Η χρήση "όπως θέλεις" περιλαμβάνει το σεβασμό των δικαιωμάτων του συνανθρώπου σου. Π.χ. μπορεί να τεθεί ζήτημα κακής διαχείρισης των θερμοκρασιών του υλικού, από τρίτο λειτουργικό σύστημα. Ή απουσίας firewall που εκθέτει τους συνανθρώπους σου σε spam/ddos/trojan.
Η εταιρεία μπορεί να ισχυριστεί ότι πουλάει ένα μηχάνημα που φέρει λογισμικό, με το οποίο εγγυάται υψηλή ασφάλεια (απόλυτη δεν υπάρχει, ούτε μπορεί να έχει την πλήρη ευθύνη) έναντι επιβλαβούς χρήσης. Επίσης ότι απαγορεύει να κυκλοφορεί στο εμπόριο η συσκευή της, χωρίς την ασφάλεια που παρέχει το λειτουργικό σύστημα, με το οποίο την έχει δοκιμάσει.
Άρα, αν ο πελάτης αφαιρέσει το λογισμικό, δρα με δική του ευθύνη. Η εταιρεία δεν αναγνωρίζει/επιτρέπει την κυκλοφορία της συσκευής με άλλο λειτουργικό σύστημα, επομένως δε θα σε αποζημιώσει για ό,τι αφαιρέσεις.
Η λογική πίσω από τη νίκη του πελάτη, είναι ο περιορισμός του μονοπωλίου της MS από την ΕΕ. Αν δεν υπήρχε αυτός, η Toshiba κάλλιστα θα μπορούσε να πει "Είτε παίρνεις το πακέτο, είτε αφαιρείς αυτά που δε σου αρέσουν χωρίς επιστροφή χρημάτων, με δική σου ευθύνη για την ορθή λειτουργία και χωρίς εγγύηση."
Εμφάνιση 31-45 από 87
-
01-05-11, 00:44 Απάντηση: Πώς πήρα επιστροφή "φόρου Windows" #31Προπληρωμένες κάρτες ........... 2 savings 4 safety
Τι εστί IBAN, BIC, OUR, SHA, BEN;
"Yesterday is History, Tomorrow a Mystery, Today is a Gift, Thats why it's called the Present."
-
01-05-11, 00:50 Απάντηση: Πώς πήρα επιστροφή "φόρου Windows" #32
Εκτός του ότι δε θεωρώ "σεβασμό των δικαιωμάτων του συνανθρώπου μου" το να έχει υψηλές θερμοκρασίες το laptop μου, πραγματικά σε ποιο άλλο προϊόν έχεις δει κάτι παρόμοιο; Και μη ξεχνάμε ότι μιλάμε για κάτι το οποίο πωλείται και ξεχωριστά (windows)
-
01-05-11, 00:54 Απάντηση: Πώς πήρα επιστροφή "φόρου Windows" #33
Πολλά προϊόντα απαρτίζονται από κομμάτια άλλων εταιρειών (είτε software, είτε hardware) που μπορείς να βρεις στο εμπόριο σκέτα. Αυτό δε σου δίνει το δικαίωμα να πάρεις τηλεόραση και να πεις στην εταιρεία:
"Ξέρετε, θα κρατήσω τα ηχεία, το LCD panel, την κάσα και το τηλεχειριστήριο, αλλά δε μου αρέσουν αυτά που αναφέρονται για τη χρήση του δέκτη και θα βάλω ένα δικό μου.
Σας παρακαλώ ελάτε να πάρετε τα εξαρτήματα από το σπίτι μου και δώστε μου το αντίτιμο των συγκεκριμένων εμπορικών κομματιών."
Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι στους προσωπικούς υπολογιστές η MS είναι κοντά στο μονοπώλιο και ρυθμίζεται από την ΕΕ, οπότε υπάρχει υποχρέωση διάκρισης λειτουργικού συστήματος με υλικό.Προπληρωμένες κάρτες ........... 2 savings 4 safety
"Yesterday is History, Tomorrow a Mystery, Today is a Gift, Thats why it's called the Present."
-
01-05-11, 00:57 Απάντηση: Πώς πήρα επιστροφή "φόρου Windows" #34
Ατυχές παράδειγμα αλλά...
Φυσικά και θα μπορούσες, αν πχ το τηλεχειριστήριο που σου έδινε δεν ήταν δικό της και η εταιρία που το πουλούσε ξεχωριστά είχε θέσει διαφορετικούς όρους χρήσης από την εταιρία της τηλεόρασης, στους οποίους αναφερόταν ότι αν δεν σου αρέσουν οι όροι, απαγορεύεται να το χρησιμοποιήσεις.
-
01-05-11, 01:06 Απάντηση: Πώς πήρα επιστροφή "φόρου Windows" #35
Αν μπορούσε η Toshiba θα είχε ενσωματώσει τους όρους χρήσης του λειτουργικού συστήματος στους όρους χρήσης του laptop. Αλλά επιβάλλεται η διάκριση που προανέφερα.
Κάθε συσκευή στους όρους χρήσης της έχει ενσωματώσει παραγράφους που αφορούν σε επιμέρους τμήματα, χωρίς να αναφέρει ότι πρόκειται για κάτι το ξέχωρο.
Η διαφωνία μας είναι ότι εσύ και ο Morx πιστεύετε πως η αιτία που δικαιώθηκε ο πελάτης είναι οι όροι χρήσης, ενώ εγώ πιστεύω ότι αυτοί δε θα ήταν εμπόδιο, αν δεν υπήρχε η αντιμονοπωλιακή ρύθμιση.Προπληρωμένες κάρτες ........... 2 savings 4 safety
-
01-05-11, 01:08 Απάντηση: Πώς πήρα επιστροφή "φόρου Windows" #36
Αυτό που λέτε δεν έχει νόημα να γίνει. Εκτός του ότι θα θεωρηθεί μονοπωλιακό καθεστώς, δε συμφέρει και την microsoft να δέσει το laptop με τα windows που το αγοράζεις,
-
01-05-11, 01:10 Απάντηση: Πώς πήρα επιστροφή "φόρου Windows" #37Προπληρωμένες κάρτες ........... 2 savings 4 safety
-
01-05-11, 01:14 Απάντηση: Πώς πήρα επιστροφή "φόρου Windows" #38
Γιατί η πολύ μικρή μειοψηφία θα βγάλει τα windows για να βάλει linux. Αυτούς τους είχε χαμένους η ms έτσι και αλλιώς. Με αυτούς που θα έκαναν αναβάθμιση όμως; Αν είχες λειτουργικού που ανέφερε ότι δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις χωρίς τα vista που το αγόρασες γιατί αυτό έχει ελεγχθεί από την εταιρία, τι θα γίνει όταν βγουν τα 7; θα αγοράσεις νέο υπολογιστή ή θα αγοράσεις τα 7 για να τα βάλεις "παράνομα", καταπατώντας τους όρους χρήσης;
Ή μήπως θα έβγαινε η toshiba και θα έλεγε "βάλτε 7, είναι ελεγμένα";
-
01-05-11, 01:18 Απάντηση: Πώς πήρα επιστροφή "φόρου Windows" #39
- Downloads
- 218
- Uploads
- 48
- Άρθρα
- 6
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 204800/20480
- ISP
- Wind
- Router
- Technicolor DGA4130
- SNR / Attn
- 6(dB) / 2.8(dB)
- Path Level
- Interleaved
Δεν διαβάζετε adslgr μου φαίνεται
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=205918
We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
I forgot that I might see, so many Beautiful things
everything that has a beginning has an end
See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me
-
01-05-11, 01:19 Απάντηση: Πώς πήρα επιστροφή "φόρου Windows" #40Προπληρωμένες κάρτες ........... 2 savings 4 safety
-
01-05-11, 01:23 Απάντηση: Πώς πήρα επιστροφή "φόρου Windows" #41
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ranger : 01-05-11 στις 01:24. Αιτία: auto merged post
-
01-05-11, 01:29 Απάντηση: Πώς πήρα επιστροφή "φόρου Windows" #42Προπληρωμένες κάρτες ........... 2 savings 4 safety
-
01-05-11, 01:36 Απάντηση: Πώς πήρα επιστροφή "φόρου Windows" #43
Αυτό μου ακούγεται 39 κατασκευαστές πλυντηρίων συνηστούν skip
Δεν νομίζω ότι κάνει καλό στην εταιρία κάτι τέτοιο, άσε που πάλι πάμε σε μονοπώλιο.
-
01-05-11, 01:39 Απάντηση: Πώς πήρα επιστροφή "φόρου Windows" #44
Πιστεύω ότι δεν τις νοιάζει ιδιαίτερα αυτή η φήμη τις εταιρείες. Ήδη την έχουν αποκτήσει, ενώ δεν κάνουν προσπάθειες να προωθήσουν το ανοικτό λογισμικό. Είναι βαμμένες σε χρώμα κουφωματί και δεν το κρύβουν.
Προπληρωμένες κάρτες ........... 2 savings 4 safety
-
01-05-11, 01:42 Απάντηση: Πώς πήρα επιστροφή "φόρου Windows" #45
Πολύ σωστός και μπράβο του, έδωσε ένα μάθημα σωστού καταναλωτή.
Παρόμοια Θέματα
-
Επιστροφή φόρου
Από nmavro73 στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και AθλητισμόςΜηνύματα: 14Τελευταίο Μήνυμα: 09-06-10, 17:18 -
Email – απάτη για δήθεν επιστροφή φόρου από την εφορία
Από xolloth στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 04-09-09, 02:17 -
Πως να "ελαφρύνω" τα Windows?
Από Arkady στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 14Τελευταίο Μήνυμα: 28-03-09, 16:44 -
"Το στοιχειο "Εξερευνηση των windows" σταματησε να λειτουργει"
Από bill_prd στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 35Τελευταίο Μήνυμα: 07-11-08, 00:46
Bookmarks