Λοιπόν μόλις πήρα στα χέρια μου το 660ΗW.Επειδή δεν βλέπω κάποιο οδηγό για το μηχανάκι, έχω μερικές ερωτήσεις.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1.
Η DSL δεν μου εχει ενεργοποιηθεί ακόμα, οπότε ουσιαστικά θέλω να κάνω setup το τοπικό δίκτυο (WIRELESS)
ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2.
Εχω συνδέσει κανονικά το εργαλείο στην ETHERNET κάρτα του υπολογιστή μου.Εχω βάλει να παίρνει αυτόματα ΙΡ κλπ.Επίσης μπορώ να μπω κανονικά στο web interface του ΖΥΧEL.
Πρόβλημα 1
Εαν εχω ανοιχτό το zyxel και συνδεθώ στo internet (μέσω dial up), δεν ανοίγει καμιά σελίδα.
Πρέπει να το εχω κλειστό για να μπορώ να σερφάρω.Ξέρει κανείς γιατί ?
Για να προλάβω λέω οτι είτε ενεργοποιήσω το firewall του zyxel είτε οχι, δεν κάνει διαφορά.
Ερωτήσεις
Πως θα πρέπει να αρχίσω το setup του εργαλείου ? Εννοώ οτι υπάρχουν κάποιες βασικές ρυθμίσεις γενικά που πρέπει να κάνω για να είμαι έτοιμος ? Π.χ. χρειάζονται ρυθμίσεις για να δουλέψει καλά το p2p ? Πως θα πρέπει να ρυθμίσω το firewall ?
Γενικά ενα how to οδηγό για το συγκεκριμένο μηχανάκι.
Ευχαριστώ.
Εμφάνιση 1-9 από 9
-
27-09-06, 13:11 To πήρα (660ΗW).Και τώρα τι ? #1
-
27-09-06, 14:22 #2
Αρχικό μήνυμα από Johnkokk
Forwarding -> Το μοντέλο του router σου και μετά το πρόγραμμα που θες να ρυθμίσεις ακολούθησε τις οδηγίες και είσαι έτοιμος. Κάθε πρόγραμμα θέλει τις δικές του ρυθμίσεις..When the enemy comes welcome him,
when he goes send him on his way.
It is not important to be better than someone else,
but to be better than yesterday.
-
27-09-06, 14:31 #3
- Εγγραφή
- 21-06-2006
- Περιοχή
- Περιστέρι
- Μηνύματα
- 6.809
- Downloads
- 15
- Uploads
- 5
- Άρθρα
- 1
- Τύπος
- ADSL
- Ταχύτητα
- 384/128
- ISP
- Vivodi
- DSLAM
- ΟΤΕ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
- Router
- Zyxel 652-R
- SNR / Attn
- 14(dB) / 34(dB)
- Path Level
- Interleaved
Πως να μετατρέψετε το Linksys WRT320N σε Linksys Ε2000
Router Dynalink DL-WRX36 : OpenWrt 23.05.2 Shapshot
Modem Zyxel VMG8623-T50B : Firmware Version: V5.50(ABPM.8.3)C0
-
27-09-06, 15:11 #4
1. Δώσε στον υπολογιστή σου μια στατική IP, ή πες στο zyxel να του δίνει πάντα την ίδια με βάση την MAC address (Νομίζω static DHCP λέγεται αλλά δεν είμαι μπροστά στο zyxel μου). Αυτό χρειάζεται για το port forwarding. Η IP αυτή πρέπει να είναι εκτός του range που δίνεται μέσω DHCP. Αν βάλεις στατική IP από τα windows, δώσε ως gateway ΚΑΙ DNS την IP του zyxel.
2. Στο ασύρματο WPA pre shared key. Μόνη εξαίρεση αν έχεις wep-only συσκευές. Αν δεν έχεις WPA, όλες οι άλλες επιλογές ασφαλειας είναι ημίμετρα αν κάποιος πραγματικά θέλει να μπει.
3. Port forwarding για τεμπέληδες: Διαλέγεις ένα ΜΕΓΑΛΟ νούμερο. Ας πούμε 12700. Ανοίγεις από τις NAT επιλογές του zyxel τις πόρτες 12700 ~ 12750. Οταν σετάρεις P2P προγράμματα τα ρυθμίζεις στις πόρτες αυτού του range. Πχ μtorrent -> 12700, DC -> 12701, emule -> 12702 ...
Φρόντισε το range να μην περιλαμβάνει κάποια πόρτα που χρησιμοποιεί κάποιο τοπικό πρόγραμμα για εσωτερική χρήση (για αυτό διαλέγεις και μεγάλο νουμεράκι).
4. Η φάση με το dialup είναι ok. Τα windows προσπαθούν να βγουν στο internet μέσω του zyxel πριν δοκιμάσουν την dialup. Αν τα ρυθμίσεις να κάνουν το αντίθετο, όταν έχεις DSL και δεν βρίσκουν κάποιο server (επειδή έχει πέσει ή επειδή έγραψες λάθος URL) θα πετάγεται το παραθυράκι της Dial up. Οπότε, αν δεν θες να τα αλλάζεις και τώρα και μετά, άστα ως έχουν.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Πύρρος : 27-09-06 στις 21:15. Αιτία: typo: (forwardin -> forwarding)
And how can we win, when fools can bekingsISO-approved?
[MUSE: Knights of Cydonia]
-
27-09-06, 15:25 #5
Λοιπόν, όσο το zyxel είναι συνδεμένο και σου αποδίδει ip address, σου δίνει και gateway και dns server διευθύνσεις, τις οποίες έχω παρατηρήσει ότι χρησιμοποιεί ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΣΥΝΔΕΕΣΑΙ ΜΕ DIAL-UP (δεν ξέρω γιατί, δεν το έχω ψάξει και πολύ, ομολογώ!) Προς το παρόν, αν αποσυνδεθείς από το δίκτυο (για όσο χρόνο δεν δουλεύει η adsl γραμμή σου) θα πρέπει να είσαι εντάξει.
Όσο για το setup, τα βασικά που πρέπει να κάνεις είναι να ρυμίσεις το NAT ώστε να στέλνει στη διεύθυνση ip που θα παίρνει το PC σου τα ports που σε ενδιαφέρουν για το P2P και επιπλέον να ορίσεις κανόνες στο firewall ώστε να επιτρέπει την κίνηση από τις πόρτες αυτές προς το PC σου. Ο τρόπος αναφέρεται σε διάφορα HOW-TO εδώ στο site, ρίξε μια ματιά
Να σημειώσω ότι αν έχεις περισσότερα από ένα PC που θα συνδέονται στο Zyxel, θα πρέπει να χρησιμοποιείς διαφορετικές ports για το καθένα, για το κάθε P2P πρόγραμμα και θα πρέπει να φροντίσεις και να αποδίδονατι οι ίδιες πάντα ip διευθύνσεις στα PC σου, ώστε να δουλέψει σωστά το port forwarding. Αυτό μπορείς να το πετύχεις είτε δίνοντας ΣΤΑΤΙΚΗ διεύθυνση σε κάθε PC (από τις ρυθμίσεις της κάρτας) είτε με το να καθορίσεις να αποδίδεται μια συγκεκριμμένη ip διεύθυνση στην MAC address κάθε κάρτας μέσω DCHP. Τις mac διευθύνσεις των καρτών θα τις βρεις δίνοντας την εντολή ipconfig /all σε command prompt (γραμμή εντολών).
Ελπίζω να βοήθησα, για περισσότερα αν χρειαστεί εδώ θα είμαστε.
-
27-09-06, 15:28 #6
-
27-09-06, 17:39 #7ΚΑΙ 50.000 ΚΡΟΎΣΜΑΤΑ ΤΗΝ ΜΈΡΑ Κ ΤΙ ΈΓΙΝΕ? ΤΣΆΜΠΑ ΡΑΜΠΙΤ = ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ.
ΑΥΤΟ ΘΈΛΕΤΕ, ΤΟΝ ΣΤΆΛΙΝ? ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΜΝΗΜΌΝΙΑ, ΖΩΉ ΜΑΓΙΚΉ.
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΥΝ ΚΟΥΒΈΝΤΑ ΈΤΣΙ, ΜΟΝΌ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΘ ΛΈΤΕ. ΞΥΔΑΚΙ ΜΑΔΟΥΡΙΑ.
-
28-09-06, 20:51 #8
Εστω πως έχουμε ήδη softwear firewall το οποίο το έχουμε φτιάξει όπως το θέλουμε.
Το αφήνουμε και απενεργοποιούμε το firewall του router ή το βγάζουμε και βάζουμε αυτό του router ?
Εχω το sygate και μου φαίνεται λίγο μπέρδεμα του router.
Είναι ανώτερο του router (αν εξαιρέσουμε οτι το soft τρώει πόρους συστήματος) ?
-
28-09-06, 23:41 #9
- Εγγραφή
- 21-06-2006
- Περιοχή
- Περιστέρι
- Μηνύματα
- 6.809
- Downloads
- 15
- Uploads
- 5
- Άρθρα
- 1
- Τύπος
- ADSL
- Ταχύτητα
- 384/128
- ISP
- Vivodi
- DSLAM
- ΟΤΕ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
- Router
- Zyxel 652-R
- SNR / Attn
- 14(dB) / 34(dB)
- Path Level
- Interleaved
Αν το κλείσεις τότε δεν υπάρχει λόγος που το αγόρασες μιας και ένα απο τα κύρια χαρακτηριστικά ενός Zyxel είναι το Firewall. Η παραμετροποίηση του δεν είναι δύσκολη. Αρκεί να φτιάξεις WAN to LAN rules με τα ίδια ports που έχεις βάλει και στο NAT και custom services αν δεν υπάρχουν τα ports που θες στη λίστα. To manual του επίσης είναι αρκετά MB και είναι κατατοπιστικότατο με αρκετά παραδείγματα, ρίξε μια ματιά στο Firewall. Το software firewall είναι για να ελέγχεις πιο πολύ την κίνηση απο μέσα προς τα έξω και όταν κάποιο ύποπτο πρόγραμμα προσπαθήσει να αποκτήσει πρόσβαση στο internet (trojan, adware, malware κλπ) το κάνεις block. Επομένως τα θές και τα δύο.
Πως να μετατρέψετε το Linksys WRT320N σε Linksys Ε2000
Router Dynalink DL-WRX36 : OpenWrt 23.05.2 Shapshot
Modem Zyxel VMG8623-T50B : Firmware Version: V5.50(ABPM.8.3)C0
Παρόμοια Θέματα
-
Πήρα conn-x 2048 και έμεινα χωρίς Internet !!! (και δεν μου έδωσαν και το δωρεάν router)
Από iparout στο φόρουμ COSMΟΤΕ ADSLΜηνύματα: 18Τελευταίο Μήνυμα: 03-06-07, 01:03 -
πήρα zyxel 660H-61 και τώρα τί?
Από zoran στο φόρουμ Zyxel ADSL modems και routersΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 31-08-06, 21:58 -
Mα εγώ Athlion 1800XP πήρα! ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΡΕ! 1150 είναι τώρα! Ξέχνα και το ΞΠΟΥ!
Από BlindG στο φόρουμ Motherboards, CPU και memoryΜηνύματα: 13Τελευταίο Μήνυμα: 08-07-06, 13:18 -
πηρα τους κωδικους, τώρα τι κάνω;
Από giannisb στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 7Τελευταίο Μήνυμα: 02-06-06, 09:24
Bookmarks