Σελ. 3 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123
Εμφάνιση 31-41 από 41
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις καλη συνεχεια!!!

Περιοχή
    Καλαμάκι
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    Fiber 1 Gbps Unlimited
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΑΛΑΜΑΚΙ
    Router
    RT-AX88U Pro
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Seitman Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πηγαίνεις εδώ (http://192.168.1.254/cgi/b/dsl/dt/?be=0&l0=2&l1=0) και βλέπεις τι γράφει στο Vendor ID. Local είναι το δικό σου chipset, Remote του DSLAM.
    Υπαρχει αλλος τροπος να δω τον τυπο του DSLAM μου γιατι η συγκεκριμενη εντολη δεν δουλεψε με 2 προσωρινα ρουτερακια που εχω, το NETGEAR DGN1000 και το TP-LINK TD-W8960N.
    Παιζει τοσο μεγαλο ρολο ο τυπος του DSLAM? Ρωταω γιατι μολις επεστρεψα ενα Billion 7800n στο broadbandbuyer.co.uk και περιμενουνε στο Returns να τους πω τι να μου στειλουν σαν αντικατασταση.
    Κοιταω το DGND3700 N600 αλλα τα σχολια περι ασυμβατοτητας του chipset με καποια DSLAM και περι συνεχομενων dropouts που διαβασα με φρεναραν.

Μπορει καποιος γνωστικος να με βοηθησει παρακαλω. Ρωταω εδω για να μην ανοιγω νεο θεμα.

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    28
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    ~11000/890
    ISP
    conn-x(home) - HOL(work)
    DSLAM
    HOL - ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
    Router
    H108NS & DGN2200
    SNR / Attn
    9,9(dB) / 28,5(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Αυτό το συγκεκριμένο link δουλεύει μόνο στα 585.
    Τις πληροφορίες αυτές τις βρίσκεις συνήθως στο dsl status (ή κάτι παρόμοιο) στο interface του router.
    Να είμαστε καλά, να γινόμαστε χάλια!!!
    Ε ψηλός είμαι, ότι θέλω λέω ;)

Τώρα και σε ανέκδοτο

Περιοχή
    Εεεεε,σπιτι μου;
    Downloads
    16
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΦΡΕΑΤΤΥΔΑ
    Router
    Fritz 7490
    SNR / Attn
    18(dB) / 7(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Αν το σπάσεις σε modem+router; Πάρε ένα φθηνό και καλό tp-link που να του
    πειράζεις και το snrm και ένα ακριβότερο και καλύτερο θηρίο router για γουστάρεις!!
    <--Εξαιρετικό webcomic με κατεστραμμένο D&D χιούμορ!!!
    XKCD: Wikipedia trivia: if you take any article, click on the first link in the article text not in parentheses or italics, and then repeat, you will eventually end up at Philosophy

Περιοχή
    Καλαμάκι
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    Fiber 1 Gbps Unlimited
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΑΛΑΜΑΚΙ
    Router
    RT-AX88U Pro
    Path Level
    Fastpath
    Αυτό το συγκεκριμένο link δουλεύει μόνο στα 585.
    Τις πληροφορίες αυτές τις βρίσκεις συνήθως στο dsl status (ή κάτι παρόμοιο) στο interface του router.
    Ευχαριστω για την πληροφορια φιλαρακι, το φανταστηκα οτι δεν κανει για τα μοντελα που εχω. Δυστυχως δεν μπορεσα να βρω αυτες τις πληροφοριες στα μενου των εν λογω ρουτερ. Θα ξεθαψω ενα ακομα πιο παλιο belkin που εχω καπου να δω εαν αυτο θα δειξει τιποτα. Ουσιαστικα ομως δεν απαντηθηκε το ερωτημα του εαν παιζει ρολο τοσο πολυ η μαρκα του DSLAM,στην Ανω Γλυφαδα μενω. Το DGND3700 δεν συνεργαζεται καλα με τα Ελληνικα DSLAM;

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Ax0R7aG0z Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αν το σπάσεις σε modem+router; Πάρε ένα φθηνό και καλό tp-link που να του
    πειράζεις και το snrm και ένα ακριβότερο και καλύτερο θηρίο router για γουστάρεις!!
    Ωραιο κι αυτο το σεναριο που προτεινεις και ειναι αληθεια οτι το σκεφτηκα. Το wireless router που θα επερνα το ειχα βρει (Linksys E4200), δεν ειχα βρει ομως ενα φτηνο αξιοπιστο μοντεμακι το οποιο θα το συνοδευε και θα σηκωνε και γαργαλημα στο SNR (δεν ηξερα οτι τα TP-LINK που προτεινεις το υποστηριζουν, το δικο μου παντως (TD-W8960N) δεν το κανει). Η αληθεια ειναι ομως οτι θα προτιμουσα λογω του επιπλου που εχω να τα εχω ολα σε μια συσκευη οπως λεει και ο τιτλος του θεματος, με snr tweak και καλο ασύρματο.
    Λογω αυτου διαβασα επισης και τα πολλαπλα σου ποστ στα οποια προτεινεις το DGN3500 σου με Modfs και αναλογα απο τις απαντησεις θα κινηθω μεταξυ των τριων DGN3500, DGN3700 και Linksys WAG320N.

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    28
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    ~11000/890
    ISP
    conn-x(home) - HOL(work)
    DSLAM
    HOL - ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
    Router
    H108NS & DGN2200
    SNR / Attn
    9,9(dB) / 28,5(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Μην το πολυψάχνεις φίλε μου. Σίγουρα κάποια chipset συνεργάζονται καλύτερα με κάποια DSLAM, αλλά μην περιμένεις τίποτα δραματικές αλλαγές.
    Το ζητούμενο για την επιλογή του εξοπλισμού είναι το τι θέλεις να κάνεις με αυτόν, τι δυνατότητες παραμετροποίησης έχει και τι θα χρειαστείς/χρησιμοποιήσεις από αυτές, οι προδιαγραφές του και φυσικά το budget.

Τώρα και σε ανέκδοτο

Περιοχή
    Εεεεε,σπιτι μου;
    Downloads
    16
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΦΡΕΑΤΤΥΔΑ
    Router
    Fritz 7490
    SNR / Attn
    18(dB) / 7(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Ακριβώς όπως τα λέει ο seitman. Αν το σπάσεις και αργότερα αλλάξεις πάροχο και αποδειχτεί
    ασύμβατο το tp-link με τον νέο, απλώς αλλάζεις ένα tp-link

Απλώς πρέπει να βρούμε ένα modem που να σου κάνει και μετά να καταλήξεις στο router.
    Αν παραμείνεις στον ΟΤΕ νομίζω πως 3500 δεν θα έχει πρόβλημα
    XKCD: Wikipedia trivia: if you take any article, click on the first link in the article text not in parentheses or italics, and then repeat, you will eventually end up at Philosophy

Περιοχή
    Καλαμάκι
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    Fiber 1 Gbps Unlimited
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΑΛΑΜΑΚΙ
    Router
    RT-AX88U Pro
    Path Level
    Fastpath
    Μην το πολυψάχνεις φίλε μου. Σίγουρα κάποια chipset συνεργάζονται καλύτερα με κάποια DSLAM, αλλά μην περιμένεις τίποτα δραματικές αλλαγές.
    Το ζητούμενο για την επιλογή του εξοπλισμού είναι το τι θέλεις να κάνεις με αυτόν, τι δυνατότητες παραμετροποίησης έχει και τι θα χρειαστείς/χρησιμοποιήσεις από αυτές, οι προδιαγραφές του και φυσικά το budget.
    Το ψαχνω γιατι το σπιτι που μενω τωρα ειναι σχετικα μακρια απο το τοπικο DSLAM και κλειδωνω με χαμηλες ταχυτητες αλλα και με μεγαλες αποκλεισεις. Καποια μοντεμ κλειδωνουνε στα 6700-7000 (TP-Link/photo below)

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  Untitled.jpg 
Εμφανίσεις:  14 
Μέγεθος:  47,3 KB 
ID: 100596

και καποια κλειδωνουν απο τα 8500-11000. To TP-Link μου δειχνει attainable rate 9620 αλλα κλειδωνει συνεχεια με 6787 και μου την δινει. Το Billion που επεστρεψα ειχε μαμισιο SNR Tweak και κραταγε σταθερη γραμμη στα 10.000 αλλα για κακη μου τυχη επεσα σε προβληματικο κομματι και αναγκαστηκα να το επιστρεψω.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Ax0R7aG0z Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ακριβώς όπως τα λέει ο seitman. Αν το σπάσεις και αργότερα αλλάξεις πάροχο και αποδειχτεί
    ασύμβατο το tp-link με τον νέο, απλώς αλλάζεις ένα tp-link

Απλώς πρέπει να βρούμε ένα modem που να σου κάνει και μετά να καταλήξεις στο router.
    Αν παραμείνεις στον ΟΤΕ νομίζω πως 3500 δεν θα έχει πρόβλημα
    Απο τον ΟΤΕ δυσκολα θα φυγω γιατι εχω καλυτερο ping σε καποιους σερβερ που παιζω BF3 περιστασιακα. Το 3500 και το WAG320N μου φανταζουν σαν οι πιο ευκολες επιλογες τωρα αλλα ειναι αμαρτια αμα ειναι συμβατο το 3700 να μην το παρω απο την στιγμη που εχει τα ιδια χρηματα με το billion που επιστρεφω. Εσυ με το 3500 εισαι ικανοποιημενος; το δουλευεις με modded fw; Για το WAG320N δεν εχει κανεις αποψη; (ρωταω γιατι παιρνει κι αυτο το ιδιο mod και μου αρεσει περισσοτερο εμφανισιακα).

Εμενα με ενδιαφερει το μοντεμ που θα παρω να κλειδωνει στη μεγιστη δυνατη ταχυτητα, να ειναι future proof και να εχει καλο και σταθερο wifi, γιατι βλεπω εργα ασυρματα 720p-1080p που εχω στον fileserver μου μεσω PLEX στο iPad μου και θελω να εχει ροη. Budget για να εχω το κεφαλι μου ησυχο 200ε και προτιμω να τα εχω ολα σε ενα.

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    28
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    ~11000/890
    ISP
    conn-x(home) - HOL(work)
    DSLAM
    HOL - ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
    Router
    H108NS & DGN2200
    SNR / Attn
    9,9(dB) / 28,5(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Έρχεσαι στα λόγια μου...
    Αν θέλεις ένα καλό σταθερό router, που να μπορείς να αλλάξεις το snr και wifi "τούμπανο", παίρνεις το DGN2200. Αν στα προηγούμενα θέλεις και 1000άρι ethernet πας σε κάποιο από τα 3500-3700

Τώρα και σε ανέκδοτο

Περιοχή
    Εεεεε,σπιτι μου;
    Downloads
    16
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΦΡΕΑΤΤΥΔΑ
    Router
    Fritz 7490
    SNR / Attn
    18(dB) / 7(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Θα συμπληρώσω, αν θέλεις 1000άρι πας 3500 αν θες και dual band πας 3700.
    Για future proof μην το δένεις, καθώς το 3500 δεν υποστηρίζει ipv6 για παράδειγμα
    ενώ μια λύση 2 συσκευών σου επιτρέπει να κάνεις ότι θέλεις.

Περιοχή
    Καλαμάκι
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    Fiber 1 Gbps Unlimited
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΑΛΑΜΑΚΙ
    Router
    RT-AX88U Pro
    Path Level
    Fastpath
    Ευχαριστω και τους 2 για την συνδρομη σας. Οσο για το future proofness δεν νομιζω οτι θα δουμε ipv6 συντομα..τουλαχιστον ετσι διαβαζω, πολυ πιο συντομα θα δουμε 802.11ac wifi απο την στιγμη που το σπρωχνει η Broadcom σαν τρελη...
    Προς το παρων πιο πολύ με ενδιαφερει να ειναι συμβατο με κατι πιο αμεσο οπως ειναι το vDsl2 και οπως ειπα να ειναι σταθερο, να εχει δυνατοτητα "γαργαληματος" στο SNR και να εχει σταθερο streamαρισμα στο iPad μου. Το 3700 ειναι ρισκο με τα οσα διαβαζω και δεν ψηνομαι να ρισκαρω και να πρεπει να ξαναστελνω μοντεμ παλι πισω στην Αγγλια με δικα μου εξοδα εαν δεν συνεργαστει καλα με τα δικα μας DSLAM. Το 3500 και το WAG320N παιρνουν modfs, το δευτερο μου αρεσει πολυ περισσοτερο εμφανισιακα αλλα το Netgear ειναι και 30 λιρες φτηνοτερο. Εαν ειναι και τα 2 συμβατα με vDSL2 θα παρω μαλλον το 3500 και θα δω τι θα ζητησω με τα λεφτα που θα μου μεινουν. Φιλε Ax0R7aG0z εισαι ικανοποιημενος εσυ με το 3500? Το δουλευεις με custom fw? Ειναι συμβατο με VDSL2?

Σελ. 3 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123

Παρόμοια Θέματα

1. [Other] ΖΤΕ zxv10 w300 (snr tweak)
    Από hall2001 στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπ
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-03-12, 23:31
  2. [Other] Αγορα MODEM ROUTER με κουμπι on/off για ασυρματο
    Από Tsiringos στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπ
    Τελευταίο Μήνυμα: 24-08-11, 17:37
  3. [Other] καλό φθηνό router με ρυθμιση target SNR
    Από jmallen3 στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπ
    Τελευταίο Μήνυμα: 29-04-11, 16:04
  4. [Other] modem router με δυνατότητα snr tweak
    Από stathis08 στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπ
    Τελευταίο Μήνυμα: 07-01-11, 19:10
  5. SNR Tweak & THOMSON TG585 v7
    Από ZhenXlogic στο φόρουμ Alcatel Thomson ADSL modems και routers
    Τελευταίο Μήνυμα: 03-06-10, 10:09

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας