Εμφάνιση 6.031-6.045 από 6091
Θέμα: Οικονομική θέρμανση
-
25-03-25, 12:29 Απάντηση: Re: Οικονομική θέρμανση #6031
-
25-03-25, 12:37 Re: Απάντηση: Re: Οικονομική θέρμανση #6032
Ναι αν και το συγκεκριμένο που κοίταζα εχει φίλτρα ( BLAUBERG VENTO EXPERT A50-1) οπότε θα κρατήσει αρκετά μικροσωματίδια απο τα καυσαέρια.
Αλλά και τι να κάνεις... Σε γραφεία με πολλά άτομα δίπλα από κεντρικούς δρόμους, για να έχεις και σωστό εξαερισμό και καθαρό αέρα χρειάζονται άλλες εγκαταστάσεις μεγαλύτερου μεγέθους, με συστήματα φιλτραρίσματος κτλ.
- - - Updated - - -
Καλά τα λες, αλλα ποιος κάθεται να κρατάει χρόνους! Ειχα σκεφτεί να πετάξω ενα shelly πανω στον απορροφητηρα και οταν το air monitor δειξει πανω απο 1000ppm co2 να τον ανοίγω με ενα automation στο home assistant στο μέχρι να πέσει στα 500-600ppm. Δεν ξέρω μπορει και να δουλέψει
-
25-03-25, 15:42 Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οικονομική θέρμανση #6033There's no substitute for experience
CorollaClub
-
25-03-25, 21:46 Απάντηση: Οικονομική θέρμανση #6034
Μάλλον όπως λέει ο συμφορουμιτης με ppm...
- - - Updated - - -
Έχω 350ppm σε ηρεμία και όταν κάνεις κάτι τώρα δεν ξέρω τι, μάλλον μαγείρεμα, πάει μέχρι 600...
Αλλά τι θες να πεις;
Δεν λέω όχι, αλλά και πάλι είμαστε σίγουροι ότι το μηχάνημα φιλτράρει τόσο καλά;-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
25-03-25, 21:48 Απάντηση: Οικονομική θέρμανση #6035
Αν είναι Daikin, Ν Α Ι
-
25-03-25, 22:00 Απάντηση: Οικονομική θέρμανση #6036
Έχω ανιχνευτή voc... Ένα blitzwolf...
- - - Updated - - -
Καλά... Αν βάζετε και το χέρι σας στη φωτιά, πάσο....
- - - Updated - - -
Έγραψα κάτι σχετικό με τα ppm πριν...
- - - Updated - - -
Typical indoor CO2 ranges from around 400-1,000 ppm, but can rise as high as 40,000 ppm in extreme cases. Small, temporary increases in indoor CO2 are not typically a major threat to human health.
- - - Updated - - -
Εγώ ύστερα από τη νιλα που έπαθα με το Samsung δεν δίνω ξανά πολλά λ7 για κλιματιστικό ούτε με σφαίρες...
Μπορεί να δουλεψε πολύ στη ζωή του, μπορεί να κράτησε και κοντά στα 15 χρόνια, αλλά ακόμη κλαίω το χιλιάρικο....
Και ας ήταν αυτές οι τιμές τότε....
Αντίστοιχο Panasonic ζει ακόμη...
Να μη πω και για τα συμβατικά general που έχω από τα 90s...
Όλα τα τελευταία japan....
Το Samsung china.....
- - - Updated - - -
Ενδιαφέρον ακούγεται το τελευταίο.... Ο απορροφητήρας βοηθάει αν τον ανοίγουμε γενικά;
- - - Updated - - -
Ο εξαερισμός του μπάνιου που κολλάει;
Εγώ τον έχω βουλώσει γιατί μου έρχονταν μυρωδιές από τα επάνω διαμερίσματα....-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
25-03-25, 23:48 Απάντηση: Οικονομική θέρμανση #6037
-
26-03-25, 01:23 Απάντηση: Οικονομική θέρμανση #6038
Κάποια στιγμή είχα ξηλώσει το κλασσικό στυλ εξαεριστήρα που ήταν συνέχεια ανοιχτή η γρίλια του και είχα βάλει πιο ακριβό με περσίδες που ανοιγοκλειναν αυτόματα αλλά κάποτε κάποιοι εκ των γειτόνων είχαν τη φαεινη ιδέα να περάσουν σωλήνες ηλιακού από τον εξαερισμό και έπεσαν πέτρες κάτω σε μένα και με το καιρό κάηκε το μοτέρ...
Με λίγα λόγια ότι στυλ εξαεριστήρα και να έβαζα έρχονταν μυρωδιές από τα άλλα διαμερίσματα και αποφάσισα να κλείσω τη τρύπα τελικά...
Εξαερισμό πλέον μόνο από τη πόρτα και υγεία.....
Τώρα που το θυμήθηκα κάτι παρόμοιο έκανα και με την εξώπορτα, οι διπλανοί μου δεξιά και αριστερά καπνίζουν σαν τσιμινιερες και όλο το σαλόνι μύριζε τσιγάρο....
Έβαλα λοιπόν ενδιάμεσα στη κάσα της πόρτας μια λωρίδα αφρολεξ που υπάρχει στο εμπόριο και ένα υφασμάτινο αεροστοπ κάτω από τη πόρτα και ησύχασα....
Αυτά....-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
26-03-25, 09:56 Απάντηση: Οικονομική θέρμανση #6039
Αν μετράει σωστά τότε ισχύει 1 ή περισσότερα απο τα παρακάτω
1) Το σπίτι μπάζει (το βλέπεις ότι τα επίπεδα πέφτουν χωρίς να αερίσεις)
2) Το σπίτι είναι μεγάλο για τα άτομα που μένουν (τα επίπεδα ανεβαίνουν πολύ αργά)
3) Αερίζεις συχνά
4) κλπ
Είναι πολύ εύκολο σε ένα κλειστό σπίτι να ανέβουν >1000ppm και είναι πολύ συχνό φαινόμενο σε νέα καλά μονωμένα σπίτια.
-
26-03-25, 13:20 Re: Απάντηση: Οικονομική θέρμανση #6040
350 ppm δύσκολο....Το κατώφλι της γηινης ατμόσφαιρας εν έτη 2025 είναι στα 427 ppm (https://climate.nasa.gov/vital-signs...de/?intent=121).
Τα περισσότερα air monitors έχουν επισης δεν μετράνε κάτω απο 400, hardcoded. Ποιο μηχάνημα σου δείχνει 350; Θελει καλιμπράρισμα.
Το μαγείρεμα δεν παράγει CO2 εκτός αν μαγειρεύεις σε ξυλόφουρνο, αλλά θα αυξήσει τα VOCs.
-
26-03-25, 15:05 Απάντηση: Οικονομική θέρμανση #6041
μολις διαβασα αυτο το ποστ κατευθειαν ανοιξα παραθυρο
Πολλες φορες ξεχνιομαστε και δεν το κανουμε...
- - - Updated - - -
δεν ηξερα οτι αρκει τοσος λιγος χρονος για την ανακυκλωση του αερα του σπιτιου.Φανταζομαι εννοεις ολα τα παραθυρα του σπιτιου?
- - - Updated - - -
αν καταλαβαινω καλα σου κρατησε 15 χρονια..τι νιλα μπορει να εφαγες απο το χιλιαρικο που εδωσες?VAMOS ARIS
-
26-03-25, 15:06 Απάντηση: Οικονομική θέρμανση #6042
Μέσα-Εξω θερμοκρασίες
Εξίσωση πιέσεων" Ούτε λαχανικά δεν θα φόρτωνα. "
----
No fm radio ?
No headphone jack ?
Sorry no phone.
-
26-03-25, 15:12 Απάντηση: Οικονομική θέρμανση #6043
Καλό είναι αν μπορείς περισσότερα από ένα για να κάνει ρεύμα, επιταχύνει την αλλαγή του αέρα. Αλλά και μία μπαλκονόπορτα μόνο αν την ανοίξεις τελείως όταν έχει κρύο έξω, ο αέρας θα αλλάξει γρήγορα. Το θερμόμετρο (που δεν είναι μπροστά στο άνοιγμα, εννοείται) είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας.
-
27-03-25, 01:34 Απάντηση: Οικονομική θέρμανση #6044
Το σπίτι είναι σχεδόν βέβαιο ότι μπαζει..
Είναι σχετικά μεγάλο για τα άτομα που μένουν...
Δεν αεριζω συχνά....
- - - Updated - - -
Bw-ar01...
Το έχω κουζίνα στη μέση του δωματίου αν αυτό λέει κάτι...
Όχι κοντά στη κουζίνα πολύ...
- - - Updated - - -
Και όμως.... Με πείραξε τόσο που μπήκα στο κόπο να ασχοληθώ με τις πλακέτες αλλά άκρη δεν έβγαλα....
Επόμενο βήμα να το συναρμολογησω πάλι και να το πάω ολόκληρο σε φίλο μήπως το σώσουμε... Αλλά ήδη κλαίω το μισό και παραπάνω φρεον που πήγε αέρα επειδή δεν άναβε να το μαζέψω....-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
27-03-25, 08:52 Re: Οικονομική θέρμανση #6045
Εδω και μια πολυ ενδιαφέρουσα ιστορία περι ποιότητας αερα, εξαερισμού κτλ.
https://www.youtube.com/watch?v=MRqh8oLY7Ik
Bookmarks