Βασικά, καταγράφει τα mac addresses wifι, όμως η κάθε διεύθυνση είναι μοναδικού κατασκευαστή και συνδυασμένη με μοναδική διεύθυνση adsl. Αυτό είναι ψιλό τρομακτικό. Όσες φορές ζήτησα χάρτες, βρήκα αρχείο θέσεων με κεραίες και wifi.
Προφανώς, συνδυάσεις δορυφόρο με δίκτυα συμβάλεις στην δημιουργία βάσης με θέσεις κεραιών. Έχοντας μετά τις θέσεις των κεραιών στη δυνατότητα εντοπισμού θέσης βάσει αυτής.
Τα βρήκα τα αρχεία. Δείχνουν που είχα πάει όταν χρησιμοποιήθηκε η υπηρεσία χαρτών ή άνοιξα wifi.
........Auto merged post: pelasgian πρόσθεσε 6 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Το χαζό τηλέφωνο είναι πιο εύκολο να κανείς υποκλοπή. To gsm σπάει πολύ πιο εύκολα από 3g.
Εμφάνιση 76-90 από 100
-
24-04-11, 02:37 Απάντηση: Καταγραφή δεδομένων θέσης του χρήστη σε αρχείο και από το Android #76
- Downloads
- 2
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 5
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος pelasgian : 24-04-11 στις 02:37. Αιτία: auto merged post
... when you damp oscillations, you lose the high points as well as the low.
改善 - kai zen - continuous change for the better - the Tao of Linux.
Linux χωρίς εγκατάσταση, δωρεάν ΝΟΜΙΜΟ office, browser χωρίς ιούς ,
δωρεάν εγκατάσταση Linux, δωρεάν raytracer, γιατί το δωρεάν είναι όλα τα λεφτά...
ΟΔΗΓΙΕΣ εγκατάστασης Linux
-
24-04-11, 03:49 Απάντηση: Καταγραφή δεδομένων θέσης του χρήστη σε αρχείο και από το Android #77
Ναι και εγώ παρατήσα με το Antennas(εφαρμογή που σου δείχνει με ποιά κεραια παρόχου είσαι συνεδεμένος) ότι παρόλο που είχα κλείσει το Wifi το Antennas που έτρεχε στο background γιατί δεν είχε μπει στο μεταξύ το taskiller είχε ήδη φορτώσει το χάρτη με το στίγμα ή το δικό μου ή της κεραίας (δεν έδωσα και πολύ σημασία τότε!νομίζω της κεραίας!) επίσης στο android system info στο telephony info μου βγάζει κάποια κουφά όπως και εάν ψάξεις logs του κάτι περίεργα απ'το compass και gps.
To ποιο περίεργο και σημαντικό θα ήταν να μάθουμε εάν υπάρχει περίπτωση to gps να ενεργοποιείται σε κάποιο τύπο silent mode για να συλλέξει δεδομένα τότε τα πράγματα είναι πιο σοβαρά.Ίσως κάποιος developer να το ψάξει.
Καθώς εξίσου σημαντική θα ήταν μία ενημέρωση απ'την google, έστω και για στάχτη στα μάτια(για να δούμε τις διαθέσεις της) και των κατασκευαστών γι'αυτό το θέμα που φαίνεται ότι αποτελεί γεγονός!
Αλλά δυστηχώς "μπόρα είναι και θα περάσει" αυτό που ασχολούμαστε είναι σταγόνα στον ωκεανό όσον αφορά τέτοιου είδους "συλλογή δεδομένων" και δεν θα επεκταθώ άλλο.
Εγώ πάντως δεν έχω πακέτο ή σύνδεση με 3G στο τηλέφωνο μου.Κατανοώ ότι είναι ιδανική για τέτοιου είδους συσκευές και απαραίτητη για την αξιοποίηση των tablets.Μπαίνω μόνο με wifi κάποιες ώρες και μετά, μόνο GSM για τηλέφωνο-sms, wifi off, bluetooth off, Κίνηση δεδομένων off, GPS και χρήση ασύρματων δικτύων off, αποστολή στατιστικών στην Sony Ericsson off, Χρήση της Τοποθεσίας μου για τα αποτελέσματα της αναζήτησης google off!Πράγμα που συνιστώ σε όσους έχουν smartphone για τις ώρες που το θέλουν απλά για τηλέφωνο!
Συσκευή ένα απλό X10 mini pro απ'τα πρώτα με android, τελευταίο update 2.1 non routed!
Ακόμα στο συγκεκριμένο τηλέφωνο με το TaskKiller(αυτό με το κόκκινο και τον κεραυνό) έχω βγάλει ένα σορό services από system services και τα κλείνει αυτόματα και αφορούν ποίο πολύ services που λήγουν σε google.com kai sonyericsson.com χωρίς κανένα πρόβλημα στην λειτουργικότητα της συσκευής!Ίσα - ίσα που ξεμπούκωσε κιόλα! - Δεν φέρω ευθύνη εάν κάποιος κάνει καμιά βλακεία εάν διαβάσει αυτό και απενεργοποιήσει ακόμα και το πληκτρολόγιο!
Όσο αφορα την προηγούμενη απάντηση μου απλά ήθελα να δώσω μια δόση χιούμορ στην όλη υπόθεση γιατί έτσι και αλλιώς μας το περνάνε με το έτσι θέλω...και που είδαμε και ξέρουμε τώρα τι συμβαίνει και ακόμα και εάν αντιδράσουμε θα σταματήσει ο κόσμος να αγοράζει κινητά με android ή iOS;To WP7 δεν θα συλλέγει δεδομένα;Το symbian και εάν δεν το κάνει τι χρόνο ζωής έχει;Και εαν αντέξει το Symbian δεν θα κάνει και αυτό τα ίδια αργότερα εαν δεν τα κάνει και αυτό τώρα;
Δυστηχώς αυτά τα πράματα μας τα περνάνε σαν "αναγκαίο κακό"!
Όσο για το GSM το ξέρω μπορεί και η "κουτσή Μαρία" πλέον να το υποκλέψει...αλλά τουλάχιστον για τηλεφωνία ακόμα αυτό χρησιμοποιείται εκτός εάν μιλάς μέσω skype ή άλλης αντίστοιχης εφαρμογής.
Η προηγούμενη απάντηση μου ήταν απλά ένα αστείο...αυτή είναι περιληπτικά για μένα η άποψη μου για το θέμα....καταλήγοντας ότι είναι τουλάχιστο θετικό να ασχολούμαστε με τέτοια θέματα ακόμα και εάν ίσως μάταια αλλά και κωμικοτραγικό συνάμα να μην μπορούμε να αντιδράσουμε επί της ουσίας.
Καλή απάντηση μου έδωσες pelasgian αλλά μην το θεωρείς τρομακτικό αλλά δεδομένο, γιατί εάν μάθουμε και τα "υπόλοιπα" που δεν θα μάθουμε τότε δεν θα είναι απλά ψιλό τρομακτικό!
Ελπίζω να σας κάλυψα.
Με εκτίμηση Ζ€r0.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Z€r0 : 24-04-11 στις 04:02.
-
24-04-11, 12:51 Απάντηση: Καταγραφή δεδομένων θέσης του χρήστη σε αρχείο και από το Android #78
Πλεονεκτήματα μη Smartphone’s:
Απλά στην χρήση
Δεν κολλάνε
Δεν έχεις προβλήματα με ιούς
Δεν ξοδεύεις ώρες για να : ψάξεις /προγράμματα/να φτιάχνεις προγράμματα / γιατί κολλάνε κάποια προγράμματα /να δεις γιατί ΔΕΝ δουλεύουν κάποια προγράμματα…….
ΔΕΝ μπορεί ο καθένας που έχει πρόσβαση στο κινητό σου για 5 λεπτά να κατεβάσει ένα ‘’χάρτη ‘’με το που είχες πάει τις τελευταίες μέρες/ώρες
Μειονεκτήματα μη Smartphone’s
Δεν είναι Smartphone’s!
-
25-04-11, 19:42 Απάντηση: Καταγραφή δεδομένων θέσης του χρήστη σε αρχείο και από το Android #79
Κοίτα θα συμφωνήσω μαζί σου αλλά δυστηχώς σε λίγο θα μας αναγκάσουν όλους να έχουμε smartphones καθώς ακόμα και τα φθηνότερα κινητά σε λίγο, ακόμα και τα επώνυμα, θα έχουν κάποιο είδος λειτουργικού.
Ήδη και τα μη smartphones εμπλουτίζονται με εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης - τα λεγόμενα chat phones!
Aπορώ τι άλλη ονομασία θα δώσουμε στα κινητά τηλέφωνα!
Πάντως και τα smartphones για την ώρα τουλάχιστον μπορούν να γίνουν και μη smartphones.
Σε όλα τα κινητά και στα μη smartphones μέσω του εκάστοτε δικτύου μπορεί κάποιος να βρει εαν όχι και με τόσο μεγάλη ευκολία αλλά μπορεί την γεωγραφική σου θέση...ίσως όχι και με τόσο μεγάλη ακρίβεια...εκτός βέβαια εάν έχεις το κινητό σου κλειστό και χωρίς μπαταρία!
Οπότε συνολικό μειονέκτημα όλων των κινητών (smartphones, chatphones, μη smartphones, κτλ.) είναι ότι μπορούν να εντοπίσουν την γεωγραφική σου θέση!Και δυστηχώς αυτό δεν αλλάζει.
Και μην ξεχνάμε ότι τις περισσότερες φορές smartphone ή μη παίζει ρόλο και πόσο smart ή μη είναι και αυτός που το χρησιμοποιεί!
-
25-04-11, 20:27 Απάντηση: Καταγραφή δεδομένων θέσης του χρήστη σε αρχείο και από το Android #80
-
25-04-11, 21:40 Απάντηση: Καταγραφή δεδομένων θέσης του χρήστη σε αρχείο και από το Android #81
Πό, που με ταξίδεψες φίλε μου!Τ28!Πότε ήταν αυτό;Υπήρχε και η τριπλάσια μπαταρία που κράταγε βδομάδες!
Είχα το T39 ή 29 νομίζω που έμοιαζε με αυτό!Το μετέπειτα!Και έπαιζα με τον διπλανό μου που είχε το ίδιο τέννις!Η κλασσική του μπαταρία κράταγε στο full για τα δεδομένα τις εποχής 5 μέρες άνετα!Απ'τα καλύτερα κινητά που είχα!
Τώρα βέβαια χωρίς επικοινωνία πόσες λειτουργίες είχες στο Τ28 να σου μένουν;Τα παιχνίδια και την ώρα;ΟΚ!Συμφωνώ αυτό είναι εξαίρεση δεν χρειαζόταν να βγάζεις μπαταρία!
Μετά από αυτό το ταξίδι στο παρελθόν βρήκα άλλο ένα βασικό μειονέκτημα για τα smartphone!H μπαταρία!Αλλά και ένα πλεονέκτημα για τις μέρες μας η φόρτιση μέσω USB!
Να είσαι καλά φίλε που μου τα θύμησες!
-
25-04-11, 21:49 Απάντηση: Καταγραφή δεδομένων θέσης του χρήστη σε αρχείο και από το Android #82
Στα τελευταια 11 χρονια, τα σχεδον 9.5 εχω χρησιμοποιησει T28 και T39 (τωρα ειμαι με το T39... αν και για κεραια εχω βαλει αυτη του T28 γιατι ειναι πιο ομορφη).
-
25-04-11, 22:43 Απάντηση: Καταγραφή δεδομένων θέσης του χρήστη σε αρχείο και από το Android #83
-
26-04-11, 10:44 Απάντηση: Καταγραφή δεδομένων θέσης του χρήστη σε αρχείο και από το Android #84
Σε tablets με Android 3.0 ΧΩΡΙΣ σύνδεση με κινητή τηλεφωνία (SIM , 3g , κλπ.)
αλλά μόνο σύνδεση WiFi ,άραγε πάλι καταγράφονται θέσεις ,κλπ. ;
Υπάρχει κάτι σχετικά ;
-
26-04-11, 10:49 Απάντηση: Καταγραφή δεδομένων θέσης του χρήστη σε αρχείο και από το Android #85
και μετά μερικοί λέγανε για το iphone!
γιατί μήπως και τα windows mobiles δεν θα το κάνουν?
-
26-04-11, 11:59 Απάντηση: Καταγραφή δεδομένων θέσης του χρήστη σε αρχείο και από το Android #86
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
http://news.cnet.com/8301-31921_3-20057329-281.html
dumbphone for sale anybody ?We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
I forgot that I might see, so many Beautiful things
everything that has a beginning has an end
See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me
-
26-04-11, 13:09 Απάντηση: Καταγραφή δεδομένων θέσης του χρήστη σε αρχείο και από το Android #87
- Downloads
- 2
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 5
... when you damp oscillations, you lose the high points as well as the low.
改善 - kai zen - continuous change for the better - the Tao of Linux.
Linux χωρίς εγκατάσταση, δωρεάν ΝΟΜΙΜΟ office, browser χωρίς ιούς ,
δωρεάν εγκατάσταση Linux, δωρεάν raytracer, γιατί το δωρεάν είναι όλα τα λεφτά...
ΟΔΗΓΙΕΣ εγκατάστασης Linux
-
26-04-11, 16:13 Απάντηση: Καταγραφή δεδομένων θέσης του χρήστη σε αρχείο και από το Android #88
Την εφαρμογή "Fake GPS Location" την δοκίμασε κανείς;( και με rooted phone, να δούμε τί log θα στέλνεται και με αυτήν την εφαρμογή ενεργοποιημένη στην google; )
Εάν και δεν πιστεύω να ξεγελάει ολόκληρη Google αφού έτσι και αλλιώς η κεραία θα είναι με εταιρεία GR.
Εάν και ίσως για χρήστες που δεν χρησιμοποιούν SIM όπως tablets να είναι μία λύση για το θέμα αυτό.
Tο πιθανότερο βέβαια να μην κάνει τίποτα στην περίπτωση της καταγραφής θέσης απ΄το Android.(που και πάλι απλά θα το ξεγελάει αλλά δεν πειράζει όπως μας ξεγελάνε εμάς να τους ξεγελάσουμε και εμείς λίγο)
Αλήθεια παίζει ρόλο σε αυτήν την υπόθεση η έκδοση του Android που είναι εγκατεστημένη σε κάθε συσκευή;
-
26-04-11, 16:39 Απάντηση: Καταγραφή δεδομένων θέσης του χρήστη σε αρχείο και από το Android #89
λογικό μου ακούγεται..η google κρατά σε script μέχρι και την ταχύτητα που δακτυλογραφούμε!!Τα πάντα!
-
26-04-11, 16:45 Απάντηση: Καταγραφή δεδομένων θέσης του χρήστη σε αρχείο και από το Android #90i5-12600K + Arctic Freezer 34 Duo || MSI Pro Z690-A DDR4 || G.Skill Ripjaws V 2x16GB 3600MHz || Gigabyte GeForce RTX 3060 12GB GDDR6 Gaming OC || Samsung 970 Evo Plus 500GB || Dell S2721DGFA IPS HDR Gaming Monitor 27" QHD || Logitech G502 Proteus
Παρόμοια Θέματα
-
Google: Δυνατότητα προσδιορισμού της θέσης του χρήστη μέσω του Chrome
Από nm96027 στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 71Τελευταίο Μήνυμα: 16-05-10, 22:09 -
Διάβασμα δεδομένων από αρχείο txt με SQL και αναβάθμιση πίνακα
Από berta στο φόρουμ Προγραμματισμός και γλώσσες προγραμματισμούΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 29-07-09, 09:47 -
Σε ισχύ από τη Δευτέρα η Οδηγία για καταγραφή των διαδικτυακών δεδομένων
Από asfalis στο φόρουμ Γεγονότα και ΑπόψειςΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 07-04-09, 01:55
Bookmarks