουν σκραπ όσο όσο. Το πηγαίνεις το ζυγίζουν και σε πληρώνουν. Το κακό είναι ότι το φρεον το πετάνε στο περιβάλλον και δεν υπάρχει πραγματική ανακύκλωση. Το μηχάνημα το πετάνε στην μάντρα και είτε το αγοράσουν τίποτε Ρομα να λιώσουν το μέταλλο.
Εμφάνιση 5.701-5.715 από 6091
Θέμα: Οικονομική θέρμανση
-
30-05-24, 22:08 Απάντηση: Οικονομική θέρμανση #5701
-
30-05-24, 22:11 Απάντηση: Οικονομική θέρμανση #5702
-
03-06-24, 10:55 Απάντηση: Οικονομική θέρμανση #5703
εδω ο αλλος που έστειλε ο Κόκοτας εβαλε μια χαρτοπετσέτα στα μουτρα με το ενα χερι και με το αλλο το έδιωχνε στο περιβάλλον.
Τι να του πω για το περιβάλλον. Για αυτόν του ειπα να προσέχει και η απάντηση ήταν ..."ξέρω" όπως και σε όλους λέω να προσέχουν την υγεία τους πχ αυτούς που τρίβουν ξύνουν μάρμαρα ξύλα μπογιές και βγαίνουν σαν τοξ Παμπλο εσκομπάρ ...να κανουν ΚΑΙ τσιγάρο!
(μετά το ψεκάσματα πχ στις καλλιέργειες δεν πρέπει να καπνίζεις αν θυμάμαι καλά.
έτσι παθαίνε τις σοβαρές ασθένειες οι παλιοί...)
-
03-06-24, 13:06 Απάντηση: Οικονομική θέρμανση #5704
Πήρα δύο ανεμιστήρες οροφής από το Κόκοτα. Μάλιστα μου έκανε και πολύ καλή τιμή σε σχέση με τον τιμοκατάλογο. Του ζήτησα και εγκατάσταση αλλά μάλλον επειδή δεν τον είδα και τόσο διαθέσιμο με ευκολία μου έκανε την έκπτωση.
Να πω ότι είμαι από το παρελθόν πολύ ευχαριστημένος από το μαγαζί. Από το 1986 ο πατέρας μου είχε αγοράσει τα πρώτα κλιματιστικά. Τότε που το μαγαζί πωλούσε μόνο ψυκτικά μηχανήματα κυρίως Mitsubishi.
Τώρα βέβαια τα πράγματα έχουν αλλάξει και υπάρχει και εδώ πολύ no name Κινέζικο και rebranded.
Παλαιότερα Όταν μου προτείνει ο πωλητής να πάω στο πιο φτηνό Daikin κλιματιστικό χωρίς διάφορα μπιμλίκια και εγώ κοίταζα για το φασονάκι με ιονιστές, wi fi και άλλα που τον επόμενο χρόνο η μάρκα δε υπάρχει στην αγορά και δεν έχει και αντιπροσώπευση σωστή έχω και εγώ ένα μέρος ευθύνης.
Στο θέμα με τους ανεμιστήρες οροφής είναι η εγκατάσταση και σε περίπτωση βλάβης τρέχα γύρευε. Εγγύηση λέει 5 χρόνια. Αλλά αν πάθει κάτι αυτό σημαίνει. Να τον βγάλεις να τον επιστρέψεις και μετά ξανά σου τον πάρεις και να τον τοποθετήσεις.
Άσε που αν κάτι πάθει το τηλεχειριστήριο δεν υπάρχουν umiversal και το γνήσιο έχει στα 50 ευρώ. θα προσπαθήσω κάποια στιγμή να αποθηκεύσω τις εντολές σε ένα άλλο μαθητευόμενο τηλεχειριστήριο μην τυχόν και.
Άλλο θέμα είναι ο φωτισμός. Εδώ έδωσα μεγάλη σημασία. Παίρνε 2 λάμπες Ε14 μέσα και επαρκεί για κουζίνα που θέλω. Όχι dimmer λάμπες,
Τώρα για την μάρκα όλα είναι θέμα τύχης. Ο ένας που είχα από το 2012 και χάλασε. Δηλαδή όταν δούλευε ο φωτισμός δεν δούλευε ο ανεμιστήρας και το αντίστροφο. Πρόβλημα μάλλον στην πλακέτα και άντε να την φτιάξεις.
Τον είχα πάρει γύρω στα 100 ευρώ. Μάρκα primo. Τώρα τον βλέπω σε μάρκα Westinghouse τάχα και τιμή 250 ευρώ. Κατέβασα και τα εγχειρίδια και είναι ακριβώς τα ίδια του primo και της Westinghouse. Οπότε δεν βγάζουμε άκρη.
Στην Αμερική και στην Αυστραλία έχουμε μαγαζιά αποκλειστικά με ανεμιστήρες. «Ανεμιστηράδες». Οπότε έρχονται κατοίκον αν χρειαστείς και η εγγύηση είναι πραγματικά 2 χρόνια, 5 χρόνια, 10 χρόνια.
Εδώ η εγγύηση είναι ούτε μια μέρα στην πραγματικότητα.
-
03-06-24, 14:25 Απάντηση: Οικονομική θέρμανση #5705
Ποια μοντέλα πήρες? ρωτάω γιατί έχω πάρει ότι φτηνό κινείτε γενικά στην αγορά τα τελευταία χρόνια, γιατί εμείς έχουμε σε όλα τα δωμάτια ανεμιστήρα οροφής και είμαστε οκ έτσι χωρίς AC (πλην μεγάλες ζέστες φυσικά) και όλοι μετά τα 1-1.5 χρόνια τα μοτέρ χάνουν τη μισή τους δύναμη και στα 3 χρόνια σέρνονται. Μιλάω για Primo και ότι άλλο φτηνό έχει το Leroy, Praktiker κλπ.
Κατέληξα να πάρω WestingHouse 42άρηδες να τους βάλω τις φτερωτές και όλο το από κάτω με τις 4 λάμπες που είχαν οι Primo οι 50άρηδες. Στο πατρικό μου έχουμε έναν WestingHouse 52άρι 30 χρόνια και έχει πέσει ένα 30% η δύναμή του.. απλά δεν υπάρχει σαν μάρκα αλλά πολύ ακριβοί.There's no substitute for experience
CorollaClub
-
03-06-24, 15:15 Απάντηση: Οικονομική θέρμανση #5706
Οι ανεμιστήρες είναι απο τις συσκευές με τις πιο συχνές βλάβες που μετά από 3 χρόνια μέσο όρο είναι για πέταμα. Έναν τον έχουμε 4 χρόνια αλλά στην πρώτη σκάλα έχει μειωθεί τρομερά η ταχύτητα του. Το τι κέρδη βγάζουν οι εταιρείες παραγωγής ανεμιστήρων με πόσο χάλια ποιότητα έχουν, δεν το φαντάζομαι καν.
-
03-06-24, 15:20 Απάντηση: Οικονομική θέρμανση #5707There's no substitute for experience
CorollaClub
-
03-06-24, 15:20 Απάντηση: Οικονομική θέρμανση #5708
-
03-06-24, 15:25 Απάντηση: Οικονομική θέρμανση #5709
Υπάρχει η μάρκα Wesinghouse αλλά δεν έχει σχέση με αυτή πριν 30 χρόνια.
Αν και ήθελα 132άρι πήρα 122άρι. Βγάζει αέρα όσο ο 132άρης που είχα Primo. Κανονικά έπρεπε να βάλω και την προέκταση λόγω ύψους ταβανιού για να έρθει πιο χαμηλά. Αυτό λένε τα εγχειρίδια. Πρέπει να είχε πέσει η απόδοση του Primo στα 10 με 12 χρόνια αλλά ως ανεμιστήρας καλός ήταν.
Στους καινούργιους αν τα μοτέρ είναι εντάξει και αντέξουν γιατί τους δοκίμασα σε δύο κουζίνες περίπου 15 τετραγωνικών σε σπίτια δεκαετίας του 70 που το ταβάνι ήταν και πιο ψηλό είναι ΟΚ. Βγάζουν αέρα.
Έχουν και λιγότερο βάρος. Καλό αυτό για το βίδωμα.
Μου την πούλησε για Αυστραλέζικη εταιρεία. Αλλά είναι Κινεζιά η οποία πράγματι πωλείται και στην Αυστραλία. Στο κουτί γράφει και μια διεύθυνση στη Μελβούρνη. Τα ήξερα αυτά βέβαιά εκ των προτέρων. Τα είχα ψάξει στο ιντερνέτ. Ήθελα οπωσδήποτε δύο λάμπες για να μην κάνω πατέντες.
Εδώ αυτός που αγόρασα
Και εδώ ο χαλασμένος. Τον είχα σε μάρκα Primo Τον βλέπω στην αγορά σε μάρκα Wesitghouse σε πολύ ακριβή τιμή με προαιρετικό τηλεχειριστήριο. Ο primo ήταν και τηλεχειριζόμενος.
Η σελίδα primo πλέον είναι προς το παρόν μη διαθέσιμη. Στο amazon τον βλέπω σε Westinghouse με τηλεχειριστήριο και σε κάποιες περιπτώσεις και με WiFi. Οπότε παίζουν διάφορα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος thourios : 03-06-24 στις 15:40.
-
03-06-24, 15:29 Απάντηση: Οικονομική θέρμανση #5710
Westinghouse εδώ ~9 χρόνια και είναι σαν καινούργιος.
Πέρασα και τις εντολές στο HA με το broadlink rm4 pro για να μήν ψάχνω το τηλεχειριστήριο
-
03-06-24, 15:44 Απάντηση: Οικονομική θέρμανση #5711
Οι Primo οι παλιοί που πριν 10+ χρόνια είχα πάρει και εγώ από το Praktiker νομίζω, ήταν μια χαρά και έβγαλαν 5ετία άνετα. Μετά έριξαν την ποιότητα στα τάρταρα.
Αυτός που πήρες μου φαίνεται καλός πάντως αλλά θα δείξει με τα χρόνια τι ψάρια πιάνει όπως όλοι.
- - - Updated - - -
Εγώ έχω sonoff ifan σε όλους γιατί βγαίνει ποιο φτηνά από το να πάρεις κάποιον με τηλεχειριστήριο μαμάThere's no substitute for experience
CorollaClub
-
03-06-24, 16:10 Απάντηση: Οικονομική θέρμανση #5712
Από το praktiker τον είχα πάρει γύρω στα 80 ευρώ. Έβγαλε συν 10 χρόνια Θα τον χαρίσω σε έναν φίλο να τον βάλει σε ένα μαγαζί αποθήκη. Δεν τον ενδιαφέρει αν υπάρχει πρόβλημα με την ταυτόχρονη λειτουργία φωτός και ανεμιστήρα. Αέρα βγάζει. και αυτή η μάρκα Beacon βλέπω παίζει διεθνώς. Θα δείξει.
Αυτό με το sonoff fan και το broadlink rm4 pro δεν το έχω καταλάβει. Το σκεπτόμουν όμως. Για δώστε κάποιο link.
Ούτε κάτι εφαρμογές που κυκλοφορούν στο google store λειτουργούν σωστά. βρήκα εφαρμογή της εταιρείας αλλά είναι για WiFi
-
03-06-24, 16:19 Απάντηση: Οικονομική θέρμανση #5713
-
03-06-24, 17:16 Απάντηση: Οικονομική θέρμανση #5714
Το ανεμιστήρα μου τον έβαλα πριν ~9 χρόνια. Δεν ήξερα τότε για ΗΑ οπότε ήθελα τηλεχειριστήριο.
Τώρα έβαλα το broadlink rm4 pro για άλλη δουλειά και αφού είναι στον ίδιο χώρο του έμαθα και τις εντολές του ανεμιστήρα.
Ούτε 5' δεν ήταν.
-
03-06-24, 17:40 Απάντηση: Οικονομική θέρμανση #5715
Μάλλον δεν το ρώτησα σωστά, πως στέλνεις απο το HA την εντολή στο broadlink ?
Bookmarks