Εχω ενα λαπτοπ (οχι δικο μου) το οποιο εχει χωρισμενο τον σκληρο σε 2 partitions.Εγω θελω καταρχας να απογυφω το format.Δηλαδη για να καταλαβαιτε οταν πηγαινω στο my computer εχει εναν σκληρο local disk c (10 gb) και εναν σκληρο local disk d (90 gb).Οπως ειδατε ο περισσοτερος χωρος ειναι στο δευτερο partition και γιαυτο υπαρχει προβλημα.Εγω αυτο που θελω να κανω ειναι να εχω ενα partion (local disk c) με ολη την χωριτικοτητα του σκληρου χωρις να χασουμε δεδομενα.
Εμφάνιση 1-13 από 13
Θέμα: Ενωση 2 partition σε 1
-
08-05-11, 12:59 Ενωση 2 partition σε 1 #1
-
08-05-11, 14:56 Απάντηση: Ενωση 2 partition σε 1 #2
Δεν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα (απο όσο γνωρίζω) που να μπορεί να κάνει merge τα δυο partition αλλά να κρατήσει τα δεδομένα και των δύο.
Αν μπορείς να αντιγράψεις κάπου το 2ο (τα 90) μετά και μέσα απο τα windows μπορείς να κάνεις extend (σβήνεις πρώτα το 2ο και επιλέγεις extend στο 1ο), αλλιώς κάποιο πρόγραμμα σαν το partition magic
-
08-02-12, 12:20 Απάντηση: Ενωση 2 partition σε 1 #3
Έχω σε 1 δίσκο 2 partition C και D ,οπού τώρα στο C έχω τα win. Επειδή θέλω να βάλω άλλον δίσκο που θα έχει και τα windows δε θα χρειάζεται ούτε να έχει 2 partitions ούτε τα win. Οπότε τί μπορώ να κάνω ωστέ να σβήσω τα win και μετά να τα κάνω 1 partition? Όταν θα ανοίξω το πισί με το νέο δίσκο και τα νέα win δε θα εντοπίσει οτι υπάρχουν και άλλα win σε κάποιον άλλο δίσκο;
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ Α' ΕΘΝΙΚΗ
http://slightlymagic.net
-
08-02-12, 12:41 Απάντηση: Ενωση 2 partition σε 1 #4
Άλλον δίσκο που θα έχει ήδη τα Windows; Εννοείς είναι ήδη εγκατεστημένα;
ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ
-
08-02-12, 12:47 Απάντηση: Ενωση 2 partition σε 1 #5
Αυτή τη στιγμή σε έναν 160GB δίσκο έχω εγκατεστημένα τα win σε ένα παρτιτιον 40GB και τα άλλα 120 είναι σε ένα άλλο παρτιτιον. Θα βάλω νέο δίσκο οπού θα περάσω εκεί τα windows(και κατά τη διάρκεια του ινσταλατιον θα έχω βγάλει όλους τους άλλους δίσκους μου. 1)Πως θα ενώσω τα 2 παρτίτιον ωστέ να έχω ένα δίσκο 160(τα δεδομένα του 40 που είναι τα win δε με νοιάζουν, τα δεδομένα του 120 θα ήθελα να μην πειραχθούν). 2)Όταν γίνει οκ η εγκατάσταση στο νέο δίσκο και ξαναβάλω τα καλώδια των υπολοίπων, δε θα εντοπίσει και την εγκατάσταση που υπάρχει στον αρχικό δίσκο(στο παρτιτιον των 40). Μπέρδεμα???
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ Α' ΕΘΝΙΚΗ
-
08-02-12, 13:03 Απάντηση: Ενωση 2 partition σε 1 #6
Δεν έχει σημασία αν την εντοπίσει ή όχι. Αν κάνεις boot από τον καινούργιο δίσκο, μπορείς να σβύσεις ότι θέλεις από τους άλλους, και τα Windows τα παλιά.
Από την στιγμή που κατα την εγκατάσταση θα βγάλεις όλους τους άλλους,
τα αρχεία boot θα υπάρχουν στον καινούργιο δίσκο, κι απο εκεί θα ξεκινά.
Το θέμα είναι ότι με την διαχείριση δισκων των windows , δεν μπορείς να ενώσεις των C: με τον D:
Για να ενώσεις δύο κομμάτια με την διαχείριση δίσκων ,πρέπει το άδειο κομμάτι
να είναι πισω από το καμμάτι που έχει τα δεδομένα.
Στην περίπτωση σου θα έπρεπε ο άδειος χώρος να είναι μετά από τον D:ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ
-
08-02-12, 13:18 Απάντηση: Ενωση 2 partition σε 1 #7
Οπότε τί κάνουμε;;;;
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ Α' ΕΘΝΙΚΗ
-
08-02-12, 17:08 Απάντηση: Ενωση 2 partition σε 1 #8
Λίγο «μπακαλίστικα» :
1. Ανασυγκρότηση στον D.
2. Μεγαλώνεις το παλιό C, όσο σου επιτρέπουν τα αρχεία του D.
3. Κάνεις φορμάτ τον C.
4. Μεταφέρεις όσα αρχεία του D, χωράνε στον (μεγαλωμένο και φρεσκοφορμαρισμένο) C.
Επαναλαμβάνεις το 1-2 και το 4 όσες φορές χρειάζεται, μέχρι να μεταφερθούν όλα τα αρχεία του D στον C.
Δηλαδή, όσο πάει, θα μεγαλώνει ο C και θα μικραίνει ο D.
5. Όταν όλα τα αρχεία του D θα έχουν μεταφερθεί στον C, κάνεις φορμάτ τον D, και τον διαγράφεις.
6. Επεκτείνεις τον C, να πιάσει όλο τον xώρο που δημιούργησε η διαγραφή του D.
Έτοιμος.
-
08-02-12, 17:38 Απάντηση: Ενωση 2 partition σε 1 #9
Μήπως το EASEUS κάνει δουλειά;;
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ Α' ΕΘΝΙΚΗ
-
08-02-12, 17:41 Απάντηση: Ενωση 2 partition σε 1 #10
Δεν ξέρω, δεν το έχω δουλέψει.
-
09-02-12, 00:09 Απάντηση: Ενωση 2 partition σε 1 #11
στο νεο σκληρο κανε 2 part
βαλε τα windows στο a και τα δεδομενα που θες να κρ;ατησεις στο β
κανε φορματ τον παλιο δισκο και αντεγραψε ξανα σαυτον τα δεδομενα που θες
αφου τα αντιγραψεις ,σβηνεις το β partition του νεου σκληρου και αν θες κανεις expand απο τη διαχ δισκων
-
09-02-12, 01:32 Απάντηση: Ενωση 2 partition σε 1 #12
-
10-02-12, 09:35 Απάντηση: Ενωση 2 partition σε 1 #13
Παρόμοια Θέματα
-
Ενωση 2 Partition??
Από 3lv11985 στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 7Τελευταίο Μήνυμα: 07-07-10, 13:02 -
ένωση 2 partition σε 1
Από Roronoa στο φόρουμ Laptop, tablet και mobile computingΜηνύματα: 7Τελευταίο Μήνυμα: 13-07-09, 22:07 -
Μεταφορά αρχείων από partition σε partition
Από nikos_kal στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 12Τελευταίο Μήνυμα: 18-05-09, 14:52 -
Πολύ αργό startup μετά από ένωση partition!
Από billyg7 στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 15Τελευταίο Μήνυμα: 05-05-08, 16:32 -
Ένωση αρχείων
Από ZackNV στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 17Τελευταίο Μήνυμα: 17-03-08, 23:07
Bookmarks