Το thread αυτό έρχεται σα συνέχεια του "Μπουκώνει το Zyxel-650R ??"
Βασικά πρόκειται για το πρόβλημα όπου το PC χάνει τη σύνδεση στο Internet ενώ ανάβει το λαμπάκι της DSL. Διαβάζοντας γι'αυτό σε διάφορα μέρη, μου φαίνεται ότι ισχύουν τα ακόλουθα:
1. Συμβαίνει με διάφορα modems, σε διάφορες χώρες και ISPs
2. Συμβαίνει με διάφορα προγράμματα, αλλά κυρίως P2P
3. Η αλλαγή της ταχύτητας της network card δεν φαίνεται να έχει (σημαντικό) αποτέλεσμα
4. Ένα σημαντικό στοιχείο φαίνεται να είναι το ότι αυτό συμβαίνει όταν το PC δεν χρησιμοποιηθεί για κάποιο χρονικό διάστημα.
5. Η σύνδεση με το Internet επανέρχεται αν κλείσουμε και ξανανοίξουμε το modem.
Λόγω του (2) και του (4), φαίνεται ότι το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν υπάρχει σταθερά μεγάλη ροή δεδομένων για κάποιο διάστημα. Μήπως μπορεί να είναι υπεύθυνα τα QoS settings ? Αν αντί για το default UBR βάλουμε VBR, θα πρέπει να δώσουμε τιμές στο Peak Cell Rate και στο Sustain Cell Rate ?
Εμφάνιση 1-7 από 7
-
05-04-04, 13:23 Χάνεται η σύνδεση στο Internet . . . #1
-
05-04-04, 14:22 Re: Χάνεται η σύνδεση στο Internet . . . #2
-
05-04-04, 16:30 #3
Με 256kbps κ zyxel-652R δεν έχω παρατηρήσει παρόμοιο πρόβλημα...
Δεν ξέρω όμως αν θα το έκανε κ με 384kbps σύνδεση!
Μήπως το πρόβλημα ξεκινάει τελικά κ είναι καθαρά θέμα κάρτας δυκτίου;
Το QoS Packet Scheduler δεν το έχω εγκατεστημένο(service).
Εμένα η mobo έχει μια Onboard/Gigabit.
Αν κ υποστηρίζουν πολλοί τις 3com εγώ θα σας έλεγα να τις κρατήσετε μακρυά από τα pc σας... παλιά με κάρτα 3com δεν κούμπωναν καλά τα clips, καθυστερούσε υπερβολικά το σύστημα κατά το boot-άρισμα ενώ σε σπάνιες περιπτώσεις έχανε το δίκτυο.
-
06-04-04, 13:25 Re: Χάνεται η σύνδεση στο Internet . . . #4
Αρχικό μήνυμα από panos72
Αλλά τέλος πάντων, μάλλον δεν παίζει κι αυτό ρόλο. Υπάρχουν πολλά σχετικά posts στο DSLReports και δε φαίνεται κανείς να βγάζει άκρη.
Πάντως στο log φαίνεται το error "netMakeChannDial: err=-3001". Κοιτάξτε και τη λίστα με τα errors. Το solution είναι "change the call direction to outgoing or both". Άραγε πώς ακριβώς γίνεται αυτό...
-
06-04-04, 13:36 Re: Χάνεται η σύνδεση στο Internet . . . #5
Αρχικό μήνυμα από New Bee
για το UBR ψάξε λίγο στο φόρουμ για να δεις τι επέλεξε ο ΟΤΕ να προσφέρει στους καταναλωτές του. Νομίζω του yiapap ήτανε ένα post
-
07-04-04, 10:13 #6
Ένας τρόπος να προκαλέσω τα ίδια συμπτώματα είναι να επιλέξω από το μενού του Zyxel "Reset xDSL". Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό σημαίνει ότι η γραμμή γίνεται όντως reset.
Πάντως είναι ενδιαφέρον ότι μερικά προγράμματα μπορούν να συνεχίζουν το κατέβασμα πιο εύκολα από άλλα μετά τη διακοπή. Και απ'ότι φαίνεται η σύνδεση επανέρχεται μετά. Π.χ. απ'ότι είδα σήμερα το πρωί, κατά τις 8 σταμάτησε η σύνδεση και ο download manager ήταν κολημμένος στο 0. Όμως μπορούσα να ανοίξω κανονικά σελίδες με τον IE (και μιλάω για σελίδες που δεν ήταν cached).Akufukuzae hakwambii toka
-
07-04-04, 10:58 #7
Τελικά πήρα το γνωστό 801 του ΟΤΕ και μου είπαν να το δηλώσω βλάβη. Στα logs που είχαν εκεί φαινόταν ότι η γραμμή είχε πέσει αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας, οπότε πάλι καλά που συνέχιζε να κατεβάζει μετά.
Αν υποψιαστώ ότι φταίει ο ΟΤΕ και όχι το modem...Akufukuzae hakwambii toka
Παρόμοια Θέματα
-
Μηπως εχετε κι εσεις αυτο το προβλημα?>5ψηφιες πορτες στο speedtouch 780>Χανεται η συνδεση
Από musulman13 στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 41Τελευταίο Μήνυμα: 29-08-08, 19:45 -
SP3 - ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΣΥΝΔΕΣΗ
Από Mihalispet στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 8Τελευταίο Μήνυμα: 05-06-08, 13:35 -
[Baudtec] Χάνεται η σύνδεση
Από leomav στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 19-05-08, 22:02 -
WAG200G: Χάνεται η σύνδεση ethernet
Από newton10 στο φόρουμ Linksys ADSL modems και routersΜηνύματα: 6Τελευταίο Μήνυμα: 15-05-08, 19:30 -
Autoreboot όταν χάνεται η internet σύνδεση
Από gtzam στο φόρουμ Software γενικάΜηνύματα: 6Τελευταίο Μήνυμα: 22-03-07, 19:05
Bookmarks