Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 27
    Περιοχή
    Στα σύννεφα...
    Downloads
    1
    Uploads
    3
    ISP
    N/A
    PressNews
    Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών ανακοίνωσε ότι ολοκληρώνεται με μεγάλη επιτυχία η οριστική αλλαγή των κεντρικών συστημάτων του TAXIS που ξεκίνησε Κυριακή 8 Οκτωβρίου. Μετά από οκτώ και πλέον χρόνια λειτουργίας το νέο κεντρικό σύστημα της ΓΓΠΣ είναι 100πλάσιας ισχύος. Η αντικατάσταση του κεντρικού συστήματος καθώς και η μεταφορά των βάσεων δεδομένων και των εφαρμογών του TAXIS ήταν μια σύνθετη διαδικασία με πολλαπλά στάδια και απαιτήθηκε εντατική εργασία από όλους τους τεχνικούς της ΓΓΠΣ.

Η διαδικασία της αντικατάστασης του κεντρικού συστήματος της ΓΓΠΣ ξεκίνησε με δοκιμές λειτουργικότητας σε πιλοτικό περιβάλλον λειτουργίας τον Απρίλιο του 2006. Η εγκατάσταση του εξοπλισμού ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο και έκτοτε διεξάγονται συνεχείς και συστηματικοί έλεγχοι από τη ΓΓΠΣ με όλα τα πιθανά σενάρια.

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, εκτελέστηκε με επιτυχία η τελική δοκιμή της μετάπτωσης του εξοπλισμού. Στην τελική δοκιμή συμμετείχαν και επιλεγμένες Εφορίες από όλη τη χώρα που εκτέλεσαν ελέγχους στα υποσυστήματα του TAXIS, υπό το συντονισμό της ΓΓΠΣ. Η τελική διαδικασία μετάπτωσης του κεντρικού συστήματος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, χωρίς προβλήματα, με τη συμμετοχή όλων των Εφοριών της χώρας και 30 τεχνικών της ΓΓΠΣ.

Από την επόμενη μέρα, Δευτέρα 9 Οκτωβρίου, οι συναλλαγές του κοινού σε όλες τις Εφορίες υποστηρίζονται από το νέο σύστημα και διεξάγονται χωρίς προβλήματα. Οι πρώτες μετρήσεις έδειξαν ότι στο σύνολο τους οι φορολογούμενοι εξυπηρετούνται με σημαντικά μεγαλύτερη ταχύτητα στις συναλλαγές τους στις Εφορίες.

Δυσχέρειες στην εξυπηρέτηση των πολιτών και στη διεκπεραίωση εσωτερικών διεργασιών από τον αναχρονισμένο εξοπλισμό

Το νέο κεντρικό σύστημα της ΓΓΠΣ υποστηρίζει την παράλληλη διεκπεραίωση εσωτερικών διεργασιών του υπουργείου, (όπως εξαγωγή στατιστικών στοιχείων και αναφορών, καταχώρηση δεδομένων κ.α.) ακόμα και κατά τις ώρες λειτουργίας των Εφοριών, χωρίς πρόσθετες καθυστερήσεις και επιτρέπει την περαιτέρω ανάπτυξη προηγμένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών μέσω του Νέου TAXISnet

Με την αναβάθμιση, σύμφωνα με το υπουργείο, αντιμετωπίστηκαν χρόνια, σοβαρότατα προβλήματα που προέκυπταν συνεχώς λόγω του παρωχημένου εξοπλισμού καθότι στο παρελθόν δεν υπήρξε καμία μέριμνα. Ενδεικτικά, σε ό,τι αφορά στη λειτουργική κατάσταση του εξοπλισμού του TAXIS:
    • Λόγω των πολλών προβλημάτων του εξοπλισμού προέκυπταν δυσχέρειες στην εξυπηρέτηση των πολιτών και στη διεκπεραίωση εσωτερικών διεργασιών.
    • H δυνατότητα υποστήριξης και συντήρησης σημαντικού τμήματος του εξοπλισμού ήταν πλέον ανέφικτη.
    • Το κόστος συντήρησης πεπαλαιωμένου εξοπλισμού για βλάβες κοινού τύπου συχνά ήταν υψηλότερο ακόμα και από το κόστος αγοράς ολόκληρου καινούριου εξοπλισμού, προκαλώντας σπατάλη του δημοσίου χρήματος.
    • Εδώ και χρόνια το TAXIS δεν μπορούσε να υποστηρίξει τις νέες τεχνολογικές πλατφόρμες και συνεπώς και την αναβάθμιση των εφαρμογών.
    • Πολλά από τα υποσυστήματα του ΤAXIS παρέμειναν ανενεργά.

Με τα νέα έργα που υλοποιεί η ΓΓΠΣ, δημιουργείται το Νέο TAXIS, με ριζική αναβάθμιση όλων των υποσυστημάτων του σε περιβάλλον internet και ενεργοποίηση όλων των ανενεργών υποσυστημάτων. Το Νέο TAXIS υλοποιείται με συμμετοχή και του στελεχιακού δυναμικού της ΓΓΠΣ που θα μετάσχει μετέπειτα και στη συντήρησή του.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας, η δημιουργία του Νέου TAXIS είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο. Η αλλαγή του κεντρικού συστήματος της ΓΓΠΣ αποτελεί το τελικό στάδιο αναβάθμισης του εξοπλισμού και σε συνδυασμό με τους 8.000 νέους υπολογιστές και τους 1.500 νέους εκτυπωτές λέιζερ, που ήδη εγκαταστάθηκαν στις Εφορίες, καθιστούν τις διαδικασίες πιο γρήγορες και ποιοτικά αρτιότερες, για την αποτελεσματική εξυπηρέτηση του πολίτη.

Ταυτόχρονα, ήδη είναι υπό εξέλιξη η αναβάθμιση μέσω νέων τεχνολογιών και των λοιπών υπηρεσιών (Τελωνεία, Κεντρικές Δ/νσεις) του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Πηγή: www.ert3.gr
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος EvilHawk : 17-10-06 στις 22:07.

Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    51200/10240
    ISP
    Forthnet
    Πόσο μας προσέχουν
    Υπάρχουν 10 είδη ανθρώπων, αυτοί που καταλαβαίνουν το δυαδικό σύστημα και αυτοί που δεν το καταλαβαίνουν.
    [ctrl]+A, [backspace], [ctrl]+S...

Το avatar του μέλους diabibas
    diabibas Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από alerasta Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πόσο μας προσέχουν
    Γιατί, καλό ακούγεται!

Εγώ πάντως μία φορά στη ζωή μου έχω πάει σε εφορία (για να βγάλω ΑΦΜ). Έκτοτε από τότε που άρχισα να υποβάλω φορολογική δήλωση ή οτιδήποτε άλλο έντυπο ΜΟΝΟ μέσω ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Μου αρέσει η υπογραφή σου!

Το avatar του μέλους clopier
    clopier Guest
    τι ειναι η μετάπτωση ?

Περιοχή
    Στα σύννεφα...
    Downloads
    1
    Uploads
    3
    ISP
    N/A
    Η μετάβαση από το παλιό στο νέο, αναβαθμισμένο κεντρικό πληροφοριακό σύστημα!
    ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ (ΞΑΝΑ)ΕΡΩΤΕΥΤΩ...
    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΕ PM.

Downloads
    2
    Uploads
    0
    Άρθρα
    5
    και γιατί λέγεται ΠΤΩΣΗ αν είναι καλύτερο;
    Σαν ... ξεπεσμός ακούγεται!
    ... when you damp oscillations, you lose the high points as well as the low.
    改善 - kai zen - continuous change for the better - the Tao of Linux.
    Linux χωρίς εγκατάσταση, δωρεάν ΝΟΜΙΜΟ office, browser χωρίς ιούς ,
    δωρεάν εγκατάσταση Linux, δωρεάν raytracer, γιατί το δωρεάν είναι όλα τα λεφτά...
    ΟΔΗΓΙΕΣ εγκατάστασης Linux

Το avatar του μέλους diabibas
    diabibas Guest
    Η αρχική ένοια της λέξης μετά-πίπτω υποδήλωνε την οποιαδήποτε μεταβολή. Αργότερα χρησιμοποιήθηκε στην υποβίβαση από το καλύτερο στο χειρότερο. Η σημερινή έννοια μετάπτωση δηλώνει και πάλι την διαδοχική μεταβολή ανεξάρτητα πρότερης και μετέπειτα κατάστασης.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος diabibas : 18-10-06 στις 00:35.

Downloads
    2
    Uploads
    0
    Άρθρα
    5
    Σε αντίθεση με το εμπίπτω, το μεταπίπτω μου δημιουργεί την εντύπωση του ξεπεσμού, κάτι σαν έκπτωση.
    ... when you damp oscillations, you lose the high points as well as the low.
    改善 - kai zen - continuous change for the better - the Tao of Linux.
    Linux χωρίς εγκατάσταση, δωρεάν ΝΟΜΙΜΟ office, browser χωρίς ιούς ,
    δωρεάν εγκατάσταση Linux, δωρεάν raytracer, γιατί το δωρεάν είναι όλα τα λεφτά...
    ΟΔΗΓΙΕΣ εγκατάστασης Linux

Downloads
    6
    Uploads
    0
    Όταν είναι να τ'αρπάξουν τρέχουν οι αναβαθμίσεις!

Το avatar του μέλους largo
    largo Guest
    Πρίν 10-15 χρόνια όταν εγκαταστάθηκε το αρχικό ΤΑΧΙΣ, ήταν ήδη αρχαίο και προβληματικό. Σε εξοπλισμό και προγραμμα. ΠΧ έπρεπε να σταματάει ένας μια εργασία για να την κάνει ο άλλος. Και μη μου πειτε όχι, γιατι γνωρίζω πολύ καλά από πρωτο χέρι (το δικό μου) το όλο θέμα. Κάποιοι προφανώς κέρδισαν χρήματα πουλώντας περασμένη τεχνολογία ή μέχρι να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση (χρόνια) πάλιωσε ....

Θελω να πιστεύω ότι δεν συμβαινει και τώρα το ίδιο .... με τα λεφτάκια μας ....

Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    51200/10240
    ISP
    Forthnet
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από diabibas Εμφάνιση μηνυμάτων
    Γιατί, καλό ακούγεται!

Εγώ πάντως μία φορά στη ζωή μου έχω πάει σε εφορία (για να βγάλω ΑΦΜ). Έκτοτε από τότε που άρχισα να υποβάλω φορολογική δήλωση ή οτιδήποτε άλλο έντυπο ΜΟΝΟ μέσω ΙΝΤΕΡΝΕΤ
    Γιατί όπως απάντησε και ο aiolos:

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από aiolos.01 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Όταν είναι να τ'αρπάξουν τρέχουν οι αναβαθμίσεις!

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από diabibas Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μου αρέσει η υπογραφή σου!
    Ty! Μάλλον πρέπει να ανήκεις στην 10η κατηγορία
    Υπάρχουν 10 είδη ανθρώπων, αυτοί που καταλαβαίνουν το δυαδικό σύστημα και αυτοί που δεν το καταλαβαίνουν.
    [ctrl]+A, [backspace], [ctrl]+S...

Το avatar του μέλους Navigator
    Navigator Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από largo Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πρίν 10-15 χρόνια όταν εγκαταστάθηκε το αρχικό ΤΑΧΙΣ, ήταν ήδη αρχαίο και προβληματικό. Σε εξοπλισμό και προγραμμα. ΠΧ έπρεπε να σταματάει ένας μια εργασία για να την κάνει ο άλλος. Και μη μου πειτε όχι, γιατι γνωρίζω πολύ καλά από πρωτο χέρι (το δικό μου) το όλο θέμα. Κάποιοι προφανώς κέρδισαν χρήματα πουλώντας περασμένη τεχνολογία ή μέχρι να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση (χρόνια) πάλιωσε ....

Θελω να πιστεύω ότι δεν συμβαινει και τώρα το ίδιο .... με τα λεφτάκια μας ....
    Oι παλιές καλές δουλιές του "θείου" που βγάζαμε τα αντερά μας πουλώντας σαβούρα υπηρεσίες και εξοπλισμό.
    Αλλά έπαθαν και έμαθαν τώρα δεν τα δίνουν έξω γιατί εκτός από σαβούρα το soft ήταν γεμάτο τρύπες σαν Γαλλικό τυρί.
    Χρόνια ήταν εκπρόθεσμος στο παραπάνω έργο ο "θείος" αλλά κανείς δεν μπορούσε να εφαρμόσει το συμβόλαιο και να τον πετάξει έξω τους ειχε όλους στο χέρι....
    Τώρα η εφορία πήρε όλους τους servers Athens 2004 τους έχει βάλει σε μια παράγκα (κυριολεκτικά) στη οδό Πειραιώς μετά το Praktiker και πρίν τα φανάρια της χαμοστέρνας και δεν αφήνει το "θείο" ουτε να περάσει απ΄εξω:

Downloads
    5
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Vodafone
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από pelasgian Εμφάνιση μηνυμάτων
    και γιατί λέγεται ΠΤΩΣΗ αν είναι καλύτερο;
    Σαν ... ξεπεσμός ακούγεται!
    και εμένα δεν μου αρέσει σαν όρος, αλλά για κάποιο λόγο χρησιμοποιείται κατά κόρον από τον κόσμο της Πληροφορικής. Και εγώ τον όρο "μετάβαση" χρησιμοποιώ..Στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι transition+upgrade απ'ότι κατάλαβα. "Μεταβάθμιση" δηλαδή.

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    28
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300000/30000
    ISP
    COSMOTE
    Router
    Speedport Plus 2
    στο Δημόσιο συνήθως , όταν γινεται μετάπτωση απο ενα σύστημα σε άλλο , κάποιοι τα αρπάζουν. Το αποτέλεσμα μετά την ολοκλήρωση της μετάπτωσης είναι συνήθως κατώτερο του αναμενομένου.

Περιοχή
    Θεσσαλονικη
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    16384/1024
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Ο.Τ.Ε. - ΧΑΡΙΛΑΟΥ
    Router
    TG 585 V8
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Navigator Εμφάνιση μηνυμάτων
    Oι παλιές καλές δουλιές του "θείου" που βγάζαμε τα αντερά μας πουλώντας σαβούρα υπηρεσίες και εξοπλισμό.
    Αλλά έπαθαν και έμαθαν τώρα δεν τα δίνουν έξω γιατί εκτός από σαβούρα το soft ήταν γεμάτο τρύπες σαν Γαλλικό τυρί.
    Χρόνια ήταν εκπρόθεσμος στο παραπάνω έργο ο "θείος" αλλά κανείς δεν μπορούσε να εφαρμόσει το συμβόλαιο και να τον πετάξει έξω τους ειχε όλους στο χέρι....
    Τώρα η εφορία πήρε όλους τους servers Athens 2004 τους έχει βάλει σε μια παράγκα (κυριολεκτικά) στη οδό Πειραιώς μετά το Praktiker και πρίν τα φανάρια της χαμοστέρνας και δεν αφήνει το "θείο" ουτε να περάσει απ΄εξω:
    Ποιος είναι ο "θειος" ρε συ?
    Θυμάμαι πριν πολλααααα χρόνια όταν λέγαμε "θειος"εννοούσαμε τον sir clive sinclair (δημιουργό του spectrum!) Δεν ξέρω γιατί αλλά όλοι τότε έτσι τον αποκαούσαν: ο θείος sinclair! Προφανώς τώρα θα εννοείς καποιον άλλο!
    "Electric power is everywhere present in unlimited quantities and can drive the world's machinery without the need of coal, oil, gas, or any other of the common fuels."
    Nikola Tesla
    Discover the facts: http://www.free-energy-info.com/

Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Hackεύτηκε το πόρταλ του υπουργείο Εξωτερικών!
    Από 21century στο φόρουμ Internet, web surfing και online υπηρεσίες
    Τελευταίο Μήνυμα: 24-01-08, 23:36
  2. Δηλώσεις του Υπ. Οικονομικών για ΟΤΕ και TELLAS
    Από rho στο φόρουμ Γεγονότα και Απόψεις
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-06-07, 12:04
  3. Συζήτηση περι οικονομικών του κράτους
    Από andz στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και Aθλητισμός
    Τελευταίο Μήνυμα: 21-05-07, 11:17
  4. Spam σε κινητά απο Υπουργείο Οικονομικών ή απλά απάτη;
    Από Xguru στο φόρουμ Γεγονότα και Απόψεις
    Τελευταίο Μήνυμα: 08-06-06, 17:08

Tags για αυτό το Θέμα