Εμφάνιση 1-13 από 13
    Περιοχή
    127.0.0.1
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/0.5G
    ISP
    ΟΤΕ
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΒΥΖΑΝΤΙΟ
    Router
    FRITZ!Box 5530
    Καλησπέρα στην κοινότητα.

Έχω αποφασίσει να φτιάξω ένα έξτρα μηχάνημα για το σπίτι, έτσι ώστε σε περίπτωση που o "μεγάλος" μου πάθει τίποτα, να έχω ένα backup μηχανάκι για να κάνω τη δουλειά μου. Επίσης το θέλω για native δοκιμή διανομών Linux, καθώς οι virtual machines δεν μου δίνουν πλήρη αίσθηση των λειτουργικών που περνάω.

Αυτή τη στιγμή κοιτάζω για επεξεργαστή, τους καινούργιους i5 (σειρά 2x00), και για μητρική κάποια Intel με chipset Η67 ή P67. Τα ερωτήματά μου είναι:

1. Τι ποιότητας είναι τα Intel HD Graphics 2000/3000, που είναι ενσωματωμένα στους προαναθερθέντες επεξεργαστές; Το μόνο που χρειάζομαι είναι να παίζει άνετα Blu-Ray 1080p, καθώς και HD flash βιντεάκια από YouTube, και να τρέχει ομαλά τα εφέ του KDE4 και των Windows 7. Άντε και κάνα ψοφο-game σε στυλ SuperTux/Counter Strike/Warcraft III/GTA San Andreas (τα τελευταία θα τρέχουν από Windows) Θα τα σηκώσει αυτά ο GPU του i5, ή θα χρειαστώ οπωσδήποτε ξεχωριστή κάρτα γραφικών;

2. Τι υποστήριξη υπάρχει σε περιβάλλον Linux; Επαρκούν οι drivers που δίνει η Intel;

3. Τι διαφορές υπάρχουν μεταξύ H67 και P67 chipset, και ποιο από αυτά να επιλέξω;

4. Να προτιμήσω τελικά Intel μητρική;

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Περιοχή
    Επαναπατρισθείς στην Αθήνα
    Downloads
    64
    Uploads
    73
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Path Level
    Fastpath
    1. Είναι ποιότητας (δεν είναι ATi). Αλλά βέβαια δεν έχεις video decoding-playback acceleration. Αυτά προς το παρόν μόνο με nVidia και VDPAU.

2. Επαρκούν (δεν είναι ATi). Αλλά βέβαια δεν έχεις video decoding-playback acceleration. Αυτά προς το παρόν μόνο με nVidia και VDPAU.

3. H67 γιατί το P67 δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει την IGP των CPUs. Ακόμα καλύτερα, πάρε Z68 (νομίζω έχουνε βγει).

4. Δε βλέπω το λόγο. Πάρε κάτι σε Gigabyte.

ΥΓ: Με games δεν ασχολούμαι, οπότε δεν γνωρίζω να σου πω.

Downloads
    2
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ifaigios Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλησπέρα στην κοινότητα.

Έχω αποφασίσει να φτιάξω ένα έξτρα μηχάνημα για το σπίτι, έτσι ώστε σε περίπτωση που o "μεγάλος" μου πάθει τίποτα, να έχω ένα backup μηχανάκι για να κάνω τη δουλειά μου. Επίσης το θέλω για native δοκιμή διανομών Linux, καθώς οι virtual machines δεν μου δίνουν πλήρη αίσθηση των λειτουργικών που περνάω.

Αυτή τη στιγμή κοιτάζω για επεξεργαστή, τους καινούργιους i5 (σειρά 2x00), και για μητρική κάποια Intel με chipset Η67 ή P67. Τα ερωτήματά μου είναι:

1. Τι ποιότητας είναι τα Intel HD Graphics 2000/3000, που είναι ενσωματωμένα στους προαναθερθέντες επεξεργαστές; Το μόνο που χρειάζομαι είναι να παίζει άνετα Blu-Ray 1080p, καθώς και HD flash βιντεάκια από YouTube, και να τρέχει ομαλά τα εφέ του KDE4 και των Windows 7. Άντε και κάνα ψοφο-game σε στυλ SuperTux/Counter Strike/Warcraft III/GTA San Andreas (τα τελευταία θα τρέχουν από Windows) Θα τα σηκώσει αυτά ο GPU του i5, ή θα χρειαστώ οπωσδήποτε ξεχωριστή κάρτα γραφικών;

2. Τι υποστήριξη υπάρχει σε περιβάλλον Linux; Επαρκούν οι drivers που δίνει η Intel;

3. Τι διαφορές υπάρχουν μεταξύ H67 και P67 chipset, και ποιο από αυτά να επιλέξω;

4. Να προτιμήσω τελικά Intel μητρική;

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

1) Aν μιλάς για ποιότητα hardware υλικού ΟΧΙ ! Πρώτη και με διαφορά είναι η ATI , μετά η Nvidia και τελευταία η Intel !
    Aψεγάδιαστη ποιότητα απεικόνισης θα βρεις με διαφορά στην ΑΤΙ.
    Τον καλύτερο λόγο απόδοσης προς κατανάλωση και τιμή τον βρίσκεις πάλι σε ATI .
    Για games ΔΕΝ κάνει η ενσωματωμένη !!! Αν θες GAMING κάρτα καλό είναι να κοιτάξεις από ATΙ HD5750 1GB DDR5 και επάνω!

2) Για Linux κοιτάς σε Nvidia.

3) Η67 δεν κλοκάρεις επεξεργαστές, το p67 δεν κλοκάρει κάρτες γραφικών.

4) Οχι αν πας σε 1155 πλατφόρμα να κοιτάξεις σε MSI, ASUS, ASROCK, GIGABYTE.

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    100Mbps/100Mbps
    ISP
    INALAN
    Router
    TENDA AC10U
    adtakhs: Aν μιλάς για ποιότητα hardware υλικού ΟΧΙ ! Πρώτη και με διαφορά είναι η ATI , μετά η Nvidia και τελευταία η Intel !

Μπορείς να το αιτιολογήσεις αυτό;
    CoolerMaster MasterBOX
    Asus ROG Strix B450-Gaming
    AMD Ryzen 5 3600
    RAM G.Skill 16GB 3200Mhz
    AMD RX 6600
    SSD: OCZ Vertex 128GB
    Windows 10 Home 64bit

Περιοχή
    127.0.0.1
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/0.5G
    ISP
    ΟΤΕ
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΒΥΖΑΝΤΙΟ
    Router
    FRITZ!Box 5530
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από adtakhs Εμφάνιση μηνυμάτων
    1) Aν μιλάς για ποιότητα hardware υλικού ΟΧΙ ! Πρώτη και με διαφορά είναι η ATI , μετά η Nvidia και τελευταία η Intel !
    Τον καλύτερο λόγο απόδοσης προς κατανάλωση και τιμή τον βρίσκεις πάλι σε ATI .
    Για games ΔΕΝ κάνει η ενσωματωμένη !!! Αν θες GAMING κάρτα καλό είναι να κοιτάξεις από ATΙ HD5750 1GB DDR5 και επάνω!

2) Για Linux κοιτάς σε Nvidia.

3) Η67 δεν κλοκάρεις επεξεργαστές, το p67 δεν κλοκάρει κάρτες γραφικών.

4) Οχι αν πας σε 1155 πλατφόρμα να κοιτάξεις σε MSI, ASUS, ASROCK, GIGABYTE.
    Σε ATi δεν πάω με την καμία. Αν είναι να βάλω εξωτερική κάρτα γραφικών, θα πάω σε nVidia. Επίσης, δεν κάνω ποτέ overclocking (δεν πρόκειται να βάλω πανάκριβα ηλεκτρονικά εξαρτήματα να λειτουργήσουν εκτός προδιαγραφών). Και είπαμε, δεν κάνω καθαρά gaming σύστημα. Αν βάλω παιχνίδια θα είναι τουλάχιστον 6ετίας.

Για μητρικές αυτή τη στιγμή κοιτάω Asus, Gigabyte, Intel. Αν έχει κανείς κάποια συγκεκριμένη πρόταση, ευπρόσδεκτη.

........Auto merged post: ifaigios πρόσθεσε 4 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από WAntilles Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αλλά βέβαια δεν έχεις video decoding-playback acceleration. Αυτά προς το παρόν μόνο με nVidia και VDPAU.
    Θα έχει κάποια σημαντική επίπτωση αυτό; Από βίντεο το μόνο που θέλω είναι απρόσκοπτο 1080p.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από WAntilles Εμφάνιση μηνυμάτων
    H67 γιατί το P67 δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει την IGP των CPUs. Ακόμα καλύτερα, πάρε Z68 (νομίζω έχουνε βγει).
    Εννοείς τον Integrated Graphics Processor; Μου φαίνεται ότι είχα διαβάσει κάπου ότι τόσο το H67, όσο και το P67 υποστηρίζουν τα ενσωματωμένα γραφικά των νέων i5.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ifaigios : 08-05-11 στις 20:23. Αιτία: auto merged post

Περιοχή
    Downloads
    64
    Uploads
    73
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Path Level
    Fastpath
    Εννοείς τον Integrated Graphics Processor;
    Ναι.

Μου φαίνεται ότι είχα διαβάσει κάπου ότι τόσο το H67, όσο και το P67 υποστηρίζουν τα ενσωματωμένα γραφικά των νέων i5.
    Το H67 ναι.

Το P67 όχι.

Έχει κομμένα (μή συνδεδεμένα, ανύπαρκτα) τα σχετικά lanes στη μητρική, και δεν έχει έξοδο DVI/HDMI πίσω για την IGP.

........Auto merged post: WAntilles πρόσθεσε 4 λεπτά και 43 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Θα έχει κάποια σημαντική επίπτωση αυτό; Από βίντεο το μόνο που θέλω είναι απρόσκοπτο 1080p.
    Υπάρχει 1080p και 1080p.

Π.χ. υπάρχει 1080p, σε Matroska container, από ταινία του Αγγελόπουλου, που λόγω ακινησίας θα έχει ένα μέσο video bitrate άντε το πολύ 3Mbps.

Κι υπάρχει π.χ. 1080p, από απείραχτο ripped Blu-Ray σε M2TS container, με π.χ. διαστημική μάχη όπου έχεις ταυτόχρονα π.χ. 50 διαφορετικά vectors κίνησης στην οθόνη, και video bitrate που μπορεί να φτάσει και τα 40Mbps.

Όπως καταλαβαίνεις, το 1ο με το 2ο, δεν "παίζουν το ίδιο σπορ".
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος WAntilles : 08-05-11 στις 21:04. Αιτία: auto merged post

Downloads
    2
    Uploads
    0
    ISP
    Conn-x OTE
    Router
    BaudTec ADSL USB C802
    Αν βάλω παιχνίδια θα είναι τουλάχιστον 6ετίας.
    Ακομα και ετσι 8α υπαρξουν πολλα παιχνιδια 6-ετιας που 8α απαιτησουν πολυ περισσοτερη δυναμη απο οτι προσφερει η intel.Αν 8ες να την βγαλεις οσο πιο φ8ηνα γινεται παρε την ati 4830 των 50 ευρω και μην το ζοριζεις.
    http://www.skroutz.gr/s/63132/Sapphi...830-512MB.html

Αν παλι επιμενεις σε nvidia ετοιμασου να δωσεις τουλαχιστον τα διπλασια λεφτα για κατι ισοδυναμο και πι8ανως πιο 8ερμο και ενεργοβορο.

Downloads
    80
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    26500/2500
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    Ο.Τ.Ε. - ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
    Router
    ZTE 931 VII
    στις χαμηλές κατηγορίες και με ενδιαφέρον για αναπαραγωγή .mkv πάμε σε ati

σε μέσαιο και προς τα πάνω επίπεδο και ταυτόχρονο ενδιαφέρον και για παιχνίδια κοιτάμε και nvidia

Περιοχή
    127.0.0.1
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/0.5G
    ISP
    ΟΤΕ
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΒΥΖΑΝΤΙΟ
    Router
    FRITZ!Box 5530
    Βρε δεν παίρνω ATi είπαμε (λόγω ελλιπούς υποστήριξης σε περιβάλλον Linux)

Downloads
    2
    Uploads
    0
    ISP
    Conn-x OTE
    Router
    BaudTec ADSL USB C802
    Ωραια αν ειναι για αυτο το λογο τοτε πρεπει να κοιταξεις για την 9800gt των 60 ευρω του πλαισιου.
    http://www.plaisio.gr/Computers/Hard...8GT-512D3E.htm

Περιοχή
    Χαλάνδρι
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
    Path Level
    Interleaved
    Γιατί κόφτεστε για video acceleration; Κοτζάμ sandy bridge δεν φτάνει;
    Αν είναι για τόσο παλιά παιχνίδια μάλλον σου φτάνει η ισχύς της. Αν δεν σου κάνει πας σε κάτι φτηνό/μετέχειρο (πχ 9600gt)

Περιοχή
    127.0.0.1
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/0.5G
    ISP
    ΟΤΕ
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΒΥΖΑΝΤΙΟ
    Router
    FRITZ!Box 5530
    Σωστός, δεν με καίει και τόσο αν απασχολείται ο ένας από τους τέσσερις πυρήνες με την αναπαραγωγή του βίντεο. Τι να την κάνω εξάλλου την Αμμώδη Γέφυρα, άμα τσιγκουνεύομαι τους cores;

Οπότε μάλλον για αρχή θα βασιστώ στον IGP και στο H67, και αν δω ότι δε μου φτάνει ίσως πάω σε κάποια very-low-end nVidia.

Άλλες γνώμες;

Περιοχή
    Downloads
    64
    Uploads
    73
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από karetsos Εμφάνιση μηνυμάτων
    στις χαμηλές κατηγορίες και με ενδιαφέρον για αναπαραγωγή .mkv πάμε σε ati
    Η καρέκλα μου είναι εκτός εγγύησης.

........Auto merged post: WAntilles πρόσθεσε 0 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Οπότε μάλλον για αρχή θα βασιστώ στον IGP και στο H67, και αν δω ότι δε μου φτάνει ίσως πάω σε κάποια very-low-end nVidia.

Άλλες γνώμες;
    Σωστό.

Και αν τελικά σου χρειαστεί μια nVidia, εννοείται ότι θα την πάρεις fanless.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος WAntilles : 09-05-11 στις 17:14. Αιτία: auto merged post

Παρόμοια Θέματα

1. Intel καρτες γραφικών σε φορητους
    Από olga7 στο φόρουμ Laptop, tablet και mobile computing
    Τελευταίο Μήνυμα: 07-01-09, 22:20
  2. καρτα γραφικων intel x3100
    Από noname85 στο φόρουμ Laptop, tablet και mobile computing
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-12-08, 19:00
  3. 8400 intel μνήμες και κάρτα γραφικών και μητρική, είναι καλή
    Από maria2008 στο φόρουμ Συνθέσεις Η/Υ και αναβαθμίσεις
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-02-08, 05:00
  4. Ποιότητα τηλεφωνίας
    Από kle500 στο φόρουμ ADSL