Μετα τη σημερινη αναβαθμιση της Forthnet αλλα και του ΟΤΕ, οι ταχυτητες εχουν αισθητα βελτιωθει σε πολλους χρηστες. Οσον αφορα τη χρηση VoIP και τους χρηστες που εχουν το γνωστο προβλημα με τα πακετα στο downstream εχει δει κανεις βελτιωση?
Προσωπικα καμια διαφορα (σε 384 γραμμη -- thanks Hyperion για την υποδειξη), οι ιδιες καθυστερησεις και αλλοιωση της φωνης.
Εμφάνιση 1-15 από 59
-
02-02-06, 13:11 Ειχατε βελτιωση στο VoIP μετα απο αναβαθμιση Forthnet/οτε? #1
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Aegean24 : 02-02-06 στις 14:33.
-
02-02-06, 14:05 #2
Αρχικό μήνυμα από Aegean24
Πολύ καλή ιδέα Aegean για το topic
Αν δεν βαριέστε κάντε και ένα speedtest...
ΥΓ. Δεν έχω VoIp, ενώ είμαι στη δουλειά εκτός Forthnet αυτή τη στιγμή
-
02-02-06, 14:23 #3
Forthnet 384/128 DSLAM Καλαμακίου
Τα ίδια και μετά την αναβάθμιση, καμία βελτίωση στο VoIP.
-
02-02-06, 16:05 #4
Αν μπορείτε δοκιμάστε το ακόλουθο τεστ
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=29771
-
02-02-06, 17:27 #5
Αρχικό μήνυμα από sdn
Προσωπικα στο τεστ εξακολουθω να εχω σκορ 1.0 (σε 384) με περιπου 35 πακετα το δευτερολ....παλιοτερα ηταν γυρω στα 30. επισης το μεσημερι παρατηρησα μια μικρη βελτιωση στην φωνη του ομιλητη (οχι τοσο στην ποιοτητα οσο στην καθυστερηση)...ισως να αλλαξε τελικα κατι, αλλα ειναι ακομα λιγο για να μπορω να χρησιμοποιησω voip κανονικα. Ολα αυτα με XLite και sipdiscount.
-
02-02-06, 18:55 #6
Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στις 384.
Υπάρχει και στις 512, ιδίως στις ώρες αιχμής...
-
02-02-06, 19:31 #7
Πάει καλά το VOIP σήμερα. Όταν το βραδάκι λιώσω σε κανένα διαδυκριακό παιχνίδι θα σας πω και αν έχω καλά pings. Πάντως υπάρχει αισθητη βελτίωση κατα Πάτρα μεριά
-
02-02-06, 19:41 #8
Στην Πάτρα όντως έκαναν κάποια αναβάθμιση ακόμα και σε DSLAM. Ένας φίλος μου εκεί περίμενε πως και πως ν'ανοίξουν τα ports για να μπει κι αυτός στον κόσμο του adsl (λόγω αναβάθμισης δεν μπορούσαν να του ενεργοποιήσουν τη γραμμή).
Το θέμα είναι για εμάς τους μούλους της Αθήνας που έχουμε πήξει ο ένας πάνω στον άλλο, θα γίνει τίποτα? Εγώ μια χαρά μίλαγα VoIP και εδώ και μερικες μέρες δεν μπορώ με την καμία. Μήπως για να γίνει αναβάθμιση σε κάποια μέρη, έγινε υποβάθμιση αλλού?
Τι να πω έλεος...
-
02-02-06, 20:04 #9
Αρχικό μήνυμα από Aegean24
Αν τα πακέτα σου είναι κάτω από 30 ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ το τεστ δεν θα σου δώσει καλά αποτελέσματα.
Πέρα από τα πακέτα, που είναι η πηγή του προβλήματος, και τον έλεγχο τους, το τεστ δίνει κάποιες πρόσθετες παραμέτρους (πχ latency, Packet Discards, Packet Loss κλπ).
ΠΡΟΣΟΧΗ κάνετε το τεστ 2 τουλάχιστον φορές. Η πρώτη δεν είναι ακριβής.
Για ακόμα πιο ακριβή αποτελέσματα αποσυνδέστε το SIP ATA που ίσως έχετε.
Πλεονέκτημα: Τα αποτελέσματα είναι αντικειμενικά και αποθηκεύονται και μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην καταγγελία που αργά η γρήγορα θα γίνει.
-
05-02-06, 04:31 #10
Αρχικό μήνυμα από sdn
-
05-02-06, 13:26 #11
Γεια χαρά,
έχω forthnet / ote adsl 384/128 και speedtouch 530(4.3.2.6.0) linksys pap2(3.1.8LS) με voipbuster/sipdiscount. To πρόβλημα μου είναι το εξής (codec G711u/Pref Codec no) ενώ την ημέρα δεν έχω πρόβλημα με το voip το απόγευμα προς βράδυ δεν υπάρχει περίπτωση για συνομιλία. Θα προσπαθήσω να ζητήσω demo από forthnet/hol/otenet για να κάνω τη δοκιμή (πρωί και βράδυ) να δω τι επιτέλους φταίει. Με το testyourvoip την ημέρα είμαι κάπου στο 4,5/5 και το βράδυ στο 1. Έχει παρατηρήσει κανείς άλλος το ίδιο πρόβλημα ; Πόσο εύκολο είναι να πάρω demo adsl accounts από forthnet/otenet/hol ;
PS. Aπό εχθές τα testyourvoip .. δε μου απαντάνε.
Eυχαριστώ
-
05-02-06, 13:30 #12
Αρχικό μήνυμα από geokok1981
To «πρόβλημα για τον ΟΤΕ είναι ότι υπάρχουν δύο εταιρείες (vivodi & TP) που έχουν στήσει / ρυθμίσει καλά το δίκτυο τους και στις οποίες δεν παρατηρείται ΠΟΤΕ αυτό το πρόβλημα.
Άρα έχουμε
- Προγράμματα που δείχνουν τον αριθμό των πακέτων (μπορεί να πουν ότι τα «πειράξαμε να είναι έτσι»
- Τα αποτελέσματα από τα sites που λέω
- Τις ανακοινώσεις των altec & forthnet (ότι υπάρχει πρόβλημα με τα πακέτα & εφαρμογές voip)
Στην συνέχεια με βάση την δεσπόζουσα ολιγοπώλιο) θέση που έχει ο ΟΤΕ στην αγορά μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι αυτό γίνεται για καθαρά επιχειρηματικούς λόγους. Δεν αφήνει τον ανταγωνισμό να αναπτυχθεί. Υπάρχουν 3 Ελληνικές εταιρίες voip και πάρα πολλές στα πλαίσια της ευρωπαϊκής ένωσης.
-
08-02-06, 21:00 #13
Δεν ξερω αν εχει τελειώσει η αναβαθμιση η οχι αλλα αδω και μια εβδομαδα η συνδεση μου forthnet 512/128 ειναι χαλια.
Πρωτα μιλουσα ανετα με voipbuster μεσω pap2 ολη την ημερα , τωρα υπαρχουν αρκετα προβληματα.!!!
-
09-02-06, 03:35 #14Δεν ξερω αν εχει τελειώσει η αναβαθμιση η οχι αλλα αδω και μια εβδομαδα η συνδεση μου forthnet 512/128 ειναι χαλια.
Πρωτα μιλουσα ανετα με voipbuster μεσω pap2 ολη την ημερα , τωρα υπαρχουν αρκετα προβληματα.!!!
-
09-02-06, 14:46 #15
απο οτι βλεπω....τι ειχες Γιαννη μου, τι ειχα παντα...καμια αλλαγη...τι να πω, να περιμενουμε και μεχρι τελος Φεβρ. που θα γινει η 'μεγαλη' αναβαθμιση με το εξωτερικο? μαλλον η λυση ειναι αλλαγη προβιδερ οπως προτεινουν πολλοι ομοιοπαθεις σε αλλα posts.
Παρόμοια Θέματα
-
λογαριασμος ΟΤΕ μετα απο ένα χρόνο στη forthnet?!
Από CptBill στο φόρουμ COSMΟΤΕ ADSLΜηνύματα: 24Τελευταίο Μήνυμα: 04-07-08, 16:25 -
Εκκρεμεί η αναβάθμιση providing μετά από αναβάθμιση ταχύτητας
Από antwnhszr στο φόρουμ COSMΟΤΕ ADSLΜηνύματα: 15Τελευταίο Μήνυμα: 05-03-08, 03:32 -
Πρόβλημα modem μετά απο αναβάθμιση ΟΤΕ
Από kristaras στο φόρουμ Linksys ADSL modems και routersΜηνύματα: 6Τελευταίο Μήνυμα: 08-01-08, 22:42 -
Αφου ερθει ο τεχνικος του ΟΤΕ, μετα απο ποσο καιρο εχεις (τη νεα) γραμμη στο σπιτι;
Από mhm199 στο φόρουμ Σταθερή & Κινητή ΤηλεφωνίαΜηνύματα: 11Τελευταίο Μήνυμα: 30-07-07, 12:46 -
Πως είναι η ADSL γραμμή σας μετά την "αναβάθμιση" του BBRAS από τον οτε?
Από Lefh στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 14Τελευταίο Μήνυμα: 22-10-05, 16:13
Bookmarks