Για να πάρουμε λίγο τα πράγματα από την αρχή, μπας και βγει καμιά άκρη βρε παιδιά. Για την ιστορία, όσα χρόνια έχω 24άρα γραμμή ποτέ δεν είχα το οποιοδήποτε πρόβλημα. Η ταχύτητα που κλειδώνω συνήθως κυμαίνεται κάπου μεταξύ 15-16Mbps downstream και σχεδόν κατά κανόνα στα 1021Kbps upstream.
Αρχές Ιουλίου λοιπόν, κυρίως αργά τα βράδια άρχισα να παρατηρώ κάποιες αποσυνδέσεις. Μέσα στις επόμενες μέρες έγιναν ολοένα και πιο τακτικές σε εκνευριστικό βαθμό. Επειδή όμως έφευγα για διακοπές, δεν ασχολήθηκα καθόλου. Όταν επέστρεψα, εκτός από τις αποσυνδέσεις πρόσεξα ότι και η ταχύτητα που κλείδωνε το router είχε πέσει σε τραγικά επίπεδα (6700/535, 8900/702). Φυσικά δήλωσα αμέσως βλάβη στο 121. Μετά από λίγες μέρες (δεν ξέρω αν προηγήθηκε κάτι) έστειλαν τεχνικό σπίτι και ως δια μαγείας όταν μέτρησαν την ταχύτητα από εδώ βρισκόταν πάλι πίσω στις φυσιολογικές τιμές που είχα πάντα (15800/1021). Για τις επόμενες περίπου δύο εβδομάδες όλα ήταν μια χαρά.
Την περασμένη Πέμπτη όμως, ξανά άρχισαν τα ίδια. Τυχαίες αποσυνδέσεις, πτώση ταχύτητας. Επίσης κάθε φορά που με καλούν ή παίρνω κάπου τηλέφωνο πέφτει εντελώς το internet και συγχρονίζει πάλι μετά από λίγο.
Έχω ελέγξει τα ΠΑΝΤΑ από πλευράς μου: καλωδιώσεις, splitter, router, πρίζες τηλεφώνου, τα πάντα! Μέχρι που κατέβηκα κάτω στον πίνακα της πολυκατοικίας και σύνδεσα κατευθείαν πάνω το router. Ακριβώς ίδιες μετρήσεις πήρα κι από εκεί. Οπότε εκτός κι αν μου έχει ξεφύγει κάτι, νομίζω έχω αποκλείσει το ενδεχόμενο να φταίει κάτι από μέσα από το διαμέρισμα. Επίσης, να σημειωθεί ότι ένας φίλος που μένει ακριβώς από κάτω και έχει κι αυτός ConnX, δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα. Κλειδώνει στα 15300Κbps με SNR σταθερά στα 9db.
Εννοείται πως έχω ξανά δηλώσει βλάβη από την Πέμπτη. Παρασκευή πρωί με πήραν τηλέφωνο, είπαν πως δήθεν εντόπισαν το πρόβλημα και θα το φτιάξουν εντός της ημέρας και αυτό που μάλλον έκαναν ήταν να βάλουν 12άρη προφίλ στην γραμμή μου για να έχω πιο υψηλό SNR!
Φυσικά δεν έχει αλλάξει τίποτα.
Οποιαδήποτε πρόταση, βοήθεια ευπρόσδεκτη.
Εμφάνιση 1-15 από 21
-
14-08-11, 23:51 Πτώση ταχύτητας, αποσυνδέσεις, αυξομειώσεις SNR (στοιχειωμένη γραμμή?) #1
-
16-08-11, 17:40 Απάντηση: Πτώση ταχύτητας, αποσυνδέσεις, αυξομειώσεις SNR (στοιχειωμένη γραμμή?) #2
Tίποτα κανείς? :P
-
18-08-11, 17:51 Απάντηση: Πτώση ταχύτητας, αποσυνδέσεις, αυξομειώσεις SNR (στοιχειωμένη γραμμή?) #3
Θα σταθώ στο σημείο που αναφέρεις οτι όταν καλείς και σε καλούνε πέφτει το ιντερνετ, Για να έχεις αποσυνδέσεις κατα τις εισερχόμενες/εξερχόμενες κλήσεις ο κύριος ύποπτος ειναι τα φίλτρα/splitter στην τηλ. γραμμή.
Δοκιμαστικά για λίγο αφαίρεσε τηλ. συσκεύες και συνεδέσε το modem απεύθείας σε κεντρική τηλ. πρίζα (αυτή που βρίσκεται πλησιέστερα στην είσοδο του σπιτιού) αν και δεν νομίζω να δεις διαφορά.
Αναφέρεις οτι και στο box της οικοδομής ο συγχρονισμός ήταν ο ίδιος. Αποκλείουμε εσωτερική καλωδίωση λοιπόν. Εφόσον υπάρχει αλλος ένοικος που συγχρονίζει σε υψηλές ταχύτητες απροβλημάτιστα αποκλείουμε και θέμα της περιοχής ή της ποιότητας των καλωδιώσεων.
Ξανακάλεσε και επέμεινε να γίνει έλεγχος στο βρόχο απο πλευράς ΟΤΕ. Η αλλαγή profile και ο υποβιβασμός της ταχύτητας όπως καταλαβαίνεις είναι η πιο άμεση και σχετικά ανέξοδη λύση στη γραμμή από πάροχο. Μπορεί κάτι να μην έχει κουμπώσει καλά στο ΚΑΦΑΟ ή να είναι προβληματική η κάρτα στο Αστικό Κέντρο. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Πρέπει να το κοιτάξει ο ΟΤΕ.
-
20-08-11, 00:43 Απάντηση: Πτώση ταχύτητας, αποσυνδέσεις, αυξομειώσεις SNR (στοιχειωμένη γραμμή?) #4
Δοκίμασα καινούριο splitter αλλά και να συνδέσω το router κατευθείαν στην πρίζα. Καμία απολύτως διαφορά.
Αναφέρεις οτι και στο box της οικοδομής ο συγχρονισμός ήταν ο ίδιος. Αποκλείουμε εσωτερική καλωδίωση λοιπόν. Εφόσον υπάρχει αλλος ένοικος που συγχρονίζει σε υψηλές ταχύτητες απροβλημάτιστα αποκλείουμε και θέμα της περιοχής ή της ποιότητας των καλωδιώσεων.
Ξανακάλεσε και επέμεινε να γίνει έλεγχος στο βρόχο απο πλευράς ΟΤΕ. Η αλλαγή profile και ο υποβιβασμός της ταχύτητας όπως καταλαβαίνεις είναι η πιο άμεση και σχετικά ανέξοδη λύση στη γραμμή από πάροχο. Μπορεί κάτι να μην έχει κουμπώσει καλά στο ΚΑΦΑΟ ή να είναι προβληματική η κάρτα στο Αστικό Κέντρο. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Πρέπει να το κοιτάξει ο ΟΤΕ.
Παρόλο που όπως είπα είχαν βάλει χαμηλότερο προφίλ στην γραμμή μου όταν μέτρησε από την είσοδο της πολυκατοικίας, δυνατότητα γραμμής έβγαλε 15800Kbps και την δεύτερη φορά που ήμουν μπροστά κιόλας 16003Κbps. Όταν τον ρώτησα για ποιο λόγο εγώ μέτρησα τόσο χαμηλά από το ίδιο σημείο όταν εμφανίστηκε το πρόβλημα μου είπε ότι φταίει που δεν είχα αποσυνδέσει το ζεύγος καλωδίων που ανεβαίνει πάνω στο διαμέρισμα μου. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό που είπε, πάντως πραγματικά δεν το είχα αποσυνδέσει γιατί πίστευα ότι δεν παίζει κάποιο ρόλο.
Αυτός όταν μέτρησε έβγαλε το ζεύγος που αντιστοιχεί στο διαμέρισμα και μέτρησε κατευθείαν απο τα καλώδια του ΟΤΕ.
Τέλος πάντων, με λίγα λόγια σύμφωνα με τον τεχνικό το πρόβλημα οφείλεται στις καλωδιώσεις της πολυκατοικίας και όχι σε αυτούς. Τώρα το πως ξαφνικά φταίνε οι καλωδιώσεις μας όταν τόσα χρόνια που έχω 24άρα σύνδεση δεν είχα ποτέ τέτοιο πρόβλημα, δε μπορούσε να μου εξηγήσει.
Το περίεργο της υπόθεσης ξεκινάει μετά. Όταν ανέβηκα πάλι πάνω και έφυγε ο τεχνικός, είδα ότι το SNR είχε ανέβει στα 18db ενώ το modem ήταν κλειδωμένο στα 10mbps λόγω του προφίλ που είχαν βάλει αυτοί. Παίρνω τηλέφωνο στο 1242 και ζητάω να με γυρίσουν σε 24άρη προφίλ. Μετά από καμιά ώρα, βλέπω το modem να συγχρονίζει πάλι στα 15250/1021. Τώρα πως έγινε αυτό πραγματικά σπάω το κεφάλι μου, το μόνο που ουσιαστικά πείραξε ο τεχνικός ήταν ότι αποσύνδεσε προσωρινά τα καλώδια για να μετρήσει από τον πίνακα της πολυκατοικίας και να τα ξανά συνδέσει μετά όπως ακριβώς ήταν και πριν.
Η γραμμή ήταν σταθερή για τις επόμενες ώρες μέχρι που ξανά άρχισαν οι αποσυνδέσεις αργά το βράδυ. Αυτή τη φορά βέβαια οι ταχύτητα δεν έπεσε ποτέ κάτω από τα 14mbps. Η ίδια κατάσταση συνεχίστηκε και σήμερα το πρωί μέχρι που το απόγευμα πήρα την απόφαση να αλλάξω το ζεύγος καλωδίων που ανεβαίνει στο διαμέρισμά μου από κάτω. Ευτυχώς ο ηλεκτρολόγος είχε φροντίσει να περάσει για κάθε διαμέρισμα 3 διαφορετικά ζεύγη καλωδίων (σύνολο 6 καλώδια ανεβαίνουν πάνω δηλαδή για το τηλέφωνο) οπότε στην πραγματικότητα το μόνο που έκανα ήταν να βγάλω το ζεύγος που χρησιμοποιούσα τόσα χρόνια από τον πίνακα κάτω και να συνδέσω ένα από τα υπόλοιπα δύο. Μετά σύνδεσα και στην τηλ. πρίζα πάνω το αντίστοιχο ζεύγος και τέλος.
Το θέμα είναι ότι τελικά δεν φαίνεται να άλλαξε και τίποτα. Πάλι υπάρχουν αποσυνδέσεις σε τυχαίες περιόδους.
Πραγματικά έχω ξεμείνει από ιδέες πλέον. Θεωρώ απίθανο να φταίει κάτι από την πλευρά μου μετά και την αλλαγή των καλωδιώσεων που ανέφερα. Υπάρχει περίπτωση να βελτιωθεί η κατάσταση αν τους ζητήσω να μου αλλάξουν πόρτα στο DSLAM?
-
20-08-11, 10:15 Απάντηση: Πτώση ταχύτητας, αποσυνδέσεις, αυξομειώσεις SNR (στοιχειωμένη γραμμή?) #5
Ο τεχνικός μέτρησε πολύ σωστά. Δυστυχώς κάποιες φορές τα απλά δεν είναι απλά και τα εύκολα δεν είναι και τόσο εύκολα.
Δύο πράγματα πρέπει να κάνεις από την μεριά σου. Καταρχήν βάλε άλλο ρούτερ. Δεν έχει σημασία αν είχες δοκιμάσει άλλο πριν την επίσκεψη αφού προφανώς υπήρχε πρόβλημα στην εσωτερική καλώδιωση ή στην διασύνδεση αυτής. Κατά δεύτερον φώναξε κάποιον που να έχει περισσότερη εμπειρία με καλωδιώσεις αφού και το κούμπωμα σε ρεγκλέτες και πρίζες κάποιες φορές μπορεί να ταλαιπωρήσει.
ps. Έτσι ξαφνικά χαλάνε όλα.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος emeliss : 20-08-11 στις 10:23.
-
14-06-12, 02:06 Απάντηση: Πτώση ταχύτητας, αποσυνδέσεις, αυξομειώσεις SNR (στοιχειωμένη γραμμή?) #6
Μιας και πρόκειται για συνέχεια του ίδιου προβλήματος, δεν θεώρησα απαραίτητο να ανοίξω καινούριο thread γι' αυτό έψαξα και βρήκα αυτό εδώ που είχα ανοίξει πέρυσι.
Έχουμε και λέμε λοιπόν, ενώ γενικά όλο τον χειμώνα ως δια μαγείας οι αποσυνδέσεις είχαν σταματήσει (μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις το router μέτραγε 1000+ ώρες uptime αφού δεν το κλείνω ποτέ) τον τελευταίο μήνα περίπου και ειδικά την τελευταία βδομάδα οι αποσυνδέσεις έχουν γίνει και πάλι ενοχλητικά συχνές. Ακριβώς όπως και πέρυσι το καλοκαίρι, γίνονται σε τυχαίες στιγμές ή/και όταν μιλάει κάποιος στο τηλέφωνο που εκεί το SNR τρελαίνεται.
Επειδή αν κάποιος διαβάσει ολόκληρο το thread θα καταλάβει ότι λίγο πολύ έχω δοκιμάσει τα πάντα (αλλαγή πρίζας τηλεφώνου, ρούτερ, εσωτερικών καλωδιώσεων), πλέον η προσοχή μου στρέφεται στο Νetmod μιας και μιλάμε για ISDN γραμμή. Υπάρχει περίπτωση να τα έχει παίξει το κουτί του ISDN και να δημιουργεί θόρυβο στην γραμμή; Βέβαια θα μου πείτε όλο τον χειμώνα γιατί δεν είχα προβλήματα, τι να πω... μήπως λόγω ζέστης τα παίζει πιο εύκολα;
Επίσης τι βλάβη να δηλώσω τώρα στο 121 για να μου αλλάξουν το netmod; Αν πω ότι έχω αποσυνδέσεις θα ξανά αρχίσουμε τα ίδια: θα ανεβάσουν το SNR μετά θα φέρουν τεχνικό να κάνει μετρήσεις και θα μου πει ότι φταίει το router, οι καλωδιώσεις ή ο ΣΥΡΙΖΑ.
Θα μπορούσα φυσικά να γυρίσω την γραμμή σε PSTN αλλά μετά θα θέλω καινούριο router και συσκευή τηλεφώνου, συν ότι δεν ξέρω πόσες μέρες θα με αφήσουν χωρίς internet και τηλέφωνο.
-
14-06-12, 18:02 Απάντηση: Πτώση ταχύτητας, αποσυνδέσεις, αυξομειώσεις SNR (στοιχειωμένη γραμμή?) #7
Έχω το ίδιο πρόβλημα (isdn γραμμή) . Το snr παίζει απο 9 -6 . Όταν με καλούν ή καλώ αποσυνδέεται το ρουτερ ενώ έχει και τυχαίες αποσυνδέσεις κατά την διάρκεια της ημέρας . Έχω δοκιμάσει 3 διαφορετικά ρούτερ και 3 διαφορετικά σπλίτερ . Το πρόβλημα ξεκίνησε τον τελευταίο μήνα .
-
14-06-12, 19:24 Απάντηση: Πτώση ταχύτητας, αποσυνδέσεις, αυξομειώσεις SNR (στοιχειωμένη γραμμή?) #8
Έχεις αλλάξει net mod;
-
14-06-12, 21:35 Απάντηση: Πτώση ταχύτητας, αποσυνδέσεις, αυξομειώσεις SNR (στοιχειωμένη γραμμή?) #9
Οχι δεν άλλαξα netmod αν και εμένα εκεί πηγαίνει το μυαλό μου . Εχει καταντήσει πολύ κουραστικό το πρόβλημα .Επίσης ο οτε δεν έχει κλειδωμένο snr στα 9db στις έως 24 ;Σε εμένα γατί παίζει απο 9 έως 6;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος geomouss : 14-06-12 στις 21:58.
-
14-06-12, 22:12 Απάντηση: Πτώση ταχύτητας, αποσυνδέσεις, αυξομειώσεις SNR (στοιχειωμένη γραμμή?) #10
Εκτός κι αν έχεις Connx TV, ναι 9db πρέπει να είναι. Κι εμένα κάνει αυξομειώσεις και φυσικά όταν πέσει κοντά στο 1db το modem δεν μπορεί να κρατήσει την σύνδεση και γίνεται η αποσύνδεση.
Το θέμα είναι μπορεί το netmod να προκαλεί τέτοιο πρόβλημα στην γραμμή; Δεν ξέρει κανείς να μας πει;
-
14-06-12, 22:32 Απάντηση: Πτώση ταχύτητας, αποσυνδέσεις, αυξομειώσεις SNR (στοιχειωμένη γραμμή?) #11
Οχι δεν έχω connex tv . Σε εμένα δεν πέφτει κάτω απο 6db το snr . Tώρα είναι στα 6.2db.
-
14-06-12, 23:27 Απάντηση: Πτώση ταχύτητας, αποσυνδέσεις, αυξομειώσεις SNR (στοιχειωμένη γραμμή?) #12
Γιατί γίνεται αποσύνδεση τότε σε σένα; Εμένα την στιγμή που καλώ κάποιον, το SNR παίρνει και αρνητική τιμή στιγμιαία και φυσικά μετά χάνει τον συγχρονισμό το router.
Λοιπόν, αύριο θα το δηλώσω σαν βλάβη του τηλεφώνου να δούμε αν βγει κάτι από εκεί. Και μετά θα πιέσω να μου αλλάξουν το netmod. Αν τίποτα δεν λειτουργήσει αναγκαστικά γυρνάω σε PSTN, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πράγμα ένα χρόνο τώρα.
-
14-06-12, 23:44 Απάντηση: Πτώση ταχύτητας, αποσυνδέσεις, αυξομειώσεις SNR (στοιχειωμένη γραμμή?) #13
Για την περίπτωση αποσυχρονισμού όταν με παίρνουν τηλέφωνο ή καλώ κάποιον δεν ξέρω ποιός είναι ο λόγος που συμβαίνει , αλλά για τους τυχαίους αποσυχρονισμούς έχω παρατηρήσει οτι όταν το adsl mode το έχω σε adsl+ έχω πολλά errors που ο αριθμός τους αυξάνει συνεχώς και κάποια στιγμή αποσυχρονίζει το ρούτερ ενώ το snr απο 9db πέφτεί συνεχώς έως τα 6db .¨Όταν το γυρνάω σε adsl2 mode δεν έχω αποσυχρονισμούς και errors αλλά συχρονίζω πολύ χαμηλά , χάνω 3mbps περίπου (απο 9+ πέφτω στα 6+) . Αυτό τώρα το παρατήρησα .
-
15-06-12, 01:26 Απάντηση: Πτώση ταχύτητας, αποσυνδέσεις, αυξομειώσεις SNR (στοιχειωμένη γραμμή?) #14
Παιδιά , αυτήν την περίπτωση την έχετε ψάξει?
http://www.adslgr.com/forum/threads/...5-DSLAM-HUAWEI
-
15-06-12, 20:06 Απάντηση: Πτώση ταχύτητας, αποσυνδέσεις, αυξομειώσεις SNR (στοιχειωμένη γραμμή?) #15
kosnik67, ευχαριστώ για το link αν και δεν ανήκω σε αυτήν την περίπτωση. Δεν είναι καν huawei το DSLAM που ανήκω (νομίζω).
Τέλος πάντων, τους πήρα σήμερα τηλέφωνο. Έδωσα έμφαση να κοιτάξουν το θέμα από την πλευρά του ISDN και του τηλεφώνου. Τώρα πριν λίγο βλέπω ότι μου έβαλαν 12 προφίλ στην γραμμή κλασικά... δεν πρόκειται να βγάλω άκρη.
Αυτό είναι πριν από λίγο ενώ μόλις έχω κλείσει το τηλέφωνο:
Μετά την αποσύνδεση:
Μαύρα χάλια.
Για πείτε κανένα οικονομικό σταθερό router για PSTN γραμμή (κατά προτίμηση να μπορώ να πειράξω το SNR).
Παρόμοια Θέματα
-
Πτώση ταχύτητας συγχρονισμού, αποσυνδέσεις και άλλα περίεργα
Από DreamAxe στο φόρουμ COSMΟΤΕ ADSLΜηνύματα: 15Τελευταίο Μήνυμα: 08-06-11, 18:18 -
Πτώση ταχύτητας σε ISDN γραμμή
Από Tempest στο φόρουμ COSMΟΤΕ ADSLΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 20-02-10, 19:36 -
Πτώση ταχύτητας συχρονισμού και αποσυνδέσεις
Από Nikiforos στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 19-02-09, 11:44 -
Πτώση SNR και συνεχείς αποσυνδέσεις...
Από alpanex21 στο φόρουμ COSMΟΤΕ ADSLΜηνύματα: 12Τελευταίο Μήνυμα: 21-10-08, 20:39 -
SNR και αυξομειώσεις
Από panoc στο φόρουμ COSMΟΤΕ ADSLΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 23-07-07, 11:27
Bookmarks