Σελ. 4 από 4 ΠρώτηΠρώτη ... 234
Εμφάνιση 46-54 από 54
    Περιοχή
    GR/Crete
    Downloads
    25
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    OTEnet
    Router
    Siemens κάτι
    SNR / Attn
    9,1(dB) / 28(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από johnx2 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ξεθαβω το θεμα μετα απο τρια χρονια !

Θα ηταν φρονιμο και ασφαλη για την υγεια η χρηση οικιακου νερου αφαιρεσης αλατων οπως το παρακατω ?

https://www.qwaterfilters.com/produc...csr-10-10m-eu/
    Δεν βλέπω πουθενά τις αποδόσεις του φίλτρου.
    Και το σίτε είναι για άσχετους.
    Εξηγεί τί είναι το BPA και τα micron.

Πόσο αφαιρεί τα άλατα? 0.00001% ?

Και αντέχει 6 μήνες με θαλασσινό νερό ή εμφιαλωμένο?
    Προφανώς μαζεύει τα άλατα (αφού δεν έχει έξοδο όπως τα RO) οπότε έχει πεπερασμένη χωρητικότητα.

Γενικά δεν παρέχει καμία ουσιαστική πληροφορία πέρα απο κάποιες πιστοποιήσεις που λέει ότι έχει τις οποίες δεν επισυνάπτει οπότε άντε να τις ζητάς ή να τις ψάχνεις.

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη, Ντεπώ
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1000/100
    ISP
    COSMOTE
    Router
    Fritz!Box 5530
    γενικώς το θέμα αφαίρεσης των αλάτων είναι πονεμένη ιστορία.

η σωστή αφαλάτωση γίνεται με συσκευές αντίστροφης ώσμωσης που θέλουν ηλεκτρική ενέργεια για να δουλέψουν.

τα φίλτρα που ισχυρίζονται οτι αφαιρούν τα άλατα ανθρακικού ασβεστίου (CaCo3) [γιατί γι' αυτά τα άλατα μιλάμε και όχι για το γνωστό μας αλάτι (NaCl)] ανήκουν κατά την άποψη μου στη σφαίρα του Snake Oil. Είναι αδύνατον οι χημικές αντιδράσεις που χρειάζονται να γίνουν για να διασπαστούν αυτά τα άλατα να συντελεστούν στα δύο δευτερόλεπτα που βρίσκεται το νερό μέσα σε αυτά τα φίλτρα καθώς ρέει προς την βρύση μας.

Οπότε λίγο προσοχή στα λεφτάκια που ξοδεύουμε για τέτοια φίλτρα. Να αγοράσουμε καλά, επώνυμα, πιστοποιημένα φίλτρα άνθρακα που κατακρατούν βλαβερές ουσίες ναι οπωσδήποτε αλλά για *οικιακή* παροχή τα φίλτρα αλάτων μάλλον είναι πεταμένα λεφτά.

Στην κεντρική παροχή (στα ρολόγια) έχω βάλει ενα διπλό φίλτρο, το πρώτο είναι το γνωστό πολυπροπυλενίου 5μm 10'' για να κρατά χώματα και γενικώς μεγάλα σωματίδια που έχει το νερό μέσα και αμέσως μετά περνά από ένα φίλτρο TAC και συγκεκριμένα απο αυτό εδώ -> https://www.primato.gr/proionta/filt...f110rm-el.html

Προτίμησα αυτό γιατί το παραμύθι που μου πουλάει (τεχνολογία TAC) μου φαίνεται ποιο αληθινό από το παραμύθι των φίλτρων που ισχυρίζονται ότι κάνουν "on the fly" αφαλάτωση χωρίς αντίστροφη ώσμωση.

Δίνω 80€ τον χρόνο για να το αλλάζω (βλέπω τώρα έχει πάει 100€ ) αλλά μου φαίνεται ότι δίνω πεταμένα λεφτά. Δεν βλέπω καμιά φοβερή διαφορά στο μπάνιο ή στην κουζίνα από τα άλατα.

Έκανα και μέτρηση. Από τους 26 Γαλλικούς βαθμούς (260ppm) πήγε μετά το φίλτρο στους 24 Γαλλικούς βαθμούς (240ppm). Σιγά τα ωά

Παροχές με σοβαρό πρόβλημα στη σκληρότητα του νερού (οχι αστικές συνήθως) πρέπει να έχουν μελετημένο σύστημα αφαλάτωσης πρωτίστως για την προστασία των συσκευών και της εγκατάστασης (πλυντήρια, σωληνώσεις) και δευτερευόντως για την υγεία μας (δεν θα πάθουμε τίποτα αν πιούμε λίγο παραπάνω διττανθρακικά άλατα - τα νεφράκια μας θα κάνουν την δουλεία τους και θα το αποβάλουν )

Στην βρύση της κουζίνας έχω φυσικά ακόμα ένα διπλό με φίλτρα άνθρακα οπού εκεί γίνεται το "υγειονομικό" φιλτράρισμα του νερού πριν το πιούμε.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος dpap76 : 09-09-23 στις 19:29.

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    500 + 300 / 50 + 100
    ISP
    Vodafone / Ote
    Router
    PfSense plus
    SNR / Attn
    Ftth(dB) / 5G(dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από dpap76 Εμφάνιση μηνυμάτων
    γενικώς το θέμα αφαίρεσης των αλάτων είναι πονεμένη ιστορία.

η σωστή αφαλάτωση γίνεται με συσκευές αντίστροφης ώσμωσης που θέλουν ηλεκτρική ενέργεια για να δουλέψουν.
    Ρευμα χρειαζεται μονο αν δεν εχεις αρκετη πιεση, και θες και τεραστια παροχη, ωστε να δουλευει booster pump.
    Ομως το νερο μετα απο ΑΩ ειναι επιπεδουν απεσταγμενου (με σαφως πολυ μικροτερο ενεργειακό κοστος) που όμως θέλει εμπλουτιμό σε άλατα για να είναι "σωστά" πόσιμο
    Επισης επειδη δεν ειναι εύκολη η παραγωγή του on the fly, θες και μια δεξαμενη αποθηκευσης, στην οποία το νερό καθότι στασιμο και αποχλωριομένο, μπορει να αναπτύξει μικροοργανισμους, οπότε θες και μια συσκευή uv να το απστειρώνει λιγο πριν το πιεις, (τυπικα inline στη παροχή.) Επισης η αντιστροφη οσμωση θελει και φιλτρο ανθρακα Πριν τη μεμβρανη, γιατι η χλωραμινη την καταστρεφει γρηγορα.
    Και ολα αυτα να τα παρακολουθεις και να τα μετρας με ευλάβια, και να κανεις και flush τη μεμβρανη συχνά, (ισως και με αυτοματισμό !)

τα φίλτρα που ισχυρίζονται οτι αφαιρούν τα άλατα ανθρακικού ασβεστίου (CaCo3) [γιατί γι' αυτά τα άλατα μιλάμε και όχι για το γνωστό μας αλάτι (NaCl)] ανήκουν κατά την άποψη μου στη σφαίρα του Snake Oil. Είναι αδύνατον οι χημικές αντιδράσεις που χρειάζονται να γίνουν για να διασπαστούν αυτά τα άλατα να συντελεστούν στα δύο δευτερόλεπτα που βρίσκεται το νερό μέσα σε αυτά τα φίλτρα καθώς ρέει προς την βρύση μας.

Οπότε λίγο προσοχή στα λεφτάκια που ξοδεύουμε για τέτοια φίλτρα. Να αγοράσουμε καλά, επώνυμα, πιστοποιημένα φίλτρα άνθρακα που κατακρατούν βλαβερές ουσίες ναι οπωσδήποτε αλλά για *οικιακή* παροχή τα φίλτρα αλάτων μάλλον είναι πεταμένα λεφτά.

Στην κεντρική παροχή (στα ρολόγια) έχω βάλει ενα διπλό φίλτρο, το πρώτο είναι το γνωστό πολυπροπυλενίου 5μm 10'' για να κρατά χώματα και γενικώς μεγάλα σωματίδια που έχει το νερό μέσα και αμέσως μετά περνά από ένα φίλτρο TAC και συγκεκριμένα απο αυτό εδώ -> https://www.primato.gr/proionta/filt...f110rm-el.html

Προτίμησα αυτό γιατί το παραμύθι που μου πουλάει (τεχνολογία TAC) μου φαίνεται ποιο αληθινό από το παραμύθι των φίλτρων που ισχυρίζονται ότι κάνουν "on the fly" αφαλάτωση χωρίς αντίστροφη ώσμωση.

Δίνω 80€ τον χρόνο για να το αλλάζω (βλέπω τώρα έχει πάει 100€ ) αλλά μου φαίνεται ότι δίνω πεταμένα λεφτά. Δεν βλέπω καμιά φοβερή διαφορά στο μπάνιο ή στην κουζίνα από τα άλατα.

Έκανα και μέτρηση. Από τους 26 Γαλλικούς βαθμούς (260ppm) πήγε μετά το φίλτρο στους 24 Γαλλικούς βαθμούς (240ppm). Σιγά τα ωά

Παροχές με σοβαρό πρόβλημα στη σκληρότητα του νερού (οχι αστικές συνήθως) πρέπει να έχουν μελετημένο σύστημα αφαλάτωσης πρωτίστως για την προστασία των συσκευών και της εγκατάστασης (πλυντήρια, σωληνώσεις) και δευτερευόντως για την υγεία μας (δεν θα πάθουμε τίποτα αν πιούμε λίγο παραπάνω διττανθρακικά άλατα - τα νεφράκια μας θα κάνουν την δουλεία τους και θα το αποβάλουν )

Στην βρύση της κουζίνας έχω φυσικά ακόμα ένα διπλό με φίλτρα άνθρακα οπού εκεί γίνεται το "υγειονομικό" φιλτράρισμα του νερού πριν το πιούμε.
    Τα φιλτρα ανταλλαγης ιοντων μπορεί να δουλεύουν γρηγορα, όμως το πως μετρας έχει σημασία. Αν μετράς με χημικο τρόπο , θα το βρεις μαλακό. Αν μετρας με tds meter που ουσιαστικα μετράει ηλεκτρικη αγωγιμότητα , δεν θα βρεις διαφορες.

Το να μαζευεις το χωμα και τα χοντρα στην εισοδο εχει καποιο νόημα, για να μην χαλάνε τα υδραυλικά. Απο κει και πέρα, έχεις υπερβολικά νιτρικά? Το διπλο φιλτρο ανθρακα που εχεις μπορει να κατακραταει τη χλωραμίνη, ομως εχεις φτιαξει μια καταπληκτική φωλια μικροβίων λίγο πριν τη βρυση σου.

Οποτε νερακι βρύσης, ενα απλο φιλτρο για τα χοντρα, και αν δεν εχεις υψηλα νιτρικα, τίποτε άλλο.
    Περιττο να πω ποσο υποβαθμισενο συγκριτικα με αυτό ειναι το εμφιαλωμενο.

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη, Ντεπώ
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1000/100
    ISP
    COSMOTE
    Router
    Fritz!Box 5530
    Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την ΑΩ, thanks

Συμφωνούμε οτι έχει πολύ high-maintenance η ΑΩ γιαυτό και για οικιακές-αστικές παροχές δεν αξίζει ο κόπος και τα χρήματα. Για παροχές σε νησί/βουνό/χωριό που πραγματικά υπάρχει πρόβλημα με την σκληρότητα του νερού πιθανόν να αξίζει.

Όσον αφορά το υγειονομικό του θέματος: Ας μην στεκόμαστε στα μικρόβια και στην απολύμανση του νερού, το θέμα ξεκίνησε για τα άλατα Καμιά οικιακή λύση δεν είναι 100% σίγουρη, ούτε σκοπός είναι το νερό να βγαίνει αποστειρωμένο. Το νερό έχει μικροβίωμα και αυτό είναι φυσιολογικό.

Το νερό -ειδικά της πόλης- είναι χλωριωμένο και αυτό αρκεί (?) για τους επιβλαβής μικροργανισμους που τυχόν (σίγουρα?) αναπτύσσονται. Η φωλιά μικροβίων πριν το φιλτράρισμα -αν επιβιώσει της χλωρίωσης- δεν περνάει στο ποτήρι μας και αυτός είναι ο σκοπός. Και στο χρόνο πάνω αλλάζουμε τα φίλτρα ακριβώς για να απαλλαγούμε από την οποια φωλιά έχει προλάβει (με πολλά ερωτηματικά) να αναπτυχθεί.

Πέρα όμως απο τα μικροβιολογικά: Με τα βαρέα μέταλα -ειδικά τον μόλυβδο- και τις λοιπές ανόργανες και οργανικές ουσίες που κυκλοφορούν το δίκτυο τι γίνεται όμως? Κυρίως για αυτά εγώ προσωπικά έχω βάλει τα φίλτρα.

Για την σύγκριση νερού ΕΥΑΘ/ΕΥΔΑΠ με εμφιαλωμένα δεν έχω άποψη γιατί πολύ σπάνια θα πιω απο εμφιαλωμένο και μην σου πω οτι δεν μου αρέσει καθόλου η γέυση τους.

Για την σύγκριση όμως νερού πριν το φιλτράρισμα με νερό μετά το φιλτράρισμα έχω: τεράστια διαφορά στην γεύση, όψη, οσμή. Καμία σχέση και απορώ πώς πίναμε το νερό της βρύσης πριν βάλω τα φίλτρα

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    500 + 300 / 50 + 100
    ISP
    Vodafone / Ote
    Router
    PfSense plus
    SNR / Attn
    Ftth(dB) / 5G(dB)
    Το νερο στη σαλονικα ειναι πολυ σκληρο Αντιθετα στην Αθηνα ειναι μετριο, ιδανικο θα ελεγα απο πλευρας σκληροτητας.

Το θεμα με τα μικροβια ειναι οτι μπορουν να αναπτυχθουν στα σταδια μετα τη φίλτρανση, καθοτι τα φιλτρα ειναι πορωδη και το νερο μενει στασιμο για πολλες ωρες.
    Ειδικα το φιλτρο ανθρακος, με την απορροφηση που κανει ειναι ιδανικό για τετοιες αναπτυξεις.
    Τα πολλα νιτρικα ειναι το κυριοτερο θεμα, σε περιοχες που το εχουμε παρακανει με τα λιπασματα και εχουν περασει στον υδροφορο οριζοντα. Ομως αυτα θελουν ριτηνες για να τα μαζεψεις
    (η ΑΩ)
    Η μυρωδια ειναι μαλλον χλωραμινη.
    Νερο ποσιμο με αρσενικό και μόλυβδο ανω των οριων ασφαλειας δεν πρεπει να πινεται. Αλλα αυτο μπορεις να το ζητησεις απο την εταιρεια υδρευσης.

Γενικα, το φιλτρο δεν ειναι πανακεια, τουλαχιστον οπως τα παρουσιαζουν στις ατελειωτες διαφημισεις.

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη, Ντεπώ
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1000/100
    ISP
    COSMOTE
    Router
    Fritz!Box 5530
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από netblues Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το νερο στη σαλονικα ειναι πολυ σκληρο Αντιθετα στην Αθηνα ειναι μετριο, ιδανικο θα ελεγα απο πλευρας σκληροτητας.
    I agree. Πεντανόστιμο το νερό της πρωτεύουσας σε σύγκριση με το δικό μας.

Νερο ποσιμο με αρσενικό και μόλυβδο ανω των οριων ασφαλειας δεν πρεπει να πινεται. Αλλα αυτο μπορεις να το ζητησεις απο την εταιρεια υδρευσης.
    Εδώ γελάμε ναι, ΕΥΑΘ/ΕΥΔΑΠ κάνουν τις μετρήσεις τους και ανακοινώνουν τα αποτελέσματα (ετήσια) και όλα καλά στα χαρτιά.
    https://www.eyath.gr/elegchos-poioti...ikoy-elegchoy/ <- εγώ αυτή την αηδία που έχει να ανανεωθεί από το 2020 δεν την εμπιστεύομαι.

Δεν διαφωνώ οτι η εταιρία κάνει τα προβλεπόμενα για την ασφάλεια και την υγεία μας. Αν δεν το κάνει, μια πόλη θα πάει στο νοσοκομείο και κάποιοι φυλακή. Οταν όμως τύχει και σπάσει ο σωλήνας κάπου στο δίκτυο διανομής και μέχρι να φτιαχτεί περνάει στο δίκτυο από αθώο χωματάκι και λάσπη μέχρι μέταλλα, αρσενικά, θηλυκά και ουδέτερα με τρία πόδια δεν θα ήθελα να ήμουν απο τους πρώτους που θα τα πιούνε μέχρι να ξανα-καθαρίσει το δίκτυο

Γενικα, το φιλτρο δεν ειναι πανακεια, τουλαχιστον οπως τα παρουσιαζουν στις ατελειωτες διαφημισεις.
    I agree. Πέφτει πολύ παραμύθι και marketing απο την μεριά τους και πολύ άγχος και over-correction απο την δικιά μας μεριά

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Router
    OPNsense
    Η brita έχει ένα φίλτρο για περιοχές με πολύ σκληρό νερό. Αλλά το καλύτερο είναι τα φίλτρα που μπαίνουν στην κεντρική παροχή και μειώνουν σε όλο το σπίτι τα άλατα.

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    500 + 300 / 50 + 100
    ISP
    Vodafone / Ote
    Router
    PfSense plus
    SNR / Attn
    Ftth(dB) / 5G(dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από dpap76 Εμφάνιση μηνυμάτων
    I agree. Πεντανόστιμο το νερό της πρωτεύουσας σε σύγκριση με το δικό μας.

Εδώ γελάμε ναι, ΕΥΑΘ/ΕΥΔΑΠ κάνουν τις μετρήσεις τους και ανακοινώνουν τα αποτελέσματα (ετήσια) και όλα καλά στα χαρτιά.
    https://www.eyath.gr/elegchos-poioti...ikoy-elegchoy/ <- εγώ αυτή την αηδία που έχει να ανανεωθεί από το 2020 δεν την εμπιστεύομαι.

Δεν διαφωνώ οτι η εταιρία κάνει τα προβλεπόμενα για την ασφάλεια και την υγεία μας. Αν δεν το κάνει, μια πόλη θα πάει στο νοσοκομείο και κάποιοι φυλακή. Οταν όμως τύχει και σπάσει ο σωλήνας κάπου στο δίκτυο διανομής και μέχρι να φτιαχτεί περνάει στο δίκτυο από αθώο χωματάκι και λάσπη μέχρι μέταλλα, αρσενικά, θηλυκά και ουδέτερα με τρία πόδια δεν θα ήθελα να ήμουν απο τους πρώτους που θα τα πιούνε μέχρι να ξανα-καθαρίσει το δίκτυο

I agree. Πέφτει πολύ παραμύθι και marketing απο την μεριά τους και πολύ άγχος και over-correction απο την δικιά μας μεριά
    Με μια παρατηρηση.
    Το νερο του δικτυου θεωρειται ποσιμο, οσο διατηρειται υπο συνεχη πιεση. Οι τυχον διαρροες δεν επιτρεπουν τιποτε να εισελθει.
    Αντιθετα σε περιοχες με διακεκομενη υδροδοτηση το νερο δεν θεωρειται ποσιμο, για αυτο ακριβως το λογο.
    Απο κει και περα, σε μια βλαβη που θα κοπει και θα σκαφτει, ναι, χωμα θα μπει σιγουρα, ομως τοτε το βλεπεις το νερο στη βρυση, εχει καφε χρωμα.
    Οταν καθαρισει, μαζι με το καφετι χρωμα εχουν φυγουνκαι ολα τα αλλα.
    Γενικοτερα η διαλυση ειναι η λυση της φυσης.
    Εχθρος του καλου το καλυτερο, αλλα οκ.

Downloads
    41
    Uploads
    0
    Τρομερό thread όλο.
    Απο το πρώτο ποστ μαθαίνεις πολλά.
    Ευχαριστώ πολυ.

Διάβασα οτι τα πλαστικά μπουκάλια του εμφιαλωμένου περιέχουν Δισφαινολη (οπως και τα σφραγίσματα)

Εδιμβούργο με tds meter μου βγαζει 40 καλύτερα και απο Σκανδιναβία που δοκίμαζα και έβγαζε 60-80.
    Στην κεντρική Αθήνα 125, τοσο και στα Χανιά.
    Στο Ηράκλειο Κρήτης 950, στον Κάλαμο στην Αττική 230.
    Τοσο επίσης και σε χωριό της βόρειας Ολλανδίας.
    Το καλύτερο στην Ελλάδα το έχω πετύχει στα Τεμένια 70, αλλα εκει γυρω πρέπει να είσαι προσεκτικός για τα πολλά λιπάσματα και κολοβακτυριδια. Επίσης μετα απο λιγες εκατοντάδες μετρα το νερο δείχνει 500-1000! οπότε και εκεί τρέχα γυρευε.

Θεωρούσα οτι το 40 είναι το καλύτερο να πίνεις αλλα τώρα βλεπω ότι μπορεί να προκαλέσει πέτρα το μαλακό νερό.
    Ειναι η τιμή αυτη (40) μεσα στο range για δημιουργία πέτρας?
    Δηλαδή ποιο ειναι το καλύτερο απο όλα αυτά?

Έστω οτι βάζεις για πόσιμο την αντίστροφη όσμωση.
    Πόσο ασφαλές ειναι το νερό αυτό ?
    Με φοβίζει πχ οτι στο τελος προσθέτουν αυτα που αφαιρείται στα προηγούμενα στάδια.

Σελ. 4 από 4 ΠρώτηΠρώτη ... 234

Παρόμοια Θέματα

1. Οστεοφυτα & αλατα στον αυχενα
    Από cool11 στο φόρουμ Εκτός θέματος
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-02-10, 01:12
  2. Χρόνια πολλά (και ψωμιά πολλά :p) mrsaccess!
    Από gtklocker στο φόρουμ The Meeting point
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-10-09, 02:55
  3. Νέο desktop μετά από πολλά πολλά χρόνια...
    Από irmo στο φόρουμ Συνθέσεις Η/Υ και αναβαθμίσεις
    Τελευταίο Μήνυμα: 14-03-09, 00:54
  4. website γεμάτο με movies, music videos, tv shows, και Πολλά πολλά αλλα
    Από evanmarko στο φόρουμ Internet, web surfing και online υπηρεσίες
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-03-07, 12:44

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας