Δεν εχεις κλαπερ στον ανεμιστηρα του μπανιου για αυτο.
Ο εξαεριστηρας του μπανιου οπως και ο απορροφητηρας εξωτερικα πρεπει να εχουν κλαπερ. Ενα πλαστικο διφυλλο καπακι ειναι που οταν λειτουργει ο ανεμιστηρας η ροη του αερα το σπρωχνει και ανοιγει διωχνοντας αερα εξω.
Οταν κλεινει ο ανεμιστηρας το κλαπερ κλεινει και ετσι δεν εισερχονται στο χωρο ουτε οσμες ουτε υγρασια απεξω.
Προ 2ετιας που αλλαξα τον ανεμιστηρα του μπανιου στο πατρικο με κλαπερ ανεβηκε η θερμοκρασια 1+ βαθμο στο μπανιο και μειωθηκε η υγρασια, καθως πριν με τον παλιο ανεμιστηρα τους κατεβαζε τα βραδια την εξωτερικη υγρασια και τον κρυο αερα απο την ταρατσα στο μπανιο.
Για τις οσμες απο τα αλλα διαμερισματα το προβλημα δεν ειναι μονο η ελλειψη κλαπερ αλλα μαλλον το γεγονος οτι ολοι οι εξαερισμοι πεφτουν στην ιδια σωληνα. Κανονικα θελει καθε εξαερισμος δικη του σωληνα μεχρι εξω λχ ταρατσα.
- - - Updated - - -
Τελος τη μεγαλη διαφορα την ειδαν οι γονειοι μολις τους αγορασα περσι το καλοκαιρι με τις φωτιες στην Αττικη καθαριστη αερα Xiaomi. Η αισθηση πλεον στο σπιτι ειναι τελειως διαφορετικη ακομα και με ελαχιστη χρηση μεσα στη βδομαδα, που γενικα δεν ειχαν θεμα και τα ppm ειναι παντα χαμηλα, κατω απο 12-15 αλλα παρολα αυτα και μονο η σκονη και τα ακαρεα του αερα που σιγουρα μαζευει και δεν τα βλεπεις ευκολα με γυμνο ματι κανουν διαφορα στον αερα, σε τυχον αλλεργιες κτλ.
7 μηνες χρησης, τους εχω κανει μονο 1 καθαρισμο στο φιλτρο (με ηλεκτρικη σκουπα) και το φιλτρο λεει ακομα 98% ζωη - υπολοιπο 286 μερες).
Εμφάνιση 6.046-6.060 από 6091
Θέμα: Οικονομική θέρμανση
-
30-03-25, 10:44 Απάντηση: Οικονομική θέρμανση #6046
-
30-03-25, 11:05 Απάντηση: Οικονομική θέρμανση #6047
Έχω βάλει clapper στην εξοδο του απορροφητήρα στο μπαλκονι που ήταν εύκολο, η έξοδος του μπανιου είναι σε κάτι σαν φωταγωγος που έχεις πρόσβαση μόνο απο το παράθυρο της κεντρικής σκαλας και είναι στο 1.5 μέτρο μακρυά. Εκτός ότι έχω ιλίγγους με τα ύψη, δεν φτάνω καν. Είμαι στον 3ο και έχει και τέταρτο όροφο οπότε δεν φτάνω και από την ταράτσα.
There's no substitute for experience
CorollaClub
-
30-03-25, 12:28 Απάντηση: Οικονομική θέρμανση #6048
Και εγώ για το μπάνιο είχα πάρει ένα τέτοιο·
https://www.skroutz.gr/s/16416201/S-...utm_source=ios
-
30-03-25, 15:13 Απάντηση: Οικονομική θέρμανση #6049
Αλλαξε καλυτερα τοτε ολο τον ανεμιστηρα, με καινουριο με ενσωματωμενο κλαπερ που να ειναι και ψιλοαθορυβος αν δεν ειναι αθορυβος αυτος που εχεις τωρα.
Εγω αυτο εκανα και ξεμπερδεψα γιατι ο προηγουμενος που ειχαν ειναι οροφης που κουμπωνει σε σωληνα που φευγει και καταληγει απευθειας ταρατσα. Οποτε μονη επιλογη ηταν αφαιρεση του παλιου χωρις κλαπερ και τοποθετηση νεου, με χαμηλοτερο θορυβο και κλαπερ.
-
30-03-25, 15:14 Απάντηση: Οικονομική θέρμανση #6050There's no substitute for experience
CorollaClub
-
30-03-25, 17:52 Απάντηση: Οικονομική θέρμανση #6051
Το εχει στην "εξωτερικη" μερια, αυτη που δεν βλεπεις εσυ. Εχω βρει 2 τυπων, το ενα με πλαστικα φυλλα το οποιο ειναι πιο βαρυ μεν και καπακωνει/πεφτει καλα ΑΛΛΑ τα φυλλα στη μεση εχουν ενα ελασμα οπως τα μανταλακια, αυτο με τα χρονια/υγρασια μπανιου/σκονες, σκουριαζει-χαλαει και μπορει να μην ανοιγει το ιδιο ευκολα με το φυσημα του ανεμιστηρα ή/και να κολλησει ανοιχτο. Ο δευτερος τυπος ειναι πιο πολυ σαν 2 φυλλα σκληρο σελοφαν, αυτα δεν θελουν πολυ δυναμη/φυσημα να ανοιξουν αλλα εχουν το πλεονεκτημα οτι δεν κινδυνευουν να χαλασου/κολλησουν ευκολα.
Τριτος τυπος αυτο που εδειξε ο συμφορουμιτης με εσωτερικες περσιδες απο την πλευρα του μπανιου οι οποιες ομως σε οσα ειχα δει λειτουργουσαν με ρευμα (ειχαν μοτερ/ροτορα που τις ανοιγε) αρα αν χαλασει το μοτερ/ροτορας τους θα μεινουν μονιμα κλειστες ή μονιμα ανοιχτες ή σε μια ντεμι θεση.
Ο δευτερος τυπου κλαπέ που λεω ειναι σαν αυτο οπτικα και υλικα
https://vrontinos.gr/el/Product/0002...f=bestprice.gr
Ο ανεμιστηρας που τους εχω βαλει εχει κλαπε σαν αυτο ενσωματωμενο
Ο πρωτος ειναι αυτος, πιο στιβαρη κατασκευη μεν αλλα θελει λιγο μεγαλυτερη ροη αερα να ανοιξει και φοβομουν τι θα γινει αν σκαλωσει ανοιχτο ή σκαλωσει και δεν ανοιγει
https://vrontinos.gr/el/Product/0002...f=bestprice.gr
-
30-03-25, 19:44 Απάντηση: Οικονομική θέρμανση #6052
-
30-03-25, 20:04 Απάντηση: Οικονομική θέρμανση #6053
-
31-03-25, 02:15 Απάντηση: Οικονομική θέρμανση #6054
Είναι σίγουρο ότι με το κλαπε δεν θα έρχονται μυρωδιές από πάνω; Προσωπικά αμφιβάλλω αν είναι τόσο αεροστεγές..
Εξαεριστήρα με αυτόματες περσίδες όπως είπα είχα πάρει και εγώ...
Οι περσίδες έζησαν...
Το μοτέρ τα τίναξε δεν ξέρω αν απλά ήρθε η ώρα του η αν συνέβαλε το ότι κάποιοι από πάνω είχαν την ιδέα να περάσουν σωλήνες και καλώδιο ηλιακού από τον εξαερισμό...
Με αποτέλεσμα να έρθουν κοτρόνες κάτω και να πέφτουν πάνω στον ανεμιστήρα...
Έκτοτε του ξηλωσα το ρεύμα, έβαλα στο πάνω μέρος του ανεμιστήρα ένα χαρτόνι με ταινία, το έχωσα στη τρύπα πάλι και τέλος
... Ούτε μυρωδιές ούτε τίποτα από πάνω... Κοινός σωλήνας εξαερισμού...
Το μπάνιο δυστυχώς αερίζεται μόνο από τη πόρτα... Αλλά η θερμοκρασία είναι οκ... Πάντα έχει ζέστη...-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
31-03-25, 09:16 Απάντηση: Οικονομική θέρμανση #6055
Έτσι το έχω και εγώ τώρα, κλειστό. Κοίτα, οι περσίδες κάνουν δουλειά σίγουρα, το είδα εγώ στην εξαγωγή του απορροφητήρα που έβαλα εδώ και 10 χρόνια τέτοιο clapper πως το λένε. Ενώ όταν πρωτοπήγα σε αυτό το σπίτι όλα φαίνονταν ΟΚ, μου έφερνε κρύο από τον απορροφητήρα το χειμώνα, με το που μπήκε το clapper τέλος.
- - - Updated - - -
Αυτό πρέπει να κάνει και είναι αυτό με τη ζελατίνα που έλεγες
https://ergo-tel.gr/%CF%83%CF%85%CF%...BC%CE%AC%CE%BD
Ψάχνω αυτό με τις ηλεκτρικές γρίλιες ακόμα.There's no substitute for experience
CorollaClub
-
31-03-25, 10:18 Απάντηση: Οικονομική θέρμανση #6056
Μοιαζει στη φωτο με αυτο που ανεβασε ενας συμφορουμιτης νωριτερα
Που εχει περσιδες ανοιγοκλεινομενες απο την εσωτερικη μερια που τις βλεπεις εσυ.
Αυτο ειναι ή σαν αυτο, με ηλεκτρικες περσιδες
https://ergo-tel.gr/%CF%83%CF%85%CF%...AF%CE%B1%CF%82
- - - Updated - - -
Υγρασια παντως και κρυο πλεον δεν ερχονται.
Βοηθαει σε εμας οτι ο σωληνας καθε διαμερισματος ειναι ατομικος και παει απευθειας ταρατσα δεν πεφτουν αλλα διαμερισματα στην ιδια σωληνα.
Μπανιο απο την πορτα μονο δεν αεριζεται δυστυχως γιατι δεν υπαρχει ροη αερα.
Ακομα και ο ανεμιστηρας του μπανιου για να λειτουργησει σωστα θελει ελαφρως ανοιχτη την πορτα ωστε να ρεει ο αερας στο χωρο, πρακτικα βοηθας τον ανεμιστηρα να εχει καλυτερη ροη προς τα εξω. Οσες φορες εχω δοκιμασει με κλειστη πορτα παραμενουν οσμες ή βαρια ατμοσφαιρα, που καθαριζει ταχυτερα οταν ειναι ελαφρως ανοιχτη η πορτα.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Sebu : 31-03-25 στις 10:25.
-
01-04-25, 03:09 Απάντηση: Οικονομική θέρμανση #6057
Υποθέτω ότι μιλάμε για τον εξαερισμό του μπάνιου μόνο...
Γιατί στον απορροφητήρα της κουζίνας έχει περσίδες που ανοιγοκλείνουν με τη ροή...
Συνήθως δεν έχω θέμα...
Ίσως κάποτε δοκιμάσω λύση κλαπε στο μπάνιο....-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
01-04-25, 15:02 Απάντηση: Οικονομική θέρμανση #6058
Δυστυχως δεν εχουν ολα τα σπιτια περσιδες στην εξαγωγη του απορροφητηρα κουζινας, σε πολλα απλα το μπουρι καταληγει σε εξωτερικο χωρο χυμα ανοιχτο απο το οποιο μπορουν να εισελθουν διαφορα στο χωρο ή/και γινεται φωλια με αποτελεσμα κουτσουλιες και αλλες ασχημες μυρωδιες να εισερχονται στο χωρο, μαζι με αερα/κρυο οταν φυσαει.
-
01-04-25, 15:04 Απάντηση: Οικονομική θέρμανση #6059There's no substitute for experience
CorollaClub
-
01-04-25, 18:08 Απάντηση: Οικονομική θέρμανση #6060
Τι να πω κι εγώ που έφαγα σκ@τό με την έξοδο του απορροφητήρα μου, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω όπως θα δείτε και στη φωτό, είναι σε πλαϊνό τοίχο της πολυκατοικίας, χωρίς πρόσβαση, και έχει μία απλή γρίλια για να μην μπαίνουν νερά μέσα.
Ε, λοιπόν, ενάμιση χρόνο πίσω, τον Οκτώβρη του '23, μετακόμισε μια κοινότητα από σφήκες (κάτι σαν μελίσσι αλλά με σφήκες) στον σωλήνα του απορροφητήρα μου, και ήταν τόσο μεγάλο που ξεχείλισε έξω από την γρίλια και κρέμασε στον τοίχο.
Η σφηκοφωλιά εξολοθρεύτηκε με ψεκασμό φαρμάκου (μου είπαν όχι τοξικό), από το παράθυρο του κλιμακοστασίου με ακροβατικά μιας και είναι στον ίδιο τοίχο, αλλά τα φυτικά υπολείμματα της φωλιάς είναι ακόμη μέσα και ο απορροφητήρας δυσλειτουργεί. Άντε βάλε καλαθοφόρο και ξήλωσε και ντουλάπια από την κουζίνα για να αλλάξεις σωλήνες και να μπει γρίλια της προκοπής. Περιμένω το καλοκαίρι που θα γίνουν επισκευές και βάψιμο της πολυκατοικίας, που θα μπουν σκαλωσιές, για να δουλέψει πάλι καλά και αθόρυβα ο Miele μου, και να φάω ξανά τηγανητό σνιτσελάκι με πατάτες!
Οπότε ότι γράφετε εδώ για εξαερισμό θα μου φανεί πολύ χρήσιμο.NAS: QNAP TS-653D-4G@16GB (6xWD121KRYZ) Backup NAS: QNAP TS459 Pro+ (4xWD50EFRX) & Promise Smartstor NS4600 (4xWD30EZRX) @iSCSI
UPS: Back-UPS RS BR1200LCDI Router: AVM Fritz!Box 7590 Switch: Netgear GSS116E
Dell Latitude E6520 (i7-2720QM CPU @ 2.20GH, 16GB, SSD)
Custom PC (GA-EX58-UD5, Zeon X5650, 12GB, Gigabyte GV-N98TSL-1GB nVidia, SSD, WD Velociraptor WD3000HLFS, other HDs)
Bookmarks