Σελ. 371 από 407 ΠρώτηΠρώτη ... 351361366369370371372373376381391 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 5.551-5.565 από 6091
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    ISP
    OTE
    Router
    OPNsense
    Γενικά στη θέρμανση επικρατεί η νοοτροπία «κρυώνω - ανάβω, ζεσταίνομαι - σβήνω» που είναι το πιο ασύμφορο οικονομικά.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    HOL
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από fadasma Εμφάνιση μηνυμάτων
    Γενικά στη θέρμανση επικρατεί η νοοτροπία «κρυώνω - ανάβω, ζεσταίνομαι - σβήνω» που είναι το πιο ασύμφορο οικονομικά.
    Εξαρτάται το σύστημα θέρμανσης.

Σε κλιματιστικά inverter, μόνιμη λειτουργια δαγκωτό.

Σε καλοριφέρ νερού με καυστήρα και λέβητα. Εάν έχει σχεδιαστεί το σύστημα να δουλεύει διακοπτομενα, πράγμα που σημαίνει πως ο μηχανικός έχει κάνει αύξηση του θερμικου φορτίου με συντελεστή προσαύξησης, θεωρώ λάθος και αντί οικονομικό να δουλεύει μόνιμα. Εκτός αν ξηλώσεις παλιά σωματα και λέβητα, βάλεις νέα με το σωστό θερμικό φορτίο, κάνεις και καμιά μόνωση, είσαι κομπλέ μετά για μονιμη θέρμανση.

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300M/150M
    ISP
    Vodafone
    Router
    H268Q
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από fadasma Εμφάνιση μηνυμάτων
    Η ξηρότητα του αέρα προκαλείται από την επαφή του αέρα με την καυτή αντίσταση της συσκευής. Στην επαφή αυτή το νερό που βρίσκεται στον αέρα εξατμίζεται και ο αέρας βγαίνει ξηρός.
    Μεγάλε αυτο που εγραψες το διαβασες???

Δηλαδη ο αερας εχει και νερο και ατμο???
    Ξερεις τι ειναι το νερο?

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  ashrae.jpg 
Εμφανίσεις:  22 
Μέγεθος:  465,5 KB 
ID: 252262

Αν δεν ξερετε τι ειναι το παραπανω, καλυτερα να αλλαξετε θεμα
    E5 2697 v2 @ 3.0GHz on P9X79 Deluxe 24GB
    Spoiler:
    WD15EARS, WD30EFRX, WD30EURS, WD30EZRX, WD40EFRX, WD60EFRX
    Intel Xeon E5-2670 v2 @ 2.9GHz 16GB WD15EARS, 2xWD40EFRX, WD60EFRX, 2xWD100EFΑX
    i5 750 @ 3.36GHz 4GB 2xWD60EFRX, 5xWD80EFZX, 2xWD100EFΑX Sony Vaio VPC-F13Z1E/B

Περιοχή
    GR/Crete
    Downloads
    25
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    OTEnet
    Router
    Siemens κάτι
    SNR / Attn
    9,1(dB) / 28(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από qwertyuiop Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αφού έχεις ινβέρτερ (ποιο άραγε; ) και δε θα σε δαγκώσει στο ρεύμα, άστο στους 20-21 για 2-3 εικοσιτετράωρα και πες μας μετά αν θα έχεις 38% ή 45% υγρασία.
    Νομίζω ότι αυτά που λές προυποθέτουν μία υποτυπώδης μόνωση.
    Αν το σπίτι μπάζει απο παντού το A/C δεν θα κόψει ποτέ και θα κάνει μία ατμόσφαιρα χάλια.

Εκεί το καλοριφέρ που εκπέμπει και ακτινοβολία υπερέχει ως προς την αίσθηση τουλάχιστον.
    https://www.google.com/search?q=radi...t=gws-wiz-serp

Περιοχή
    Φτωχή
    Downloads
    9
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    πΟΤΕ
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ
    Router
    Τhomson TG585 v7
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από teodor_ch Εμφάνιση μηνυμάτων
    Νομίζω ότι αυτά που λές προυποθέτουν μία υποτυπώδης μόνωση.
    Αν το σπίτι μπάζει απο παντού το A/C δεν θα κόψει ποτέ και θα κάνει μία ατμόσφαιρα χάλια.

Εκεί το καλοριφέρ που εκπέμπει και ακτινοβολία υπερέχει ως προς την αίσθηση τουλάχιστον.
    Αν το σπίτι μπάζει από παντού, κι έχει απώλειες 1kw/ώρα για να έχει θερμοκρασία 20, που λέει ο λόγος, τότε ο φίλος χρειάζεται μονίμως μία αντίσταση 1κβ ανοικτή για να έχει 20 βαθμούς μέσα στο σπίτι του. Σύνολο, 24 κιλοβατώρες σε ζεστό αέρα ΚΑΙ όποια εκπομπή θερμότητας σε δομικά στοιχεία. 6 ευράκια τη μέρα. (Γ1Ν με ρυθμιζόμενες περίπου 25σεντς η ΚΒ)

Αν ο φίλος βάλει ένα κλιματιστικό με δείκτη απόδοσης 5,7, όπως μία μεσαία σειρά καλού κατασκευαστή (και όχι κινέζου φασονατζή), δηλ toshiba, mitsubishi, fujitsu, daikin, τότε τo 1kw, θα επιτυγχάνονται με κατανάλωση... 175 watt, τα οποία θα δίνονται κι αυτά όλα στο χώρο, με μία μικρή ακτινοβολία στο έδαφος μπροστά από το κλιματιστικό. Δηλαδή, 4,5 κιλοβατώρες, 1.10 ευράκι τη μέρα.

Αν τώρα, ο φίλος έχει τριπλάσιες ανάγκες (1000 βαττ απώλειες έχει ένα καλά μονωμένο μικρό δωμάτιο), πχ 4 χιλιάδες, τότε πάμε σε 24ευράκια vs 4.40 τη μέρα. Και πάει λέγοντας, μέχρι ο φίλος μας με το καλοριφέρ λαδιού να πουντιάζει και να δίνει και τα μαλλιοκέφαλά του στη ΔΕΗ (ή όπου αλλού θέλει).

Φυσικά, μιλάμε για τις περιπτώσεις που είναι βαθμονομημένα τα κλιματιστικά, για μεταξύ 6-10 βαθμούς δηλαδή. Στους 15 εξωτερική, το 5,70 μπορεί να γίνεται και 5. Βέβαια εκεί έχεις ελάχιστες απώλειες, οπότε το 1000 ίσως γίνεται 700 και έτσι αντιπαρέρχεται η μείωση αναγκών στην αυξημένη κατανάλωση. Το πρόβλημα είναι αν είσαι στη Φλώρινα και έχεις -5. Εκεί τα περισσότερα κλιματιστικά έχουν απόδοση πολύ χαμηλότερη, τύπου 3. Οπότε τα 24 ευράκια της αντίστασης παραμένουν, αλλά τα 4,40 του κλιματιστικού γίνονται 8.

Απλά είναι τα πράγματα.
    Ρώτησα τη 'μυγδαλιά: "Αδερφή , τι είναι θεός;"
    Και η 'μυγδαλιά , άνθισε.

-Νίκος Καζαντζάκης

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    HOL
    Ακόμα και σε σπίτια με ανύπαρκτη μόνωση το inverter κόβει εάν δεν έχει πολύ κρύο. Όσο μειώνονται η εσωτερική και εξωτερική θερμοκρασία τοσο περισσότερο λειτουργεί και μειώνεται η πιθανότητα να σταθεροποιηθει σε χαμηλη κατανάλωση.

Περιοχή
    Φτωχή
    Downloads
    9
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    πΟΤΕ
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ
    Router
    Τhomson TG585 v7
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Basilhs23_ Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ακόμα και σε σπίτια με ανύπαρκτη μόνωση το inverter κόβει εάν δεν έχει πολύ κρύο. Όσο μειώνονται η εσωτερική και εξωτερική θερμοκρασία τοσο περισσότερο λειτουργεί και μειώνεται η πιθανότητα να σταθεροποιηθει σε χαμηλη κατανάλωση.
    Επειδή έχω δει λειτουργία καλού ινβερτερ σε τέτοιο σπίτι (6ος Αθήνα ρετιρέ, 3 από τους 4 τοίχους εκτεθειμένοι έξω με ανύπαρκτη μόνωση και 1 στο μη θερμαινόμενο κλιμακοστάσιο της πολυκατοικίας), ΕΚΕΙ ακριβώς είναι που γίνεται η μεγαλύτερη εξοικονόμηση. Όπως έδειξα στο προηγούμενο παράδειγμά μου, όσο μεγαλύτερες οι απώλειες, τόσο μεγαλύτερο το κέρδος από αντλίες θερμότητας έναντι αντιστάσεων. Σπίτι - κουβούκλιο, ελάχιστων απωλειών, αργεί να αποσβέσει παραπάνω, γιατί κάθε ΚΒ που του πετάς, έστω και με αντίσταση, μένει μέσα.

Τα μόνα δύο σενάρια που οι αντλίες θερμότητας ίσως δεν αξίζουν, είναι α) ΤΡΟΜΕΡΑ και διαρκή κρύα (να είναι συνήθειο το -5/-7 για πολλές ώρες τη μέρα), όπου εκεί η απόδοση ενός λέβητα υγραερίου - Φ.Α. ή ενδεχομένως και καλοσεταρισμένου πετρελαίου έχει παραπάνω απόδοση και β) δωρεάν πρόσβαση σε βιομάζα, λέγε με ξύλα από κλαδέματα/νεκρά δέντρα/ περισσευούμενα/άρρωστα. Ξέρω περίπτωση σε παραθαλάσσια οικία Χαλκιδικής, με άνετες θερμοκρασίες για A/C, αλλά ο ιδιοκτήτης έχει έλατα και ροδακινα - βερύκοκα ως επαγγελματική δραστηριότητα. Ε, έχει βάλει λέβητα ξύλου και καίει απλόχερα αυτό που του δίνουν τα κτήματά του δωρεάν.
    Ρώτησα τη 'μυγδαλιά: "Αδερφή , τι είναι θεός;"
    Και η 'μυγδαλιά , άνθισε.

-Νίκος Καζαντζάκης

Downloads
    41
    Uploads
    0
    να σου προσθέσω κάτι που έλεγες για τη Κρήτη γιαγιάδες και λοιπά.
    επίσης πλάκα εκείνη την εποχή όταν εμφανίστηκαν οι κόκκινες γλυκες πιπεριές η τουλάχιστον όταν έφτασαν στον κάθε τόπο.
    τα έτρωγαν οι δικοί μου και οι υπόλοιποι που δεν είχαν ενημερωθεί τους κοιτάγανε και λέγανε πως αντέχουν δεν το πίστευαν τις έβλεπαν και μεγάλες και νομίζαν ότι θα είναι περισσότερο καυτερές από τις μικρές.

όσο για τις γνώσεις έχω μάθει πολλά από σένα και από τον άλλο φίλο και σίγουρα όλοι προσθέτουμε κάτι εδώ μέσα.

παρόλα αυτά στα κλιματιστικά και δεν αναφέρομαι καθόλου σε σένα είναι πολύ δύσκολο να λάβεις από τους γνώστες μία απλή απάντηση
    π.χ. όταν ψάχνεις μία γρήγορη απάντηση όλοι θέλουν να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες για να σου δώσουν τις καλύτερες πληροφορίες χωρίς να είναι ικανοί να καταλάβουν ότι θέλεις μία απλή απάντηση να δώσεις τρία στοιχεία να πάρεις την απάντηση.
    γιατί? γιατί μπορεί να είναι προσφορά μίας ημέρας π.χ. γιατί μπορεί να να του λείπει το ένα κομμάτι από το παζλ η απλά μαθαίνω.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    HOL
    Εάν αυτές οι λίγες πληροφορίες που δίνονται, δεν αρκούν για να δώσει ο άλλος αξιόπιστη απάντηση, τότε καλύτερα να μην απαντήσει παρά να απαντήσει κάτι λάθος ή ασαφές και πάρει στον λαιμό του τον άλλον. Ένα καλό κλιματιστικο 24αρι κάνει από 1000 ως 1500 ευρώ. Φαντάσου να έκανες μια λάθος αγορά.
    Πχ εγώ αγόρασα δύο fujitsu asyg klca, τα αποθεωνε κάποιος σε άλλο forum. Στο ένα μου σαλόνι ήταν καλή επιλογή διότι είχε μικρό μήκος η εσωτερική μονάδα, έκανε μεν θόρυβο αλλά δεν σύχναζα πολύ εκεί και δεν ενοχλούσε. Στο άλλο μου σαλόνι ήταν σχετικά λάθος επιλογή, ήθελα μεγαλύτερη μονάδα σε όγκο με υψηλότερο max στην θέρμανση και λιγότερα defrost, έχει θόρυβο ο ανεμιστηρας του. Κάνει βέβαια την δουλειά του αλλά όχι στο 100% που περίμενα.

Περιοχή
    Edenoi
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    17104 down / 1022 up
    ISP
    Vodafone
    Router
    TD-W8960N V8
    SNR / Attn
    5.8(dB) / 21(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Υπνοδωμάτιο: Διαστάσεις σε μέτρα Μήκος Χ Πλάτος Χ Ύψος 3,00Χ2,70Χ2,60 (21 κυβικά μέτρα)
    Γραφείο: ομοίως 7,20Χ4,00Χ2,50 (72 κ.μ.)

Για τους 2 παραπάνω χώρους ξεχωριστά τι θα προτείνατε για θέρμανση σε αμιγώς ηλεκτρικό;

Στο υπνοδωμάτιο θα το ανοίγω λίγη ώρα πριν ξαπλώσω, καθώς και για λίγη ώρα το πρωί πριν σηκωθώ για να σπάει το κρύο. Τον περισσότερο χρόνο μου μέσα στην ημέρα την περνάω στο γραφείο.
    My adslgr.com account password is the last 7 digits of π. No hackers so far.
    Hello, I'm Death. You may be familiar with my Blue Screen.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    HOL
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από goku Εμφάνιση μηνυμάτων
    Υπνοδωμάτιο: Διαστάσεις σε μέτρα Μήκος Χ Πλάτος Χ Ύψος 3,00Χ2,70Χ2,60 (21 κυβικά μέτρα)
    Γραφείο: ομοίως 7,20Χ4,00Χ2,50 (72 κ.μ.)

Για τους 2 παραπάνω χώρους ξεχωριστά τι θα προτείνατε για θέρμανση σε αμιγώς ηλεκτρικό;

Στο υπνοδωμάτιο θα το ανοίγω λίγη ώρα πριν ξαπλώσω, καθώς και για λίγη ώρα το πρωί πριν σηκωθώ για να σπάει το κρύο. Τον περισσότερο χρόνο μου μέσα στην ημέρα την περνάω στο γραφείο.
    Αν δεν θες να καίει όλο το βράδυ αλλά μόνο λίγο πριν κοιμηθείς και όταν ξυπνήσεις. Τότε για το υπνοδωμάτιο, καλοριφέρ λαδιού η αερόθερμο.

Για το γραφείο 12αρι κλιματιστικο.

Περιοχή
    Edenoi
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    17104 down / 1022 up
    ISP
    Vodafone
    Router
    TD-W8960N V8
    SNR / Attn
    5.8(dB) / 21(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Αν δεν θες να καίει όλο το βράδυ αλλά μόνο λίγο πριν κοιμηθείς και όταν ξυπνήσεις. Τότε για το υπνοδωμάτιο, καλοριφέρ λαδιού η αερόθερμο.

Για το γραφείο 12αρι κλιματιστικο.
    Βασικά δεν το διευκρίνισα οπότε δικό μου λάθος, κάτι σε ηλεκτρικές σόμπες/καλοριφέρ/αερόθερμα ή παρεμφερές; Κάτι οικονομικό, δεν πρόκειται να βάλουμε κλιματιστικά.
    My adslgr.com account password is the last 7 digits of π. No hackers so far.
    Hello, I'm Death. You may be familiar with my Blue Screen.

Downloads
    41
    Uploads
    0
    Εάν αυτές οι λίγες πληροφορίες που δίνονται, δεν αρκούν για να δώσει ο άλλος αξιόπιστη απάντηση, τότε καλύτερα να μην απαντήσει παρά να απαντήσει κάτι λάθος ή ασαφές και πάρει στον λαιμό του τον άλλον. Ένα καλό κλιματιστικο 24αρι κάνει από 1000 ως 1500 ευρώ. Φαντάσου να έκανες μια λάθος αγορά.
    Πχ εγώ αγόρασα δύο fujitsu asyg klca, τα αποθεωνε κάποιος σε άλλο forum. Στο ένα μου σαλόνι ήταν καλή επιλογή διότι είχε μικρό μήκος η εσωτερική μονάδα, έκανε μεν θόρυβο αλλά δεν σύχναζα πολύ εκεί και δεν ενοχλούσε. Στο άλλο μου σαλόνι ήταν σχετικά λάθος επιλογή, ήθελα μεγαλύτερη μονάδα σε όγκο με υψηλότερο max στην θέρμανση και λιγότερα defrost, έχει θόρυβο ο ανεμιστηρας του. Κάνει βέβαια την δουλειά του αλλά όχι στο 100% που περίμενα.
    Αν εισαι ικανός μπορείς να φιλτραρεις..
    εγω τους ακουω όλους.
    η να σου αναγερω και εγώ τη δικιά μου περίπτωση..
    έχω πάρα πολλούς χωρους και ρωτάω για να πάρω πληροφορίες για να αρχίσω να ταξινομώ μες στο μυαλό μου.

όταν βρεθεί ένας ο όποιος μου πει αυτό αξίζει σε αυτό και χανει σε αυτό...
    εννοείται θα ακούσω και αλλους ανάλογα τις ανάγκες με το χρόνο.

Με άλλα λόγια λάθος ξελαθος εμένα μου δίνεται η δυνατότητα πρώτα να αγοράσω και μετά να αποφασίσω πού θα τοποθετήσω αν θελω και σωστά.

απλα οταν υπάρχει ενα "πακετο" πλήρες ποσταρεις.

Οσο για το αν δεν ξέρει που λες καλύτερα να μη μιλήσει... λογικό λογικότατο, αλλά δεν τον κόβω υποχρεωτικά αυτόν που θα τον ακουγε να πάει σε κάποιον που ξέρει και να του κάνει μία σωστή Μελέτη.

ίσα-ίσα που πιστεύω ότι από εδώ μέσα μπορείς να κάνεις πολύ πιο σωστά πράγματα αν αφιερώσεις χρόνο και αν έχεις τη διάθεση για να το φτάσεις στο έπακρο.

Το πιθανότερο είναι αυτός που λες ότι θα ακούσει να πάει σε έναν Κωτσόβολο με ότι συνεπάγεται ας μην το αναλύσουμε...
    η να πάρει το τζιμάνι από τη γειτονιά πού είναι η δουλειά του αυτή αλλά χθες το βράδυ ήπια ένα μπουκάλι και σήμερα βαριέται και ούτε όταν θα φτάσει 50 θα γνωρίζει αυτά που λέτε εδώ μέσα.

όλους αυτούς τους απατεώνες σε εισαγωγικά σίγουρα θα τα βρούνε σκούρα αν κάτσουν για συζήτηση με κάποιον που το έχει μεράκι

σίγουρα έχουνε εμπειρία Ακόμα και οι πιο άχρηστοι από αυτούς που θα ρθουν αλλά έχω την εντύπωση ότι όταν ο γιατρός δεν ασχολείται θα ασχοληθεί ο ψυκτικός για να σκεφθεί?

άρπα-κόλλα τρέχοντας θα φύγει να προλάβει να πάει στην επόμενη δουλειά
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος kostas2005 : 28-11-23 στις 23:32.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    HOL
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από goku Εμφάνιση μηνυμάτων
    Βασικά δεν το διευκρίνισα οπότε δικό μου λάθος, κάτι σε ηλεκτρικές σόμπες/καλοριφέρ/αερόθερμα ή παρεμφερές; Κάτι οικονομικό, δεν πρόκειται να βάλουμε κλιματιστικά.
    Δεν υπάρχει τίποτε οικονομικό με ηλεκτρική αντίσταση. Πάρε κανένα αερόθερμο η καλοριφέρ λαδιού αλλά το πολύ για κανένα 15-20 λεπτό. Αν πχ έχεις αναμένες τέτοιες συσκευές με 2kW αντίσταση για μια ώρα πριν κοιμηθείς και μια ώρα όταν ξυπνήσεις, τότε κάθε μέρα θα καις 4 kWh, 480kWh στο τετράμηνο επιπλέον δηλαδή σε ότι καταναλώσεις από τις υπόλοιπες συσκευές.

Σομπα υγραερίου είναι το αμέσως πιο οικονομικό, με ότι συνεπάγεται βέβαια σε μέτρα ασφαλείας, αλλαγή φιάλης, κουβάλημα της παλιάς, αποστάσεις από αλλα αντικείμενα μην πάρει φωτια.

Μετα πάμε σε κλιματιστικο.

Edit: Τα παραπάνω μόνο για το υπνοδωμάτιο που είναι μικρό. Για το γραφείο τα ξεχνας. Μόνο σομπα υγραερίου η κλιματιστικο εκεί.

Downloads
    41
    Uploads
    0
    δεν βγαίνει ένας στις τηλεόρασης να εξηγήσει στον κόσμο και ειδικά στους μεγάλους ανθρώπους κάνα δυο φορές ότι τους συμφέρει περισσότερο το air condition όσο και παλιό να είναι οπως το (έμαθα και εγω) αντί να το κλείσουμε και να πάρουνε μία σκατό σόμπα kumteσ.

Τις βλεπω και τρελενομαι .
    Γιαγιάδες παπουδες να κρυωνουν και να πληρώνουν ο πλανήτης να τραβά τα ζόρια με την ενέργεια και οι πωλητές και οι επιχειρήσεις πυρακτώσεως κλπ.

Σελ. 371 από 407 ΠρώτηΠρώτη ... 351361366369370371372373376381391 ... ΤελευταίαΤελευταία

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία