γεια σας αδέλφια
γράφω εκ μέρους φίλου
το παιδί έχει το παρακάτω σύστημα AMD 3200 64 bit (s754) Motherboard DFI νομίζω 1 gb ram 2 σκληρούς (1 pata, 1 sata) 1 dvdwriter και 1 cdwriter nvidia 7300 GS και την παλιά την sounblaster Live 5:1 και όλα αυτά με τροφοδοτικό noname 350watt έχει βάλει ubuntu x86 με kernel k7 (αλλά και με τον i386 λίγες οι διαφορές)
το μηχάνημα λοιπόν μουλαρώνει ασύστολα, κολλήματα σε άσχετες στιγμές και τέτοια - γενικά όχι εξωφθάλμως αιτιοκρατικά: μπορεί να κολλήσει στα πρώτα 5 λεπτά, μπορεί να αντέξει και 2 ώρες.
Tο acpi είναι απενεργοποιημένο από γεννησιμιού του - ούτε installation δεν μπορούσε να κάνει χωρίς το acpi=off! άμα δε προσπαθήσει να το βάλει on, τότε ανάλογα με τον kernel ή το μηχάνημα δεν φορτώνει καθόλου και πετάει μερικά δεκάδες errors σχετικά με το acpi, είτε αρχίζει αλλά με απενεργοποιημένες ethernet και λοιπά services
έχει τρέξει το memtest (6-7 επαναλήψεις) χωρίς να βρει λάθος
ακόμα και έτσι, ένα error που έχει συγκρατήσει και βγαίνει όσο φορτώνει το σύστημα είναι το εξής: MP BIOS BUG Timer not connected to I/O APIC
τι δει πράττειν; φταίει το hardware ή το software; μήπως όλα δημιουργούνται από το τροφοδοτικό (ούτε για να φορτίσεις μπαταρία κινητού δεν φτάνει - που λέει ο λόγος); μήπως φταίει κάτι στο bios; μήπως φταίει το ubuntu; μήπως έχει απλά κακό pc karma;
τα φώτα σας παρακαλώ
διευκρινίσεις θα δωθούν ως ζητηθούν
Εμφάνιση 1-11 από 11
-
06-10-06, 21:14 Πρόβλημα με το ACPI σε Ubuntu (?) #1
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος aeolist : 07-10-06 στις 12:49. Αιτία: κενά
-
07-10-06, 02:02 #2
Καλο θα ηταν να δει για κανενα BIOS Update. Αν και στο Linux Kernel Mailing List υπαρχουν αρκετες αναφορες για αυτο το bug σε NForce2 chipsets και πολυεπεξεργαστικα συστηματα. Για καποιες μητρικες (Tyan) εχουν ηδη βγει διορθωσεις. Ισως ερθει και η σειρα της δικιας σου.
Και το προβλημα ειναι συγκεκριμενα στο APIC (Advanced Programmable Interrupt Controller) που διαχειριζεται τα IRQs εξ ου και οι ξαφνικοι θανατοι του PCιου.
PS: Δοκιμασε τις παραμετρους "noapic nolapic" στο bootΤελευταία επεξεργασία από το μέλος Dr.CHaNaS : 07-10-06 στις 02:08.
-
07-10-06, 03:53 #3
1. Καλό και επώνυμο τροφοδοτικό τουλάχιστο 430W.
2. Βγάλε την SoundBlaster.
3. Ποιός σου είπε να πάρεις 754; Έπρεπε να είχες πάρει 939.Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
07-10-06, 08:57 #4
Ο,τι σου λέει ο WAntilles και αν δεν σου δουλέψει τίποτα απ'αυτά (πράγμα το οποίο απεύχομαι) κάνε και ένα memtest μήπως τυχόν φταίνε οι μνήμες σου. Σου μιλάω από προσωπική εμπειρία, είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.
-
07-10-06, 12:45 #5
ρε wantilles μην βαράς, δεν είναι δικό μου το σύστημα λέμε... υπήρχε περίπτωση να πάρω εγώ υπολογιστή τέτοιο;
όσον αφορά το τροφοδοτικό και εμένα το 350 μου φαίνεται πολύ λίγο, αν και ψάχνοντας και κάνοντας πράξεις σε psu calculators χρειάζεται καμια 300άρα σε full load αυτό το σύστημα (αλλά όταν έχεις no-name δεν ξέρεις καν πόσα βγάζει)... και εγώ no-name 400άρι έχω, αλλά το δικό μου μπρίκι στον psu calculator ζητάει 230 watt
stivakos το memtest έχει γίνει χωρίς αποτέλεσμα
doktora, θα δοκιμάσει και θα απαντήσω εκ μέρους τουΤελευταία επεξεργασία από το μέλος aeolist : 07-10-06 στις 20:45.
-
07-10-06, 13:22 #6
Μα δε βαράω εσένα.
Μέσω εσού βαράω αυτόν.Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
07-10-06, 18:59 #7
-
07-10-06, 21:27 #8
Και ο παθών.... Τα lapic και noapic, δεν έχουν κανένα effect. (Δεν έχω καταλάβει κιόλας πολύ καλά τι κάνουν αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι συμβαίνει το ίδιο πράμα όταν τα προσθέτω στο menu.lst!)
Αυτό που συμβαίνει είναι ότι βγάζει κάποιο error φορτώνοντας τον Χ και μπορώ να λειτουργήσω το pc χωρίς αυτόν κατά τα άλλα. Όλα αυτά αφού πρώτα μου πει ότι δεν βλέπει τον δεύτερο σκληρό και πειράξω το ftab για να μπει κανονικά!
Θα δοκιμάσω ένα τροφοδοτικό όταν το βρω (χωρίς να αγοράσω κάτι που δε θα λύσει μάλλον το πρόβλημά μου!).
-
08-10-06, 17:40 #9
Ποιά έκδοση του ubuntu έχει? γιατί και εγώ σε laptop είχα προβλήματα με παλιότερες εκδόσεις όμως, ενώ από το dapper drake ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα απολύτως και παίζει ΤΕΛΕΙΑ. Αν είναι παλιότερη η έκδοση προτείνω να βάλει dapper drake ή το edgy.
-
08-10-06, 19:25 #10
Δεν δοκιμάζεις και το αντίστροφο; Αντί για acpi=off να δώσεις acpi=force δηλαδή... Ποτέ δεν ξέρεις.
-
09-10-06, 00:01 #11
dapper drake έχει και όλα τα κόλπα με το acpi τα έχει κάνει... κάτι ποιο εκλεκτό;
Παρόμοια Θέματα
-
Windows Server 2003 & ACPI
Από Kapnos στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 01-02-08, 19:35 -
ACPI και UBUNTU
Από tsoris στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 105Τελευταίο Μήνυμα: 31-01-08, 15:02 -
προβλημα ubuntu
Από ntilis στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 10Τελευταίο Μήνυμα: 07-01-08, 14:31 -
Πρόβλημα με ubuntu 7.04
Από Kapnos στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 31Τελευταίο Μήνυμα: 25-07-07, 10:21
Bookmarks