Σελ. 1 από 4 123 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 59
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Μετα τη σημερινη αναβαθμιση της Forthnet αλλα και του ΟΤΕ, οι ταχυτητες εχουν αισθητα βελτιωθει σε πολλους χρηστες. Οσον αφορα τη χρηση VoIP και τους χρηστες που εχουν το γνωστο προβλημα με τα πακετα στο downstream εχει δει κανεις βελτιωση?

Προσωπικα καμια διαφορα (σε 384 γραμμη -- thanks Hyperion για την υποδειξη), οι ιδιες καθυστερησεις και αλλοιωση της φωνης.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Aegean24 : 02-02-06 στις 14:33.

Downloads
    5
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    50
    ISP
    Nova
    DSLAM
    Wind - ΡΕΘΥΜΝΟ
    Router
    Zyxel VMG8623-T50B
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Aegean24
    Μετα τη σημερινη αναβαθμιση της Forthnet αλλα και του ΟΤΕ, οι ταχυτητες εχουν αισθητα βελτιωθει σε πολλους χρηστες. Οσον αφορα τη χρηση VoIP και τους χρηστες που εχουν το γνωστο προβλημα με τα πακετα στο downstream εχει δει κανεις βελτιωση?

Προσωπικα καμια διαφορα, οι ιδιες καθυστερησεις και αλλοιωση της φωνης.
    Να συμπληρώσω... στα post να γράφετε αν χρησιμοποιείτε 384/128 ή μεγαλύτερο πακέτο. Νομίζω πως το πρόβλημα εντοπίζεται μόνο σε αυτή την ταχύτητα.
    Πολύ καλή ιδέα Aegean για το topic

Αν δεν βαριέστε κάντε και ένα speedtest...

ΥΓ. Δεν έχω VoIp, ενώ είμαι στη δουλειά εκτός Forthnet αυτή τη στιγμή

Περιοχή
    Another time, Another place
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Forthnet 384/128 DSLAM Καλαμακίου

Τα ίδια και μετά την αναβάθμιση, καμία βελτίωση στο VoIP.

Το avatar του μέλους sdn
    sdn Guest
    Αν μπορείτε δοκιμάστε το ακόλουθο τεστ

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=29771

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από sdn
    Αν μπορείτε δοκιμάστε το ακόλουθο τεστ

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=29771
    Οπως αναφερεται και μεσα στο thread, το test δεν ειναι και τοσο αξιπιστο...καλυτερα λοιπον να αναφερομαστε σε πρακτικα αποτελεσματα , δηλαδη μετα απο χρηση καποιου softphone η ata, κτλ...
    Προσωπικα στο τεστ εξακολουθω να εχω σκορ 1.0 (σε 384) με περιπου 35 πακετα το δευτερολ....παλιοτερα ηταν γυρω στα 30. επισης το μεσημερι παρατηρησα μια μικρη βελτιωση στην φωνη του ομιλητη (οχι τοσο στην ποιοτητα οσο στην καθυστερηση)...ισως να αλλαξε τελικα κατι, αλλα ειναι ακομα λιγο για να μπορω να χρησιμοποιησω voip κανονικα. Ολα αυτα με XLite και sipdiscount.

Περιοχή
    middle earth
    Downloads
    46
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    102400/10240 kbps
    ISP
    OTEnet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΠΑΛΛΗΝΗ
    Router
    FRITZ!Box 5530
    Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στις 384.
    Υπάρχει και στις 512, ιδίως στις ώρες αιχμής...

Downloads
    65
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    N/A
    ISP
    N/A
    DSLAM
    Forthnet - Ν. ΣΜΥΡΝΗ
    Πάει καλά το VOIP σήμερα. Όταν το βραδάκι λιώσω σε κανένα διαδυκριακό παιχνίδι θα σας πω και αν έχω καλά pings. Πάντως υπάρχει αισθητη βελτίωση κατα Πάτρα μεριά

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    18
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Wind
    DSLAM
    Wind - ΚΑΛΛΙΘΕΑ
    Router
    Technicolor TG789vac v2
    Στην Πάτρα όντως έκαναν κάποια αναβάθμιση ακόμα και σε DSLAM. Ένας φίλος μου εκεί περίμενε πως και πως ν'ανοίξουν τα ports για να μπει κι αυτός στον κόσμο του adsl (λόγω αναβάθμισης δεν μπορούσαν να του ενεργοποιήσουν τη γραμμή).

Το θέμα είναι για εμάς τους μούλους της Αθήνας που έχουμε πήξει ο ένας πάνω στον άλλο, θα γίνει τίποτα? Εγώ μια χαρά μίλαγα VoIP και εδώ και μερικες μέρες δεν μπορώ με την καμία. Μήπως για να γίνει αναβάθμιση σε κάποια μέρη, έγινε υποβάθμιση αλλού?
    Τι να πω έλεος...

Το avatar του μέλους sdn
    sdn Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Aegean24
    Οπως αναφερεται και μεσα στο thread, το test δεν ειναι και τοσο αξιπιστο...καλυτερα λοιπον να αναφερομαστε σε πρακτικα αποτελεσματα , δηλαδη μετα απο χρηση καποιου softphone η ata, κτλ...
    Προσωπικα στο τεστ εξακολουθω να εχω σκορ 1.0 (σε 384) με περιπου 35 πακετα το δευτερολ....παλιοτερα ηταν γυρω στα 30. επισης το μεσημερι παρατηρησα μια μικρη βελτιωση στην φωνη του ομιλητη (οχι τοσο στην ποιοτητα οσο στην καθυστερηση)...ισως να αλλαξε τελικα κατι, αλλα ειναι ακομα λιγο για να μπορω να χρησιμοποιησω voip κανονικα. Ολα αυτα με XLite και sipdiscount.
    Δεν νομίζω ότι είναι τόσο αναξιόπιστο.

Αν τα πακέτα σου είναι κάτω από 30 ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ το τεστ δεν θα σου δώσει καλά αποτελέσματα.

Πέρα από τα πακέτα, που είναι η πηγή του προβλήματος, και τον έλεγχο τους, το τεστ δίνει κάποιες πρόσθετες παραμέτρους (πχ latency, Packet Discards, Packet Loss κλπ).

ΠΡΟΣΟΧΗ κάνετε το τεστ 2 τουλάχιστον φορές. Η πρώτη δεν είναι ακριβής.

Για ακόμα πιο ακριβή αποτελέσματα αποσυνδέστε το SIP ATA που ίσως έχετε.

Πλεονέκτημα: Τα αποτελέσματα είναι αντικειμενικά και αποθηκεύονται και μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην καταγγελία που αργά η γρήγορα θα γίνει.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από sdn
    Πλεονέκτημα: Τα αποτελέσματα είναι αντικειμενικά και αποθηκεύονται και μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην καταγγελία που αργά η γρήγορα θα γίνει.
    Από ποιους και με τι στοιχεία που δεν θα αντικρούσει με "φιλολογίες" και τακτικές "πετάω το μπαλάκι" ο υπεύθυνος για την κατάσταση?

Downloads
    12
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    50000/5000
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ ΛΑΓ
    Router
    cisco 897vaw
    Γεια χαρά,
    έχω forthnet / ote adsl 384/128 και speedtouch 530(4.3.2.6.0) linksys pap2(3.1.8LS) με voipbuster/sipdiscount. To πρόβλημα μου είναι το εξής (codec G711u/Pref Codec no) ενώ την ημέρα δεν έχω πρόβλημα με το voip το απόγευμα προς βράδυ δεν υπάρχει περίπτωση για συνομιλία. Θα προσπαθήσω να ζητήσω demo από forthnet/hol/otenet για να κάνω τη δοκιμή (πρωί και βράδυ) να δω τι επιτέλους φταίει. Με το testyourvoip την ημέρα είμαι κάπου στο 4,5/5 και το βράδυ στο 1. Έχει παρατηρήσει κανείς άλλος το ίδιο πρόβλημα ; Πόσο εύκολο είναι να πάρω demo adsl accounts από forthnet/otenet/hol ;

PS. Aπό εχθές τα testyourvoip .. δε μου απαντάνε.

Eυχαριστώ

Το avatar του μέλους sdn
    sdn Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από geokok1981
    Από ποιους και με τι στοιχεία που δεν θα αντικρούσει με "φιλολογίες" και τακτικές "πετάω το μπαλάκι" ο υπεύθυνος για την κατάσταση?
    Από άτομα που θα συμμετέχουν σε μια διαμαρτυρία αντίστοιχη για τις τιμές adsl.

To «πρόβλημα για τον ΟΤΕ είναι ότι υπάρχουν δύο εταιρείες (vivodi & TP) που έχουν στήσει / ρυθμίσει καλά το δίκτυο τους και στις οποίες δεν παρατηρείται ΠΟΤΕ αυτό το πρόβλημα.

Άρα έχουμε
    • Προγράμματα που δείχνουν τον αριθμό των πακέτων (μπορεί να πουν ότι τα «πειράξαμε να είναι έτσι»
    • Τα αποτελέσματα από τα sites που λέω
    • Τις ανακοινώσεις των altec & forthnet (ότι υπάρχει πρόβλημα με τα πακέτα & εφαρμογές voip)

Στην συνέχεια με βάση την δεσπόζουσα ολιγοπώλιο) θέση που έχει ο ΟΤΕ στην αγορά μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι αυτό γίνεται για καθαρά επιχειρηματικούς λόγους. Δεν αφήνει τον ανταγωνισμό να αναπτυχθεί. Υπάρχουν 3 Ελληνικές εταιρίες voip και πάρα πολλές στα πλαίσια της ευρωπαϊκής ένωσης.

Περιοχή
    Νίκαια
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    50/5
    ISP
    Wind
    DSLAM
    Wind - ΝΙΚΑΙΑ
    Router
    ΖΤΕ Η288Α
    Δεν ξερω αν εχει τελειώσει η αναβαθμιση η οχι αλλα αδω και μια εβδομαδα η συνδεση μου forthnet 512/128 ειναι χαλια.
    Πρωτα μιλουσα ανετα με voipbuster μεσω pap2 ολη την ημερα , τωρα υπαρχουν αρκετα προβληματα.!!!

Περιοχή
    Amsterdam, NL
    Downloads
    23
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1Gbit/1Gbit
    ISP
    Odido
    Δεν ξερω αν εχει τελειώσει η αναβαθμιση η οχι αλλα αδω και μια εβδομαδα η συνδεση μου forthnet 512/128 ειναι χαλια.
    Πρωτα μιλουσα ανετα με voipbuster μεσω pap2 ολη την ημερα , τωρα υπαρχουν αρκετα προβληματα.!!!
    Τα ίδια και εδώ. Με Forthnet 384/128 σε γραμμή 512/128 προβλήματα κατά τις ώρες αιχμής, αλλά ακόμα παλεύεται. Πάντως η αναβάθμιση τόσο από ΟΤΕ όσο και από forthnet είναι σα να μην έγινε, αφού αποτελέσματα δεν είδα. Η Forthnet κάπου διάβασα ότι έχει πρόβλημα με εξωτερικό και απ'ότι βλέπω υφίσταται ακόμα.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    απο οτι βλεπω....τι ειχες Γιαννη μου, τι ειχα παντα...καμια αλλαγη...τι να πω, να περιμενουμε και μεχρι τελος Φεβρ. που θα γινει η 'μεγαλη' αναβαθμιση με το εξωτερικο? μαλλον η λυση ειναι αλλαγη προβιδερ οπως προτεινουν πολλοι ομοιοπαθεις σε αλλα posts.

Σελ. 1 από 4 123 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Μηνύματα: 24
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-07-08, 16:25
  2. Μηνύματα: 15
    Τελευταίο Μήνυμα: 05-03-08, 03:32
  3. Πρόβλημα modem μετά απο αναβάθμιση ΟΤΕ
    Από kristaras στο φόρουμ Linksys ADSL modems και routers
    Τελευταίο Μήνυμα: 08-01-08, 22:42
  4. Μηνύματα: 11
    Τελευταίο Μήνυμα: 30-07-07, 12:46
  5. Μηνύματα: 14