Εμφάνιση 1-11 από 11
    Καλησπερα παιδια, προχτες γυρισα απο Μηλο (οποιος δεν εχει παει,να παει χωρις δευτερη σκεψη). Την τελευταια μου μερα εκει εκανα ενα tour με ενα ιστιοφορο. Καπου εκει ζηλεψα και μου ρθε (πανω στη τρελλα μου) να παω να βγαλω διπλωμα. Ειμαι εδω για να ρωτησω αν γνωριζει κανεις απο προσωπικη εμπειρια τις διαδικασιες, το κοστος, την εμπειρια απο τα μαθηματα και οτι αλλη πληροφορια μπορει να δωσει ειτε για ταχυπλοο ειτα για ιστιοφορο.
    Ευχαριστω

Downloads
    70
    Uploads
    5
    ISP
    .
    Καταρχην καμια σχεση το ταχυπλοο με το ιστιοπλοικο. Διαφορετικα μαθηματα, διαφορετικη φιλοσοφια.

Για το ιστιοπλοιο υπολογισε κανα 2μηνο μαθηματα που συνηθως ειναι 8 πρακτικα/8 θεωρητικα, 1+1 καθε εβδομαδα. Κοστος απο 350€ χειμωνιατικους μηνες μεχρι 550€ καλοκαιρινους μηνες χωρις εξτρα εξοδα οπως βιβλια, ρουχα. Το ταχυπλοο εχει λιγοτερα μαθηματα και μπορει να βγει και στα μισα χρηματα.

Να ξερεις οτι για να παρεις μονος σου ιστιοπλοικο χρειαζονται 2 ατομα με διπλωμα, για το ταχυπλοο πας και μονος σου.

Ναι ενημερωθηκα μεσω google searrch ηδη για αυτα.Για ταχυπλοο μπορω μεσα στους καλοκαιρινους μηνες?

Downloads
    70
    Uploads
    5
    ISP
    .
    Οποτε θες πηγαινεις.

Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1Gbps
    ISP
    INALAN
    Έχε επίσης υπ' οψιν σου ότι για το δίπλωμα του Ιστιοπλοικού αρκούν τα μαθήματα που θα κάνεις στην αναγνωρισμένη σχολή/Ναυτικό όμιλο.

Για το δίπλωμα του ταχύπλου όμως δίνεις εξετάσεις θεωρία και πράξη στο Λιμεναρχείο που θα αιτηθείς το δίπλωμα και αυτές τις εξετάσεις προσωπικά τις θεωρώ δύσκολες (αν και έπρεπε να είναι ακόμα δυσκολότερες).

Περιοχή
    Göteborg, Sweden
    Downloads
    24
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    100/10 Mbit
    ISP
    Comhem
    Path Level
    Fastpath
    Έχω και τα 2, όπως σου είπαν καμία σχέση.
    Πράγματι αρκούν οι εξετάσεις της σχολής για το ιστιοπλοικό αλλά για να μπορέσεις να νοικιάσεις χωρίς πρέπει να έχετε 2 ατομα δίπλωμα

Για το ταχύπλοο οι εξετάσεις του λιμενικού είναι επιεικώς αστείες στην πράξη και δύσκολες στην θεωρία. Με αυτά που έχω δει να κάνουν και τελικά να τους δίνουν το δίπλωμα, γελούσα. Η καλύτερα έκλαιγα...
    Για το ιστιοπλοϊκό είχα δώσει 350 ευρώ τον χειμώνα, και για το ταχύπλοο 150(το είχα βγάλει στην σχολή ναυαγοσωστικής)
    Αν δεν έχεις σκάφος(φουσκωτό η βάρκα) μην βγάλεις για ταχύπλοο, βγάλε για ιστιοπολοικό όπου τους 2 μήνες θα περάσεις τέλεια
    Για σκάφος θα κάνεις μισή ώρα μάθημα στην βάρκα και αν...

Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1Gbps
    ISP
    INALAN
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από odys2008 Εμφάνιση μηνυμάτων
    ...... Για το ταχύπλοο οι εξετάσεις του λιμενικού είναι επιεικώς αστείες στην πράξη και δύσκολες στην θεωρία. Με αυτά που έχω δει να κάνουν και τελικά να τους δίνουν το δίπλωμα, γελούσα. Η καλύτερα έκλαιγα...
    ......
    Βγαίνω off topic βέβαια αλλά θεωρώ ότι οι ερωτήσεις που τέθηκαν στο άνοιγμα του topic απαντήθηκαν και συνεχίζω ότι τα πάντα τελικά, ακόμα και τα αυτονόητα, είναι σχετικά σε αυτο το κράτος.
    Δεν διαφωνώ μαζί σου ότι η εμπειρία που είχες, έδειξε ότι η πρακτική εξέταση είναι γελοία. Για μένα γελοίος είναι και ο δάσκαλος που σπρώχνει τους μαθητές στα "ευκολα" και ο λιμενικός που εξετάζει εύκολα. Για αυτό παρατηρούμε το καλοκαίρι τα φουσκωτα να βλέπουν την σημαδούρα με το σημαιάκι που ΔΗΛΩΝΕΙ ότι από κάτω υπάρχει υποβρύχια δραστηριότητα και αυτοί νομίζουν ότι είναι σωσίβιο που ξέφυγε από κάποιον και πάνε χαρούμενοι να το μαζέψουν με αποτέλεσμα να κόβουν φέτες τον ψαροτουφεκά ή τον αυτοδύτη.
    Προσωπικά κόπηκα 3 φορές στην πρακτική εξέταση. Και αυτό όχι γιατί είχε εμπάθεια μαζί μου ο κυβερνήτης του πλωτού που μας εξέταζε, αλλά δεν είχε πιστεί ότι μπορώ να βγω στην θάλασσα με το σκάφος. Ακόμα και τώρα (πάνε περίπου 7 χρόνια) δεν έχω κακή ανάμνηση από την συμπεριφορα του έστω και αν ταλαιπωρήθηκα.

Οι θεωρία είναι όντως δύσκολη και αυτο πιστευώ ότι γίνεται γιατι το βιβλιαράκι που πρέπει να διαβάσεις δεν ειναι όπως του αυτοκινήτου που μαθαίνεις παπαγαλία τις απαντήσεις σε κάθε φύλο (π.χ α α γ β γ α α β β κλπ). Πρέπει να το μάθεις καλά όλο απ έξω και πάλι χρειάζεται κριτική σκεψη και εμπειρία για να απαντήσεις στις ερωτήσεις του Λιμεναρχείου. Και δεν ενοοώ μόνο το τυπικό χαρτί multiple choice που συμπληρώνεις κατά την διάρκεια των εξετάσεων. Στην δική μου περίπτωση ένώ έχω ήδη περάσει την θεωρία και ενώ "οδηγούσα" το βαρκάκι του εκπαιδευτή ο εξεταστής λιμενικός κάθησε πίσω μου και πήρε την κόρνα και χτύπησε 3 φορές στο αυτί μου μέσα :P λέγοντας : είμαι πλοιάριο πίσω σου, χτύπησα 3 φορές ηχητικό σήμα τι εννοώ και τι πρέπει να πράξεις? και μετά από την απαντησή που έδωσα μου λέει "Ελα μετά από 15 μέρες να σε ξαναδώ και να έχεις διαβάσει" :P
    Για την ιστορία και μόνο έδωσα εξετάσεις στο Υπολιμεναρχείο Αιγίου.

Περιοχή
    Göteborg, Sweden
    Downloads
    24
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    100/10 Mbit
    ISP
    Comhem
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Epinefelos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Βγαίνω off topic βέβαια αλλά θεωρώ ότι οι ερωτήσεις που τέθηκαν στο άνοιγμα του topic απαντήθηκαν και συνεχίζω ότι τα πάντα τελικά, ακόμα και τα αυτονόητα, είναι σχετικά σε αυτο το κράτος.
    Δεν διαφωνώ μαζί σου ότι η εμπειρία που είχες, έδειξε ότι η πρακτική εξέταση είναι γελοία. Για μένα γελοίος είναι και ο δάσκαλος που σπρώχνει τους μαθητές στα "ευκολα" και ο λιμενικός που εξετάζει εύκολα. Για αυτό παρατηρούμε το καλοκαίρι τα φουσκωτα να βλέπουν την σημαδούρα με το σημαιάκι που ΔΗΛΩΝΕΙ ότι από κάτω υπάρχει υποβρύχια δραστηριότητα και αυτοί νομίζουν ότι είναι σωσίβιο που ξέφυγε από κάποιον και πάνε χαρούμενοι να το μαζέψουν με αποτέλεσμα να κόβουν φέτες τον ψαροτουφεκά ή τον αυτοδύτη.
    Ακριβώς γι αυτό είπα ότι έκλαιγα, γιατί δεν το έχω κορνίζα το δίπλωμα, αυτά που περιγράφεις τα ζω κάθε χρόνο, και θα τα ζήσω και φέτος. Επίσης επειδή έχω και δίπλωμα ναυαγοσώστη και έχω κανει και σε παραλίες, και τα ξέρω τα πράγματα και απο τις 2 μεριές, έχω μαλώσει και με ανεθυνους jetάκηδες και με φουσκωτά που παραβιάζουν σημαδούρες και πάνε σφαίρα κάνοντας ελιγμούς ανάμεσα στον κόσμο, γι αυτό έκλαιγα.

Αλλά τις 500άρες τους τις μάζευαν καλά στην παραλία μου, σημείωμα αριθμού, τηλεφωνάκι στο λιμεναρχείο, η τους έδινα το νούμερο όταν ερχόταν να με ελέγξουν και πάρτε το πρόστημάτακι σας

Επίσης την μια φορά κόπηκα στην θεωρία γιατί τους χαλάσαμε την ησυχία με την εξέταση που έπρεπε να κάνουν και με κόψανε στον χάρτη γιατί εγώ χάραξα διαδρομή 32ν.μ. ενώ ο λιμενικός 30.

Τώρα στην δική μου περίπτωση αρκεί να σου πω ότι περάσανε άτομα μου αντί να σώσουν την σημαδούρα την κόψανε φέτες κάμποσες φορές
    Ίσως γιατί ήμασταν ναυαγοσωστική σχολή και σου λέει το βγάζουν μόνο για φιγούρα? Τι να σου πω...

"Ελα μετά από 15 μέρες να σε ξαναδώ και να έχεις διαβάσει" :P
    Σε χρεωνουν τιποτα αμα κοπεις και ξαναδωσεις?

Το avatar του μέλους daywalker06
    daywalker06 Guest
    Τα βιβλια για θεωρία που μπορούμε να τα βρούμε χωρίς να πάμε σε σχολή?

Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1Gbps
    ISP
    INALAN
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από makis69 Εμφάνιση μηνυμάτων
    "Ελα μετά από 15 μέρες να σε ξαναδώ και να έχεις διαβάσει" :P
    Σε χρεωνουν τιποτα αμα κοπεις και ξαναδωσεις?
    Οχι δεν χρεώνεσαι πάλι το παράβολο, αλλά κατά βάση πληρώνεις πάλι την παράσταση του εκπαιδευτή (κατά κάποιο τρόπο το δικαίωμα χρήσης της βάρκας που δίνεις εξετάσεις). Μπορεί να πας και με το δικό σου σκάφος αλλά πρέπει να είναι κυβερνήτης αυτού πρόσωπο που θα έχει την άδεια χειριστή για πάνω απο 12 μήνες.

........Auto merged post: Epinefelos πρόσθεσε 4 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από daywalker06 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τα βιβλια για θεωρία που μπορούμε να τα βρούμε χωρίς να πάμε σε σχολή?
    Στο δίνει το λιμεναρχείο κατά την κατάθεση της αίτησης. Νομίζω το κόστος είναι γύρω στα 20€.
    Πολύ χρήσιμες πληροφορίες μπορείται να βρείτε και στο www.yen.gr
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Epinefelos : 07-07-11 στις 11:52. Αιτία: auto merged post

Παρόμοια Θέματα

1. Διπλωμα Μηχανης
    Από nikoslykos στο φόρουμ Εκτός θέματος
    Τελευταίο Μήνυμα: 21-11-19, 19:34
  2. διπλωμα μοτοποδηλατου
    Από maikal στο φόρουμ Εκτός θέματος
    Τελευταίο Μήνυμα: 23-04-09, 02:23
  3. Δίπλωμα skipper
    Από mix21 στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και Aθλητισμός
    Τελευταίο Μήνυμα: 16-08-08, 23:45
  4. Διπλωμα
    Από kosmas_dlkr στο φόρουμ Εκτός θέματος