Γεια σας παιδιά, θα ήθελα να με βοηθήσετε σε ένα πρόβλημα με τη σύνδεσή μου, το οποίο οφείλεται κατά πως δείχνουν τα πράγματα στο μόντεμ .Λοιπόν ας ξεκινήσουμε από τα γενικά: στις 20 Φλεβάρη κάνω στον οτε την αίτηση. Σάββατο 13 Μάρτη ξεμπλέγω από εξεταστικές και εξετάσεις Αγγλικών και είμαι μες την τρελή χαρά που θα βίωνα και γω την εμπειρία της adsl (αμ δε!).Παίρνω λοιπόν μια δοκιμαστική σύνδεση από τη forthnet και βουρ για το σπίτι. Κάνω την εγκατάσταση του μόντεμ (Zyxel 630-pstn) βάζω τα στοιχεία μου στην σύνδεση που έφτιαξα και να η πρώτη κρυάδα… σφάλμα 678.παίρνω την εταιρία τους λέω το μήνυμα και με πληροφορούν ότι φτα’ιει η γραμμή γιατί δεν είναι ακόμα ενεργή. Οκ τους λέω θα ρωτήσω στο 134 να δω τι γίνεται(αυτοί με προέτρεψαν δηλαδή).Φυσικά πήγε Δευτέρα! Το 134 μου πε πράγματι ότι η γραμμή δεν είναι ακόμα ενεργοποιημένη .Για να μην τα πολυλογώ, σήμερα επιτέλους ενεργοποιήθηκε. Α, επίσης τη Δευτέρα πήρα και από την otenet σύνδεση γιατί της forthnet θα έληγε σήμερα, στις 16 δηλαδή. Πάλι μες την τρελή χαρά εγώ γιατί επιτέλους θα ξαναβίωνα την εμπειρία της adsl (αμ δε!).Λοιπόν είτε με τη μία είτε με την άλλη σύνδεση το σφάλμα παρέμενε το ίδιο.678!Ξανά-μανά τηλέφωνο στη forthnet να δούμε τι συμβαίνει. Αυτοί με κατηύθυναν πλέον στο μόντεμ και την εγκατάστασή του. Το περάσαμε καμιά 10ρια φορές αλλά πάλι τα ίδια. Δοκίμασα και τα καλώδια γιατί κάπου στο φόρουμ είχα δει ότι αν το εγκαταστήσεις με το καλώδιο συνδεδεμένο δε δουλεύει και ξανά το ίδιο σφάλμα. Το πιο τρελό είναι ότι τώρα πια αν συνδέσω το καλώδιο δεν το αναγνωρίζει! Δηλαδή το λαμπάκι του usb ανάβει για 2 φορές και ξανασβήνει αν το βάλω όταν είναι στα windows, ενώ αν το βάλω κατά την εκκίνηση κρατάει αναμμένο μέχρι να φορτώσουν αυτά! Έχω τα ελληνικά xp home.Η κοπέλα με την οποία μίλησα μου έλεγε για κάτι επιλογές τις οποίες το δικό μου δεν τις είχε. Δηλ. μου λεγε να ανοίξω τις συνδέσεις μου, να βρω το εικονίδιο του zyxel και να βάλω εκεί τα στοιχεία μου, κάτι που δεν υπήρχε σε μένα. Ούτε κατά την εγκατάσταση μου έβγαζε τίποτα τέτοιο όπως μου έλεγε η κοπέλα. Φυσικά την ενημέρωσα για το μόντεμ που έχω και δε μου ‘λεγε γενικά. Τι να πω; Οι οδηγοί είναι λανθασμένοι; Φταίει κάτι άλλο; Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πω. Επίσης με έβαλε να κάνω την εξής ip του μόντεμ: 192.168.1.1 , αλλά το μήνυμα ήταν το εξής: «δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στον κεντρικό υπολογιστή προορισμού» ενώ το είχαμε εγκαταστήσει. Τώρα είναι απεγκατεστημένο και δε μπορώ να το ξαναπεράσω λόγω του παραπάνω προβλήματος που σας είπα. Αυτό που δε μπορώ εγώ να καταλάβω είναι πώς να κάνω την PPoA σύνδεση. Δηλαδή πηγαίνω στο «οι συνδέσεις μου», «δημιουργία νέας» κλπ και είμαι έτοιμος; Τότε γιατί δε δουλεύει ρε παιδί μου; Αν κάποιος πάντως μπορεί να μου πει πώς επιτέλους να κάνω αυτή την έρημη τη σύνδεση και πώς να εγκαταστήσω το μόντεμ θα είμαι πραγματικά ευγνώμων. Η κατάσταση αυτή με έχει τρελάνει! Έχω φάει 4 ολόκληρες μέρες μπροστά από τον υπολογιστή και πίσω από τηλέφωνα για μια τρύπα στο νερό! Σας ευχαριστώ, ζητώ συγγνώμη αν έγγραψα περιττά πράγματα και ελπίζω σε κάτι!
Εμφάνιση 1-15 από 19
-
16-03-04, 19:16 zyxel 630-11 και αδυναμία δημιουργίας νέας σύνδεσης. #1
-
17-03-04, 00:32 #2
Εχω το συγκεκριμένο modem σε pstn, δουλεύει μια χαρά. Καταρχην plz βάλε παραγράφους την επόμενη φορά γιατί έπαθαν τα μάτια μου
Για να είσαι σίγουρος κατέβασε την τελευταία έκδοση των drivers από τη zyxel, σε μένα πάντως δούλευε και με την παλιά.
Κάνε κανονικά την εγκατάσταση χωρίς να έχεις συνδεδεμένο το modem στη usb. Βάλε τις ρυθμίσεις για pppoa vcmux κλπ. ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να σου έχει δημιουργηθεί ένα εικονίδιο στις συνδέσεις, κάτι του στυλ "Zyxel Adsl". Δεν οφελεί να πας από "δημιουργία νέας σύνδεσης", θα σου φτιάξει μόνο για pppoe αν δε κάνω λάθος.
Δεν έχεις ανάγκη να πάρεις δοκιμαστική σύνδεση για να δεις αν είσαι οκ μέχρι το dslam σου. Γι αυτό πρωτού πάρεις demo θα πρέπει να δεις τα εξής :
Όταν επανεκκινείς το pc, αρχικά θα αναβοσβήνει το λαμπάκι της adsl (σημαίνει πως προσπαθει να συνδεθεί) και θα ανάψει για λίγο σταθερα. Μετά από λίγα δευτερόλεπτά πάλι θα αναβοσβησει και τελικά θα μείνει μια και καλή αναμένο.
Θα πρέπει επίσης να έχει δημιουργηθεί μια ομάδα στο start group (εναλλακτικά βρες το φακελο της zyxel στο δισκο βεβαια) που έχει ένα προγραμματακι που εμφανίζει το CSA tray icon. Μετα ανοιξε το από το tray και δες τι σου λένε τα connection status και device status. Αν το δευτερο λεει πως δεν βλέπει modem τότε κάτι τρεχει με την εγκατάσταση, αλλιώς στο dslam δεν είσαι ενεργοποιημένος (ή έχεις προβληματική πόρτα).
-
17-03-04, 01:12 #3
Κατ' αρχήν για τις παραγράφους συγγνώμη, αλλά το κείμενο το 'κανα copy-paste και δε μπορούσα να δω τη μορφή του.
Το πρόβλημά μου είναι πως ό,τι και αν έκανα δε μου έβγαζε εικονίδιο που να μπορώ να βάλω τα στοιχεία μου.Μόνο ένα εικονίδιο Atm μου βγαζε στις συνδέσεις, αλλά δεν είχε επιλογή username και password.Επίσης το ξέρω ότι η σύνδεση που έκανα ήταν PPoE, αλλά αυτά έδειχνε το manual!
Τώρα σχετικά με το συγχρονισμό, δεν υπάρχει πρόβλημα.Πριν ενεργοποιηθεί η γραμμή δε συχρονιζόταν.Τώρα όμως μένει συνέχεια συγχρωνισμένο.
Επίσης το csa tray το έβγαζε και έλεγε modem available και adsl link connectedκαι το σήμα γινόταν κίτρινο(ή πράσινο, αν προτιμάς) .Χρησιμοποιώ βέβαια παρελθοντικούς χρόνους γιατί το απεγκατέστησα, αλλά τώρα πια δε μπορώ να το περάσω πάλι γιατί δεν το αναγνωρίζει η usb!Αυτό με έχει αγχώσει λίγο να σου πώ την αλήθεια και δεν ξέρω τί να του κάνω.Μπορείς να φανταστείς τι μπορεί να παίχτηκε;Από τα πολλά βάλε-βγάλε να χάλασε η υποδοχή;Δεν πιστεύω πια!Ούτε 10 φορές δεν την έκανα τη διαδικασία!Να άφησαν υπολείμματα οι οδηγολι από τις απεγκαταστάσεις και να δημιουργούν εμπλοκή;Τι να πω, μ' έχει ψαρώσει!το σίγουρο πάντως είναι πως η γραμμή είναι από σήμερα ενεργή και το πρόβ΄λημα εστιάζεται στο μόντεμ.Πάντως σ' ευχαριστώ, αλλά περιμέμω απαντήσεις μέχρι να βρεθεί η λύση.'Αντε άντε!
-
17-03-04, 01:19 #4
Παιδιά έχω και εγώ το zyxel 650 αλλά είμαι καινούργιος και δεν ξέρω πως το εγκαθιστώ.Παράλληλα όμως δεν θέλω να δώσω 50 ευρώ στον ΟΤΕ.
Μπορείτε να μου πείτε βήμα βήμα τί κάνω για να έχω το μόντεμ έτοιμο για ίντερνετ;
Τώρα περιμένω να μου ενεργοποιήσει την γραμμή ο ΟΤΕ αλλά δεν έχει διαθεσιμότητα και δεν ξέρω πόσο θα περιμένω.
Αν μπορείτε βοηθήστε
Το μόντεμ είναι με ethernet καρτα δικτύου για pstn
-
18-03-04, 01:48 #5
Καμιά ιδέα; Άντε βρε παιδιά είμαι σε αποόγνωση.Φαντάζεστε να έχω γραμμή adsl και τον εξοπλισμό και να πολεμάω να κάνω δουλειά με τη χελώνα ;Σκέτη πίκρα!
-
18-03-04, 02:07 #6
Sotiris και εγω ακριβως το ιδιο προβλημα εχω και δεν μπορω νακαταλαβω ουτε εγω τι φταιει.Εσυ εχεισ splitter η φιλτρο?Αν ειναι το πρωτο η υποδοχη που μπαινει το μοντεμ ειναι ιδια με του τηλεφωνου?προσεξε την καλα.Εμενα μου φαινεται οτι μπορει να φταει το καλωδιο του τηλ.μηπως πρεπει να βαλουμε αλλης μορφης?αν βρεις λυση και μπορεις στειλε ενα email σε παρακαλς στο powersteam@hotmail.com.θα σου ειμαι ευγνωμων σε σενα και σε οποιον αλλον απαντησει
-
18-03-04, 02:51 #7
Τι να σου πώ βρε cheaf1, αυτά που μου κάνει είναι εντελώς κουλά.Splitter έχω ο άμοιρος.Το καλώδιο είναι το rj-11 αν δεν κάνω λάθος(ας με διορθώσει κάποιος σε περίπτωση που το λέω λάθος), δηλαδή το απλό τηλεφωνικό καλώδιο.Δε νομίζω ότι χρειάζεται άλλο.Εμένα σου λέω μου κάνει και άλλα κόλπα τώρα!Ναι είναι αταχτούλικο το δικό μου.Πλέον δεν αναγνωρίζεται καν από τα windows, δηλαδή βάζω το καλώδιο και το μόντεμ δεν αποκρίνεται.Μάλλον δεν το γλιτώνω το format.Αύριο κατά πάσα πιθανότητα θα πάρω τη digital sima να δω τί μπορεί να μου πει.Φυσικά και αν βρω λύση (φαντάζεσαι να μη βρώ; πάνε 65€!) θα ενημερώσω όποιον άλλο έχει το ίδιο πρόβλημα.Πάω να κοιτάξω παλαιότερες δημοσιεύσεις τώρα γιατί νομίζω κάποια παιδιά είχαν τα ίδια.
-
18-03-04, 06:43 #8
Καταρχην πολυ καλα θα κανετε και οι δυο σας να διαβασετε παλιοτερες δημοσιευσεις!Ειχα ακριβως τα ιδια προβληματα με το zyxel 630 και μετα απο μια βδομαδα ταλαιπωριας τα καταφερα!!!
Το προβλημα ειναι με τους drivers του καθως μετα απο τρελα κολληματα με το usb σε ελληνικα XP PRO και 3 format κατεληξα οτι δεν δημιουργει το αυτοματο εικονιδιο συνδεσης και φυσικα με ρυθμιση PPoA λογω pstn!!! 8)
Η λυτρωση ηρθε μαζι με την εγκατασταση των αγγλικων XP PRO οπου ολα δουλεψαν τελεια οπως θα επρεπε και φυσικα πρωτα κανουμε την εγκατασταση και μετα την επανεκινηση, πριν φορτωσουν τα windows, εχουμε ηδη συνδεσει το modem και το βλεπουν κανονικα τα XP οποτε και ολα πανε καλα
Αρα φιλαρακια θα συνιστουσα format,ελληνικα XP και σιγουρα δεν φταιει ουτε το φιλτρο που χρησιμοποιω και εγω αλλα ουτε και το καλωδιο!!!
Τελος θα ηθελα να τονισω οτι σε εμενα δεν επαιξαν οι τελευταιοι drivers αλλα μονο αυτοι απο το cd του zyxel και ας βγαζουν το αθωο bug οτι συνδεομαι στα 8Mbps 8)
Ελπιζω να βοηθησα και οποιαδηποτε αλλη απορια εχετε ευχαριστως να βοηθησω..
-
18-03-04, 14:21 #9
Ρε παιδιά εμένα το cd που είχε μέσα το κουτί δεν είχε drivers!!!!!!!Που θα βρω ξέρετε;Έχω windows xp home
-
18-03-04, 15:47 #10
polakis,
http://www.zyxel.com/support/download.php
sotiriskakos,
Δοκίμασε το εξής :
Έναρξη->Εκτέλεση-> και γράψε... "NETSH INTERFACE IP RESET LOG.TXT" (χωρίς τα "" φυσικά)
Μετά reboot το modem και προσπάθησε να συνδεθείς.
-
25-03-04, 19:10 #11
Βρε συ gioutso αυτό έκανα τόσο καιρό, αλλά επειδή είχε λήξει η 56ρα και δεν την ανανέωσα(γιατί θα είχα πλέον
dsl) άργησα να σας απαντήσω.Λοιπόν την εγκατάσταση την ξαναέκανα κανονικά όπως λέγατε πιο παλιά.Δηλαδή εγκατάσταση χωρίς καλώδιο και λοιπά.Επίσης έκανα 1 format και το πρόβλημα που δεν αναγνωριζόταν καθόλου το μόντεμ λύθηκε.Άρα σωστά υπέθεσα ότι οι πολλές εγκαταστάσεις και απεγκαταστάσεις δημιούργησαν πρόβλημα.Το πρόβλημα όμως παραμένει ακόμα και όταν πληκτρολογήσω την εντολή που μου λέει ο Greekmind.Πριν κανα 2 μέρες το πήγα και στη digital sima μήπως έχει κάποιο πρόβλημα ,αλλά ακόμα δεν έχω πάρει απάντηση, ούτε πιστεύω πως θα βρει κάτι.Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη γραμμή;Αλλίως το μόνο που με σώζει είναι αλλαγή λειτουργικού;Πάντως εγώ δε δίνω 150€ για τα xp pro.Έχω μια έκδοση του linux mandrake(8.2)από κάποιο περιοδικό.Να δοκιμάσω να το βάλω λέτε;Κατ' αρχήν είναι συμβατο το 630 με linux;
-
26-03-04, 21:24 #12
Εσύ gioutso τελικά πως το έλυσες το πρόβλημα, γιατί δεν κατάλαβα όπως τα είπες;
-
26-03-04, 21:42 #13
Μαγκες με το ZyXEL Prestige 630,
ειναι πασιγνωστο το προβλημα με την δημιουργια συνδεσης.
Εχω την λυση!! ( μετα απο επιπονα και μακροχρονια πειραματα... )
>Οταν με το καλο εγκαταστησετε το modem πηγαινετε στα Network Connections.
>Απο εκει Create a new connection κανονικα οπως κανατε και με την dial-up_R.I.P. . 8)
>Επειτα οταν στην δημιουργια νεας συνδεσης σας ζητησει Select a device θα επιλεξετε το ( λογικα 1ο στην λιστα ) :
ZyXEL USB MODEM ( Native ATM Mode ) ( ATM 11-0 )
>μετα για αριθμο τηλεφωνου ( εδω ερχεται το RTFM... ) θα δωσετε το
p8,35
>User name και password ειναι δικια σας υποθεση...
ετοιμοι...
καμια απορια? οχι? ( το καλο που σας θελω... )
8)
-
27-03-04, 14:26 #14
Λοιπόν παιδιά το πρόβλημα λύθηκε χθες!Σπεύδω να εξηγήσω: δεν υπάρχει πρόβλημα με τα xp home, απλά δεν κάναμε σωστά όλοι εμείς την σύνδεση.Στην ουσία δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά μια ιδιαιτερότητα.Τώρα μη με ρωτάτε γιατί υπάρχει...
Τη λύση την είχε πει πιο παλιά ο blackjim, αλλά εγώ ο έξυπνος έβαζα κενά στα p8,35!Δε νομίζω να λύνεται αλλιώς το πρόβλημα, δηλαδή με αφαίρεση καλωδίων κατά την εγκατάσταση και τέτοια.Απλά αντί για σύνδεση PPoE κάνουμε ΑΠΛΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΑ ΝΑ ΗΤΑΝ 56ρα.Διαλέγουμε το adsl modem μας και στο τηλέφωνο βάζουμε p8,35 χωρίς κενά.Μετά τα άλλα είναι προφανή.Αυτά τα λέω για να μην τρελαθούν και οι υπόλοιποι σαν κι εμένα.
Εδώ πρέπει να πώ μπράβο στον Μαυροτζίμ πυ το χε πει τόσο καιρό, αλλά κυρίως στον Conne που μου στειλε μήνυμα και μετά μέσω msn messenger με καθοδήγησε βήμα-βήμα!Ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί διαφορετικά δεν ξέρω τι θα έκανα.Τώρα πλέον που έμαθα και γω τι παίζει είμαι διαθέσιμος σε οποιονδήποτε έχει το ίδιο πρόβλημα, αν και νομίθζω ότι όλοι πλέον κατάλαβαν τί γίνεται.
Έτσι λοιπόν σε ελάχιστο χρόνιο πέρασα και γω στους γρήγορους και νιώθω υπέροχα!Ευχαριστώ παιδιά και εσάς για τη βοήθεια αλλά και το site, το οποίο νομίζω έχει γλιτώσει κόσμο από αυτοκτονίες!Τελικά ήταν τόσο απλό, αλλά η αμάθεια σκοτώνει.Μέχρι και ο τεχνικός που το πήγα στην αντιπροσωπεία δεν ήξερε να το συνδέσει!
Τελοσπάντων τέλος καλό, όλα καλά.Αυτό ήταν ένα μάθημα ακόμα για μένα ότι δεν πρέπει κανείς νατ ο βάζει κάτω τόσο εύκολα, όσο απλό ή σύνθετο είναι το θέμα.Και σε όσους ανησύχησαν αν το μόντεμ αξίζει ή όχι, εγώ θα τους πω ότι παρά την ταλαιπωρία μου το συνιστώ γιατί είναι πολύ φθηνό και πολύ διαδεδομένο, καθώς και από εταιρεία με κύρος.Δηλαδή έστω και προβλήματα να βγάζει, είναι τόσοι αυτοί που το έχουν που θα έβρισκαν τη λύση αμέσως.
Γειά χαρά παιδιά και καλοφόρετή μου!!!
-
27-03-04, 15:05 #15
Ωραίος ρε Σώτο. Καλορίζικη...!
Επειδή θα αγοράσω και εγώ το ίδιο modem μάλλον, δεν με βάζεις στην λίστα σου στο MSN για καλό και για κακό? :P
avagorn@hotmail.com
Παρόμοια Θέματα
-
αδυναμία σύνδεσης zyxel p650h - loopback test fail
Από happiness στο φόρουμ Zyxel ADSL modems και routersΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 24-02-08, 16:03 -
Αδυναμία σύνδεσης με e-mule και soulseek
Από saint71 στο φόρουμ Ed2kΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 04-11-05, 18:21 -
Αδυναμία σύνδεσης με USR5410 σε Zyxel 2602HW
Από aragorn στο φόρουμ Wireless NetworkingΜηνύματα: 24Τελευταίο Μήνυμα: 10-05-05, 22:28 -
Αδυναμία σύνδεσης με zyxel 630
Από Knorcedger στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 07-10-04, 12:11
Bookmarks