Εμφάνιση 1-7 από 7
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    Το thread αυτό έρχεται σα συνέχεια του "Μπουκώνει το Zyxel-650R ??"

Βασικά πρόκειται για το πρόβλημα όπου το PC χάνει τη σύνδεση στο Internet ενώ ανάβει το λαμπάκι της DSL. Διαβάζοντας γι'αυτό σε διάφορα μέρη, μου φαίνεται ότι ισχύουν τα ακόλουθα:

1. Συμβαίνει με διάφορα modems, σε διάφορες χώρες και ISPs
    2. Συμβαίνει με διάφορα προγράμματα, αλλά κυρίως P2P
    3. Η αλλαγή της ταχύτητας της network card δεν φαίνεται να έχει (σημαντικό) αποτέλεσμα
    4. Ένα σημαντικό στοιχείο φαίνεται να είναι το ότι αυτό συμβαίνει όταν το PC δεν χρησιμοποιηθεί για κάποιο χρονικό διάστημα.
    5. Η σύνδεση με το Internet επανέρχεται αν κλείσουμε και ξανανοίξουμε το modem.

Λόγω του (2) και του (4), φαίνεται ότι το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν υπάρχει σταθερά μεγάλη ροή δεδομένων για κάποιο διάστημα. Μήπως μπορεί να είναι υπεύθυνα τα QoS settings ? Αν αντί για το default UBR βάλουμε VBR, θα πρέπει να δώσουμε τιμές στο Peak Cell Rate και στο Sustain Cell Rate ?

Περιοχή
    μακριά από δω
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    HOL
    DSLAM
    HOL - ΑΓ. ΑΡΤΕΜΙΟΣ
    Router
    Netfaster WLAN3
    SNR / Attn
    11(dB) / 13(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από New Bee
    Το thread αυτό έρχεται σα συνέχεια του "Μπουκώνει το Zyxel-650R ??"

Βασικά πρόκειται για το πρόβλημα όπου το PC χάνει τη σύνδεση στο Internet ενώ ανάβει το λαμπάκι της DSL. Διαβάζοντας γι'αυτό σε διάφορα μέρη, μου φαίνεται ότι ισχύουν τα ακόλουθα:

1. Συμβαίνει με διάφορα modems, σε διάφορες χώρες και ISPs
    2. Συμβαίνει με διάφορα προγράμματα, αλλά κυρίως P2P
    3. Η αλλαγή της ταχύτητας της network card δεν φαίνεται να έχει (σημαντικό) αποτέλεσμα
    4. Ένα σημαντικό στοιχείο φαίνεται να είναι το ότι αυτό συμβαίνει όταν το PC δεν χρησιμοποιηθεί για κάποιο χρονικό διάστημα.
    5. Η σύνδεση με το Internet επανέρχεται αν κλείσουμε και ξανανοίξουμε το modem.

Λόγω του (2) και του (4), φαίνεται ότι το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν υπάρχει σταθερά μεγάλη ροή δεδομένων για κάποιο διάστημα. Μήπως μπορεί να είναι υπεύθυνα τα QoS settings ? Αν αντί για το default UBR βάλουμε VBR, θα πρέπει να δώσουμε τιμές στο Peak Cell Rate και στο Sustain Cell Rate ?
    Μα νομίζω ότι το UBR είναι η υλοποίηση του ΟΤΕ για το aDSL και δεν παίζουν τα άλλα δύο.

Περιοχή
    Athens
    Downloads
    18
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    109998/10999
    ISP
    Wind
    Router
    ΖΤΕ ZXHN H288A
    SNR / Attn
    13(dB) / 5.1(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Με 256kbps κ zyxel-652R δεν έχω παρατηρήσει παρόμοιο πρόβλημα...
    Δεν ξέρω όμως αν θα το έκανε κ με 384kbps σύνδεση!
    Μήπως το πρόβλημα ξεκινάει τελικά κ είναι καθαρά θέμα κάρτας δυκτίου;
    Το QoS Packet Scheduler δεν το έχω εγκατεστημένο(service).
    Εμένα η mobo έχει μια Onboard/Gigabit.
    Αν κ υποστηρίζουν πολλοί τις 3com εγώ θα σας έλεγα να τις κρατήσετε μακρυά από τα pc σας... παλιά με κάρτα 3com δεν κούμπωναν καλά τα clips, καθυστερούσε υπερβολικά το σύστημα κατά το boot-άρισμα ενώ σε σπάνιες περιπτώσεις έχανε το δίκτυο.

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από panos72
    Μα νομίζω ότι το UBR είναι η υλοποίηση του ΟΤΕ για το aDSL και δεν παίζουν τα άλλα δύο.
    Μα αν το αλλάξεις σε CBR παίζει, και μάλιστα αν δώσεις πολύ μεγάλη τιμή στο PCR δεν παίζει, το οποίο σημαίνει ότι κάτι μπορείς να επηρεάσεις και από το modem...

Αλλά τέλος πάντων, μάλλον δεν παίζει κι αυτό ρόλο. Υπάρχουν πολλά σχετικά posts στο DSLReports και δε φαίνεται κανείς να βγάζει άκρη.

Πάντως στο log φαίνεται το error "netMakeChannDial: err=-3001". Κοιτάξτε και τη λίστα με τα errors. Το solution είναι "change the call direction to outgoing or both". Άραγε πώς ακριβώς γίνεται αυτό...

Περιοχή
    μακριά από δω
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    HOL
    DSLAM
    HOL - ΑΓ. ΑΡΤΕΜΙΟΣ
    Router
    Netfaster WLAN3
    SNR / Attn
    11(dB) / 13(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από New Bee
    Πάντως στο log φαίνεται το error "netMakeChannDial: err=-3001". Κοιτάξτε και τη λίστα με τα errors. Το solution είναι "change the call direction to outgoing or both". Άραγε πώς ακριβώς γίνεται αυτό...
    Ta errors αυτά αναφέρονται σε ISDN TA της zyxel και ίσως έχουν διαφορετικές εξηγήσεις για DSL routers. Αν υπάρχει και το αντίστοιχο για την σειρά prestige 6XX ίσως να βοηθούσε.

για το UBR ψάξε λίγο στο φόρουμ για να δεις τι επέλεξε ο ΟΤΕ να προσφέρει στους καταναλωτές του. Νομίζω του yiapap ήτανε ένα post

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Ένας τρόπος να προκαλέσω τα ίδια συμπτώματα είναι να επιλέξω από το μενού του Zyxel "Reset xDSL". Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό σημαίνει ότι η γραμμή γίνεται όντως reset.

Πάντως είναι ενδιαφέρον ότι μερικά προγράμματα μπορούν να συνεχίζουν το κατέβασμα πιο εύκολα από άλλα μετά τη διακοπή. Και απ'ότι φαίνεται η σύνδεση επανέρχεται μετά. Π.χ. απ'ότι είδα σήμερα το πρωί, κατά τις 8 σταμάτησε η σύνδεση και ο download manager ήταν κολημμένος στο 0. Όμως μπορούσα να ανοίξω κανονικά σελίδες με τον IE (και μιλάω για σελίδες που δεν ήταν cached).
    Akufukuzae hakwambii toka

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Τελικά πήρα το γνωστό 801 του ΟΤΕ και μου είπαν να το δηλώσω βλάβη. Στα logs που είχαν εκεί φαινόταν ότι η γραμμή είχε πέσει αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας, οπότε πάλι καλά που συνέχιζε να κατεβάζει μετά.

Αν υποψιαστώ ότι φταίει ο ΟΤΕ και όχι το modem...
    Akufukuzae hakwambii toka

Παρόμοια Θέματα

1. Μηνύματα: 41
    Τελευταίο Μήνυμα: 29-08-08, 19:45
  2. SP3 - ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΣΥΝΔΕΣΗ
    Από Mihalispet στο φόρουμ Windows
    Τελευταίο Μήνυμα: 05-06-08, 13:35
  3. [Baudtec] Χάνεται η σύνδεση
    Από leomav στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπ
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-05-08, 22:02
  4. WAG200G: Χάνεται η σύνδεση ethernet
    Από newton10 στο φόρουμ Linksys ADSL modems και routers
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-05-08, 19:30
  5. Autoreboot όταν χάνεται η internet σύνδεση
    Από gtzam στο φόρουμ Software γενικά
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-03-07, 19:05

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα