Καλησπερα παιδια,
Ψαχνω μέρες να βρω λύση σε αυτο το μυνημα λαθους
χωρις αποτέλεσμα όμως...Για να καταλαβετε επανεγκατέστησα την Gentoo πριν κανα 5-ημερο και όταν εφτασα στο σημειο να περασω xorg-server , xorg-drivers και nvidia-drivers και επρεπε δουλεψουν τα γραφικα (εχω gnome , ουτε το gdm εκκινούσε) βγαζει μνμ οτι δεν φορτωσε το module nvidia και οτι δεν βρηκε οθόνες.Κώδικας:Εrror inserting nvidia (/lib/modules/2.6.38-gentoo-r6/video/nvidia.ko): No such device
Ο οδηγος στο /etc/X11/xorg.conf ειναι nvidia αλλα και ο nv τα ιδια μου κανει.Ουτε ενημερωση των linux-headers μαζι με recompile ολο το συστημα(αν θυμαμαι εδωσα..) δεν δουλεψε...Κώδικας:emerge -e world
Η εντολήδεν αλλαζει κατι επίσης..Κώδικας:nvidia-xconfig
Ηδινει το μνμ του τιτλου του thread..Κώδικας:modprobe nvidia
Hαν και πετυχαινει λεει σε καποια φαση του configure οτι πρεπει να κανωΚώδικας:emerge -v nvidia-driversκαι τετοια κουλα.Τιποτα δεν πετυχαινει.Κώδικας:make oldconfig && make prepare
Ελεγα αν φταει κατι με τον πυρηνα και ετρεξακαι εχει τον σωστο kernel.Ποιο κομματι μπορει να μην εχω κοιτάξει για λεει οτι εχει προβλημα το module συγκεκριμενα?Κώδικας:eselect kernel list
Εμφάνιση 1-6 από 6
-
26-06-11, 16:23 Error inserting nvidia (/lib...nvidia.ko)No such device #1
-
26-06-11, 20:20 Απάντηση: Error inserting nvidia (/lib...nvidia.ko)No such device #2
- Περιοχή
- Cetines
- Downloads
- 3
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 10
- Ταχύτητα
- 27031/2703kBit/s
- ISP
- ΟΤΕ Conn-x
- DSLAM
- ΟΤΕ - ΑΜΦΙΣΣΑ
- Router
- Speedport Plus
- SNR / Attn
- 16.1(dB) / 12.0(dB)
- Path Level
- Interleaved
Κάτι δεν έχεις κάνει σωστά στην εγκατάσταση. Είσαι σίγουρος ότι ακολούθησες πιστά τα βήματα?
Εδώ κοίταξες? Δες το καλά και ξανακάνε compile τον πυρήνα.Για μας τους καταλανούς συγκεκριμένα το Εμπόριον έχει μια ιδιαίτερη σημασία γιατί λόγω γεωγραφίας και λόγω ιστορίας είμαστε πιο κοντά στους έλληνες παρά στους υπόλοιπους ισπανούς. Κάτι αυτονόητο και λογικό. Ε.Α.
-
27-06-11, 00:52 Απάντηση: Error inserting nvidia (/lib...nvidia.ko)No such device #3
Οτι τα ειχα ψιλοκανει χαμο στην εγκατασταση ισχυει.Αλλα δεν μπορω να καταλαβω ποιο τμημα παρελειψα.Γιατι αν φταιει η διαδικασια της εγκαταστασης τοτε ειναι η παραλειψη εντολης/ων...
Στο http://www.gentoo.org/doc/en/nvidia-guide.xml εχει για το μηνυμα λαθους μου μια οδηγια για το BIOS (Assign IRQ to VGA) την οποια δεν βρισκω κιολας.Παντως ειχα μπει και εκανα οτι ελεγε εκει για το πως θα τα ρυθμισω αλλα τι να πω?
Το πιθανοτερο τωρα ειναι να το αφησω για να ξεπρηχτω και μετα να δω καλυτερα τις εντολες της εγκαταστασης μπας και μου ξεφυγε τπτ...Εκτος αν παω παλι απο την αρχη αλλα κουραζει και το πολυωρο compile.
Για την καρτα γραφικών PCI-E δεν βαζουμε??Το υποστηριζει η μητρικη, η καρτα γραφικων ειναι σε εναν τετοιο διαυλο επανω..?H ειναι ασχετη με την καρτα αυτη η επιλογη (στο BIOS)?
-
29-06-11, 20:52 Απάντηση: Error inserting nvidia (/lib...nvidia.ko)No such device #4
Έχεις κάνει compile τον πυρήνα; Σε κάθε νέο compile και εκκίνηση με το νέο πυρήνα, θα πρέπει να δώσεις
Κώδικας:emerge -v nvidia-drivers
Κώδικας:modprobe nvidia
Κώδικας:/etc/init.d/xdm restart
-
01-07-11, 19:24 Απάντηση: Error inserting nvidia (/lib...nvidia.ko)No such device #5
Μάλλον δεν έχεις απενεργοποιήσει το KMS.
-
02-07-11, 23:22 Απάντηση: Error inserting nvidia (/lib...nvidia.ko)No such device #6
Eυχαριστω πολύ για τις απαντησεις παιδια απλα εχω ξανακανει την εγκατασταση γτ δν πηγαινε...Τωρα όμως ολα καλα.
Μάλλον δεν έχεις απενεργοποιήσει το KMS.
Εχω τηνΚώδικας:VGA compatible controller: nVidia Corporation G98 [GeForce 8400 GS]
Bookmarks