Χαίρετε! Έχω έναν αριθμό Modulus σεταρισμένο σε Fritz 7530 ως τερματικό εδώ και μια 5ετία σχεδόν. Δουλεύει απροβλημάτιστα. Δοκίμασα πρόσφατα να βάλω στο fritz τον λογαριασμό μου VPN που έχω στο Surfshark με Wireguard πρωτόκολλο. Λειτουργούν κανονικά οι συσκευές (παίρνουν IP του εκάστοτε server που όρισα να δίνει το VPN) αλλά ο αριθμός της Modulus χάνει το registration μόλις ενεργοποιώ VPN. Για την ακρίβεια δεν το χάνει αμέσως και δεν το χάνει πάντα πλήρως (μπορεί να φέρνει εισερχόμενες για λίγο αλλά να χάνει τις εξερχόμενες ή το αντίστροφο) πάντως γενικά δεν λειτουργεί μέσω του VPN. Δοκίμασα να αλλάξω και το port της τηλεφωνίας από 5060 σε 6050 αλλά δεν βοήθησε. Μόλις απενεργοποιώ το προφίλ του Wireguard επανέρχεται μετά από λίγα δευτερόλεπτα κανονικά το register του αριθμού. Υπάρχει καμιά λύση;
Υ.Γ. Η Gemini (Α.Ι.) την οποία ρώτησα κατέληξε ότι δεν έχει αρκετές δυνατότητες παραμετροποίησης το Fritz ώστε να μπορέσω να εξαιρέσω τουλάχιστον το traffic της τηλεφωνίας από το VPN![]()
Εμφάνιση 1.996-2.010 από 2013
Θέμα: MODULUS απόψεις
-
24-04-25, 21:58 Απάντηση: MODULUS απόψεις #1996
-
24-04-25, 22:01 Απάντηση: MODULUS απόψεις #1997There's no substitute for experience
CorollaClub
-
24-04-25, 22:05 Απάντηση: MODULUS απόψεις #1998
Συμπλήρωσα εν τω μεταξύ το ποστ στο τέλος. Ναι το καταλαβαίνω ότι δεν είναι απαραίτητα πρόβλημα της Modulus και ότι "σπάει" η τηλεφωνία αλλά δεν βλέπω κάπου ρυθμίσεις για να εξαιρέσω την τηλεφωνία. Κάπου έχει κάποιες ρυθμίσεις δηλαδή αλλά αφορούν -εξωτερικές- συσκευές οι οποίες μπορούν να εξαιρεθούν από την χρήση του VPN. Η τηλεφωνία που είναι σεταρισμένη μέσα στο fritz όμως δεν αποτελεί εξωτερική συσκευή και δεν τη βλέπω στις επιλογές...
-
24-04-25, 22:20 Απάντηση: MODULUS απόψεις #1999There's no substitute for experience
CorollaClub
-
24-04-25, 22:35 Απάντηση: MODULUS απόψεις #2000
Θα ρωτήσω πρώτα αύριο στο support της Modulus μήπως έχουν κάποια λύση γιατί αφού δουλεύει έστω και περιορισμένα και περιστασιακά για λίγα λεπτά για δικό τους πρόβλημα μου κάνει πρωτίστως. Ευχαριστώ.
-
25-04-25, 01:03 Απάντηση: MODULUS απόψεις #2001
Πρέπει να κάνεις routing στο fritz και ότι κίνηση αφορά τις IP της modulus θα πρέπει να δρομολογηθούν από την κανονική σύνδεση όχι το VPN.
-
04-05-25, 04:19 Απάντηση: MODULUS απόψεις #2002
Θα έλεγα δύο πράγματα...
Πρώτον ότι δεν είναι απόλυτο ότι είναι θέμα του voip παρόχου μόνο.
Και δεύτερον ότι το όλο θέμα μου θύμισε περίπτωση cgnat..
Σε κάθε περίπτωση όμως, το έλυσες;-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
04-05-25, 08:16 Απάντηση: MODULUS απόψεις #2003
-
04-05-25, 13:58 Απάντηση: MODULUS απόψεις #2004
Αυτό που λες για το cgnat είναι αλήθεια...
Σταθερή με cgnat αλλά και κινητή παίζουν με voip απροβληματιστα... Πχ οι πάροχοι γυρίζουν τη σταθερή σε cgnat και η κινητή πχ με zoiper παίζει οκ... Πέρα από αυτό όμως βλέπουμε συχνά προβλήματα με το cgnat στις κλήσεις του voip... Πράγμα που λύνεται με public ip... Άρα υποθέτω είναι το σε τι εξοπλισμό θα πέσεις; Δεν ξέρω... Υποθέτω...
Τώρα με το vpn και το voip μου κίνησε το ενδιαφέρον να μάθω τι πήγαινε στραβά...
Γι'αυτό έγραψα...-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
04-05-25, 16:21 Απάντηση: MODULUS απόψεις #2005There's no substitute for experience
CorollaClub
-
04-05-25, 23:15 Απάντηση: MODULUS απόψεις #2006
Έχουμε δει όμως θέματα με το cgnat και ορισμένους εξοπλισμούς voip εδώ μέσα...
Θέματα που λύθηκαν με public ip η και άλλους τρόπους που μου διαφεύγουν τώρα... Νομίζω συχνότερο register H update... Κάτι τέτοιο...
Δεν θυμάμαι βέβαια τώρα αν τα θέματα αυτά αφορούσαν κάποιο συγκεκριμένο πάροχο...-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
05-05-25, 00:41 Απάντηση: MODULUS απόψεις #2007There's no substitute for experience
CorollaClub
-
05-05-25, 00:43 Απάντηση: MODULUS απόψεις #2008
-
05-05-25, 00:46 Απάντηση: MODULUS απόψεις #2009There's no substitute for experience
CorollaClub
-
05-05-25, 02:54 Απάντηση: MODULUS απόψεις #2010
Και το zoiper με άλλο πάροχο σε κινητό με cgnat λαμπάδα παίζει..
Αλλά το περιστατικό που αναφέρομαι είχε να κάνει με πρόβλημα στις εισερχόμενες νομίζω που δεν έπαιζαν μετά από κάποια δευτερόλεπτα...
Όταν δηλαδή άλλαζαν τα routing tables...
Στη δική μου περίπτωση σε άλλο πάροχο voip λύθηκε με public ip.
Στο άλλο θέμα που είχε γραφτεί κάπου εδώ μέσα λύθηκε με update στο register κάθε 30 δευτερόλεπτα νομίζω... Το τελευταίο με modulus είχε να κάνει...
Εγώ έχω inter telecom...-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
Παρόμοια Θέματα
-
OMNIVOICE απόψεις
Από africa_twin στο φόρουμ Skype, Betamax, Sip ProvidersΜηνύματα: 3476Τελευταίο Μήνυμα: 10-02-25, 09:38 -
αποψεις dell?
Από maxitos στο φόρουμ Laptop, tablet και mobile computingΜηνύματα: 8Τελευταίο Μήνυμα: 09-09-10, 13:35 -
Απόψεις
Από gourdo στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 21-11-08, 16:18 -
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟΨΕΙΣ !!!
Από johnnyo. στο φόρουμ Συνθέσεις Η/Υ και αναβαθμίσειςΜηνύματα: 8Τελευταίο Μήνυμα: 28-05-08, 15:18 -
WAG200G Απόψεις
Από Makinen στο φόρουμ Linksys ADSL modems και routersΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 29-08-07, 19:38
Bookmarks