Θεωρία αλγορίθμων, διακριτά μαθηματικά, αλγεβρα boole, σχεσιακή άλγεβρα είναι τα πρώτα που μου έρχονται στο μυαλό. Επίσης σε υλοποιήσεις μπορεί να χρειαστείς θεωρία γράφων (κλαδος των διακριτών βασικά), θεωρία παιγνίων, γραμμικό προγραμματισμό (δεν είναι "προγραμματισμός", αλλά μέθοδοι επίλυσης) και γενικά πολλά απο επιχειρησιακή έρευνα (κλάδος των μαθηματικών), ίσως και θεωρία χάους σε κάποιες περιπτώσεις, μετασχηματισμοί, διαφορικές, είναι μακρύς ο κατάλογος. Αλγεβρα λάμδα. ΣΤΟΠ, θα γεμίσω σελίδες.
Εμφάνιση 31-45 από 169
-
27-05-11, 11:25 Απάντηση: Μαθηματικος η προγραμματιστης???? #31
QoS: Τι είναι τούτο το πράγμα; Ευρυζωνικά: Μύθοι και πραγματικότητα Οδηγίες Εγκατάστασης Oracle 10G σε Linux (RHEL4)Περι αλόγιστης χρήσης Ιντερνετ
Ikariam.gr anon@AnonCity Guzoos@76:12
-
27-05-11, 11:37 Απάντηση: Μαθηματικος η προγραμματιστης???? #32
Ότι να' ναι και όπως πάντα έχω την εντύπωση ότι το 99% αυτών που απάντησαν δεν δουλεύουν σε κανένα από τους 2 κλάδους
Έκανα ένα απλό search στο kariera.gr,
Πληροφορική / Τηλεπικοινωνίες : 157 αγγελίες
Εκπαιδευτικοί : 6 με τις 2 να είναι για babysitter
Εκτός αν γουστάρετε δημόσιο, προσωπικά μου είναι παντελώς αδιάφορο.
Άτομα σαν το Linus ή τον Gates βγαίνουν μια φορά στην 20ετία, δεν είναι ότι είναι λόγω των μαθηματικών ή whatever. Εξάλλου είναι γνωστό ότι ο Gates παράτησε το Πανεπιστήμιο για να ασχοληθεί με τις ιδέες του, χαρακτηρίζεται ως "Harvard's most successful dropout".
Αν βαρβάτα μαθηματικά θεωρούμε το επίπεδο λυκείου , οκ
-
27-05-11, 12:00 Απάντηση: Μαθηματικος η προγραμματιστης???? #33
Πολύ απλοποιημένη η σκέψη σου αν δεν λάβεις υπόψη τα τυπικά προσόντα που απαιτεί κάθε αγγελία πληροφορικής/τηλεπικοινωνιών. Μπορεί να λέει πληροφορική και να θέλει MSc στα οικονομικά ή μαθητικα κοκ. Πληροφορική είναι και οι αγγελίες στις τράπεζες αλλά όλες θέλουν οικονομικά/μαθηματικά...
-
27-05-11, 12:01 Απάντηση: Μαθηματικος η προγραμματιστης???? #34
Σε μια real-world εφαρμογή όμως (ξαναλέω, όχι ερευνητικά), πόσο θα κάτσεις να υλοποιήσεις δικό σου αλγόριθμο πάνω σε αυτά;
Γιατί, έτοιμοι, υπάρχουν βιβλιοθήκες και βιβλιοθήκες έτοιμες για χρήση και σερβιρισμένα με το κουτάλι. Και δεν είναι κάτι βαρβάτο, νομίζω το να ξέρεις οτι υπάρχει και να καταλάβεις πώς το χρησιμοποιείς.
-
27-05-11, 12:06 Απάντηση: Μαθηματικος η προγραμματιστης???? #35
Μάλλον δεν ξέρεις μαθηματικά ούτε καν γυμνασίου.
Απάντησα ότι είμαι μαθηματικός και πληροφορικάριος. Με εργασία both.
Σε σύνολο 18 μελών, εγώ είμαι σίγουρα και στους δύο κλάδους, δηλαδή ποσοστό που δεν είναι και στους δυο 94,4%
Οταν και ο Linus και ο gates αναφέρουν την ανάγκη μαθηματικών (και δεν είναι οι μόνοι), τότε ποιός είσαι εσύ που θα πείς ότι δεν χρειάζονται;
ΥΓ. Οι εκπαιδευτικοί στον ιδιωτικό τομέα, δεν δουλεύουν με αγγελίες στο karriera. Οταν μεγαλώσεις κάνεις παιδιά και χρειαστείς φροντιστήριο ή ιδιαίτερα τότε να ψάξεις απο το καριέρα, αλλά ρώτα και τους άλλους συνάδελφους γονείς (βασικά με αυτό τον τρόπο γίνεται, μέσω συστάσεων, ειδικά στα ιδιαίτερα).
QoS: Τι είναι τούτο το πράγμα; Ευρυζωνικά: Μύθοι και πραγματικότητα Οδηγίες Εγκατάστασης Oracle 10G σε Linux (RHEL4)Περι αλόγιστης χρήσης Ιντερνετ
Ikariam.gr anon@AnonCity Guzoos@76:12
-
27-05-11, 12:08 Απάντηση: Μαθηματικος η προγραμματιστης???? #36
Επειδή είμαι μαθηματικός με MSc στα μαθηματικά και έχω δει βαρβάτα μαθηματικά, ε μη τρελαθούμε τελείως.
Αυτό που λέω είναι ότι σαφώς είναι σπουδαίο υπόβαθρο αλλά μη φτάνουμε και στο άλλο άκρο, ότι δήθεν χρειάζεσαι πυρηνικά εργαλεία για να γίνεις επιτυχημένος πληροφορικάριος.
-
27-05-11, 12:21 Απάντηση: Μαθηματικος η προγραμματιστης???? #37
Το παράδειγμα μου είναι απλοποιημένο, για όλα τα άλλα που λες δεν συμφωνώ.
Δουλεύω στον τραπεζικό τομέα 4+ χρόνια, μια πιστοποίηση σε βάσεις δεδομένων ή επαγγελματική εμπειρία σε αντίστοιχη θέση μετράνε 10 φορές περισσότερο από οποιοδήποτε μεταπτυχιακό.
Τι να τον κάνεις τον άλλο με το μεταπτυχιακό στα μαθηματικά στα 30 του με την μηδενική πρακτική εμπειρία που θα τον βάλεις μπροστά σε μια Oracle και θα ψάχνει να βρει την έξοδο κινδύνου.
........Auto merged post: Thuglife πρόσθεσε 9 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Εγώ δεν είπα πουθενά ότι δεν χρειάζονται μαθηματικά. Υποστηρίζω ότι τα παρά λέτε και αγγίζετε την σφαίρα του θεωρητικού ξεφεύγοντας από την πραγματικότητα.
Έχω γνωστούς που βγάζουν 2 χιλιάρικα plus καθαρά γράφοντας στην ουσία CRUD apps, σε χαλάει; Οκ αν θέλει κάποιος να πάει στην Google θα χρειαστεί περισσότερα εφόδια αλλά μην τρελαθούμε κιόλας με τα μαθηματικά.
Ακόμα και interviews της Google να δεις, είναι του στυλ "θέλουμε να κάνουμε το Α , ποιόν αλγόριθμο θα χρησιμοποιούσες και γιατί;"Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Thuglife : 27-05-11 στις 12:21. Αιτία: auto merged post
-
27-05-11, 12:22 Απάντηση: Μαθηματικος η προγραμματιστης???? #38
Επειδή και εγώ δουλεύω σε τραπεζικό τομέα, υπάρχουν περιθώρια εξέλιξης (αλλαγή αντικειμένου στον ίδιο οργανισμό) που ο συνδυασμός των τυπικών προσόντων κάθε άλλο παρά τυπικός είναι.
Αν το δεί κάποιος καθαρά βιοποριστικά, ναι ας μάθει προγραμματισμό και ας ελπίσει στην δουλειά του πάνω, να εμβαθύνει και μάθει όσα περισσότερα μπορεί. Από κάπου πρέπει να ξεκινήσεις, οι σπουδές δεν σου δίνουν την εμπειρία, οπότε, είτε μαθηματικός/χομπίστας πληροφορικάριος είτε πληροφορικάριος/χομπίστας μαθηματικός, για μια εταιρεία, ξεκινάς από μηδενική βάση.
-
27-05-11, 12:23 Απάντηση: Μαθηματικος η προγραμματιστης???? #39
Και από την άλλη, τι να τις κάνει τις πιστοποιήσεις και τις ορακλες όταν του δώσεις μια απόδειξη και σου πει δωστο μου στα ελληνικά;
Το θέμα είναι τι θέλει να κάνει ο καθένας και τι όρεξη έχει να μάθει. Όχι ποιος είναι πιο μάγκας.
-
27-05-11, 12:32 Απάντηση: Μαθηματικος η προγραμματιστης???? #40
........Auto merged post: anon πρόσθεσε 5 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Δεν διαφωνώ, αλλά το συγκεκριμένο σου παράδειγμα είναι ατυχές, γιατί μιλάς για κάποιον που ναι μεν μπορεί να έχει μια θεωρητική κατάρτηση, αλλά όχι μια τεχνική εξειδικευμένη.
Και για να στο αντιστρέψω, τι να κάνω τον δήθεν ορακλά, που μου γράφει μια SQL query που κάνει δέκα ώρες στην βάση να τρέξει; Γιατί δεν σκαμπάζει και δεν πρόκειται ποτέ να σκαμπάσει απο θεωρία συνόλων; Το παράδειγμα με τις ώρες είναι πραγμτικό.
Και για όσους δουλεύουν βάσεις, διαβάστε τα βιβλία του Celko, ενός μαθηματικού, για να γράφετε με έξυπνο μαθηματικό και φυσικά να εκτελούνται πολύ γρήγορα, γιατί οι βάσεις δεδομένων βασικά είναι σχεσιακή άλγεβρα και τα αποτελέσματα είναι απο θεωρία συνόλων.
Aπο την άλλη συμφωνώ ότι η στεγνή θεωρητική κατάρτιση δεν φτάνει απο μόνη της. Η πληροφορική και ειδικά ο προγραμματισμός είναι και κατα ένα μεγάλο ποσοστό και τέχνη. Γιαυτό και ο Knuth έγραψε τα βιβλία του, Τhe Art of Computer Programming.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος anon : 27-05-11 στις 12:32. Αιτία: auto merged post
QoS: Τι είναι τούτο το πράγμα; Ευρυζωνικά: Μύθοι και πραγματικότητα Οδηγίες Εγκατάστασης Oracle 10G σε Linux (RHEL4)Περι αλόγιστης χρήσης Ιντερνετ
Ikariam.gr anon@AnonCity Guzoos@76:12
-
27-05-11, 12:37 Απάντηση: Μαθηματικος η προγραμματιστης???? #41
-
27-05-11, 12:38 Απάντηση: Μαθηματικος η προγραμματιστης???? #42
Εγώ πιστεύω ότι κακώς ρωτάς για επιλογή επαγγέλματος. Επίλεξε σχολή καλύτερα και άσε το επάγγελμα για αργότερα. Είναι πολύ πιθανό να απογοητευτείς από τα μαθηματικά των πανεπιστημίων, διδάσκονται με πολύ χειρότερο τρόπο από αυτά του λυκείου και είναι πολύ πιο δύσκολα. Ειδικά αν λες ότι σου αρέσει να βλέπεις τις πρακτικές εφαρμογές των μαθηματικών. Τέτοιο πράγμα δε θα δεις για χρόνια στο πανεπιστήμιο...
Τα μαθηματικά που χρειάζονται για προγραμματισμό πιο καλά θα τα καταλάβεις σε σχολή πληροφορικής, σε μαθήματα γραμμικής άλγεβρας, αλγορίθμων και διακριτών μαθηματικών. Δεν είναι κάτι φοβερά δύσκολο.
Αν θες να ασχοληθείς επαγγελματικά με προγραμματισμό, καλύτερα ξεκίνα από τώρα να ασχολείσαι από μόνος σου. Πάντως ό,τι και αν κάνεις υπάρχει άπλετος χρόνος να αλλάξεις μέσα στο πανεπιστήμιο (να ασχοληθείς με κάτι πολύ θεωρητικό στην πληροφορική ή με ανάπτυξη μιας εφαρμογής στα μαθηματικά). Το είδος της σχολής που θα γράφει το πτυχίο πάνω μετράει κυρίως αν θες να διδάξεις σε σχολείο το αντίστοιχο μάθημα.
Επειδή βασικά η επιλογή σου με βάση αυτά που λες είναι μαθηματικό ή κάτι άλλο, ρώτα φοιτητές του μαθηματικού, δες βιβλία, οδηγό σπουδών κ.λπ., πήγαινε να παρακολουθήσεις μαθήματα και να μιλήσεις με φοιτητές (αν έχεις χρόνο μεταξύ των ενδοσχολικών και δε ζεις μακριά) και δες αν νιώθεις ότι σε "ψήνει". Αν όχι, καλύτερα άφησέ το!
Άσχετα με ό,τι μπορεί να ακούς από τον περίγυρό σου, τα 4-5 χρόνια των σπουδών είναι πολύ πιο δύσκολα από την τρίτη λυκείου. Αν δε σου αρέσει αυτό που κάνεις, δε θα αντέξεις μέχρι το τέλος.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Thomas8 : 27-05-11 στις 12:56.
-
27-05-11, 12:42 Απάντηση: Μαθηματικος η προγραμματιστης???? #43
Aν το πάρεις καθαρά μισθολογικά, δεν υπάρχει πάντοτε σχέση. Γνωρίζω άτομα με πολύ λίγες γνώσεις, τεχνολογικά πάντα, αλλά έχουν πετύχει καλά πόστα, και παίρνουν καλά γκάφρα. Γιατί δεν φτάνει μόνο νασαι πολύ καλός. Δεν παίζει απο μόνο του, πάντα, ειδικά τώρα στον κυκεώνα και στην υπερπροσφορά.
Παίζει το που παίζεις, δεν πά νασαι και ο Linus, αν θασαι πχ στην Καλαμπάκα, τι λεφτά να βγάλεις εκεί; Ως προγραμματιστής εννοώ, και ξεχάστε το remote computing. Αρα μια παράμετρος είναι το που είσαι. Ενας καλός προγραμματιστής στην Καλαμπάκα, ίσως είναι και άνεργος, στην Θεσσαλονίκη θα πάρει το πολύ βασικό (δεν έχει δουλειές), στην Αθήνα θα πάρει χίλια έως και δυο χιλιάρικα καθαρά, και στο Λονδίνο μπορεί να καθαρίσει 80 χιλιάδες λίρες τον χρόνο.
Παίζει επίσης σε τι αντικείμενο είσαι. Προγραμματιστής σε τί; Σε java, php, asp.net, cobol, c, C++ και πάει λέγοντας. Οι καλύτερες δουλειες τουλάχιστον έξω είναι σε Java, στον τραπεζικο / χρηματιστηριακό τομέα.
Παίζει πόσο καλά πουλάς τον εαυτό σου, ειδικά σε θέσεις που έχουν να κάνουν με πιο διοικητικές θέσεις (project leader, system architect, consultant κλπ κλπ). Διαβάστε λίγο τον Ζαχαρία.
QoS: Τι είναι τούτο το πράγμα; Ευρυζωνικά: Μύθοι και πραγματικότητα Οδηγίες Εγκατάστασης Oracle 10G σε Linux (RHEL4)Περι αλόγιστης χρήσης Ιντερνετ
Ikariam.gr anon@AnonCity Guzoos@76:12
-
27-05-11, 12:49 Απάντηση: Μαθηματικος η προγραμματιστης???? #44
Είναι γεγονός ότι το υπόβαθρο των καθαρών προγραμματιστών σε φυσική και μαθηματικά είναι
ανεπαρκές ή ανύπαρκτο για πολλά ενδιαφέροντα πράγματα.
Και στους μαθηματικούς/φυσικούς συμβαίνει το ίδιο, σε μικρότερο βαθμό όμως και με την διαφορά
ότι αυτοί μπορούν πιο εύκολα να καλυψουν την απόσταση...
Δυστυχώς το σύστημα διδασκαλίας στα AEI δεν περιλαμβάνει τα μαθηματικά που θα έπρεπε να ξέρει
ούτε καν ένας μαθηματικός...
-
27-05-11, 14:31 Απάντηση: Μαθηματικος η προγραμματιστης???? #45
Διαφωτιστικό.
Έχω πέσει και εγώ σε τέτοια περίπτωση (να κάνω απο 15 λεπτά υλοποίηση 6 δευτερόλεπτα...) αλλα με είχε βοηθήσει η γνώση της ίδιας της γλώσσας και λίγο γραμμικής άλγεβρας. Τίποτα βαρβάτο πάντως. Ήταν όμως επειδή κάτι τέτοιο δεν υπήρχε, και το να κάνεις απλό plumbing έφτιαχνε παναργο κώδικα.
Αλλα όπως είπες και ο ίδιος, πόσες φορές θα πέσεις σε κάτι τέτοιο; Ειδικά με το internet
Και πόσες φορές θα σου χρειαστούν «βαρβάτα μαθηματικά» (λίγο περίεργος όρος νομίζω) για να το κάνεις αυτό;
. Προσωπικά κοιτάω πάντα να δω ποιος έχει υλοποιήσει τι πριν απο μένα, καθώς θα το έχουν δει πολλά περισσότερα μάτια και κατα πάσα πιθανότητα θα είναι πολύ καλύτερο απο ότι θα έφτιαχνα εγώ.
Φυσικά μαθηματικό υπόβαθρο χρειάζεται παντού. Η ένσταση μου ήταν στον χαρακτηρισμό «βαρβάτο».
Παρόμοια Θέματα
-
Μαθηματικός τύπος στο Excel. Χρειάζομαι βοήθεια...
Από treli@ris στο φόρουμ Software γενικάΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 09-05-10, 12:07 -
Προγραμματιστής;;;
Από Torture στο φόρουμ Προγραμματισμός και γλώσσες προγραμματισμούΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 25-12-09, 14:32 -
Προγραμματιστής ACCESS 2007
Από exon στο φόρουμ Προγραμματισμός και γλώσσες προγραμματισμούΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 30-08-09, 16:37 -
Ζητείται προγραμματιστής Java
Από antonopn στο φόρουμ ΖήτησηΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 18-09-08, 13:52 -
Τρελός μαθηματικός
Από wintech2003 στο φόρουμ The fun section...Μηνύματα: 18Τελευταίο Μήνυμα: 03-09-06, 18:25
Bookmarks